Şimdi Ara

PEUGEOT 208 SAHİPLERİ (394. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
7.906
Cevap
91
Favori
656.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 392393394395396
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Valla o tarz birşey de olabilir hocam ama deli ediyor. Bugün yine yaptı. Sanki gösterge panelini çevreleyen piano black trimin ayağı veya göğüse oturduğu iç kısımdan geliyor gibi ama emin olamadım. Böyle biniyoruz. Bugün de gerizekalı bir otobüs şoförü arka tampona tıklattı zaten. İyice sinir oldum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun hocam önemli bişi yoktur umarım…Benimkide arkadan tıklanık bizim arabalar iyice kader ortağı oldu  PEUGEOT 208 SAHİPLERİ (pandemi başlarken bi tanıdığımız vurmuştu ufak bir hasar var ama rahatsız etmediği için öyle biniyorum)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • toyota16 T kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam. 11 yıldır bu araca sahibim ve ilk kez oluyor ve en çekindiğim şeydi davarın birisinin arkadan tıklatması. Oldu sonunda.

Sarı renkli küçük Burulaş otobüslerinden biri. Sanayiden çıkarken vuku buldu. 25'li yaşlarda kavruk bir körpe şöför. Utanmadan bir de bana akıl veriyor yola çıkarken niye bekliyorsun diye. Tam sopalık.

Onun kıt aklına uysak İzmir Yolu'ndaki en sağ şeritten drag yapan çimento aracı patlatıp dümdüz edecekti beni. Olay Küçük Sanayi çıkışındaki İzmir Yolu'na bağlanan tali yolun bitim noktasında oluyor bu arada. Alttan aldım, o kadar yolcu ayakta bekliyor yorgun argın. Başkası olsa kafa göz dalmıştı muhtemelen.

Şükür göze çarpan önemli bir hasar henüz bulamadım ama yıkatıp bakmak lazım. Selamlar.

sol ön amortisörden kaynaklı o ses. 2020 1.5 signature aracım vardı 1 seneye yakın o sesle gezdim :) düz yolda ses hiç yokken stabilize veya bayır yukarı motor güce bindiğinde gelen bir sesdi. ne zaman ki amortisörü değiştirtim ses kesildi

• O ihtimal benim de aklımdaydı hocam. Hattâ soğukken ses daha fazla ve sonradan azalması biraz işkillendirmişti ama sesin cinsi zırıltı/titreşim şeklindeydi. Çok eski yıllarda aynı bölgeden garç gurç sesleri de vardı ana kendiliğinden geçmişti.

Yalnız tıpkı @toyota16 hocamın da teyit ettiği gibi görselde işaretlediğim gösterge panelinden gelen zırıltı iç kabindeki trim grubundan geliyor diye duyuyorum, yani ses içeriden duyuluyor. Yine de sizin değindiğiniz hususu dikkate alayım. Amortisörler 11 senede epey yıprandı. Saygılarımla.

Ek not: Bu arada aynı dediğiniz gibi motor bağırırken veya devir alırken titreşim net duyuluyor bende de. Sizin ses hangi kıvamda ve nasıl bir sesti? Titreşim/zırıltı gibi miydi hocam?
    @makbulut61

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Mart 2025; 16:21:5 >

Hemen diğer tezi çürüteyim hocam benim arabanın ön 2 amortisör değişti  PEUGEOT 208 SAHİPLERİ  onun sesi farklı oluyor… Belki performansı azaldıysa terim seslerine negatif yansıyor olabilir tabi

Aynen zırıldı gibi. Aracın teypine kadar söktüm sırf o ses nedeninden, torpido gözünü söktüm, direksiyon altını filan söktüm, en son hatta öncam havalandırmayamı bir şey düştü oradan mı diye düşündüm, ama dediğim gibi ön sol amortisörü değiştikden sonra ne ses kaldı ne bişey... 1 yıl kadar kahrını çektim ama o sesin...🙃

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Bende de göstergeden zirilti şeklinde ses geliyor ama üstteki piyano black hatta bastırınca düzeliyor. Elimi çekince devam ediyor. Henüz bir çözüm ben de bulamadım hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Gösterge grubunda aynı ses bende de var. Araç 63 binde. 40küsür binlerde ön iki amörtisör değişti lokurtu yaptığı için. Şimdi göstergedeki sese ek olarak bir de sağ ön takımdan tıkırtı sesleri geliyor son 3 bin km'dir falan. Sebebini çözemedim henüz. Yıllık bakımda soracağım.

• Halilowich kullanıcısına yanıt

Hocam göstergedeki sese ek olarak benimde sol ön takımdan ara ara gıcırtı/takırtı sesleri geliyor başlayalı yaklaşık 4bin km oldu (çekme titreme benzeri belirtiler şuan yok ama can sıkıcı)…Araç 54 binde henüz (52 binde bakıma girdim sorun yok diyip yolladılar…)

Takozlar, keçeler, rotlar, rotiller. Bunlardan şüpheleniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halilowich -- 13 Mart 2025; 15:10:42 >
  • Kamusal alanda rastladığım bir 208'in sol arka fitil rezaleti. Bunu dizayn olarak da malzeme olarak da tasarlayan adamın yatacak yeri yok. Kepazelik.

PEUGEOT 208 SAHİPLERİ

PEUGEOT 208 SAHİPLERİ

Benim arabanında aşağı yukarı böyleydi…Sonra yapıştırdık falan işte biliyorsun sen hocam

Hocam benim bide kasislerden geçerken de gıcırtı geliyo(böyle büyük kasisler varya yüksek) direksiyonu sabit çevirdiğimde bazen tak diye bir vurma sesi geliyo.(Benim şüphelendiklerim rot başı,salıncak (kasisteki gıcırtıdan dolayı çok az sağdada başladı çünkü),amortisör takozu, çok düşük bir ihtimal z rot) …Rot başının falan körüğü de yırtık benimkinin ordan kaynaklı bozmuş olabilir

Hatırlıyorum hocam. Hatta sen epey DIY çalışması şeklinde kendince fitil yamalama, vidalama vs. gibi işlemler yapmıştın. Kimsenin uğraşacağı şeyler değil. Sanayiye götürsen direkt fitil kitliyorlar saçma fiyattan. Halbuki cam krikosunun olması gerekenden yükseğe çıkması ve fitilin yapıştırmalı/eklemeli aptal tasarımı ana sebep. Yenisini alsan yine aynı sonuç söz konusu bir müddet sonra.

Güncel mod bu…Geçen benim parçacıya sordum bunu bulabilir miyiz diye adam servisten alsana burda uğraşmayalım dedi (ön takım yürüyen vs ne lazımsa bulup getirtiyor öyle diyim PEUGEOT 208 SAHİPLERİ serviste geçen sene 19k fatura çıkarmıştı elletmemiştim)…Aynaya çarpmış birisi sinyali kırılmış aslanın, nazar değdi heralde  PEUGEOT 208 SAHİPLERİ 

PEUGEOT 208 SAHİPLERİ

PEUGEOT 208 SAHİPLERİ

Gıcırtı bende de var. Soğuk havalarda özellikle belli ediyor kendini. Ani fren ve hızlanmalarda da bende tak ediyor sağ tarafta bir yer. Sağ koltuk altı gibi ama tam emin olamadım. Yıllık bakımda kontrol ettireceğim.

Benimde hava filtresinin hortumu plastiğe vuruyo bazen motorun oralardan zırıltı geliyo ama bildiğim için takmıyorum …Araba çok mu dayanıksız bana mı öyle geliyor çözemedim hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Her markada var bazı sorunlar. Mesela corolla. Fren diskleri yolda giderken ıslık çalıyor, camlardan trim sesi geliyor. Mesela golf. Konsolundan zırıltı geliyor, kapıları ve süspansiyon gıcırdıyor.

Geçmiş olsun hocam. Yapan maganda hakkında tahmininiz bar mı?

Benim de çamurluk ile maşpiyelin birleştiği alt noktada 2 göçük meydana gelmişti. Şahitler dolayısıyla hangi zibidinin yaptığını iyi bilmeme ve teyit etmeme rağmen kamera kaydı olmadığı için birşey yapamadım. Hayvanlar çoğaldı bu aralar.

Çıkma ayna bakmak isterseniz tavsiye edebileceğim bir yer var, Almira Otel arkasında meşhur bir aynacı var. Oraya bir sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 18 Mart 2025; 12:40:37 >
  • 
Sayfa: önceki 392393394395396
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.