Şimdi Ara

PEUGEOT 208 SAHİPLERİ (340. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.891
Cevap
92
Favori
651.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 338339340341342
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar geçen sene 30 bin bakımda sanayide 0 numara castrol kullanmış usta , 44 bine geldi araba geçen yağ çubuğna bakayim dedim sıfır damla yağ kalmış çubukta altına baktırdım damla sızıntı yoktu hemen opetten yağ aldım koydum yaklaşık 2.5 lt , sorun şu sizin 30 bin bakımlarında 0w30 castrol yağı kullanıp bir sene sonra böyle azalan oldu mu hiç yağ nerdeyse buhar olmuş

araç 208 1.2 benzin otomatik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamerozer081

Herkese selamlar,

2013 Dizel 208 sahibiyim. İstanbul anadolu yakasında gönül rahatlığıyla önerebileceğiniz özel servis var mıdır? Genel bakım ve debriyaj seti değiştireceğim. Yetkili servislerde fiyatlar almış başını gitmiş maalesef. Sadece bakıma mazor filtresi dahil 1350 TL fiyat verdiler. Birde yakın zamanda debriyaj seti değiştiren var mı? fiyat nedir acaba?
    Bosch car servisleri tavsiye ederim.28 binde aldigim araca alir almaz bakim yaptirdim.rot balans ayarlari hava filtresi yag filtresi polen filtresi 0w30 yag degisimi.motor ic temizligi motor yag katkisi dahil 978tl verdim.1 hafta once.

• eregenthov44 kullanıcısına yanıt
    14000 km de normal. Bakım kitapçığında yazıyor yağ eksiltebileceği. Yağı yakmıyorsa sıkıntı yok diyor ustalar. Ben her 5000 de kontrol edip 1 lt felan ekliyorum. Bagajda sürekli 4 lük bir yağ bidonu duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: omfarcan

Smeg ekran guncellemesi yapabiliyormuyuz.bendeki smeg ekran bilgileri bu sekilde.miror link secegini goremedim.

Aracınızın yılı ve modeline bağlı. Makyaj öncesi modellerde mirrorlink ve carplay yoktur.

• r-is R kullanıcısına yanıt
    hocam yağ çubuğunda yağ görmeyince hemen opetten 5w30 yağ koydum yaklasık 2.5 lt bir zararı olur mu ki

Biz aracı 20.000km de aldık. Aldıktan sonra her 10.000km de bir 5.30 castrol edge yağla bakımlarını yaprıyoruz ben henüz bir kez bile yağ eklemedim. Düzenli olarak yağ ve su kontrolünü de yaparım. Araç 2012 1.2vti ayrıca lpg li.
    5.30 yağla komple yağ değişimi yapın ve ayda bir yağ seviyesini kontrol edin bence. Yağ motorun kanıdır.
    Normalde yağ bu kadar eksilince yatak sarabilir felan derler. Sizin aracınız hala hareket ettiğine göre ucuz atlatmış olabilirsiniz. Lakin bakım vakti gelmiş geçiyor. Siz yine periyodik bakım ile beraber kontrol ettirin derim. 2,5 lt yağı yeni koydum 100 lira gidicek diye felan düşünmeyin bence. Ne olabilir, neyine bakarlar ben de bilmiyorum ama en azından ustanıza-servisinize danışın tavsiyem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Halilowich

Aracınızın yılı ve modeline bağlı. Makyaj öncesi modellerde mirrorlink ve carplay yoktur.

Alıntıları Göster
    Hocam arac 2015 aktiv paket 1.2 puretech etg5 nisan 2015 uretimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: eregenthov44

arkadaşlar geçen sene 30 bin bakımda sanayide 0 numara castrol kullanmış usta , 44 bine geldi araba geçen yağ çubuğna bakayim dedim sıfır damla yağ kalmış çubukta altına baktırdım damla sızıntı yoktu hemen opetten yağ aldım koydum yaklaşık 2.5 lt , sorun şu sizin 30 bin bakımlarında 0w30 castrol yağı kullanıp bir sene sonra böyle azalan oldu mu hiç yağ nerdeyse buhar olmuş

araç 208 1.2 benzin otomatik
    Merhabalar, aracınızı çok devirli mi kullanıyorsunuz.. birde son bakımınızdan 14 bin km geçmiş.. herhangi bir kaçak olmaması da enteresan bir durum.. benimki 2014 model 1,2 otomatik vti purtech, şu an 62 nim km de ama hiç böyle bir şey yaşamadım.. eksiltme de yaşamıyorum..
  • Sürücü koltuğum gıcırdıyor arkadaşlar. Viraj dönerken hafif sağa sola yığılınca bile ses geliyor. Servise mi götüreyim yoksa sanayiyeye mi? (Garanti bitti)

• Arkadaşlar 2015 aracımda fabrika çıkışlı energy saver lastikler artık iyice eridi.en ufak bi frende kayma yokuşlarda patinaj çekiyor.4 mevsim lastik olarak ne tavsiye edersiniz.
    www.polatlastik.com
    185/65R15 92T XL CrossClimate+ Michelin Lastik Fiyatı
    https://www.polatlastik.com/urun/185-65r15-92t-xl-crossclimate-michelin

www.polatlastik.com
    185/65R15 88H EuroAll Season AS210 Falken Lastik Fiyatı
    https://www.polatlastik.com/urun/185-65r15-88h-euroall-season-as210-falken

www.polatlastik.com
    185/65R15 88H Cinturato All Season Pirelli Lastik Fiyatı
    https://www.polatlastik.com/urun/185-65r15-88h-cinturato-all-season-pirelli

ben bu 3 ürünü gözüme kestirdim.testlerdede iyi sonuçlar almışlar.
    michelin olan 92t ve xl yanak lastik bu lastik peugeot 208 gibi bir araçta sorun olurmu.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omfarcan -- 5 Nisan 2020; 11:37:20 >

• omfarcan kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 3 ay önce crossclimate aldım yol tutuşu vs herşeyi değişti aracın kesinlikle tavsiye ederim zaten 4 mevsimde alınabilecek en iyi lastik araştırdığım kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: nightbringer

Sürücü koltuğum gıcırdıyor arkadaşlar. Viraj dönerken hafif sağa sola yığılınca bile ses geliyor. Servise mi götüreyim yoksa sanayiyeye mi? (Garanti bitti)
    Yeni mi başladı? Bende de önceden yoktu ama araç uzun süre hareketsiz kalınca sürücü koltuğu altındaki bölümden ve yandaki plastik parçadan garç gurç gibi sesler gelmeye başlamıştı geçen virajlarda ve esnemelerde. Tekrar bakacağım. Amortisörlerden şüphelenmiştim başta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Evet son 2 haftadan beri ses geliyor ben de acaba trim sesi mi dedim bir de baktım ki tam altımdan geliyor 🙂 bugün biraz kurcaladım koltuğu olduğundan biraz daha yukarı aldım ses kesildi gibi. Galiba bir şey sürtüyor minderi yukarı alınca rahatladı

• omfarcan kullanıcısına yanıt
    Ben de energy saver lastiklerimin virajlarda saldığını hissettiğim an dört mevsim CC ile değiştirdim. Yol sesi acayip azaldı tutuş arttı ve konfor da arttı diyebilirim. Diğer lastikler de güzeldir ama Malesef çok fazla veri yok çok kullanan yok.

CC hakkında bir tek dikkat ettiğim şey, lastik çekiş yönünde tutunması çok iyi ama kuvvetler Yanal olduğu zaman kayma eğiliminde kalıyor. Bir de michelin klasiği tozlu çamurlu yol sevmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbringer -- 5 Nisan 2020; 13:25:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ViLLazZo

Hocam bende 3 ay önce crossclimate aldım yol tutuşu vs herşeyi değişti aracın kesinlikle tavsiye ederim zaten 4 mevsimde alınabilecek en iyi lastik araştırdığım kadarıyla.
    Hocam 185.65.r15 92t xl modelinimi aldiniz.ayrinti paylasabilirmisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: omfarcan

Hocam 185.65.r15 92t xl modelinimi aldiniz.ayrinti paylasabilirmisiniz.

Alıntıları Göster
    Evet hocam aynı model 4 adet aldım. Detaylı olarak bilgi verecek kadar bilgili değilim bu konuda ama tanıdığım michelin bölge müdürü dostumun tavsiyesi ile aldım crossclimateları. Önceden fabrika çıkış good yearlar vardı ben aracı 2.el 60binde aldım 65binde lastikleri değiştirdim. Şuan iyi ki değiştirmişim diyorum arada ki farkı performans ve konfor olarak çok net görüyorum özellikle yüksek hızlarda ve fren mesafelerinde.

• merhaba arkadaşlar
    2016 model 1.6 bluehdi eat6 100hp lik 208 active sahibiyim..

aracımı yaklaşık 2 ay öncce aldım ve bazı eksikliklerini gördüm ve yavaş yavaş eksiklikleri gidermeye başladım..
    öncelikle kapı eşiklerini taktım.
    sonra anteni, elektrikli aktif shark anten ile değiştirdim (radyo çekim kalitesi arttı)

smeg ekran güncelledim ama o konu tıkandı çünkü mirror link, car play ve navigasyon yok. bununla ilgili interface yükletmeyi yada çıkma navigasyonlu smeg almayı planlıyorum..sizce hangisi daha doğru olur?

ayak aydınlatma ve torpido aydınlatması için internetten PSA 6362.N6 kodlu ürünü aldım. 2 adet olarak elime ulaştı. soketin tüm donanımlarda var olduğunu okuduğum için sürücü ayak aydınlatma için direksiyon altındaki korumayı söktüm ve soketi montaj bantıyla kablolara bağlanmış şekilde buldum. gelen ürün ve soket tam olarak birbirine uydu. tavan lambasıyla senkronize yanıypr ve azalarak sönüyor. sadece gelen aydınlatma parçası w5w halojen ampüllü ve sigorta yeri olması rağmen sigortası yok. bu ampülü w5w dipsiz led ampülle değiştirip eklenebilirse sigorta ekleyip o şekilde hazır yerine oturtucam.
    torpido tarafında ise sol duvarda kapaklı bir şekilde hazır montaj yeri var. maket bıçağıyla kapağı kesip montaj için kontrol ettim . yer hazır ama ulaşılabilir bir yerde soket göremedim. yarın torpidoyu sökmeye çalışıp orda hazır soket var mı ona bakacağım. hazır soket varsa oranın montajı da ampul değişimiyle beraber hallolacak..

Ayak altı ışıklandırmadan ön koltuk altına hat çekip koltuk altlarına ayak altı led yapmayı düşünüyorum.sıkıntısı ambiyans ışıklandırması olmayacak sadece kapı açıldığında yanacak.o yüzden belki sürüş sırasında sönük yanacak şekilde başka bir formülle uygulanabilir.

Şimdi sırada arka tavan aydınlatması var. bildiğiniz üzere arkada herhangi bir aydınlatma yok ve bu akşam veya kapalı otoparkta ciddi anlamda sıkıntı yaratıyor çünkü ön lamba da arka tarafa yeterince ışık vermiyor.
    301 standart aydınlatma yada dokunmatik ledli tavan aydınlatması alıp ön tavan aydınlatmasından hat çekeceğim.
    tabi bunlarla beraber ön tavan aydınlatması ampülü de değiecek..

Orjinal halı paspaslar baya eskimiş görünüyordu. netten uyumlu halı paspas aldım (daha elime ulaşmadı) gelince deneyip bu mesajı editleyeceğim..

Bagaj için bagaj havuzu aldım. %100 uyumlu diye aldım ama özellikle sağ ve sol yanın ön taraflarında boşluklar kaldı. çok önemsemedim. parasına göre yeterli bir ürün. (link isteyene aldığım ürünün linkini yollarım)

Lastikler 2016 ve 2018 yılında üretilmiş. hala durumları iyi ama bi süre sonra değişmeleri gerekli. kapak jant olduğu için lastiklerle beraber jantlar da değişecek. jant ölçüsü 4x108 ..

Şimdilik aklıma gelen yapılacak listesi budur. Bunu da yap, şu da olsa güzel olur ya da yapılması gerekir dediğiniz başka şeyler varsa yazarsanız sevinirim..

• Arkadaşlar 2016 allure kullanıyorum. Bu aracın yakıt deposu kaç litre? Işık yandıktan sonra fulledim tam 44 te pompa attı. Her yerde 50 yazıyor. Anlamadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oomerozer

merhaba arkadaşlar
    2016 model 1.6 bluehdi eat6 100hp lik 208 active sahibiyim..

aracımı yaklaşık 2 ay öncce aldım ve bazı eksikliklerini gördüm ve yavaş yavaş eksiklikleri gidermeye başladım..
    öncelikle kapı eşiklerini taktım.
    sonra anteni, elektrikli aktif shark anten ile değiştirdim (radyo çekim kalitesi arttı)

smeg ekran güncelledim ama o konu tıkandı çünkü mirror link, car play ve navigasyon yok. bununla ilgili interface yükletmeyi yada çıkma navigasyonlu smeg almayı planlıyorum..sizce hangisi daha doğru olur?

ayak aydınlatma ve torpido aydınlatması için internetten PSA 6362.N6 kodlu ürünü aldım. 2 adet olarak elime ulaştı. soketin tüm donanımlarda var olduğunu okuduğum için sürücü ayak aydınlatma için direksiyon altındaki korumayı söktüm ve soketi montaj bantıyla kablolara bağlanmış şekilde buldum. gelen ürün ve soket tam olarak birbirine uydu. tavan lambasıyla senkronize yanıypr ve azalarak sönüyor. sadece gelen aydınlatma parçası w5w halojen ampüllü ve sigorta yeri olması rağmen sigortası yok. bu ampülü w5w dipsiz led ampülle değiştirip eklenebilirse sigorta ekleyip o şekilde hazır yerine oturtucam.
    torpido tarafında ise sol duvarda kapaklı bir şekilde hazır montaj yeri var. maket bıçağıyla kapağı kesip montaj için kontrol ettim . yer hazır ama ulaşılabilir bir yerde soket göremedim. yarın torpidoyu sökmeye çalışıp orda hazır soket var mı ona bakacağım. hazır soket varsa oranın montajı da ampul değişimiyle beraber hallolacak..

Ayak altı ışıklandırmadan ön koltuk altına hat çekip koltuk altlarına ayak altı led yapmayı düşünüyorum.sıkıntısı ambiyans ışıklandırması olmayacak sadece kapı açıldığında yanacak.o yüzden belki sürüş sırasında sönük yanacak şekilde başka bir formülle uygulanabilir.

Şimdi sırada arka tavan aydınlatması var. bildiğiniz üzere arkada herhangi bir aydınlatma yok ve bu akşam veya kapalı otoparkta ciddi anlamda sıkıntı yaratıyor çünkü ön lamba da arka tarafa yeterince ışık vermiyor.
    301 standart aydınlatma yada dokunmatik ledli tavan aydınlatması alıp ön tavan aydınlatmasından hat çekeceğim.
    tabi bunlarla beraber ön tavan aydınlatması ampülü de değiecek..

Orjinal halı paspaslar baya eskimiş görünüyordu. netten uyumlu halı paspas aldım (daha elime ulaşmadı) gelince deneyip bu mesajı editleyeceğim..

Bagaj için bagaj havuzu aldım. %100 uyumlu diye aldım ama özellikle sağ ve sol yanın ön taraflarında boşluklar kaldı. çok önemsemedim. parasına göre yeterli bir ürün. (link isteyene aldığım ürünün linkini yollarım)

Lastikler 2016 ve 2018 yılında üretilmiş. hala durumları iyi ama bi süre sonra değişmeleri gerekli. kapak jant olduğu için lastiklerle beraber jantlar da değişecek. jant ölçüsü 4x108 ..

Şimdilik aklıma gelen yapılacak listesi budur. Bunu da yap, şu da olsa güzel olur ya da yapılması gerekir dediğiniz başka şeyler varsa yazarsanız sevinirim..
    Hocam merhaba, bende de 16 gt-line araç var. Ayak aydınlatması gibi donanımlar bende standart olmasına rağmen torpidoda herhangi bir aydınlatma yok. Torpido'da soket bulabilirsen bana da haber ver lütfen, ben de torpidoyu ışıklandırmak istedim. Önceki aracım olan 2014 model 208 aracımda torpido aydınlatması vardı fakat bunda yok; çok ilginç gerçekten.

Bagaj ve plaka aydınlatmalarını da led ile değiştirebilirsin. Gerçekten fark yaratıyor. Ayrıca güneşliklerde aydınlatman varsa onları da led lambalar ile değiştir. Çoğu D segment araçta bile bu lambalar eski tip olduğundan gören şaşırıyor bende :)

Jantları sakın 205/45 r17 ölçülerinde alma. Bendekiler baya konforsuz. 185/65/15 ölçülü kışlıklardan bu ölçüdeki yazlıklarıma geçince baya konfor farkı oluyor.

Ayrıca aracınıza bir dashcam almanızı öneririm. Pilli olmayan, kapasitörlü modeller tavsiyemdir.

• 
Sayfa: önceki 338339340341342
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.