Şimdi Ara

PEUGEOT 206 VE SIRALI SİSTEM..SONUNDA MONTAJI YAPTIRDIM..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilenler bilir çok gidip gelmiştim ama en sonunda 2005 model p206 aracıma Atiker sıralı sistem taktırdım.
    2000 km geride kaldı ve işte ilk izlenimlerim...

Aracı ilk kullanmaya başladığım andan itibaren performansla ilgili bir fark varsa bile hissetmediğimi söyleyebilirim...
    Kısacası performansla ilgili hiç bir sıkıntım yok.
    Lpg tankı 40lt'lik ama 30 lt civarı alıyorum ve bunu bir depo sayıyorum. (30 lt 'de tabanca atıyor ve bende zorlamıyorum daha fazlası için)
    1.70 X 30lt= 51 ytl'ye depo doluyor ve bu yakıtla sehiriçi (ankara) sehirdışı ve az yaksın diye bir çaba göstermeden ortalama 340 km yol alıyorum
    Km'de 0,15 ykş diyebiliriz yakıt tüketimi için başka bir değişle.....

Eskiden farketmezdim ama lpg fiyatları inanılmaz farklı imiş. 1.56 ya 1.60.1.68 e 1.75 e 1.86 ya lpg almak mümkün....

benzinde ortalama 0.25 ykr civarı idi tüketimim.(7.5 lt/100 km)

tasarruf %40 civarında

Çalışma noktasında ise şaşkınım diyebilirim.Motor daha rahat ve sessiz çalışıyor.Eskiden avans vuruntusu problemi yaşardım ama şimdi oda kendiliğinden ortadan kalktı.Benzin -lpg geçişleride şimdilik sorunsuz....

Benzin göstergesi sanki benzin tüketiyormuş gibi düşüyordu ama atikerin benzin seviyesi gösterge modülü takıldıktan sonra sorun nispeten çözüldü..
    Seviye yine düşüyor ancak bir müddet sonra yine yükseliyor.Ancak ben hala tam randımanlı çalıştığını düşünmüyorum..Hafta sonu bir kontrol ettireceğim.

Şimdilik ilk izlenimlerim bunlar.....Merak ettikleriniz olursa seve seve yanıtlayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djsoo -- 18 Eylül 2008; 19:14:35 >

• Hayırlı olsun.Artık daha az paraya daha çok gezersin.

Benzin göstergesi sorunu;araç ilk çalışmayı ve dolayısıyla her çalışmayı benzinle yapıyor.İlla ki benzin harcıyor bu esnada.O kullanılan yakıtın etkisi olabilir.

Motorun rahat çalışması ise diğer sürücülerden duyduğumu senden de duyuyorum ve bu konu hakkında açıklama yapan aygaz'ın genel müdürünün söyledği şey:Lpg'de benzine oranla daha fazla oktan bulunduğu için motorlar daha iyi yanma sağlıyormuş.Sanırım senin de bahsettiğin bu.
  • Hayırlı olsun Bencede bol bol gezersin artık.Ama az yaktığına bakıp fazla kaptırma kendini
  • Teşekkür ederim..Ama Fransız araçlarında dönüşüm sonrası benzin göstergesinin sanki araç benzinde çalışıyormuş gibi düşmesi sorunu hep vardı...Bir miktar benzin konduktan sonra seviye eski halini alıyordu...Ancak insan benzin kazara biter ve pompa zarar görür diye tedirgin dolaşıyor ve psikolojik belki ama ne seviyede benzin kaldığını da görmek istiyor....
    quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

Hayırlı olsun.Artık daha az paraya daha çok gezersin.

Benzin göstergesi sorunu;araç ilk çalışmayı ve dolayısıyla her çalışmayı benzinle yapıyor.İlla ki benzin harcıyor bu esnada.O kullanılan yakıtın etkisi olabilir.

Motorun rahat çalışması ise diğer sürücülerden duyduğumu senden de duyuyorum ve bu konu hakkında açıklama yapan aygaz'ın genel müdürünün söyledği şey:Lpg'de benzine oranla daha fazla oktan bulunduğu için motorlar daha iyi yanma sağlıyormuş.Sanırım senin de bahsettiğin bu.

• Evet bir santim bile yerinden kıpırdamamasını insan istiyo ama nerde Fakat lpg'de iken bu tarz şeyler hiç olmaması gerekirken...
  • hayırlı olsun

206 ların şehir içinde çok yaktığını duymuştum. 140 kuruş gerçekten çok iyi bir rakam
  • hayırlı olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın.
    Eğer mümkünse ne kadara taktırdığınızı öğrenebilirmiyim...
  • 1100ytl 110 x 10 taksit....Ama ben atiker'in 1200 ytl olduğunu biliyordum ama servis sahibi yakın aile dostumuz o yüzden rakamda yardımcı oldu...

quote:

Orjinalden alıntı: KATADE

Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın.
  • Teşekkür ederim ...Tamamen şehiriçi bir ölçümüm olmadı....Ancak ortalama yakıtımdan dolayı bir tahminim oluştu.Benzinde iken yoğun şehir içi yaklaşık 9-10 lt/100 tüketimin olurdu.Lpg nin litre bazında benzinden %20 daha fazla yaktığını varsayarsak bu da en fazla 12lt lpgX1.70ytl /100 km= 0,20 ykr yapar ki bu benim benzinde iken ancak uzun yolda yakalayabildiğim bir değerdi..

quote:

Orjinalden alıntı: CouragePapillon

hayırlı olsun

206 ların şehir içinde çok yaktığını duymuştum. 140 kuruş gerçekten çok iyi bir rakam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djsoo -- 18 Eylül 2008; 20:15:00 >

• Hayırlı olsun.
    quote:

Orjinalden alıntı: djsoo

1100ytl 110 x 10 taksit....Ama ben atiker'in 1200 ytl olduğunu biliyordum ama servis sahibi yakın aile dostumuz o yüzden rakamda yardımcı oldu...

quote:

Orjinalden alıntı: KATADE

Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın.

• Yakıt tüketimi çok güzel seviyede.Umarım montaj kaliteli yapılmıştır.Sonradan bir sorunla karşılaşmazsınız inşallah
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elbistan 46

Yakıt tüketimi çok güzel seviyede.Umarım montaj kaliteli yapılmıştır.Sonradan bir sorunla karşılaşmazsınız inşallah

Sağol dostum..İnşallah....

Avantajımın şu olduğunu düşünüyorum...Servis sahibi çok yakın olduğumuz biri...Bana beğenmez isem yada bir sorun çıkarsa tüm kiti geri alacağını söyledi....Buda oldukça rahatlatıcı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djsoo -- 20 Eylül 2008; 17:16:54 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djsoo -- 20 Eylül 2008; 17:16:21 >
  • iyi fiyata taktırmışsınız..
    yakıt değerleride güzel
    sadece şehir dışı kullanımda 12 Ykr civarına falan düşer herhalde
  • Dün ağır şehiriçi şartlarındaki yakıt tüketimini de anlamış oldum.4 vitese atamadığım,kısa mesafeli kullanımda yakıt tüketimi 0,20 ykr.....
    Aynı koşullarda benzinde 0,32 ykş civarında yakardım....

Ben anladım ki bu arabaya 0,20 ykr dan fazla yaktırmak pek mümkün değil....
    Memnunum çünkü daha önce de söylediğim gibi,eskiden şehir dışında 0,20 ykr yakalayınca sevinirdim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djsoo -- 22 Eylül 2008; 3:40:31 >
  • HAYIRLI OLSUN,

MOTOR İKAZ IŞIĞIN YANDIMI ?

• Hayırlı uğurlu olsun,güle güle binin,Atikerle 1-0 önde başlamış oldunuz,Kazasız belasız bol keyifli,tasarruflu sürüşler dilerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkan2008

HAYIRLI OLSUN,

MOTOR İKAZ IŞIĞIN YANDIMI ?

teşekkürler dostum
    2000 km den fazla geride bıraktım.Bir sorun yok çok şükür....Motor ikaz işığı yanmadı...Şimdilik....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Okifi

Hayırlı uğurlu olsun,güle güle binin,Atikerle 1-0 önde başlamış oldunuz,Kazasız belasız bol keyifli,tasarruflu sürüşler dilerim.

Teşekkürler..Atikerle ilgili olumlu söylenenler olumsuzlardan fazla.....Bende iyi bir tercih yapmışım diyorum gün geçtikçe....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.