Şimdi Ara

Peugeot 206 | 6.5 milyon adet sattı, tekrar üretime başladı!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 6.5 milyon adet sattı, tekrar üretime başladı!

Fransız otomotiv devi Peugeot'nun efsane modeli 206, kendi segmentinde tüm rekorları alt üst ederek 6.5 milyon adet satıldı. Bunu fırsata dönüştürmek isteyen Peugeot merkezi, aracı makyajlayarak tekrar üretime başladı

Peugeot 206 | 6.5 milyon adet sattı, tekrar üretime başladı!

Peugeot'nun AB sınıfını tamamlayacak yenilenen modeli 206+, 5 Ekim itibarıyla Türkiye'de pazara sunulacak. Peugeot,

Avrupa'da 1983-2008 yılları arasında AB sınıfında 16 milyondan fazla araç satışı gerçekleştirirken, aynı sınıfta Türkiye'de 1999-2009 yılları arasında 76 binden fazla Peugeot modeli satıldı. Peugeot, satışlarının yüzde 49'unu bu sınıfta gerçekleştiriyor. Aracın tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Peugeot Otomotiv Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Jean-Pierre Vieux, AB sınıfında Peugeot'nun pazar payının yüzde 5 civarında olduğunu kaydetti. Vieux, "İddiamız, açık ve basit; bu sınıfta pazar payımızı 3 puan artırmak... Bu sınıfta yüzde 8'lik pazar payını hedefliyoruz" dedi. Fransa'da yoğun talebi karşılamak üzere araç üretim adedinin,
    1 Ekim'den itibaren 465'ten 700'e çıkarılacağını belirten Vieux, aracın benzinli versiyonunun 23 bin 990 lira, dizel versiyonunun 26 bin 990 liradan satışa sunulacağını bildirdi. Vieux, bu fiyatların kampanya fiyatı olduğunun altını çizerek, "Araçlar, 15 Ekim'de bayilere ulaşacak. Şimdiden 206 almak isteyen müşterilerimiz ön sipariş vererek, bu fiyattan alacaklar. Bu fiyat ilk 500 müşteri için geçerli olacak" diye konuştu.
    Hedef: Yılda 5 bin adet 206 satışı

ÖTV'li fiyatlara ilişkin olarak da Vieux, pazara göre nasıl bir fiyat gelişeceğinin inceleneceğini, ekim ayının pazar açısından zor geçeceğini belirterek, "206 'nın fiyatı şu an için bu. Ekim ayı sonunda tekrar değerlendireceğiz" ifadesini kullandı. Vieux, yüzde 3'lük pazar payı artışını rakiplerden almayı düşündüklerini dile getirerek, araçla yeni müşteriler kazanmayı hpeugeot_206edeflediklerini vurguladı ve "İnanıyorum ki 2010'da, B sınıfında 206 satış adedi, 207'den fazla olacak" dedi. 206'ın üretim kararının krizden önce aldığına işaret eden Vieux, aracın pazar aralığına verdiği bir yanıt ve Peugeot'nun ürün planı olduğunu söyledi. Vieux, pazarda AB sınıfı araç satışının artışına dikkati çekerek, "Gelecek yıl 5 bin 206 satmayı hedefliyoruz. Veriler değişmezse... Daha fazla istersek, daha fazla da yapabiliriz diye düşünüyorum. Bu, pazar kazanmayı hedefleyen bir araç" dedi.
    Peugeot 206+, ilk 500 kişiye 23 bin 990 lira

Peugeot Ürün Müdürü Can Dinç, Peugeot'un AB sınıfında satışlarının 1999-2009 yılları itibarıyla yüzde 25,5'ten yüzde 44,2'ye yükselişine işaret ederek, 206 'nın katılımıyla Peugeot'un, Türkiye binek araç pazarında "en yeni" ve "en zengin" ürün gamına sahip olduğunu kaydetti. Aracın 3 kıtada üretiminin sürdüğünü anlatan Dinç, Türkiye'ye getirilecek araçların Fransa'dan ithal edileceğini ve tek donanım seviyesi (Comfort) ile satışa sunulacağını bildirdi. Toplantıda verilen bilgiye göre, 75 bg güç üreten 1.4 l benzinli ve 110 g/km düzeyine düşürülmüş CO2 salımıyla aracın çevreye etkisini sınırlı tutan 70 bg güç üreten 1.4 l HDi dizel motor seçenekleri ile sunulacak. 206 boyutları ve fiyat-donanım seviyesi ile Peugeot gamında 107 ve 207 modelleri arasında yerini alıyor. 206 tasarımı, mimarisi ve "uygun" fiyat-donanım seviyesi ile 5 Ekim itibarıyla 23 bin 990 liradan başlayan anahtar teslim fiyatlarla satılacak. Bu fiyatın ÖTV indirimli olduğu ve sadece ilk 500 kişiye geçerli olduğu belirtildi.

Araç bence tasarım itibariyle çok hoş , araç sürücü açısından bir o kadar kullanışlı , fiyatı da çok uygun , bu segmentten bir araç alacak olsam tercihlerimin arasında olurdu kesinlikle.Hayırlı olsun pejoculara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcan. -- 24 Ekim 2009; 14:44:37 >

• geçen gün gördüm bu aracı aa dedim ne güzel 207 parlıyo yeni galiba dedim bir baktım 206+ çok hoş araba olmuş yakışır puga
  • slm elde kalan 207 parcaları 206 plus dıye elden ckarılır stoklar bıtınce 208 pıyasaya surulur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.