Şimdi Ara

Petrole yatırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öğrenciyim bi 500tl birikmişim var petrole yatırmak istiyorum enpara 'da öyle bir ihtimalim yok. Nasıl petrol alabilirim forexciler yatırımda beklettiğim petrol için her ay komisyonmu kesiyor cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.



  • Petrol yatırımı, emtia borsasında ve petrol borsasında işlem görür. Yüksek işlem hacmine sahip olan yatırım araçları, özel ürün borsalarını oluştururlar ve petrol borsası da bunlardan birisidir. Özellikle ekonomisi petrole dayalı olan ülkelerin birçoğunda petrol borsası bulunmaktadır.

    Borsada petrol yatırımı yapmak istediğiniz zaman fiziki olmayan şekillerde alım – satım işlemlerinizi gerçekleştirirsiniz. Aynı zamanda vadeli petrol kontratları ile de işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ülkemizde henüz VİOP aracılığıyla petrol kontratı alınıp satılamıyor. Ancak bu konuda çalışmalar olduğu biliniyor.

    Borsada yapılan petrol yatırımı, türev ve spot piyasa olarak iki şekilde işlem görür. Spot piyasada yapacağınız alım – satım işlemleri, fiziki olmayan şekillerde yapılmaktadır ve herhangi bir güvenlik sorunu ile karşılaşmadan gerçekleştirilmektedir. Türev piyasalarda ise vadeli işlem sözleşmeleri aracılığıyla petrol yatırımı yapabilirsiniz.

    Petrol yatırımında önemli borsaların başında ise New York Mercantile Exchange (NYMEX) gelmektedir. Dünya üzerinde başarılı sonuçlanan ilk petrol yatırımı ve sözleşmeleri, NYMEX aracılığıyla yapılmıştır. Günümüzde NYMEX, Chicago Mercantile Exchange (CME) bünyesinde faaliyet göstermektedir. Petrol kontratları ülkemizde işlem görmese bile NYMEX üzerinden oldukça yüksek bir işlem hacmiyle işlem görmektedir.

    Petrol işlemi yapılan bir diğer önemli petrol borsası ise International Petroleum Exchange – IPE’dir. Bu borsa, 2000 yılında Kıtalararası Emtia Borsası (ICE) ile birleşmiştir ve futures işlemlerin başlangıcını oluşturmuşlardır.

    Eğer bu borsalar üzerinden petrol işlemi yapmak istiyorsanız ülkemizde var olan aracı kurumların buralarda işlem yaptırma yetkisi olup olmadığını araştırmalısınız. Bu piyasalarda alım satıma yetkisi bulunan bir aracı kurumdan hesap açtırarak işlemlere başlayabilirsiniz.

    Buradan petrol yatırımı nasıl yapılır öğrenebilirsiniz:https://paratic.com/petrol-yatirimi-nasil-yapilir/




  • 1500tl için uğraştığına değmez. altın düştüğünde altın al banka hesabından bence.
    petrol için yatırım hesabı yada fx hesabı açarsan aidat gibi ödemeleri olabilir, o paraları ödemek zorunda kalabilirsin.
    başını ağrıtma altın al geç bence.
    tabi karar senin kararın.para senin hayat senin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 9 Nisan 2020; 2:16:20 >
  • bence 500 ile başlamak için yeterli değil çünkü teminat yani deposito en azından 2000 ya da 3000 olmalı ama tabi siz bilirsiniz
  • Petrole dayalı yatırım fonları var. Akbank'ta var sanırım. tefas.gov.tr den bakabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.