Şimdi Ara

Petlas Snow Master W651 ın fren testinde 49 lastik arasında 39.olması! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
7.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Semperit Speedgrip2 kullanıyorum, uçan halı gibi sessiz, tutuş da güzel, sıralamaya şaşırmadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizin tek yerli lastik markası Petlas değil. Birde Lassa isminde markamız var. Lassa bir kaç kalitede lastik üretiyor. Mesela Kış lastği için: Snoways era, Snoways 3 ve Iceways adında 3 kalite lastiği var.
    İstanbul gibi yağmur ağırlıklı ortam için Snoways era, daha iyi kar performansı için Snoways 3 ve buzlu zemin için Iceways öneriyor.
    Yaz lastiği olarak da en son Driways serisini çıkardı. Gerçekten etiket değerleri olarakta, kullanım olarak da oldukça kaliteli lastikler.
    Fiyatlar genelde Petlas'ın bir tık üstünde ama kalite olarak arada uçurum var. Bence şuan fiyat/kalite olarak en iyi lastiklerini Lassa satıyor. Millet de farkında, Lassa bayileri çok iyi iş yapıyor şu aralar.
  • M+S lastiği aslında ifade edilmiş fabrikası, dört mevsim anlamına gelir, gerçek kış değil

205 55 16 lassa ile aynı fiyat olmuş, bazı ebatların fiyatı aşırı yükselmiş

Petlas Snow Master W651 ın fren testinde 49 lastik arasında 39.olması!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 24 Kasım 2017; 20:59:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şaşırtmayan ne acaba fiyat performans anlamında bir lastik 5 sene kullandım gayet tatminkardı.
    daha iyi paralara farklı şeçenekler tabiki mevcut
    o testlerdeki kaç veriyi normal kullanımda kaç sürücü kullanabiliyor oda ayrı bir muamma.
    ne kadar ekmek o kadar köfte kısaca.
    nusret apayrı bir şeçenek mesela.
  • ReaperVR R kullanıcısına yanıt
    Lassa-Petlas aynilar hemen hemen diye biliyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coskunserce kullanıcısına yanıt
    lassa daha iyidir petlastan.
  • 2014 de Insignia ve Golf 7 için Petlas W651 almıştım, performans olarak hemen her alanda fiyatına göre gayet iyiydiler ancak Insignia daki 18" ebatlı olanlar garantiden yenilense de muntazam bir kalıba sahip değillerdi; taban atlaması vardı.

2014 de Golf e aldığım 17" Petlas ları şuan yeni Astra K aracımızda kullanıyoruz, şuana kadar güvenlik zaafı yaşatmadı ancak bunda kış lastiği kullanırken her zamankinden çok daha dikkatli ve sakin kullanmamın da etkisi olabilir; son zamanlarda çok artan frenleme sorununa dair şikayetleri uygun bir yol ve hava şartına bizzat deneyeceğim.

Lassa yı ise daha önceki araçlarım Focus ve Stepway de kullanmıştım, açıkcası lastiğin uzun ömürlü yapısı taktire değerdi, bu konuda Petlas ın Lassa kadar uzun süre etkin yapısını koruyacağına emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 24 Kasım 2017; 22:36:22 >
  • Ben de biliyorum mişlen daha iyi elbette ama 235.50.18 tanesi 1000 lira. Petlas 420 lira....1 kış kullandım.bi sorun yaşamadım. Hemde 1700kg bir araçla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ymetu -- 24 Kasım 2017; 22:36:28 >
  • Petlas'ın Progreen yazlık lastiğini almıştım memnunum. Yerli malı yurdum malı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ymetu

Ben de biliyorum mişlen daha iyi elbette ama 235.50.18 tanesi 1000 lira. Petlas 420 lira....1 kış kullandım.bi sorun yaşamadım. Hemde 1700kg bir araçla

bende diyorum ki petlas fiyatına petlastan daha kaliteli lastikler var basit bir araştırmayla 235 55 r18 ölçülerinde testlerde michelinden başarılı sonuç vermiş semperit speedgrip 3 lastiğini buldum.

semperit speedgrip 3 420tl

https://urun.n11.com/oto-lastik/semperit-23555r18-104h-xl-speed-grip-3-kis-lastigi-2017-P208034873

bu da test sonucu michelin 4. olurken semperit 3. olmuş;

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2017-AMS-Performance-18-inch-Winter-Tyre-Test.htm

semperitten biraz daha düşük kalite ama petlastan yine iyi olan nexen var.

nexen 416 tl:

https://urun.n11.com/oto-lastik/nexen-23550-r-18-xl-101v-winguard-sport-P211840922

kumho 400 tl:

https://urun.n11.com/oto-lastik/kumho-24550-r18-kw27-kis-oto-lastigi-24hafta-2012-uretim-P210756149

sırf yerli diye kalitesiz ve boktan lastikleri pahalıya satıyorlar. madem yerli 300 tl ye satsın.o zaman ederini bulur.

• Petlas fanatikleri vardı bir ara. Biz çöp lastik dediğimizde saldırıyorlardı. Çöp işte çöp. Petlastan Allah korusun bizi. Balans yapıp titretir aracı. Yolu zaten tutmaz. Gidin kormoran alın. 10 kat iyi petlastan.

• kendim ultra grip 9 kış lastiği kullanıyorum. continental ts 860 da çok iyi kış lastiğidir. zaten testteki sıralamaya baktığımızda 1. sırada coninental ts 860 2. sırada da good year ultra grip 9'u görüyoruz. yıllardır araç kullanırım hiçbir zaman lastik satıcılarının ya da lastik tamircilerinin tavsiyelerine uymadım. hep dünyanın değişik ülkelerinde bu işin uzmanı kurumlarca yapılmış test sonuçlarına göre lastik aldım, ya da değiştirdim.
  • predator93 kullanıcısına yanıt
    Peki hocam bu test sitesi ne kadar objektif? Güvenelim mi? Piyasada zilyon tane test listesi var

• quote:

Orijinalden alıntı: ymetu

Peki hocam bu test sitesi ne kadar objektif? Güvenelim mi? Piyasada zilyon tane test listesi var

Bu testleri adac gibi köklü kuruluşlar yapıyor. Güvenilir kurumlar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.