Şimdi Ara

PETLAS AL TÜRKİYE KAZANSIN (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
848
Cevap
5
Favori
138.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • petlas kendini aşmış bence kore markasına gelene kadar tercih edilebilir . bende lassa grand slam kullanıyorum 2 sene sonra değişicem
  • arkadaşlar ne yazık ki çok detaylı bilgi veremem ama şu an petlasın kullandığı makineler türkiye'nin diğer hiç bir lastik fabrikasında yok...
  • Ben kullanıyorum ,fren ve viraj performansı goodyear hydragripten çokta farklı gelmedi bana..
  • arkadaşlar petlas ilk olarak kombassan holding tarafından kuruldu amacı türkiyede lastik sekteründe lider olmaktı hatta ilk uçak lastigini yapan firmaydı petlas. Ama karanlık eller bu işe de el uzattu ilk kurludugunda devlet kombassan holdinngin elinde 90 trilyon aldı ve haksızlıkla gerivermedi. kombassan batınca petlas el değiştirdi şu anda uçaklara lastik yapıomu bilmiyorum ama düşünün bu tesis uçaklara lastik yapacak kadar güsel bi tesis yerli malı bi sıkıntı çıkmaz kendi arabamda petlas kullanıyorum gayette memnunum yerli malı bide kullandım tavsiyede ediyorum..........

teşekkürler
  • bu devletin haksız elinden alma olayını ben de aksiyon dergisinde okumuştum. kombassan finans kurumu kurmuş ve fazla güçlenmesinden korkularak (derin) devlet tarafından kapatılmış. hatta aşkanı yapılan röportajda "ağlaya ağlaya kapattık" diyordu. hatta sakıp sabancı da "bu kombassana yapılan baskı bize yapılsa bir hafta dayanamazdık" diyordu. bu süreçte olsa gerek bu petlas muhabbeti de.
  • bende yerli malı yurdun malı zihniyetindeyim.
    broadwayıma da puntişimede lassa snowways lar taktırmış ve çok memnun kalmıştım. (ben saatde 90 km hız ı geçmeyen birisiyim ama)
    şu an puntişlerimin üzerinde fabrika çıkışlı bridgestone B 250 ler var. tek derdim yol sesini içeri çok alıyor. benim kışlık snowways lar bile bu bridgestonelerden daha sessiz.
    şimdilerde yaz lastiği alcam (bridgestonelerde 50,000 km yaptım diş derinliği artık yetersiz)
    gönlüm lassadan yana.
    sessiz bi lastiği her forumda aradım.
    nokian ı övenler oldu, michlen öneriliyo. coctinenetal de var.
    ama benim gönlüm lassadan yana.
    şimdi petlas ı görünce ulusalcı aklım çelindi.
    bakalım
    petlası bi araştırayım.
    inş iyi çıkarda alırım.
    bu küresel dünyada yerli malı die bişi kalmadı ama genede mümkün olduğunca yerli malı kullanlalım arkadaşlar.
    ben markette 869 barkod kodlu olmayan hiç bi ürünü almam mesela.
    yerli malı gerçekten çok önemli.

• petlas ın ürünleri yeterince tanıtılmıyor hiçbir yerde ikna edici bir reklamı tanıtımı yok yine bakıyorum özelliklede orta sınıfta cok satan bir lastik ama burda kullanıcı yorumlarına rastlamadım....
  • Arkadaşlar bir hafta oldu petlas starmaxx aldım dört tane arabamın üzerinden çıkan 69000km kullanılan briston b390 lardan çok çok iyi geldi.Sonuçta yeni lastik, yol sesi fazla kalmadı, yağmurda nasıl bilmiyorum kuruda normal şu an. Birde fiyatına göre öteki lastiklerle 60 000 yapacağıma bunlarla 40 000 yapsam bana yeter. Hiç olmazsa lastik sertleşemeden değişmiş olur.
  • Arkadaşlar 1.5 yıl önce arabama 900 tl ye 4 adet michelin primacy 205*55*16 91v aldım .Yaklaşık 25000 km dir sorunsuz kullanıyordum fakat geçen hafta tatil dönüşü ön sağ lastiğim sivrihisar yakınlarında patladı. Hemde 120 km hızla ilerlerken şükürler olsun ki savrulma vb bir şey olmadan durdum ancak durana kadar lastiğin yanaklarında baya hasar gördü,baloncuklar yapıp kullanılmaz hale geldi. Aracımda lpg olduğu için stepne yerine köpük taşıyordum fakat bir şeye yaramadı belki son kullanım süresi dolmuştur.
    Ankara ya döndüğümde mecburen yeni lastik arayışına giriştim.Aynı marka model almak istedim ancak tek lastik almanın problemli olacağını çift almam gerektiğini lastik satıcıları ısrarla önerdi.
    Ama maliyet çok artıyordu bir arkadaşın önerisi ile Starmaxx (petlas) lastiğini çifti 180 tl ye aldım sonuç :Keşke zamanında Micheline 900 tl bayılmasa imişim 360 tl çok güzel lastiklerim olurdu hemde param cebimde kalırdı

• Bir kaç gün önce lastiklerimi yeniledim. Tabi önce bir araştırayım piyasayı deyip bir iki lastikçiye baktım. İlk baktığım lastikçi bana PETLAS önerdi. Malum, otobüs, kamyon, ağır vasatılara lastik üreten bir firma. Otomobil lastiğini de 1.5 yıldır ürettiğini öğrendim. Fiyat olarak da 60-70 lira civarındaydı bir tanesi. Ama aklımda Bridgestone (eski arabamda kullandım ve memnundum) Continental, Michelın ve Goodyear (aklımda üzerinde ki orjinal GT2 değil, dura grip) vardı. Neyse, çıktım ve bir kaç lastikçiye daha baktım. Bostancı da uygun bir lastikçi buldum. Büyük bir yer ve fiyat olarak da çok cazip. Bir sürü lastik markasını da satıyordu. Petlas da vardı ama içime sinmedi. Bridgestone'yi tercih ettim. Bridgestone B330 EVO aldım dört adet. Toplam 350 lira ödedim. Yani tanesi 87 lira. Ve 40937. km'de Goodyear GT2'leri çıkarıp yeni lastiklerimi taktırdım. Hem bir iki hafta sonra tatile gideceğim. Yaz da olsa değiştirmem gerekti lastiklerimi. Arabam yumuşadı resmen ve yol sesini hisstetirmiyor gibi.
    Yani, Bridgestone, Michelın, Continental, Pırelli, Goodyear'dan vaz geçmem. Neden bilmem ama içlerinden Bridgestone'yi seviyorum. Petlas'a güvenemiyorum açıkçası. Ağır vasıta için iyi olabilir ama oto lastiğinde yeniler daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 5 Temmuz 2009; 19:26:55 >

• ben fuldalardan memnunum, bir dahaki degisime petlas tercih edecegim.

turkiye'de urretim yapan bir firma polonya(fulda) mali lastikten kalitesiz degildir.

icim acidi gecenlerde 99 e200 e fulda aldim tanesi 160 liraya (205/60/15) petlas tercih etsem yari fiyatina alacakmisim.

saglik olsun ogrenmis olduk.
  • Ben de Petlas almaya karar verdim ;aşağıdaki yazı şu linkten alınmıştır;

http://www.petlas.com.tr/page.php?ID=1206

Ayrıca lastiklerle ilgili geniş bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz ulaşabilirsiniz;
    http://www.petlas.com.tr/page.php?ID=12 ( sizde inceleyiniz)

" 2008 F-16 TCG Worldwide Review

Bu yil 3.sü duzenlenen F-16/Proven Aircraft Worldwide Review (WWR) isimli Askeri Silah Sistemleri fuarina ilk kez katilan Petlas A.S, sergiledigi F-16 lastikleri ile buyuk ilgi topladi. Dunyanin bir cok ulkesinden Hava Kuvvetleri Komutanligi`nin ziyaretci olarak katildigi fuarda, F-16 disinda F-4, F-5, T-37, T-38 ve C-130 lastiklerini de tanitan Petlas, fuara tek lastik ureticisi katilimci olarak damgasini vurdu.

Turk Hava Kuvvetleri`nin kullandigi F-16 ve F-4 lastiklerinin saglayicisi olan Petlas`in stanti, Turk Hava Kuvvetlerinin de destegi ile fuar suresince bir cok ulkenin Hava Kuvvetleri tarafindan ziyaret edildi. Onumuzdeki yillarda fuara katilimini surdurmeyi planlayan Petlas`in yaninda, Havelsan, Tai ve Mikes de Turk katilimcilar arasindaydi."

Kesinlikle Petlas alacağım....

• ben de kesinlikle petlas alıcam cok araştırdım hiçbir farkı yok,cok kaliteli lastik üretiyorlar fiyatına göre ...kışlatiğini almıştım tutunması felan süperdi şimdi de yazlıklarını alıcam
  • Yıllardır Türkiye'de fabrikası bulunan Goodyear(2), Lassa(1) Pirelli(1) markalarının yanında Tatko ve Syron markaları da eklendi. Bu markalar da Petlas gibi hatta Türk ortakları olanlar ve halka açık borsada işlem görenlere biraz haksızlık etmeyelim.

Her marka kendi kalitesini daha da ileriye taşımak için çalışır. Zaten testler ile bunuda ispat edip güven içerisinde tüketiciye sunarlar.

Sorulması gereken sorular zaten arkadaşlar tarfından da sorulmuş...Ben birkaç nokta ile fikir edinmeniz için notlar aldım...

1-Test sonuçlarında alacağımız lastiklerinin değerlendirmelerini görebiliyormuyuz.
    2-Herhangi bir motorsporlarında lastiklerini geliştiriyorlarmı ( Goodyear NASCAR, eskiden F1, Wrangler Cup ) ( Bridgestone F1) (Lassa Rally Team) ( Pirelli Subaru Takımı Şimdi F1 ) (Dunlop Lemans) vs...
    3-IETT otobuslerinden bahsedilmiş.... Devlet Mazleme ofisi ve Devlet kurumları ihale ile en ucuza aldıkları ürünü kullanırlar. Yerli tecih edileceği zaman da şartnamelerde yerli markaların hepsine kapıları açıktır.
    4-Bazı markalarda üretilmeyen ebatlar var. Bu yüzden almak için Türkiye'de üreilmesini beklemek için başka ürün almayacak mıyız?
    5- Günümüzde bilgiye ulaşmak çok kolay rekabet ortamında markalı lastiklerin kar marları satıcılar için düşük. Birtakım ticari akideler sebebiyle satıcı arkadaşlar lojistiği daha hızlı , karlı bir ürün olduğu için (sadece fiyat açısından değil) alternatif markalar satmaya çalışmakta haklıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mylastik -- 24 Kasım 2018; 15:29:58 >

• @mylastik

bilgilendirici açıklamalarınız için teşekkür ederiz.

siz kendi aracınıza bu lastiği takıp gezer misiniz?
  • ben bunları dah önce dillendiridim ve çok tepki gördüm...
    quote:

Orjinalden alıntı: mylastik

Petlas Al Türkiye Kazansın ! Konunun açılışı bile düşündürücü.

Petlas firmasının sahiplerinin (AKO) Türkiye'ye ilk Çin lastiklerini getirip yerli üretim yapmakta olan ve Türkiye'de fabrikası bulunan Goodyear(2), Lassa(1)
    Pirelli(1) markalarının üretimlerinde düşüş yaşandığı o yılları da anlatmalarını isterdim. Halen Hankook, Toyo, Maxxis ithal malları getirip Türkiye dağıtımını yapan firma aynı zamanda Petlas lastiklerinin de üreticisidir.
    Ürün gamı yeni yeni çeşitlendirmekteler. Petlas isminde geçmiş yıllarda oluşmuş kalite ilgili sorunları STARMAXX adı altında ürettikleri lastikleri ve yaptıkları yatırımlar ile üstesinden gelmeye canla başla çalışıyorlar.

Her marka kendi kalitesini daha da ileriye taşımak için çalışır. Zaten testler ile bunuda ispat edip güven içerisinde tüketiciye sunarlar.
    Sorulması gereken sorular zaten arkadaşlar tarfından da sorulmuş...Ben birkaç nokta ile fikir edinmeniz için notlar aldım...

1-Test sonuçlarında PETLAS lastiklerinin değerlendirmelerini görebiliyormuyuz.
    2-Herhangi bir motorsporlarında lastiklerini geliştiriyorlarmı ( Goodyear NASCAR, eskiden F1, Wrangler Cup ) ( Bridgestone F1) (Lassa Rally Team) ( Pirelli Subaru Takımı ) (Dunlop Lemans) vs...
    3-IETT otobuslerinden bahsedilmiş.... Devlet Mazleme ofisi ve Devlet kurumları ihale ile en ucuza aldıkları ürünü kullanırlar.
    4- Traktör lastiklerinde uzun süre kullanılan lastik ihtiyacı için üretilmiştir diyenleri okudum . Petlas traktör lastikleri Pirelli Goodyear Lassa ya göre daha erken sürede bitiyor fakat çiftçimiz fiyat bakımından ucuz olduğundan dolayı PETLAS almakta. ÖZKA lastikleri de PETLAS ın traktör lastiği ucuzluğundaki tahtını elinden alabilir. Adamlar iddalı. Çoğunuz duymadınız bile.
    5- Aradığınız her ürün ebatsal (ölçü) olarak üretiminde yok. 245/45R17 mesela yok ..
    6- Günümüzde bilgiye ulaşmak çok kolay rekabet ortamında markalı lastiklerden (Michelin Lassa Goodyear vs vs ) kar etmek satıcılar için güçleşti. Birtakım ticari akideler sebebiyle satıcı arkadaşlar PETLAS karlı bir ürün olduğu için (sadece fiyat açısından değil) Petlası satmaya çalışmakta haklıdır.

Petlas satılmasına karşı değilim bilakis ben de satmaktayım fakat konunun o kadar reklam formatına dönüşmüş olması samimiyetimizi engellememeli.

• quote:

Orjinalden alıntı: emtue

@mylastik

@ emtue

Lastik teknolojisi tahmin edemeyeceğiniz noktalara geldi. Takıp gezebilir misininiz sorununda güvenlik ise maksat Petlas lastiklerini elbette araca takıp gezebilirim. Performans ve kalite ise sorduğunuz; daha iyi ürünler piyasada mevcut. Petlas fabrikası satıcılarına acilen lastiklerinin test kuruluşlarında test ettirip ne derece viraj emniyeti, yol tutuşu, yakıt tasarrufu, km performansı vb hususları bildirmeli. Sadece ISO veya TSE belgeleri yeterli ikna gücüne sahip değil. Bridgestone , Michelin, Goodyear, Pirelli, Fulda , Continental vesair markaların ciddi test firmalarının düzenledikleri testlerde aldıkları dereceleri biraz araştırma ile her yerde bulabilir ve karar verme noktasında endişe duymazsınız.

Fiyat , bulunabilirlik, satıcı-alıcı ilişkisi vs nedenlerden dolayı her üretilen ürün muhakkak satılmaktadır.
    Biraz araştırma ile daha iyi olan ürünleri rekabet şartlarından dolayı inanılmaz fiyatlara temin edebiliyoruz. Sadece ürün alımında önce biraz araştırma yapmamız yeterli . Bilgiye ulaşmak bizler için o kadar kolay hale geldi ki gerisini siz düşünün.

Saygılarımla

• quote:

Orjinalden alıntı: mylastik

quote:

Orjinalden alıntı: emtue

@mylastik

@ emtue

Lastik teknolojisi tahmin edemeyeceğiniz noktalara geldi. Takıp gezebilir misininiz sorununda güvenlik ise maksat Petlas lastiklerini elbette araca takıp gezebilirim. Performans ve kalite ise sorduğunuz; daha iyi ürünler piyasada mevcut. Petlas fabrikası satıcılarına acilen lastiklerinin test kuruluşlarında test ettirip ne derece viraj emniyeti, yol tutuşu, yakıt tasarrufu, km performansı vb hususları bildirmeli. Sadece ISO veya TSE belgeleri yeterli ikna gücüne sahip değil. Bridgestone , Michelin, Goodyear, Pirelli, Fulda , Continental vesair markaların ciddi test firmalarının düzenledikleri testlerde aldıkları dereceleri biraz araştırma ile her yerde bulabilir ve karar verme noktasında endişe duymazsınız.

Fiyat , bulunabilirlik, satıcı-alıcı ilişkisi vs nedenlerden dolayı her üretilen ürün muhakkak satılmaktadır.
    Biraz araştırma ile daha iyi olan ürünleri rekabet şartlarından dolayı inanılmaz fiyatlara temin edebiliyoruz. Sadece ürün alımında önce biraz araştırma yapmamız yeterli . Bilgiye ulaşmak bizler için o kadar kolay hale geldi ki gerisini siz düşünün.

Saygılarımla

sizi cok iyi anliyorum, arastirma konusundaki tavsiyenizi bizzat tecrube ettim.

2 sene once lastik degistirecektim, aracta good year lastikler vardi, gittim bayiisine. bayii bana Fulda'yi cikartti, tane basina %20 indirim yapti ovdu ve takti. gecen sene 2 tane daha aldim cok memnundum, ayni bayii tek kurus indrim yapmadi. bu sene araci muayene soktum; ilk indirimin nedeni belli oldu. taktigi lastiklerin uretim tarihi 2005 yilinin ilk haftalariymis. degistir dediler; simdi kararsizim ya yine fulda alacagim ya da petlas alip farkli desenlerle cingene gibi gezecegim :)

size sorum guvenlik yonundeydi, sehirici ve dusuk suratlerde kullandigimdan uzun omurlu olup olmamasi beni pek etkilemiyor, acikcasi ayni fiyat olsa da petlasi tercih edebilirim. testlere katilmamasi da sanirim otomobil urunlerini ana urun olarak gormemeleri, piyasanin kelepir urun ihtiyacina cevap vermek icin sektorde var olmasina bagliyorum.

degerli bilgileriniz icin tesekkur ederim, umarim forumda diger lastik konularinda da uyelere yol gosterici olursunuz.

• uygun fiyatlı başka alternatifi nedir peki? Şuan iki aracımız var ikisinede lastik gerekiyor birisi 185/65/14 diğeri 195/60/15 bu ölçülerde petlas fiyatlarını bilen varmı arkadaşlar veya kumho düşünüyorum arabalar çok fazla kullanılmıyor çok para bağlamak istemiyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sametadali

uygun fiyatlı başka alternatifi nedir peki? Şuan iki aracımız var ikisinede lastik gerekiyor birisi 185/65/14 diğeri 195/60/15 bu ölçülerde petlas fiyatlarını bilen varmı arkadaşlar veya kumho düşünüyorum arabalar çok fazla kullanılmıyor çok para bağlamak istemiyorum...

185/65R14 Goodyear Duragrip............. 90 TL
    185/65R14 Fulda Ecocontrol................. 80 TL
    185/65R14 Sava Perfecta.................... 65 TL
    185/65R14 Petlas PT311...................... 70 TL
    185/65R14 Michelin Energy Saver....... 115 TL
    185/65R14 Bridgestone B330............... 95 TL
    185/65R14 Lassa Atracta..................... 85 TL
    185/65R14 Continental Ecococntact3... 110 TL

195/60R15 Goodyear EfficientGrip.....................140 TL
    195/60R15 Fulda Carat Progresso .................. 135 TL
    195/60R15 Petlas PT511................................. 105 TL
    195/60R15 Michelin Energy Saver....................165 TL
    195/60R15 Dunlop Fastresponse .....................140 TL
    195/60R15 Sava IntensaHP ............................110 TL
    195/60R15 Continental Premiumcontact2.........155 TL
    195/60R15 Bridgestone ER300........................150 TL
    195/60R15 Lassa Impetus Revo......................135 TL

Bursa için bulabileceğiniz nakit fiyatlardır... Değerlendirme sizin kanaatinize kalmış artık..

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.