Şimdi Ara

Peteklerin Altı ısınmıyor???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar peteklerin altı ısınmıyor bina merkezi sistem daha sonradan yapılmış her daire kendisi petekleri taktırmış. Benim bazı peteklerin altı ısınmıyor.

Bir de salonda iki petek var biri nerdeyse hiç ısınmıyor üstü de altı da. Salondaki ısınan diğer peteği kapattığımda ısınmayan petek ısındı. Isınmayan petek evin en uzak noktası. Bu sorunlar neden kaynaklanıyor olabilir ısınamıyorum evde.

Not: salonla mutfak evin en uzak noktası ve salon ve mutfaktaki petekler çapraz bağlantı diğerleri paralel. Diğer yerler mutfak ve salona göre biraz daha iyi ısınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasira -- 6 Aralık 2015; 13:21:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kollektordeki vanaları kontrol edin yarım acık olabilir kollektor eğimli ise yüksek olan kısımda hava sıkışmış olabilir.havasını alın. radyatörlerde termostatik vana var ise vanayı acın.
  • sakirkolsuz kullanıcısına yanıt
    Radyatörde normal Van'a var kolektör neresi oluyor. Dışardaki Van'a mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasira -- 6 Aralık 2015; 15:54:43 >
  •  Peteklerin Altı ısınmıyor???

• sizin ev anladığım kadar tesisatı plastik borularla seri bağlanmış.sizin sorun sıkıntılı cok ısınan radyatörleri vanasını hafif kısarak evin ısınmayan radyatörleri ısıtabilirsiniz fazla yapabileceğiniz bir şey yok
    Hocam her evinki plastik boru değil mi? Çözüm bulamaz mıyım? Bir ay içinde İki kere hasta oldum bu evde.

4 tane radyatörü kapattım salondaki radyatörü ısıtabildim. Ama peteğin altı gene soğuk.

Alt dairenin girişine baktım borusu benimkinden kalın.

Usta çağırsam yapamaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasira -- 6 Aralık 2015; 22:42:47 >
  • sana söyleyebileceğim tek şey şu olur merkezi sistemde vanalarsıcak tarfata olur yani sizin eve ve butun dairelere sugonderir ve evlerden donen su rekrar kazana gider.burda senin yapıcağın evdeki sirklasyonu artırmak boru çapını değiştirebilirsin yada bir sirkilasyon motoru takarsın çalışan 220 lik bir kombi motoru alıp taktır sorunun cozulur motoru donuşe taktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Petekler Isınmıyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Motor taktır cayır cayır ısınırsın
    Benim evde dublex üst katta iki petek açık olmasına rağmen sıcak su gitmiyordu buz gibiydi bir iki petek
    Sonra gittim motor taktırdım şimdi tutamazsın petekleri ateş gibi
    250 liraya mal oldu bana
    Ama değdi
    Aşağıdan canavar gibi emiyor sıcak suyu dolaştırıyor peteklerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatli45 -- 7 Aralık 2015; 0:21:08 >
    Hocam sadece resimde gönderdiğim giriş yeri borusunu kalınlaştırsam yeter mi? Bütün dolaşan boruları kalınlaştırmak mı gerekiyor. Ev ince uzun. Salon baya uzak.

Evin tesisatını yapan ustaya borular ince demişler Ada'm fırçalamış bunları. Bir usta yüzünden çekilen çileye bak. Bu motoru benim resimde gönderdiğim boruya mı takıyoruz?

Bir de bu evde geçen yıl duran kiracı ev iyi ısınıyor demişti. Yazın binaya yeni kazan almışlar bu sene yeni kazan kullanılıyor acaba başka bir sorun mu var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasira -- 7 Aralık 2015; 8:32:42 >
    Ev sahibiyle konuştum ısınmayan peteğin borusunu ayrı çektirtelim dedi. Ya da belli bir noktaya kadar boruları kalınlaştıralım dedi.

• resimden gorduğum kadarıyla borularınız 25mm tesisatınızıda duz bir çizgi olarak düşünürsek uzerindede radyatörler enondekiler kolay sondakiler daha zor ısınır.
    tesisatın giden ana borusu en azından ikeye ayrılmış olsaydı ısınma daha rahat olrdu. eğer ikiye ayrılıyorsa o noktaya kadarboru çapını deiştirimeniz lazım açıktan götürmeniz gerekir.
    kazan değiştiyse eğer pompalarda değiştiyse yanlış pompa seçilmiştir .yoksa kazan değişmesi evin ısınmasına etki etmez suyu çeviren pompanı gücüyle alakalı
    bu sorun tek sizdemi var. diğer dairelerde varsa sorun yönetim le alakalıdır.
    yapmanız gereken evde 7 radyatör var sayarsak en az 3nu karşılayana kadar 32mm boru yapmanız gerekir tum ana hattı 32mm değiştirseniz mükemmel olur.
    yada donuşe musaid bir noktaya sirkilasyon pompası takmanız gerekir. buna yönetim karşı çıkabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakirkolsuz -- 7 Aralık 2015; 14:54:13 >
    Hocam evde 8 radyatör var. Sorun bir tek benim dairede ev sahibi de biliyor sorunu bugün konuştuğumda salondaki bir radyatörün fazla ısınmadığını söyledi. Başta söylese yazın yaptırırdık. Ben ikinci kattayım birinci kat daha iyi ısınıyor altında daire olmadığı halde.

Hepinize çok teşekkürler bir arkadaş daha tavsiyede bulunmuştu. Peteklerde giden su vanasını biraz kısın diye 5 peteğin giden su vanasını kıstım en azından ısı dengeli dağılıyor salon ısınıyor şu an. Mutfağın peteği de el yakar hale geldi. Kalın boru olsaymış tam olacakmış. İşte işi bilmeyen usta olunca böyle oluyor.Ama gene de usta çağıracağım dediğiniz gibi en iyisi ön tarafa ayrı boru çektirmek ev sahibi de öyle yapalım dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasira -- 7 Aralık 2015; 17:50:00 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.