Şimdi Ara

Petek ve Kombi? ACİL yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben kktc de okuyan bir öğrenciyim. Konuya acil yazmamın nedeni kira sözleşmemin bitmesine az kalması ve evde kalıp kalmayacağıma karar verecek olmam..

Sorunum ;

Ev 3+1 , 140m2 , bir çok petek mevcut.Ancak bu petekler süs olarak duruyor. Neden ? 3 apartmanlı bir site olduğu için ve daha henüz tüm siteler bitmediği için itfaiye izin vermiyormuş. Böyle bir açıklama yaptı bana ve ardından sen bir sistem bul yarı yarıya ayarlayalım dedi bende düşünmeye başladım.

Ev kuzeye baktığı için ve altı boş olduğu için kış aylarında çok soğuk oluyor.Evde küçük odalarda elektrikli petek oturma odasında klima kullanıyorum ancak oturma odasını klima kullanmama rağmen ısıtamıyorum..aylık elektrik faturam 1200-1400 arası değişiyor.kktc de (1 kw : 0.55 tl)

Düşüncem ,

Petek sistemi varsa tek ihtiyacım olan içinden sıcak su geçirmem(bildiğim kadarıyla). Balkona lpg ile çalışan tüplü kombilerden taksam ve bu sistemi petek borusuna yönlendirsem böylece bildiğimiz 10lt lik aygaz tüpleriyle petek sistemini çözmüş olmazmıyım ? Bu sistem için triad elektrik sistemine+bacaya ihtiyacım var mı ? Böyle bir sistemle itfaiyenin ne alakası olur ? Ve sizce bu sistemle tasarruf edebilirmiyim ? Yada aklınıza gelen başka bir çözüm varmı ?

Bu sistemin ev güvenliği açısından da yorumlarsanız çok sevinirim.

Yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkomega -- 1 Nisan 2012; 0:19:10 >

• Kombili bireysel ısınma sistemlerinin, ister doğalgaz ister LPG ile çalışsın, yetkili servis tarafından devreye alınabilmesi için binanın yapı kullanma belgesinin alınmış olması gerekir. Yapı kullanma belgesini almak (diğer adıyla iskan ruhsatı) binanın inşaatını, su-elektrik-doğalgaz tesisatını yaptıran müteahhit veya kooperatifin sorumluluğundadır. KKTC'de de durumun benzer olması muhtemel. Öncelikle apartman için bu belgenin alınıp alınmadığını sorup öğrenmek gerekir. İtfaiye izin vermiyor denilen bu olabilir, henüz bu belge alınmamıştır. Eğer böyleyse LPG veya doğalgazla ısınmak için izin alınmasını beklemekten başka yol görünmüyor.
    Ayrıca LPG ile ısınmak için aynı anda 2 tüpü bağlayarak kullanmak ve tasarruflu kullanılsa bile 7-10 günde her iki tüpü de değiştirmek zorunluluğu var. Zira tüpler 12 kg ve günlük sarfiyat toplamda en az 2-3 kg olur. Ayda 6-8 tüp gider.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.