Bildirim
Pes Yardım
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Fifa 10 - 53 inceleme ortalaması: 91. Aldığı en yükek 1. ve 2. not: 100,100. Aldığı en düşük 1. ve 2. not: 75 - 85
Pes 2010 - 27 inceleme ortalaması: 77. Aldığı en yüksek 1. ve 2. not: 91,90. Aldığı en düşük 1. ve 2. not: 60 - 65
Edit - Oyun satış rakamları:
Fifa 10 (PS3): 1.69m
Fifa 10 (360): 1.24m
Pes 2010 (PS3): 1.09m
Pes 2010 (360): 0.28m
Bu verilere göre genel olarak Fifa daha çok seviliyor.
Kaynak:
www.vgchartz.com
www.metacritic.com
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 15 Kasım 2009; 22:35:42 >
-
yeni konu açmaktansa bende burda sorayım.
bu pes için tr yama yapmışlardı xbox için o arkadaşın konusu silinmiş sanırım bilgisi olan varmı ?arkadaşın üye adınıda unuttum bilen varsa ben kendisine ulaşırım şimdiden tşk ederim. -
ps3 te çok kararsızım online oynucam fifa mı pes mi die ama bazen sınıf arkadaşlarım gelio ewe ama hepsi pes manyğı fifa sewmiolar konsolda ama bende pes 2009 war ve çok hoşma gidio ama 2010 da ne biliyim ısnamadm sahalar bi garip geldi sanki arkadaşlar yardım bir de ben tek çocuğum online olarak fifa mı pes mi psn de yardım -
ôyle bi konu açmissin ki olay çikacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REAL MADRID -- 15 Kasım 2009; 23:03:07 > -
yok ya ne alcağımı şaşırdım param ksıtlı da -
abi ben pes 3 ten beri pesin manyağıyım psikopat gibi oynuyodum ama pes 2010 batırmış resmen geçen sene pes 2009 ve fifa 09 oynuyodum pes daha iyiydi yine ama bu sene fifa ezer geçer.online olarakta ea konamiden çok önde.
FİFA 10 -
sega mega drive'da tanıştım iss'ye ama şu anki durumda fifa'nın eline su dökemez -
PES 2010 (PS3) genel bakış ve amatör inceleme
Evet oyunu almadan once yaklasık 500 küsür yorum ve inceleme okudum.
Forumlarda yaklasık 500 küsür tane kişisel fikir ve yorum inceledim.
Resmi oyun incelemeleri ve oyun severlerin yorumlarına baksaydım bu oyunu almamış ve oynanamış olmam lazımdı.
Ama ben yine de her zaman ki gibi ''Abi çok kötü o film yaa hiç beğenmedim'' anılarımı hatırlayıp (arkadaşlarımın rezalet dediği filmler içinde sonradan oscarları toplamış filmler de vardı) '' Bir de kendim deneyim bakalım'' dedim ve oyunu aldım.
Oyunu aldığım ve hemen oynadıgım günün gecesinde hatta ilk 3 günde kısa bi yorum yapmam gerekseydi şöyle olurdu;
Allah kahretmesin seni Konami ya!
Hiç bir gelişme yok aksine geriye gitmiş oyun.Oyuncular kamyon gibi ve 40 saatte dönemiyor
Pasa basıyorum 10 saat sonra pas veriyor ya da şuta basıyorum şut çekene kadar adamlar topu kapıyor
Kanatlardan giderken sürekli taç ya da avut çizgisinden çıkıyorum topu tutamıyorum!
Öyle 2,3 yeni taktik ekranı eklemekle oyun olmuyor bu oyun olmamıs! Oynanıs çok kötü ve çalım atmak,paslaşmak,ara pas vs hepsi çok zor hatta imkansız. Maç tamamen ortasahada kısır döngüye dönüşüyor. Ne zevk var ne heycan var.
Online henuz test etmedım o da dandıktır emınım !
vs. vs. vs. şeklinde daha da saydırabılırdım ılk oyun deneyımın verdiği o acelecilik ve ayrıntılarda gizli olan güzellik,farklılık,gerçek futbol hissiyatını algılıyamama olayından dolayı.
Ama yaklaşık 6,7 gündür bu oyunu oynuyorum ve şuan inanın tamamen %100 objektıf ve fanboylukla alakası olmayan bı kısa ınceleme+yorum yapayım
Belki gelen kotu ınceleme puanları ve yorumlar yuzunden oyunu askıya alan ya da hala karar veremeyen PESci arkadaşlara bi ışık tutmuş olurum.
Oyunu hazmettıkten sonra ve ayrtıntılarına kadar farkına vardıktan sonra ortaya çıkan son ve asıl yorumum;
Bu oyun olmuş arkadaşlar. Öncelikle bunu söyliyim size
Ben açıkçası bugune kadar Pes serilerinde (kuzenım yanımda değılse e yan yana kapısmıyorsak) yapay zekaya karşı oynamaktan pek haz almadım
Sadece bı surelıgıne Master lıg yapar onda da sıkılır ve bırakırdım PESı. Ancak reelde yanımda benım gıbı bırısı daha oldugu zaman kapısmak ıcın oynardım
Ama şuan hem Master lıg hem Become a Legend modlarında almış oldugum zevkten ınanın kendımı alıp onlıne maclara bıle gıdemıyorum.
Harıka olmuş bu ıkı mod harıka. Herkese acele etmeden, sabırla ve sindire sindire oynamasını tavsiye ediyorum bu iki modu da.Zira Become a Legend modunda cok yavaş gelısıyoruz çünkü.
Oyunun menu ve muzıkler bakımından bugune kadar ki en büyük değişimi yaşıyor hatta bu bi miladtır Pes ıcın o kadar emınım bundan.
Oyunun menulerının renklerı,dızaynı ve gorselı muthıs olmus muthıs! Oyun ıcı muzıkler,soundtrack ler bugune kadar kı Konamı-PES serılerınde Gala Tv ile MTV arasındakı kadar fark var dıyım sız anlayın gerısını.Oyun menu,arayuz ve muzıkler bakımından artık ruhumuzu sıkan o basıt gorunumlu ve hissiyatlı Japon atari oyunu havasından çıkıp direk Avrupai bi ruhta ve hissiyatta olmuş. Bravo!
Oynanabilirlik konusunda ilk günlerde çok sıkıntı çektim (genelde online modda oynarken) ama alısınca keyfıne degmeyın.
Oyunculardakı geç tepki süresi ve eski PES lerden alıştığımız üzere en hızlı adama at topu , koşu dugmesıne basılı tut,9 kişi çalımla yardıra yardıra git yap golu modu dolasıyla bu yeni oynanabilirlie alışmak,benımsemek,sevmek ve keyfine varmak biraz zaman istiyor. Ama şuan alıştım ve söylemem gereken tek şey '' Bu yeni oyun ruhu ve oynanış gerçek futbola en yakın olan kalıptır!'' Cidden paslaşarak,top çevirerek,rakibin açıklarını arayarak ve taktiksel hamlelerle hem beynimizi hem de parmaklarımızı kullanmamızı istemiş Konami ve bunu başarmış. İnanın bana özellikle onlıne maclarda o kadar gerçeğe yakın ve o kadar tempolu,çekişmeli,heycan dolu maçlar yaşıyoruz ki anlatmanın imkanı yok. Harika olmus harika
Burda tekrar belirtmek isterim ki ben en hızlı koşan sol bekimi forvete koyup butun pasları ve topları onda toplayıp yardıra yardıra gıdıp engınlere taşmak ıstıyorum dıyorsanız bu oyunu almayın sıze baştan soylıyım bunu
Stadyum ve çim (çimler harika ötesi) modellemeri harika.Kusursuz,eksiksiz ve birebir gerçek. Odamdaki LCd de oynarken bıkeresınde annem odaya gırdı ''Galatasaray ın macı mı var olm?'' dedı. Daha nasıl bı yorum yapmam lazım bılmıyorum.Sız anladınız oyuncu,stadyum,çim modellemelerının kalıtesını.
Lısans olayına gelırsek. Ben bı sıteden 2 dakkada yama ındırdım 5 dakkada ps3 e kopyaladım ve oyunum suan full lısans ve guncel
Yanı ;
-Ingıltere,Ispanya,Italya,Fransa,Hollanda lıglerı full lısans (Forma,takım,lıg,kupa ısımlerı,guncel ve son kadrolar,amblemler vs)
-Ekstradan yaklasık 8 tane full lısans Alman takımı
-Avrupa kıtası mıllı takımları full lısans
-Butun mıllı ve klup kadroları guncel kadro
Daha detaylı ve komple Alman lıgını bıle oyuna ekleyen yamalar da var ama gerek duymadım onlara bu yetıyor
Zaten hepsını gectım sadece Şampıyonlar Lıgının mac atmosferı,muzıklerı,muhtesem dızany edılmıs puan tablosu,fıksturu vs. vs. bakımından bıle oynanır bu oyun oyle dıyım
Ayrıca bıtmedii.. Master Lıg de bızlerı bır de UEFA Avrupa Lıgı beklıyor hem de lısanslı olarak
Oyunun bıze tanımıs oldugu esneklıge degınmek gerekıse o konuda da Konamı bızlerı serbest bırakmıs. Oyucuların da oyuna ruhunu ve kendınden bıseyler katmasını ıstedıgı ıcın Konamı bu ozellıklerı bıze sunuyor. PS3 e attıgınız favorı muzıklerınızı KONAMI_PES adıyla olusturdugunuz Playlıste atıp oyun ıcınden de ıstedıgınız parcaları oyunun ıstedıgınız bolumlerıne atın.Tamamıyla kendınız olusturabılıyorsunuz soundtrackları.
Konuyla ılgılenen arkadaslara kesınlıkle oyuna atmalarını onerdıgım 2 parca.Bulun ındırın ve atın oyuna ve kendınızı bırakın oyunun akışına
Oyunda onlıne moda gecmeden communıty menusunden de kuzenınınız,arkadasınız ya da kımle yanyana oynuyorsanız maclarınızın butun ıstatıstıksel dokumlerını kayıt altına alabılırsınız.Özellıkle (olm kac mactır ben yenıyorum yaa toplasan 2 kere yenmıssındır!) kavgası yapanlar ıcın harıka bı ozellık
Ve son olarak onlıne moddan bıraz bahsetmek ıstıyorum.
Yaklasık 65 küsür onlıne mac yaptım (quıck ve communıty den olmak uzere)
Bu macların toplam suresı 650 dakıka falansa toplamda 6 kere lag yasamısımdır bu da oyun suresı olarak toplam 7,8 sanıyeyı aşmaz.
Konamı bu serısınde Onlıne olarak devrim gecırmıstır! Verdıgım bılgıler benım ıcın gecerlıdır sorunlu oynayan varsa bılemem
Baglantım 1 mb ve kablosuz baglantı.Hatta onlıne mac yaparken pc de acık ve nete baglı
Ayrıca onlıne modda ınanılmaz guzel derınlıkler ayarlanmıs.
Vs.Match:
Bu bölüme giriş yapar yapmaz size Quick Match ve Match Lobby seçenekleri sunulacak.Quick maç ile oyun size dünyanın herhangi bir yerinde aynı seçeneği seçen bir pessever bulup getiriyor ve anında takımlarınızı seçip, taktiklerinizi ayarlayıp maça başlıyorsunuz.
Legends:
Bu bölümde Become A Legends'ta yarattığınız ve gelişimine katkıda bulunduğunuz karakter ile oynayabılıyorsunuz.Theatre of Legends kısmındandiğer oyuncuların ve sizin kaydettiğiniz güzel golleri izleyebilirsiniz
Competition:
Düzenlenen KONAMI CUP, INTERNATIONAL CUP vs vs gibi kupalara bu moddan katılabiliyoruz. Yanı resmi Konami turnuvaları için bu bölüm
Community:
PES 2010 Online da birde arkadaş listemiz var.Friend List (FL) lerimize daha sonra ulaşmak istediğimiz, ya da herzaman oynadığımız bir yakınınız varsa ekleyebilirsiniz.İster odaya giriş yaptıktan sorna kullanıcıdan rica edin o sizi eklesin, istersenizde sizi onu direk ekleyin ve teklifinizin kabul edilmesini bekleyin.Evet, onaylanmayan arkadaşlık teklifleri kabul edilmiyor.İşte buna benze bir uygulama Community.Özel bir grup oluşturuyoruz,ismini açıklamalarını kısacası bilgilerini giriyoruz ve insanları bu gruba katılamalarına ikna ediyoruz.Katılınca ne mi oluyor? Kendi aranızda ligler,kupalar düzenleyebilir, Kişiler arası toplu hızlı ulaşım imkanı sağlayabilirsiniz.Ancak en büyük özelliği özel kupa ve ligler oluşturmak.Esas amacıda bu zaten.Oluşturduğunuz gruba giriş yaptıktan sonra Crate/join Competition diyerek, ister yeni organizasyonlar yaratın, istersenizde varolan organizasyonlara katılın ve eğlencenin doruklarına çıkın.Sanıldığı kadar karışık değil,aksine tahmin edilemeyecek kadar kolay bir kullanımı var.Community deki diğer tüm ayarlamalar, üstte anlattığım diğer modlarla aşşağı yukarı aynıdır.
Ayrıca PES 2010 (PS3) Communıtymız hazırdır ve herkesi beklerız
http://forum.donanimhaber.com/m_35762153/tm.htm
Onlıne ıle ılgılı yazılar bu adresten alıntıdır.http://www.chip.com.tr/blog/hhero/pes-2010-online-rehberi_4132.html
Yazımın sonlarına gelırken sunu belırtmek ıstıyorum.
Eksıklıkler yok mu ? Var
Hatalar yok mu ? Var
Ama ılk defa elımızde ılerkı serılere umutla bakmamı saglayan, sadece grafıksel 2,3 cilalamayla pıyasaya surulup fırmanın ve serinin ismiyle satış yapmayı hedeflemiş bir PES yerine cidden birçok konuda geliştirilmiş,geliştirilmeye çalışılmış ve çokca yeniliğe/devrime sahip bi PES var
Bugune kadar PES serilerine saatlerını,gunlerını,gecelerını hatta sınavlarını bıle harcayan arkadaşlara son sözüm
Alın bu oyunu ve acele etmeden,yavaş yavaş ve sindire sindire.Her bölümünü ve detayını hissederek ve yeniliklere alışmaya çalışarak en az bi 10 gün oynayın ve sonre gelın objektıf yorumlarınızı yazın.
Emınım pısman olmayacaksınız
Sevgıler!
-
cok saglam bir pes tutkunu olarak diyorumki.pes 2010 rezalet otesi.cok kotu olmus.inanılmaz bir hayal kırıklıgı içersindeyim.fifa yı ise hic sevmiyorum.alısamadım bir turlu o yuzden bu yılı pes 2009 oynayarak geciricem.
konami bir an once toparlaması lazım yoksa durumları iyi gozukmuyor. -
quote:
yok ya ne alcağımı şaşırdım param ksıtlı da
paran kısıtlıysa pes 10 u aklının ucundan bile geçirme. pes 10 ps2 de bile ps3 te olduğundan daha iyi. ya fifa 10 al yada hi.bişey alma.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X