Şimdi Ara

Pes den sonra Fifa ya geçenler klübü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Son zamanlarda yaşanan PSN online sorunuyla beraber offline da değişik oyunları deneme fırsatım oldu. Bu zaman içerisinde Fifa ya bir şans vermek istedim. Oyunun büyük bir kesimden övgü aldığını çok iyi biliyordum. Fakat 10 yılı aşan bir Pes alışkanlığını bırakmak hiçte kolay değildi. İyi bir Pes oyuncusuyumdur. Fifa da kendimi hep eksik hissettim. Bu boş zamanın Fifa ile tanışmak için iyi bir fırsat olabileceğini düşünüyorum.

Asıl konuya gelirsek:

Bir çok arkadaşım zaten uzun yıllardır Fifa serisini oynuyordur ve farkında olmadıkları bazı zorlukları bilemiyor olabilirler. Ben dün Fifa cdsini makinaya gönderdikten sonra çok farklı şeyler ile tanıştım :) Çok ama çok eksiğim var.

Şimdi benim gibi Pes alışkanlığı olan ve Fifa'da da tecrübe yapmak isteyenlere bir rehber olabilecek bir konu olsun istiyorum. Burada benim gibi daha önce bu deneyime ulaşmış arkadaşların tavsiyeleri çok önemli rehber niteliğinde olacaktır.

1)Pes ardından ilk Fifa da hangi ayarlara dikkat etmek lazım?
    2)Bu oyun için verilecek ilk tavsiye nedir?
    3)Oynanış olarak ne gibi alışkanlıkları bırakmak gerekir.
    4)Duran toplar için verilecek tavsiyeler nelerdir.

Benim ilk aklıma gelen sorular bunlar. Belki benim gibi bazı arkadaşlarında bu konu altında soruları olabilir.

İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler.

• Ben de Pes 4'ten Pes 2010'a kadar 2008 yılı haricinde tamamen Pes oynadım. Ve Kasım ayından itibaren Pes 2011'in berbat bir oyun olduğunu görünce Fifa'ya geçtim ve hakikaten Fifa 11 muhteşem bir oyun olmuş.
    Kendi açımdan vereyim o 4 tavsiyeyi ben.

1-Pes'teki gibi adamların arasından bodozlama yardırarak geçemiyorsun. Fizik gücü çok çok önemli Fifa 11'de.
    2-Verebileceğim ilk tavsiye ise Havadan Ara Pasını bir an önce öğrenmen. Oyunda bunun kadar fevkalade bir nimet yok.
    3-1'de de dediğim gibi bodozlama koşmayı bırakıp oyunu yayman gerekiyor. İçeride 2 metrelik bir adamın olmadığı sürece yapacağın ortaların gol olma ihtimali Pes'e nispeten daha düşük. Daha çok 0'a inip aradaki forveti veya kaçan beki görüp içeriye yerden ortalar kesmen başarıyı getirir.
    4-Paslaşarak kullanıp oyun kur derim. Veya kale içine hafif şut tarzı sert vuruşlar çek.

• Bende yıllarca PES oynadım ancak PES'in 2011 için çıkarttığı oyun sonrasında FIFA'ya geçiş yaptım.FIFA 11'de PC üzerinde çok geliştirilmiş bir oyun sundu.Lisanslı takımlar ve liglerin çok olmasıda cabası tabi ki.Bundan sonra da tekrar PES'e döneceğimi düşünmüyorum.

Orijinalden alıntı: [ AsiL ]

geçsem geçerim de geçemiyorum işte bağımlı oldum artık. sonuna kadar pes

Zorla biraz geçersin merak etme

Orijinalden alıntı: [ AsiL ]

geçsem geçerim de geçemiyorum işte bağımlı oldum artık. sonuna kadar pes

Geçmelisin bence çok büyük şey kaybediyorsun pes oynayarak ama neyse aklını çelmek gibi olmasın.. Ben de pes bağımlısıydım hatta pes 2011'in orjinalini almaya gitmiştim. O an ne oldu bilmiyorum ama fifa 11 aldım Neyse dedim o kadar para verdim bari oynayayım. Bir oynadım, iki oynadım, üç oynadım derken bir baktım pes'de adamlar kütük gibi, tepkiler hiç gerçekçi değil vb. gibi bir sürü neden var hemen geçtim fifa'ya. Başlarda bunu pes'e yapamam ihanet edemem dedim ve kendimi yedim bitirdim Sonra kendimi avuttum neyse ikisini de oynarım hem daha iyi olur dedim. Ama fifa oynadıkça pes o kadar kötü geldi ki bu kadar sene futbol oyunu diye dandik bir oyun oynadığımı fark ettim.Neyse sonunda doğru yolu buldum Daha da dönmem zaten pes'e.

Edit: Ben de bir tavsiye vereyim ayarlardan, kontrollere gir orada bazı ayarlar var(pas,şut,uzun pas,ara pas gibi). Bu ayarları bana sorarsan assisted değil manuel yap.( Şutu kesinlikle manuel yapmalısın, bana kalırsa orta açmayı da manuel yap ) bu ikisi dışında sana kalmış çünkü pası manuel yapınca çok zorlanabilirsin. Bu ayarları yapınca alışmak zor olacaktır. Bunun için serbest antreman yap istediğin zorlukta, alışana kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rinkhal -- 14 Mayıs 2011; 0:22:05 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PES Mİ FİFA MI?VE NEDEN?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben ps1 ve ps2'den beri wining eleven ve PES serilerine takılıyordum. fifa serisi o dönemlerde cok kötüydü. daha sonra ps3 kafelerde de pes'e devam ettim ancak hiç gerçekçiliği yoktu zevk almıyordum. nedendir bilinmez ps3 kafelerde fifa pek oynanmaz. neyse geçen yaz evime ps3 aldım ve forumlardan takip ettiğim kadarıyla fifa 10 çok meth alıyordu. denemeye karar verdim ve cok begendim.

şunu açıkca söylemek isterim fifa10'da aldığım zevki fifa11'de alamıyorum. bunun nedenleri ise;

1) fifa 11'de rakip ataktayken havadan yaptığı her ara pasında benim defansımın mal gibi beklemesi. bir türlü topa hareketlendiremiyorum. belki bir ayarı vardır bilemiyorum.

2)rakibin yaptıgı her kanat atagında (korner dahil) hava topuna hakim olmaları. bundada belki bilmediğim bir ayar vardır.

benim için gol atmaktan ziyade gol yememek önemli oldugundan bu tip basit pozisyonlardan gol yiyince oyun şevkim kırılıyor. fifa10 ve fifa south afrika daha eğlenceli gibiydi.

bende diğer arkadaşlardaki fanatiklik yok. nasıl ki pesten fifaya gectiysem fifadan pes'e geri dönebilirim. hangisi iyiyse onu oynarım.iyi forumlar.

• 1- Plase nin ne kadar kutsal bişi olduğunu keşfet
    2- Şut çekerken top ne tarafa doğru dönüyo top adamın hangi ayağına geliyo adamın ayağına uzak mı yakın mı bunları anlamak için bi süre arena da şut çek sağ analogu çok iyi çöz sağından atıp solundan geçme olayını onunla yapıcaksın ayrıca topu ayağından açmayıda ayrıca dribbling e başlamadan öncede sağ analogu kullanıcaksın.
    3- Gidip gerçek maç izle fifayla bi farkı yok :)
    4- FreeKick yakında şuta 1-1.5 bar basıcaksın orta mesafede 2-2.5 bar uzakta ise L1+Şut 3 bar basıcaksın. Şut çekerken falsoyu şut tuşuna basarken aynı anda yön tuşuna basarak yaparsın ayrıca ne kadar sert şut çekersen top o kadar geç falso almaya başlar çektiğin tüm freekicklerde aynı anda yukarı+sağ/sol+L1(uzak mesafe ya da isteğe bağlı)+şut a bascaksın arena da select de practice set piece den çalışırsın... Normal oyun içinde ve duran toplarda kornerler dahil orta yaparken L1 e basıcaksın L1+ortaya tek basınca normal 2 kere basınca sert 3 kere basınca yerden açar bi futbolcu ters ayağıyla orta açarsan top ters falso alır.
    Faydam dokunduysa ne ala arcade oyundan vazgeçip similasyona hoş geldin...

• fifa serisi pc de hakikaten rezalet..elimde şuan pc fifa 2010 orjinal oyun var..kurduğum an kaldırdım..oyuncular resmen sahada sıkışıyor..
    ps3 fifa versiyonu ise hakikaten güzel oyun..hem grafikleriyle hem dinamikliğiyle çok iyi bir oyun..
    konsolum olsaydı fifa oynardım ama pc de pes forever..
    iyi akşamlar

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.