Şimdi Ara

pes 2010 takılma sorunu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
23.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar pes 2010 demoda high ayarda en iyi şekilde oyun takılmadan çalışıyordu ama tam sürümü yükledim ne yaptıysam takılmaları önleyemiyorum. acaba sorun ne? frame skip veya vertical sync seçenkleriyle oynadım çözünürlüğü düşürdüm ekran kartını güncelledim ama sorun aynı.
    sistemim amd 4200 2.20 2 gb ram 7600 gt nvidia ekran kartı. şimdiye kadar tüm oyunları yüksek çözünürlükte sorunsuz oynadım. yardım?

• bende de aynı sorun var 4g ocz ram 8800 GT var saglam bir sistemim var ama takılmalar var oyunda ...
  • bende de aynı oyundan soğudum :(
  • takılma var
  • Aynı, full oynuyordum PES 09'u, hatta PES 10 un demosunu da full özelliklerle oynadım takılma hiç yoktu..Ama şu an acayip derecede soğudum oyundan, takılma ve titremenin haddi hesabı yok.Çözünürlüğü düşürsem, yükseltsem farketmiyor.

Çözüm bulabilecek kimse yok mu buna, vallahi acayip duamı alır.
  • dalgalanma için ekran kartınızın ayarlarından ekran tazeleme oranını 60 hz olarak sabitleyin.
    birde ekran kartınız iyiyse eğer oyunu yüksek fps lerde oynatabilir ancak ekran bu yüksek fps ye yetişemeyebilir ve görüntü üst üste binebilir. dolayısı ile biz bakarken sanki takılma oluyormuş gibi hissedebiliriz. bunun içinde settings de wait for vsync i aktif hale geitrirseniz sanırım sorun çözülür.
    benim ekran kartım ati 4870.monitör samsung 19 inc lcd. oyunu çalıştırdım moralim bozuldu bu kadar takılmamı olur diye.ancak yukarıda bahsettiğim ayarlarla oynadığımda şu an yağ gibi kayan bir görüntü elde ettim. umarım sizdede başarılı olur.
  • Bu sorun VSYNC sorunu değil. Cidden oyunda titremeler oluşuyor bazen. İnceden kasılmalar.
    Ama bende şöyle ilginç birşey olduki oda şu:
    -Çimi koyu yeşil olan ve üzerinde hasar modellemesi(çimin eskitildiği aşındığı alanları olan fln;) ) az olan stadlarda hiç kasılma olmuyor. Gelki çiminde hasar modellemesi yapılmış stadlar mesela Milan ı seçtiğinde gelen stadda bu kasılmaları yapıyor.

Oyun bende bu şekilde sorun yaptı. Dikkat edin belki sizdede öyledir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pes 2010 tam ekran sorunu
    15 yıl önce açıldı
    FIFA 23 KASMA PROBLEMİ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vallaha bende de öyle, pes 09'u çok rahat oynuyordum... 2010 orta saha da özellikle kasıyor.. En düşük ayarlara getiriyorum, yine aynı bir şey değişmiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lastingend

dalgalanma için ekran kartınızın ayarlarından ekran tazeleme oranını 60 hz olarak sabitleyin.
    birde ekran kartınız iyiyse eğer oyunu yüksek fps lerde oynatabilir ancak ekran bu yüksek fps ye yetişemeyebilir ve görüntü üst üste binebilir. dolayısı ile biz bakarken sanki takılma oluyormuş gibi hissedebiliriz. bunun içinde settings de wait for vsync i aktif hale geitrirseniz sanırım sorun çözülür.
    benim ekran kartım ati 4870.monitör samsung 19 inc lcd. oyunu çalıştırdım moralim bozuldu bu kadar takılmamı olur diye.ancak yukarıda bahsettiğim ayarlarla oynadığımda şu an yağ gibi kayan bir görüntü elde ettim. umarım sizdede başarılı olur.

Alakası yok. Sorun oyun kaynaklı. İnşallah patch ile düzeltme durumu olur.

• bendede çok feci takılıyor oyun futbolcular ucuyorlar aniden çok saçma olmuş pes09du full ayarla oynardım sildigime pisman oldum acıkcası cok feci takılmalar oluyor pes10da
  • Alakası yok. Sorun oyun kaynaklı. İnşallah patch ile düzeltme durumu olur.

+10

Patch bekliyorum ama konami'den hala tık yok
  • sistemi çok iyi olan bir pc de denedim bu sorunların hiçbiri olmuyor bence sorun bizim pclerde (:

• nVidia kartı olanlar kart ayarlarında pes 2010 a özel resimdeki gibi ayarlar yaparlarsa bu titreme takılmalar gidiyor. tabi iyi pc ler için geçerli yoksa donanımlarınız karşılamıyorsa bunları yapmayı denemeyin

NOT: İsterseniz yani sisteminiz fazla yeterli değilse üstteki resimde çizgiden yukarıdaki antialaising ayarlarıyla oynamayın sadece çizginin altındakiler yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 26 Ekim 2009; 16:06:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: clskns

sistemi çok iyi olan bir pc de denedim bu sorunların hiçbiri olmuyor bence sorun bizim pclerde (:

Sistemler de sorun olabilir belki ama, geçen seneden oyunun ne farkı var ki ya?... Oynarken bile kendimi pes 09 oynar gibi hissediyorum... Sanki öyle çağ atlamış gibi kasması normal değil. Pes 09' kaldıran pc'ler, 10' uda oynatması gerekir...
    Hem sistemler de o kadar kötü değil ki, sistemi iyi olan kişiler de bile var bu sorun. Özellikle de imleç titremesi, orta saha da hafif kasılmalar falan...

Demo daha tutarlıydı bence...
  • İşletim sistemleriniz nedir? Ben format attıktan sonra windows 7de bu takılmayı görmeye başladım. OS ile alakası olabilir mi?
  • yıllardır pes uzmanı olarak benim sistemdede aynı sorunu yaptı,, bende de titreme oluyor ve graikler 2009 kadar iyi değil,, bazı sitelerde araştırdım sorun yaşamayanlarda var,, yani bende anlamadım ne yaptıysam olmadı sistemim şu intel core 2 e8400 3,00 ghz nvidia 8800gt asus 4 gb ram.. yalnız bende 2 monitor var 1 lcd tv maç yaparken bunu kullanıyorum diğeri normal lcd monitor bunda problem yok titreme olmuyor. lcd tv de titreme yapıyor anlamadım gitti..benim lcd tv den desem 2009 da niye cam gibi ,, ve niye aynı sorunu birçok kişi yaşıyor.. yardımlar için tşklerr
  • Beyler ben "Wait for vsycn" falan varya onu kaldırdım gözle görülür şekilde takılma ortadan kalktı.Ama sizde olur mu bilmem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackeagle

quote:

Orijinalden alıntı: lastingend

dalgalanma için ekran kartınızın ayarlarından ekran tazeleme oranını 60 hz olarak sabitleyin.

Alakası yok. Sorun oyun kaynaklı. İnşallah patch ile düzeltme durumu olur.

ben lcd monitörler için bir çözüm yolu söyledim.ayrıca gerçekten orta üst sınıf bir ekran kartında olabilecek bir sorun çözümüdür benim önerim.lcd monitörlerin özelliklerini incelediğinizde hatta netten araştırma yaptığınızda ne demek istediğimi daha iyi anlayaiblirsiniz.
    tabi birde aksi bir durumda olabilir. sistem özellikleri yetmeyebilir takılanların. çünkü oyunda grafiksel olarak çok büyük bir sıçrama yok ama tabiki yinede pes 09 a göre futbolcu modellemeleri ve formalar daha gerçekçi.buda ekstra ekran kartı gücü gerektiriyor.birde şu var oyunun yapay zekası.pes09da kullanılan yapay zekanın yeni sürümü.yapay zeka ne kadar gerçekçi olursa o kadar çok işemcü gücü ister.dolayısı ile işlemcide yetmiyor olabilir.
    benim sistemim amd athlon x2 6000+ 4 gb ddr2 1066 ram 1gb 4870 ekran kartı. işletim sistemi win7. bu sistem özelliklerliye hiçbir sorun yaşamıyorum şu anda.

• Bugün yan sanayi pes10 aldım.. en ufak takılma donma vs. yok.. sisteminiz ile alakalı olabilir.
  • öncelikle şunu belirteyim abimin dual core e5200 2.50 ghz işlemci, 2 gb ram, 8800 gt ekran kartı ve 450 watt psu ile high ayarda full 60 fps(replayler dahil) takılmadan oynanıyor. 19 inc lcd. oyun kopya ayrıca. umarım aşağıda belirtiklerim sorununuzu çözer.

- monitör yenileme hızı(refresh rate) kesinlikle 60 hertz olacak.

- oyuna girmeden settings ayarlarını aşağıdaki gibi yapın(şayet ekran kartınız iyi değilse ''use frame skipping'' mutlaka işaretli olsun. ama iyi bir ekran kartınız varsa işaretli olmasın. zaten oyunun çok hızlı yada ağır çekim olmasından bu farkı anlayabilirsiniz)

-wait for vsync mutlaka işaretli olacak.

-fraps programı ile fps değerinizi ölçün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h.matsuyama -- 28 Ekim 2009; 17:29:15 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.