Arkadaşlar acaba küçük bir motorum var bunun ucuna suda ıslanmayacak pervane gibi bişey yapmak istiyorum acaba nasıl yapabilirim.....
suda ıslanmayan mı
quote:
Orijinalden alıntı: elbombacı
suda ıslanmayan mı
BUmotora uygun oacak şekilde pervane ıslansada olur...
güzel düşünmüşsün, ama yatakları unuttun. sana küçük görünseler de, sızıntı yapabilirler. senin ihtiyacını aşağıdaki gibi bir sistem görür. onun dışında eğer yüksek hızlı döndürmeyeceksen, pervane yapmak zor değil. ama yüksek devirde, pervanenin dengesi kusursuz olmalıdır.
Islanmayan pervane ile aracınızı hareket ettirmek istiyorsanız o zaman hovercraft ile tekne melezi tarzında birşey yapmanız lazım. Ama tekne gibi birşey yapmak istiyorsanız pervane ıslanmazsa (ki bu durumda pervaneler suda değildir) tekne hareket edemez. Sıvı pervaneleri ile hava pervaneleri yapısal olarak aynı gibi gözükse de kanat açıları farklıdır. Sıvıların akışkanlıkları havadan daha düşük olduğundan eğer pervanenizi fazla hızlı döndürürseniz "ölü su" diye tabir edilen durum oluşur ki bu durumda pervane boşta çalışır ve ilerleme olmaz. dergul'ün resmindeki gibi bir sistem kullanırsanız pervane şaftlarını gres dolu bir kutudan geçirmeniz durumunda teknenin içine su geçişine engel olursunuz. Motor teknenin için kuru yerde pervaneler de suyun içinde olur.
Şimdilik böyle pervane yaptım ama iş görürmü bilmem...
Su için ve de o motorla o pervane dönmesi biraz zor gibi geliyor. Hovercraft tarzı birşey yapacaksanız iş görür ama. Aslında benim önerim hovercraft'ın hava yastığının iptal edilmiş hali. Filmlerde belki görmüşsünüzdür nehirlerde kullanılan türden birşey.
Su için ve de o motorla o pervane dönmesi biraz zor gibi geliyor. Hovercraft tarzı birşey yapacaksanız iş görür ama. Aslında benim önerim hovercraft'ın hava yastığının iptal edilmiş hali. Filmlerde belki görmüşsünüzdür nehirlerde kullanılan türden birşey.
Bende zaren hovercraft yapmaya tam olarak karar verdim....Dediğin olayı anladım hava yatağını iptal edip sadece elimdeki pervaneyi kullanacağım....
tavuk satılan hafif kırılan bi tabak varya onun üstünü del bilgisayar fanı yerleştir 2 tane 9 voltluk pili serile 2 tane daha serile ve onları paralelle yeterince güzel olur bence ama pil ağır olur gibi