Şimdi Ara

Pert araç kasko sorunu. Acil yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 hafta önce aracım kazaya karıştı. Aracım 2001 opel astra 1.6 otomatik elegance. Lpg li. Aracıma ekper raporu tam hasar yani pert kararı verildi. Buraya kadar herşey yolunda ancak.
    Kasko acentam aracımın modelini hatalı girmiş. Neden hatalı girdiğini sorduğumda kayıtı tramerden aldığını bu hatanın geçmişten geldiğini kendileride otomatik girdiği söyledi. Kasko şirketim anadolu sigorta bu arada. Eksper hatanın düzeltilmesini yoksa tarafıma araç bedelinin eksik geleceğini söyledi. Aynı şekilde sigorta şirketiminde acentamdan bu hatanın giderilmesini talep etti.
    Bugün bana geleb mütabakat mailinde ise 20 bin tl teklif geldi ki , bu fiyatta eksperin düzeltilmezse gelecek dediği rakamda buydu. Hatanın giderildiği bilgisinide verdiler. Oysaki aracım. 29 -31 bin tl bandında. 1 - 2 bin arası kayıbı sineye çekecem ama 10 binlik bir fark var. Ne yapmam gerekir
    Önerileriniz varsa paylaşırsanız senirim arkadaşlar. Sağolun şimdiden

• sigortacı sigortayı yaptırıp dışarı cıkınca iptal etmiş gerekcede daha düşük sigorta için 415 tl sigortayı daha kaça düşecek en düşüğü 30000 km yol yaptı araç 1 sene sigortasız gezildi hasarsızlık gitti birde hata sizin diyor ne desem boş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: m_kucukaksoy

sigortacı sigortayı yaptırıp dışarı cıkınca iptal etmiş gerekcede daha düşük sigorta için 415 tl sigortayı daha kaça düşecek en düşüğü 30000 km yol yaptı araç 1 sene sigortasız gezildi hasarsızlık gitti birde hata sizin diyor ne desem boş
    Uyduruk bir sigortacıymış, böylelerinden uzaklaşmak lazım.

• Ruhsatta aracın cinsi modeli yılı vs. yazıyor, önceki sigortadan yanlış versiyon olsa dahi doğru bir sigortacı ruhsattan bakıp ona göre yapabilirdi, yada önce eski bilgiyi çekip üzerine yeni bilgiler ile zeyil yapardı.

Düzeltildiği halde fiyat böyle ve piyasadan çok düşük ise, kabul etmeyin 2. elde emsal olanları ekspere sunun, öncelikle düşük fiyat ile pazarlık payı bırakırlar fiyatı bir miktar daha arttıracaklardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Uyduruk bir sigortacıymış, böylelerinden uzaklaşmak lazım.

Alıntıları Göster
    sorumluluk senin sen takip etmen gerekiyor yeni aldığım aracı her türlü evrakı olmasına rağmen başka sigortacı tavsiye üzerine dizel kaydetmiş telefon açtım düzelt diye düzeltti eee yoğurdu üflüyoruz 2 haftada bir e-devlet takip ediyorum

Ruhsatta aracın cinsi modeli yılı vs. yazıyor, önceki sigortadan yanlış versiyon olsa dahi doğru bir sigortacı ruhsattan bakıp ona göre yapabilirdi, yada önce eski bilgiyi çekip üzerine yeni bilgiler ile zeyil yapardı.

Düzeltildiği halde fiyat böyle ve piyasadan çok düşük ise, kabul etmeyin 2. elde emsal olanları ekspere sunun, öncelikle düşük fiyat ile pazarlık payı bırakırlar fiyatı bir miktar daha arttıracaklardır.
    Hocam eksperle konuştum şirket düşük göründüğü için fiyatı böyle diyor. Eee arabanın modeli bu değil diyorum yapacağım birşey yok diyor. Aracı satarken olduğu modelde satacaklar , ödemeye gelince düşük. Nasıl bir mantıksa. Bir miktar artsa yinede ironik bir rakamda kalıyor. Bu arada şirket anadolu sigorta. Cevabın için sağol hocam

• quote:

sorumluluk senin sen takip etmen gerekiyor yeni aldığım aracı her türlü evrakı olmasına rağmen başka sigortacı tavsiye üzerine dizel kaydetmiş telefon açtım düzelt diye düzeltti eee yoğurdu üflüyoruz 2 haftada bir e-devlet takip ediyorum

Alıntıları Göster
    Hocam peki velevki araç 2010 opel girildi. Sence yüksek ödeme yaparlarmıydı ? Acenta aracılık yapıyor ve bu işten para kazanıyor değil mi ? Bu arada bilgileri şifaen vermedim ki. Ruhsatı verdim hata neden bana zimmetlensin. Ben bu hatayı almam , bilakis faturasınıda onlara keserim , benim sizlerdeb ricam bu durumla karşılasan ya da bi öngörüsü olan varsa yardın alim işimi hızlandırim. Malüm araçsızım. Yoğurduda sütüde üflemem sağolasın

• quote:

Orijinalden alıntı: Kullanıcı dinçer

Hocam eksperle konuştum şirket düşük göründüğü için fiyatı böyle diyor. Eee arabanın modeli bu değil diyorum yapacağım birşey yok diyor. Aracı satarken olduğu modelde satacaklar , ödemeye gelince düşük. Nasıl bir mantıksa. Bir miktar artsa yinede ironik bir rakamda kalıyor. Bu arada şirket anadolu sigorta. Cevabın için sağol hocam

Alıntıları Göster
    Sigorta şirketini, poliçe hangi sigorta firması ise onun genel müdürlüğüne "ruhsat harici yanlış araç girdikleri yada düzeltme yapmadıkları için" şikayet edin ve bu sebepten zarar uğradığınızı belirtin.

Sigortacı komisyonunu cebe indirirken iyi...
    Ruhsat ile çektiği eski sigorta bilgileri tutmuyor ise, düzeltme yoluna da gitmesi onun sorumluluğu. En azından araç sahibini uyarması gerekliydi. Araç sahibi de daha donanımlı ve bilgili bir sigortacıdan destek alıp işi çözerdi. Bu sigortacınız pek cılızmış...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kullanıcı dinçer

Hocam peki velevki araç 2010 opel girildi. Sence yüksek ödeme yaparlarmıydı ? Acenta aracılık yapıyor ve bu işten para kazanıyor değil mi ? Bu arada bilgileri şifaen vermedim ki. Ruhsatı verdim hata neden bana zimmetlensin. Ben bu hatayı almam , bilakis faturasınıda onlara keserim , benim sizlerdeb ricam bu durumla karşılasan ya da bi öngörüsü olan varsa yardın alim işimi hızlandırim. Malüm araçsızım. Yoğurduda sütüde üflemem sağolasın

Alıntıları Göster
    ben kasko şirketi ile mahkemelik oldum 5 yıl davam sürdü 3 bilirkişi raporu yetkili serviste faturasız işlem var araç hatalı toplanmış demelerine rağmen davayı kaybettim (sol ön kapı , sol arka kapı , sol arka çamurluk , tavan , bagaj kapağı , ön tampon , arka tampon araçta değişen komple boyalı araç sudan çıktı araç i20 ) siz sigorta şirketleri ile uğraşmanın kolay olduğunumu sanıyorsunuz umarım tez zamanda cözülür

• quote:

Sigorta şirketini, poliçe hangi sigorta firması ise onun genel müdürlüğüne "ruhsat harici yanlış araç girdikleri yada düzeltme yapmadıkları için" şikayet edin ve bu sebepten zarar uğradığınızı belirtin.

Sigortacı komisyonunu cebe indirirken iyi...
    Ruhsat ile çektiği eski sigorta bilgileri tutmuyor ise, düzeltme yoluna da gitmesi onun sorumluluğu. En azından araç sahibini uyarması gerekliydi. Araç sahibi de daha donanımlı ve bilgili bir sigortacıdan destek alıp işi çözerdi. Bu sigortacınız pek cılızmış...

Alıntıları Göster
    Yeniden sağolun hocam. Maili yolladım. Bir sorumda şu aslında eksik evrak var diye mail atıp aynı mailde nasıl mutabakatname gönderebiliyor ki.

• quote:

ben kasko şirketi ile mahkemelik oldum 5 yıl davam sürdü 3 bilirkişi raporu yetkili serviste faturasız işlem var araç hatalı toplanmış demelerine rağmen davayı kaybettim (sol ön kapı , sol arka kapı , sol arka çamurluk , tavan , bagaj kapağı , ön tampon , arka tampon araçta değişen komple boyalı araç sudan çıktı araç i20 ) siz sigorta şirketleri ile uğraşmanın kolay olduğunumu sanıyorsunuz umarım tez zamanda cözülür

Alıntıları Göster
    Hocam kesinlikle zor birşey demiyorum o konuda. Ahlak yok bi kere.
    Zor ki sizlerden yardım istiyorum

• Sigorta Tahkim Komisyonuna Başvuru yapabilirsiniz.

Sigorta Tahkim Komisyonu'na Kimler Başvurabilir?

Uyuşmazlık yaşadığınız sigorta kuruluşu, Sigorta Tahkim Komisyonu'na üye ise ve başvuruda bulunduğunuzda sigorta kuruluşu talebinizi tamamen veya kısmen reddettiyse veya talebinize başvuru tarihinden itibaren 15 iş günü (Trafik Sigortasında 15 gün) içinde yazılı olarak cevap vermediyse başvuru formunu eksiksiz doldurup ekindeki belgelerle birlikte Komisyona şahsen ya da postayla başvuruda bulunabilirsiniz.Komisyonun başvurunuzu değerlendirmeye alabilmesi için Zorunlu Sigortalar hariç, uyuşmazlık konusu rizikonun ilgili kuruluşun üyelik tarihinden sonra meydana gelmiş olması gerekmektedir. Zorunlu Sigortalarda ise kuruluşun Komisyonumuza üye olup olmadığına bakılmaksızın, 18.04.2013 tarihinden sonra ortaya çıkan uyuşmazlıklar için Komisyonumuza başvuru yapılabilmektedir.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.