Şimdi Ara

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
641
Cevap
43
Favori
124.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Malesef Adalet mekanizması çok ağır işliyor. 2014 te bu iş sonuçlanıp biterse benim için çok iyi.

kardeş sana kolaylık, bol şans diliyorum..

helal olsun, yılmamışsın, üşenmemişsin, işin peşini bırakmamışsın.

işin rast gider inşallah..

artık bu işlerin bir sonunun gelmesi lazım..

şerefsizin teki suç işliyor, şu sürece bakınız ya.. yıllarca sen o pisliği temizlemeye çalışıyorsun..

sadece bu araba işleri değil, her şeyde böyle..

telefon, internet faturasında yanlışlık yapıyorlar, ya da fazladan ücret ekliyorlar, binbir zahmetle düzeltiyorsun..öküzlüğü yapan yapıyor, sadece yanlış yapıyor bakın, burası çok önemli: hata da günahta kusur da ona ait, o sadece hatasını yapıyor, ya da kasıtlı olarak suç işliyor.. bizler bunu farketmesek, öylece ödeyip gidiyoruz, farkedince de bir ton zahmetle çözüyoruz. sonra da "aa evet, pardon, diyor "işten kurtuluyorlar.. o kadar..

bu işlerin artık durması lazım. yapanın yanına kalmaması lazım.

• dragotreis : İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim hocam. Hiç bir şey yapmadan o adamın beni kazıkladığına sevinmesine izin veremezdim. Bakalım girdik bir yola, umarım kazanırım da bundan sonrakilere ders olur.
  • Esas No : 2011 / 3931 Karar No : 2011 / 7199
    Merci : Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Tarih : 25/04/2011
    Arka Fonu Kapat(F9) Sözlük(F10)

Özü : TARAFLAR ARASINDAKİ UYUŞMAZLIK, DAVACIYA SATILAN ARACIN PERT-TOTAL İŞLEMİ GÖRDÜĞÜ HALDE ALICIYI BU KONUDA BİLGİLENDİRMEDEN MALDAKİ BU KONUDA AYIP NEDENİYLE BEDELDEN İNDİRİM TALEBİNDEN KAYNAKLANMAKTADIR. DAVALI SATICI BK 194.MADDESİ UYARINCA; SATILANIN HER ÇEŞİT AYIPTAN ARİ BULUNMASINI TEKELLÜF ETMİŞ OLUP, BU TÜRLÜ AYIBIN VARLIĞINI BİLMESE DAHİ SONUCUNDAN SORUMLU TUTULMASI GEREKİR.

DAVA : Dava dilekçesinde 3.000.00 TL tazminatın faiz ve masraflarla birlikte davalı taraftan tahsili istenilmiştir. Mahkemece davanın reddi cihetine gidilmiş, hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.

Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:

KARAR : Davacı vekili dilekçesinde; davalı G.'dan satın aldığı aracı diğer davalı şirketten verilen ekspertiz raporuna göre araçta ön tampon ve çamurluk üst kısmında boyanın bulunduğu ve radyotörün değiştirilmiş olduğu, araçta herhangi başka kusur olmadığının belirtilmesine karşın, yetkili servise götürdüğünde satışa konu aracın pert-total işlemine tabi tutulduğu için garanti kapsamı dışında kaldığından aracın rayiç değeri olan 33.250.00 TL'dan satış anında belirtilmeyen ayıp nedeniyle 3.000 TL indirim yapılmasını talep ve dava etmiştir.

Davalılar, davanın reddini savunmuşlar, mahkemece davacının satın aldığı araç üzerinde pert-total işlemi bulunsa bile davacının gerekli özeni gösterip kayıtlan incelemesinin hayatın olağan akışı kabul edip aracın bulunmadığından keşif ve inceleme yapılamadığından davanın reddi cihetine gidilmiştir. Hüküm, davacı vekilince temyiz edilmiştir.

Taraflar arasındaki uyuşmazlık, davacıya satılan aracın pert-total işlemi gördüğü halde alıcıyı bu konuda bilgilendirmeden maldaki bu konuda ayıp nedeniyle bedelden indirim talebinden kaynaklanmaktadır.

Davalı satıcı BK 194.maddesi uyarınca; satılanın her çeşit ayıptan ari bulunmasını tekellüf etmiş olup, bu türlü ayıbın varlığını bilmese dahi sonucundan sorumlu tutulması gerekir.

Mahkemece, eksik inceleme ve yerinde olmayan gerekçelerle davanın reddi doğru görülmemiş, bozmayı gerektirmiştir.

SONUÇ : Bu itibarla yukarıda açıklanan esaslar göz önünde tutulmaksızın yazılı şekilde hüküm tesisi isabetsiz, temyiz itirazları bu nedenlerle yerinde olduğundan kabulü ile hükmün HUMK.nun 428. maddesi gereğince BOZULMASINA ve peşin alınan temyiz harcının istek halinde temyiz edene iadesine, 25.04.2011 tarihinde oybirliği ile karar verildi.

• Umarım davanız olumlu sonuçlanır.Sırf bu simsarlar yüzünden millet 2.elden tiksindi resmen.

@fastlane81 inşallah başına buna benzer bir olay gelir bakarım o zaman atıp tutabiliyor musun böyle. Adam utanmasa alıcıyı suçlu bulacak şaka gibi resmen.Sigortada çıkmadı diyor hala baktırsaydın diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragotreis

quote:

Malesef Adalet mekanizması çok ağır işliyor. 2014 te bu iş sonuçlanıp biterse benim için çok iyi.

telefon, internet faturasında yanlışlık yapıyorlar, ya da fazladan ücret ekliyorlar, binbir zahmetle düzeltiyorsun..öküzlüğü yapan yapıyor, sadece yanlış yapıyor bakın, burası çok önemli: hata da günahta kusur da ona ait, o sadece hatasını yapıyor, ya da kasıtlı olarak suç işliyor.. bizler bunu farketmesek, öylece ödeyip gidiyoruz, farkedince de bir ton zahmetle çözüyoruz. sonra da "aa evet, pardon, diyor "işten kurtuluyorlar.. o kadar..

bu işlerin artık durması lazım. yapanın yanına kalmaması lazım.

hocam geçen bana hgsden geçirdiler, tırın plakasının sonu xyz4 benimki xyz5 operatör efendi sen tut 4 yerine 5 yaz, tırlarda daha pahalı olduğu için ücret 33.75 lira benim hesapta 25 lira civarıymış, doğal olarak böyle bir geçiş yapmadığım için haberim olmadı geçişi cezaya düşürmüş 33.75 x 11= 371.25 TL Ceza gelmiş. Üstüne ben hesap kara liste olduğunu bilmediğim için iki seferde ben geçtim onlarında en uzak mesafe kabul edip 11 le çarpıp 110 lira yazmış iki kere yani 220 lira. Durduk yere oldu mu sana yaklaşık 600 lira ceza hiç yoktan.

Çözene kadar çalmadığım kapı kalmadı. Hgs'de karşında muhattap dahi bulamıyorsun. Hani 50 lira falan olsa ödeyip geçecem yani ama 600 lirada ödeyebileceğim (havaya atabileceğim) parada değilki. Bir çok kişi ödemiş böyle cezayı çünkü adam internet kullanamıyor ptt'ye gidiyorsun ben ilgilenmiyorum diyor, karayollarına gidiyorsun hgs bizde değil ptt de diyor. PTT şubelerinde hiç bir şekilde yardımcı olmuyorlar. Anca ya mail atacaksın internetten (onuda atamayan kaç tane insan var atsan bile sorunun ne zaman çözüleceği belli değil.) ya da faks çekeceksin onunda numarasını bulana kadar, üstüne ne zaman düzeltilecek gene belli değil. Ben düzeltene kadar nerden baksan 50 liraya yakın masraf yapmışımdır ama sonunda düzelttirdim acelem de vardı o yüzden hem mağdur oldum. hemde durduk yere başıma açılan iş yüzünden 2 gün uğraştım. En sonunda o eli kayan operatöre ne oldu hiç bir şey. Bırak pardon demeyi karşımda muhattap bulamadım bu konuda. Herhangi bir avrupa ülkesinde olsak, hatayı düzeltmekle kalmaz tazminat davası olmasın diye adamı hiç uğraştırmadan düzeltirlerdi. Hadi sıkıyorsa git aç tazminat davası Türkiye'de . Sadece mahkemede süründüğünle kalırsın.

• dusau kullanıcısına yanıt
    al işte... tam da bundan bahsediyorum..

2 dakikada oluşabilen bir hatanın telafisi günlerce aylarca sürüyor.. olan da mağdura oluyor.. buna toplum olarak itiraz etmemiz lazım, karşı çıkmamız lazım...

lazım lazım da ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragotreis

al işte... tam da bundan bahsediyorum..

2 dakikada oluşabilen bir hatanın telafisi günlerce aylarca sürüyor.. olan da mağdura oluyor.. buna toplum olarak itiraz etmemiz lazım, karşı çıkmamız lazım...

lazım lazım da ....

hocam o yüzden örnek vermiştim zaten ;
    http://forum.donanimhaber.com/m_84954842/f_//tm.htm#84954842

Konunun linki üstte, Şahsen saniyelik 4 yerine 5 e basması benim 2 günüme mal olmuştu incelerseniz konuda güzel yorumlar mevcut

• dava açmak isteyen ya da davası devam eden arkadaşlara yardımcı olabilirim?Sakın vazgeçmeyin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan2707

dava açmak isteyen ya da davası devam eden arkadaşlara yardımcı olabilirim?Sakın vazgeçmeyin?

Sizin davanız ne kadar sürede sonuçlandı üstad?
  • quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

Orijinalden alıntı: serkan2707

dava açmak isteyen ya da davası devam eden arkadaşlara yardımcı olabilirim?Sakın vazgeçmeyin?

Sizin davanız ne kadar sürede sonuçlandı üstad?

Ocak 2013 te davayı açtım, 27 Aralık 2013 te karar verildi...10 Ocak karara itirazın son günü o tarihi bekliyorum şimdi.
  • arkadaşlar size zahmet davayı açarken yazdığınız bir dilekçe örneği gönderirmisiniz teşekkürler
  • Arkadaşlar davayı kazandım :)
    Akşam ayrıntıları yazacağım şuan mobildeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar davayı kazandım :)

hayırlı olsun bende yolun başındayım ve dava açacam yanlız evrak topluyorum ve de bir dilekçe lazım yazdığınız dilekçenin bir örneğini gönderirmisiniz bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: astrag

quote:

hayırlı olsun bende yolun başındayım ve dava açacam yanlız evrak topluyorum ve de bir dilekçe lazım yazdığınız dilekçenin bir örneğini gönderirmisiniz bana

Tabiki hocam yalnız akşama kadar sizi bekleteceğim malesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    Gözünüz aydın ve geçmiş olsun.
  • Teşekkür ederim hocam.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: astrag

quote:

Tabiki hocam yalnız akşama kadar sizi bekleteceğim malesef.

estafurullah akşam da olur ona göre bende sağdan soldan evrak topluyorum bende dava açıcam pekde bilgim yok ama hadi hayırlısı

• Geçmiş olsun başından sonuna kadar okudum büyük sabır isteyen bir iş
  • astrag : Hocam size PM gönderdim.

BlueKing43 : Çok sabır ve zaman isteyen bir iş hocam, ama sonu iyi oldu. Geçmiş olsun dileğiniz içinde teşekkür ederim ayrıca.
  • dava 4 sene sürmüş. araç epey prim yapmış olmalı. geçmiş faizleri günümüz fiyatlarını karşılıyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.