Şimdi Ara

Permütasyon bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi burada Permütasyon bir soru sesli harfleri şekildeki gibi dizip de kalan sessizleri ona uygun sıralayınca gelen cevap ile sessizleri dizip de kalan seslileri ona göre sıralama sonucu gelene uymuyor. Yani demek istediğim şu:
    Hoca -,A,-,A,-,U,-U,- dedi. Seslileri 4!/2!.2! şeklinde kalanları da 5!/2! şeklinde dizdi.

Ben ise -,K,-,R,-,B,-,R,-,N,- şeklinde dizip de çözünce farklı cevap buluyorum. Neden seslileri koyuyoruz da sessizlere göre bulamıyoruz.
    Açıklar mısınız kafayı yemek üzereyim

• up up up up up up biri anlatsın lütfen
  • Hocanın verdiği cevap yanlış. Çünkü o sistem daha daraltılmış, hiçbir şekilde son harfe sesli harf gelmiyor mesela. Senin yaptığın doğru çünkü daha farklı durumları da alıyorsun. Cevap 5!/2! . 6.5/2!(6 boşluktan 4'üne sesli harfleri koyuyoruz) . 4!/2!.2
  • quote:

Orijinalden alıntı: arobasgan

Hocanın verdiği cevap yanlış. Çünkü o sistem daha daraltılmış, hiçbir şekilde son harfe sesli harf gelmiyor mesela. Senin yaptığın doğru çünkü daha farklı durumları da alıyorsun. Cevap 5!/2! . 6.5/2!(6 boşluktan 4'üne sesli harfleri koyuyoruz) . 4!/2!.2

Permütasyon bir soru

mesela buradaki dizilim doğru olmuş değil mi?

• Seçilemeyen kullanıcı adı kullanıcısına yanıt
    Evet sessiz harfleri koyup aralarına sesli harfleri koyacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arobasgan

Evet sessiz harfleri koyup aralarına sesli harfleri koyacaksın.

Peki hocam bunu seçmenizdeki kıstas tam olarak nedir onu da biraz anlatabilir misiniz size zahmet
  • up up up up up up up up up up
  • up up up up up up
  • yok mu bir cevabı olan
  • Behzatın yandış yapdığunını düşünüyorum.
    sessizleri dağıtırken 5!/2! doğrudur.
    ama seslilerde 5 tane yer var 5!/2!.2!
    Şeklinde olmalı diye düşünüyorum ama yandış bişey söylemiyelim sana son noktayı koyacak hocamızı çağırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B15AE3FD1 -- 14 Ocak 2018; 19:52:17 >
  • arobasgan kullanıcısına yanıt
    aynen öyle ilk başta sessizleri sırala 5fakt.bolu 2fakt.

İkinci gideceği 6 yerden 4 tane seç komb.6 nın 4 lüsü yani üçüncü bu seçilen 4 Sayi uu ve aa ayni olduğu icin tekrarli perm. 4fakt. bolu 2fakt. çarpı 2fakt.

net olarak cevap 60.15.6 = 5400

hoca eksik çözmüş bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam bu sorunun cevabı nedir peki cevabı söylerseniz daha çok Yardımımız dokunur

• quote:

Orijinalden alıntı: belalı13

Hocam bu sorunun cevabı nedir peki cevabı söylerseniz daha çok Yardımımız dokunur

hocam cevap anahtarı falan yok ondan mevcut tek cevap hocanın bulduğu
  • quote:

aynen öyle ilk başta sessizleri sırala 5fakt.bolu 2fakt.

İkinci gideceği 6 yerden 4 tane seç komb.6 nın 4 lüsü yani üçüncü bu seçilen 4 Sayi uu ve aa ayni olduğu icin tekrarli perm. 4fakt. bolu 2fakt. çarpı 2fakt.

net olarak cevap 60.15.6 = 5400

hoca eksik çözmüş bence

hocam ben de aynı çözümü buldum ama aklımda son bir soru kaldı diğer soruları çözerken devamlı rahatsız eden

burada hangisini sıralayıp boşluklara kalanları koyacağımıza neye göre karar veriyoruz? Mesela sessizleri sıralamak doğru fakat seslileri sıralayınca (hocanın yaptığı gibi) doğru bulunmuyor. Neye göre seçiyorsunuz önce hangisini dizeceğinizi siz mesela
  • Seslilik yanyana olmayacaksa sessizler sıralanır bu ama iste o kadar cok soru tarzı var ki simdi yanlış bilgi de vermek istemem ama bole yapılıyo

• quote:

Seslilik yanyana olmayacaksa sessizler sıralanır bu ama iste o kadar cok soru tarzı var ki simdi yanlış bilgi de vermek istemem ama bole yapılıyo

anladım çok teşekkürler :) bunun gibi birkaç soruyu da sizin dediğiniz gibi ".. olmasın" dediyse onun dışında olanları sıralayarak çözmüşüz. Demek ki mantık doğru. Teşekkürler tekrardan
    Hocam genel olarak sonlu matematikte yani permütasyon olasılık gibi konularda net bir kıstas olmuyor çünkü çok fazla soru tarzı var. Çok soru çözmek lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.