Şimdi Ara

Periyodik bakım 6 ay :( (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
12.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: nbctech

Ve son olarak ; Birde işin şu tarafına bakın araçlarınız sorunsuz araçlar arkadaşlar. sadece yağ değiştirip uzun süre biniyorsunuz. Bence bu olay 6 ayda bir yağ değiştirmek konusundan çok daha önemli. yılda 200 ytl servis parası veriyorsunuz. Bugün bi opele vi vw e bi pejo ya gittiğiniz zaman 15.000 km bakımında onlarda yağ değiştiriyorlar sadece ama 250 ile 500 ytl arası bakım ücreti çıkarıyorlar. Hem sorunsuz araçlarınız var hemde bi çok markadan daha az para ödüyorsunuz. Sizce bu çok daha önemli değil mi ?

Benim corollam var ama merak ettiğim için soruyorum.Güncel civic sahibi olsam yıllık 10bin km yapmadığınmı düşünelim. 6 ayda bir yağ değiştirmeye periyodik kontrollere geliyorum bu durumda iki kez ödeyeceğim servis parası toplam 200 YTL civarında mı olur? Beklenmeyen arıza vs saymıyorum. Eğer böyleyse servis ücreti bana çok uygun geldi.

• quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

bende honda jazz var bakım aralıkları zorlu koşullarda 6ay-5000 km normal koşullarda 12 ay-10 bin km.

benim tavsiyem ilk 6 ayda bakıma gidin sonra da, sonrada 10 bin km de bir yağ ve yağ filtrenizi değiştirin (istediğiniz yerde değiştirin) ağır bakımlarda servise götürmeniz garanti için de arabanın sağlığı içinde yeterli.

servisi arayıp tek no lu bakımlarda yağılacak işleri sorduğunuzda alacağınız cevap: yağ yağ filtresi ve gelen kontroller yapılacak olacak, kısaca 15 dakikada 40 ytl lik bir yağ koyup ortalama 120 ytl -affedersiniz- geçirecekler.

zaten piyasadaki bütün otomobiller ilk 1 sene içersinde arıza çıkartmamaları durumunda bir daha garanti kapsamına girecek arıza çıkartmazlar, kısaca fabrikasyon bir arızası varsa aracın ilk 1 senede hatta 6 ayda ortaya çıkar.

onun ötesinde çıkan arızalarda servis, kullanım hatası diyip, ücreti hertürlü tahsil eder.

zaten son 5 yılda garanti sürelerinin önce 2 ye sonra 3 daha sonra kim, marklarda 5 e çıkmasının tek sebebi, tüketicilerin daha uzun süre yetkili servislere gelip kazıklanmalarıdır, zira bundan 5 yıl önce ne bmw mercedes gibi markalar ne de renault vw ford honda gibi markalar 1 yıl dan fazla garanti vermiyorlardı.

şu anda 5 yıl garanti veren markalara bakarsanız ne demek istediğimi daha net anlarsınız.

BU ARADA FORUMDA NBCTECH DİYE NE İDİĞÜ BELİRSİZ BİR İNSAN VAR, YA ADAM GİBİ ADINI SOYADINI , ÇALIŞTIĞI KURUMUN ADINI VE KONUMUNU YAZSIN ÖYLE ÇIĞIRTKANLIK YAPSIN, YA DA NİCKLERİN ARKASINA SAKLANIP, İNSANLARA PARANIZ YOKSA HONDA ALMAYIN GİBİ HAKARETLERDE BULUNMASIN, CESARETİ VARSA NİCKİNİN ARKASINA SAKLANMADAN, " 6 AYDA BİR 100 YTL VERCEK PARANIZ YOKSA HONDA KULLANMAYIN" DESİN.
    DİĞER FİRMALAR DAHA ÇOK PARA ALIYOR GİBİ, BİR TARAFINDAN UYDURDUĞU BİLGİLERİ İNSANLARA EMPOZE ETMEYE ÇALIŞIP İNSANLARI GERİZEKALI YERİNE KOYMASIN, BURADA HERKESİN BELLİ BAŞLI FİRMALARIN SERVİS FİYATLARI HAKKINDA BİLGİSİ VAR.

BURASI NETİCEDE BİR FORUM VE HONDA NIN DEĞİL, HONDA KULLANICILARININ FORUMU, KİMSENİN FORUMU TERORİZE ETMEYE HAKKI YOK.

SON OLARAK DA; BİR ÇOK MARKANIN BAKIM ARALIKLARINI 30 BİN KMLERE ÇEKTİĞİ BİR ZAMANDA MOTOR YAĞI 6 AYDA ÖZELLİĞİNİ KAYBEDİYOR DEMEK, EN HAFİF TABİRLE KOMİK OLMAKTIR.

Arkadaslar burası birbirimize saldırı topiği oldu yine lutfen tüm honda topiclerine bakmadan yada atılan mesajları okumadan(en azından arama yı kullanabilirsin) böyle yersiz eleştiriler yapmayalım, bende sizler gibi 6 ay gibi bir sürenin cok anlamsız oldugunu düsünüyorum ama nbtech in ismide calıstığı yerde cismide bellidir...calıstıgı yeri seviyodur markayı kotuletmiyordur yada gercekten dogru soyluyordur ama bunları, böyle denmeyi haketmiyor...Bence birbirimize destek oldugumuz sürece burası bir paylasım alanı olur yoksa aynen boyle anlamsız olur...
    Ayrıca bende nbtech arkadasımızdan, bu konuyu ,6 ay konusunu, calıstıgı ortamda dile getirmesini rica edecegim maddi olarak aynı olsa(tartısılır tabi) bile manevi olarak 6 ay kısa hemde cok..... Herkese kazasız günler....

• 6 aylık bakım sadece hondada yok bakınız:
    http://forum.donanimhaber.com/m_12122539/tm.htm

toyota da 6 ay veya 10000km demiş. Ford'ta da var. Bakımlar 6 aylık, yıllık, 15000km, 30000km, 45000km diye gider. Siz servise gelirken bu periyotların hangisi size uyarsa onu istersiniz. Hepsinde yapılacak işlemler bellidir. Mesela focusun normal bakımları 1yıl veya 15000km de bir yapılır hangisi önce dolarsa, ayrıca 6 aylık yağ değişimi de var. Tüm servisler yaz-kış yağ değişimi yapılmasını tavsiye eder. Yağ değiştirmek için illaki bellibir km yapma zorunluğu ve yağın özelliğini kaybetmesi gerekir diye düşünmemek lazım.
    Burada Honda servislerinin yaklaşımı nasıl, esas önemli olan nokta bu. Sizleri garantidışı kalır gibi sebeplerden dolayı 6ayda bir bakıma getirmek için zorluyorlar mı? Eğer böyle bir duğum varsa ben hondayla çalışmam ağkadaşım

• Arkadaşlar 6 ay periyodik bakımla ilgili olarak tüm yazıları okudum.Bir honda jazz kullanıcısıyım 7500 km 7 ay oldu alalı aracı.Geçen hafta 6 ay bakıma götürdüm 125 Ytl ödedim.Şimdi hazirana kadar 10.000 km yapmadan ikinci bakıma götüreceğim bu gerçekten de komik olacak.Bi de daha 3000 km olup ta 2. bakıma gidenler var onların durumu benden daha da kötü.Konuyla ilgili şikayet mailimi hondanın sitesinden göndereceğim ayrıca fax da çekeceğim en azından tepkimizi dile getirelim.Şikayeti olan herkesin bu yola başvurmasını rica ediyorum.Honda fanatiği olarak içler acısı ama cevap alamazsam gerçekten de üzülürüm.
  • üzüleceksen hiç atma honda türkiye bulutların üzerinde bi yer sanki bugüne kadar biz insanlara lütfedipte cevap verdiklerini ben görmedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

bende honda jazz var bakım aralıkları zorlu koşullarda 6ay-5000 km normal koşullarda 12 ay-10 bin km.

benim tavsiyem ilk 6 ayda bakıma gidin sonra da, sonrada 10 bin km de bir yağ ve yağ filtrenizi değiştirin (istediğiniz yerde değiştirin) ağır bakımlarda servise götürmeniz garanti için de arabanın sağlığı içinde yeterli.

servisi arayıp tek no lu bakımlarda yağılacak işleri sorduğunuzda alacağınız cevap: yağ yağ filtresi ve gelen kontroller yapılacak olacak, kısaca 15 dakikada 40 ytl lik bir yağ koyup ortalama 120 ytl -affedersiniz- geçirecekler.

zaten piyasadaki bütün otomobiller ilk 1 sene içersinde arıza çıkartmamaları durumunda bir daha garanti kapsamına girecek arıza çıkartmazlar, kısaca fabrikasyon bir arızası varsa aracın ilk 1 senede hatta 6 ayda ortaya çıkar.

onun ötesinde çıkan arızalarda servis, kullanım hatası diyip, ücreti hertürlü tahsil eder.

zaten son 5 yılda garanti sürelerinin önce 2 ye sonra 3 daha sonra kim, marklarda 5 e çıkmasının tek sebebi, tüketicilerin daha uzun süre yetkili servislere gelip kazıklanmalarıdır, zira bundan 5 yıl önce ne bmw mercedes gibi markalar ne de renault vw ford honda gibi markalar 1 yıl dan fazla garanti vermiyorlardı.

şu anda 5 yıl garanti veren markalara bakarsanız ne demek istediğimi daha net anlarsınız.

...

• brada, kimseyi üzmeyecek ücret kaç YTL tuttu???
  • Arkadaşlar aracın km si az olduğu için tam bir bakım olmadı yağ-filtre parça değişimi gibi şeyler olmadığı için tam bir bakım sayılmaz sadece ufak tefek sorunlarımı hallettiler benden kaynaklı olmayan sorunlar genel bir kontrol yaptılar o kadar servisle birazda yakın ilişkilerim olduğu için aracın servise girdiğinin hatrına çok az bir ücret ödedim kusura bakmayın benim ödediğim ücreti bir başkasından aynı şekilde almayabilirler bu yüzden miktarını söylemedim.Anlayışla karşılayın lütfen.
  • SANIRIM 6AYLIK BİR BAKIM 120 CİVARI TUTUYOR YANILIYORMUYUM?
  • OK Brada, sorun degil.

Benim bildigim de 100-120 arasinda tutuyor emre.
  • Size bi önceki 6 aylık bakıma girdiğim zamanki fiyatları veriyorum örnek olabilir belki.
    yağ filtresi tutar: 10,06
    karter tapa pulu: 0,67
    shell helix plus 10w-40 4lt: 62,00
    bakım işçiliği: 19,25
    sarf malzeme: 7,70
    toplam: 99,68 + kdv
    Genel tutar: 117,62
  • bende 110ytl tutmuştu...saygılar
  • Ben sordum 195ytl dediler.
  • neden bu kadar fark var? Her bayide farklı mı?
    ilk 6 ay 10000 km yapmamıssan 120 civari mi?
    ilk 6 ayda 10000 km yapmıssan 195 civari mi?
  • Bu sadece honda ya özgü değil ki
    Geçen gün ford connect 6 ay doldurduğu için 15.000 bakımına girdi, 289 ytl aldılar
  • Mutluhan 6 ay city bakımından 150ytl aldılar içime oturdu
  • Honda arabayı toyotadan ucuza satıyor ama servis olayı ile fiyatları toyotayı geçiyor.
  • honda nin az yaktıgıyla ovunuyoruz ancak asıl olan aracin km'ye surucusune mal oldugu kullanım ucretidir.
    6 aylık mecburi bakımlarının ucretini de eklersek aracin pek ekonomik olmadıgını, az yakmakla sagladıgı avantaji, bakım ucretleriyle dezavantaja cevirdigini dusunuyorum.
  • 6 aylık bakım efe hondada yağ yağ filtresi tapa işçilik 106 ytl tuttu ve polen ile hava filtresi temizlenmiş ben 200 milyonu gözden çıkardığım için uygun geldi. bu arada periyodik bakımları fabrika belirliyormuş servislere göre bişi farketmiyor yani garantiden bi parça değişeceği zaman fabrika önce periyodik bakımlara zamanında gelmişmi diye bakıyormuş gelmediyse parçayı ödemiyormuş işte bunun gibi şeyler.
  • Arkadaşlar hb sahibi biri olarak c.tesi günü hondaya attığım mail (6 aylık bakım) için bugün geri dönüş yaptılar..Artık servisin 1 yıla çıktığını söylediler...

Düzeltme : imla hataları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muyendiz -- 19 Şubat 2007; 21:45:56 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.