Şimdi Ara

Periyodik bakım 6 ay :( (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
11.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 6.ay bakım fiayt bilgisi icn tesekkurler. 12. ayda neler yapılıyor ve fiyati nedir? yani toplam 1 senede honda civic icin ne kadar bakım parası odeyecegiz?
  • @nbctech şimdi aracım 4500 km civarı ve 2-3 gün içerisinde gideceğim 6 aylık bakımına ne gibi bir işlemler yapılacak ortalama ne kadar bir ücret ödeyeceğim.(Bunun yanında rot-balansta yapılması gerekiyor araca)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Brada

    @nbctech şimdi aracım 4500 km civarı ve 2-3 gün içerisinde gideceğim 6 aylık bakımına ne gibi bir işlemler yapılacak ortalama ne kadar bir ücret ödeyeceğim.(Bunun yanında rot-balansta yapılması gerekiyor araca)


    Sağa sola çekme mi var araçta?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: demircim


    quote:

    Orjinalden alıntı: Brada

    @nbctech şimdi aracım 4500 km civarı ve 2-3 gün içerisinde gideceğim 6 aylık bakımına ne gibi bir işlemler yapılacak ortalama ne kadar bir ücret ödeyeceğim.(Bunun yanında rot-balansta yapılması gerekiyor araca)


    Sağa sola çekme mi var araçta?

    Evet arkadaşım belki uzun süredir vardı ama ben farkedemedim çünkü düz yolda çok azda olsa sağa çekme oluyor son 1 haftadır deniyorum böyle servise gittiğim vakit bi söylicem bakalım.
  • ben şahsen 0 aracla 6ayda yapabilecegim km ortalama 3000 yani benzinli arac alma nedenimde bu kullanım oranları.ama boyle bir km de bile servise gitmektense garanti dışı bırakmayı tercih ederim eski arabalara bile yıllarca bişey olmuyor madem honda saglam araba, babamın skodasının ustune su doksun bakalım...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hondaaaa

    6.ay bakım fiayt bilgisi icn tesekkurler. 12. ayda neler yapılıyor ve fiyati nedir? yani toplam 1 senede honda civic icin ne kadar bakım parası odeyecegiz?


    1 yıl içinde 20.000 km yol yapmamışsan toplam ödeyeceğin rakam maximum 250 ytl. Eğer 20.000 km yi geçiyorsan 400 ytl civarı idersin. 6 aylık bakım zaten sadece yağ yağ filtresi vs bakımıdır. Yani sen 12. ayda örnek 6000 km de isen yine ilk ayda verdiğin paranın aynısını vericeksin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Brada

    @nbctech şimdi aracım 4500 km civarı ve 2-3 gün içerisinde gideceğim 6 aylık bakımına ne gibi bir işlemler yapılacak ortalama ne kadar bir ücret ödeyeceğim.(Bunun yanında rot-balansta yapılması gerekiyor araca)



    Yağ yağ filtresi karter tapa pulu gerekirse hava filtresi. bunun dışında rot balans için teste çıkarlar gerekiyor ise rot balans ayarı yaparlar rot balans yapılırsa eğer 210 ytl tutar. yapılmıyorsa 100 ile 125 arası tutar. Bunlara işçilik ve kdv dahildir.
  • Bu 6 ay olayına tabiiki ben de kızıyorum. Hatta başka marka araçları olan arkadaşlarım benimle dalga bile geçiyor. Yalnız motor yağı arabalar için çok önemlidir. Zorunlu olmasına kızsam bile aracımın yağını değiştirdiğim zaman içim rahatlıyor. Bir yılda yaklaşık 2.000 YTL sigaraya verirken, 250-300 lira da aracımın yağına veriyorum. Şu sigarayı bi bırakıyım, 3 ayda bir yağ değiştirecem.
  • ben 12. ayda bakıma goturecem hadi hayırlısı
  • 6 aylık bakımı gözünüzde büyütüp sorun etmeyin. Ford'da da var 6 aylık yağ değişimi veya 12 aylık bakım veya 15000km lik aralıklarla. Bunların hiçbirini de yaptırma zorunluluğunuz yok. Tavsiyedir. Böyle düşünün. 6 ayda yağ değiştirmezseniz motora hiçbir zararı olmaz. Sadece ilk 6 aylık bakıma gitmek de fayda var, eğer fabrikasyon bir arıza çıkarsa bunu gidermek için tedbir almış olursunuz, zaten sonraki bakımlara senede bir defa gitmek yeterli olur. Çok km yapıyorsanız km aralıklarında gidersiniz olur biter. Zaten sorunsuz bir markadır, sonuçta herşey pratikte kitapta yazdığı gibi yapılmıyor. kimse de size "6aylık bakımı yaptırmamışsınız aracınızın garantisi geçerli değildir." diyemez.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yeknet

    6 aylık bakımı gözünüzde büyütüp sorun etmeyin. Ford'da da var 6 aylık yağ değişimi veya 12 aylık bakım veya 15000km lik aralıklarla. Bunların hiçbirini de yaptırma zorunluluğunuz yok. Tavsiyedir. Böyle düşünün. 6 ayda yağ değiştirmezseniz motora hiçbir zararı olmaz. Sadece ilk 6 aylık bakıma gitmek de fayda var, eğer fabrikasyon bir arıza çıkarsa bunu gidermek için tedbir almış olursunuz, zaten sonraki bakımlara senede bir defa gitmek yeterli olur. Çok km yapıyorsanız km aralıklarında gidersiniz olur biter. Zaten sorunsuz bir markadır, sonuçta herşey pratikte kitapta yazdığı gibi yapılmıyor. kimse de size "6aylık bakımı yaptırmamışsınız aracınızın garantisi geçerli değildir." diyemez.



    "6aylık bakımı yaptırmamışsınız aracınızın garantisi geçerli değildir."

    Böyle diyebildikleri için bu topik açıldı...




  • bi kere bu öyle böyle ağızdan söylenebilecek bir şey değil. Bunu bizzat yaşamış olan ve garanti süresi içinde garanti kapsamına giren şartlarda arızalanan bir araç bu nedenle kapsam dışı bırakılmış mı? belge ispat var mı?

    Bu topikin neden açıldığını sorgulamıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 28 Ocak 2007; 0:07:25 >
  • arkadaşlar sakin ban lamadan birbirinizi konuşun ya ikinize de
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yeknet

    bi kere bu öyle böyle ağızdan söylenebilecek bir şey değil. Bunu bizzat yaşamış olan ve garanti süresi içinde garanti kapsamına giren şartlarda arızalanan bir araç bu nedenle kapsam dışı bırakılmış mı? belge ispat var mı?

    Bu topikin neden açıldığını sorgulamıyoruz. esas sana


    Arkadaşım bir yanlış anlaşılma söz konusu, banladığım kişi sen değilsin, bizzat honda türkiye
  • madem yanlış anlaşılma ban ı kaldırdım.
  • BU SERVİSLER BUKADARMI ÜÇ KAĞITÇI OLUR YA HONDA SERVİSLERİDE ADAM DEİLMİŞ Bİ KAVUÇUK PASPAS ALDIM BUGÜN İNDİRİM YAP DİYORUM VALLA EMRE BEY 5MİLYON KARIM BEN BUNDAN ZATEN DİYOR HERİF YALANA BAK YALANA BİDE BANA ARABAYI SATAN ELEMAN BİZ BU ARABALARDAN 500YTL ANCA KAZANIYORUZ DİYOR RESMEN ULAN DİCEM OZAMAN SEN HİÇ BURDA BEKLEME GÜNLERCE KAPAT GİT BURAYI DİCEN OLMICAK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riazor Blues -- 28 Ocak 2007; 0:13:05 >
  • BU ARADA BENİM KARTALIN ALTINDAKİ KIRMIZI 3TANE NOKTALAR NE YAV
  • premium için 36500 altında fiyat alan varmı 1 ocaktan itibaren..? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yeknet

    madem yanlış anlaşılma ban ı kaldırdım.


  • quote:

    Orjinalden alıntı: enteresavar

    premium için 36500 altında fiyat alan varmı 1 ocaktan itibaren..? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler


    Marmara hondaya sormanı tavsiye ederim, en uygun fiyatı oradan almıştım, telefonla her zaman son fiyatlarını vermezler. Bizzat gidip görüşmelisin.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.