Selam arkadaslar...Amator PCB icin hidroklorik asit ve peridrol kullanıyorum...Ama suan peridrol bitti ve cumartesi günü...sizce ne kullanmalıyım peridrol yerine?
Ecza dolabında oksijenli su varsa onu kullanabilirsin. Ama bunun perhidrole göre derişimi çok az. Bugünün cumartesi olduğunu eczaneden satın alacağın için vurgulamışsın sanırım. Sana tavsiyem artık eczaneden alma çünkü hem çok pahalıya satıyorlar hem de depoda fazla beklediği için özelliğini kaybedebiliyor. En iyisi git bir tane butikçi bul (ya da adlarına her ne deniyorsa) perhidrol saç boyası için kullanılıyormuş sanırım orda çok ucuza bulabilirsin.
Eğer işin aciliyeti varsa sana bir torba Demir3 klorür verebilirim. Yerim Beylikdüzünde Avcılardan tek vesaitle geliniyor. Parada istemiyorum.
Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum sorunum çözüldü.
Aynı sorunu yaşarsanız, bir parfümeriye gidin, peroksit tablet alın.
Sorunun çözülmüş ama bilgi olsun. PORÇÖZ kullan. Adamlar kireç çözücü olarak yapmış ama bakırı çok güzel kaldırıyor. 1dk içerisinde işlem bitiyor. Ancak süresini iyi ayarlamanız gerekiyor, fazla bekletince yollarıda kaldırıyor.
Porçöz'ü nasıl kullanıyorsun yanında başka kimyasal varmı.
quote:
Orjinalden alıntı: malkafa
Sorunun çözülmüş ama bilgi olsun. PORÇÖZ kullan. Adamlar kireç çözücü olarak yapmış ama bakırı çok güzel kaldırıyor. 1dk içerisinde işlem bitiyor. Ancak süresini iyi ayarlamanız gerekiyor, fazla bekletince yollarıda kaldırıyor.
İstenirse biraz su karıştır, süreyi uzatıyor. Ben hiç denemedim suyla. Yapanlar bazen güzel çözmediğini söylüyor.
Ben direk porçözün içine atıyorum. Hiç bir kimyasal yok. Yalnızca iyi izlemelisiniz. Çok hızlı olduğundan fazla bekleyince yollar da kalkıyor. Birkaç denemden sonra alışırsınız.
Porçöz türü temizlik maddeleri saf değil, kokteyl halinde. Sonuçta kireç çözmek için üretiliyor, o işi yapsın yeter! Ama bizim işlerde biraz daha kesinlik gerekiyor. Bir defasında ZnCl hazırlamak için bakkaldan tuz ruhu almıştım. Çözeltiyi hazırladıktan sonra bir türlü lehim yapamamıştım. Meğer bakkaldan aldığım HCl+H2SO4 karışımıymış..
Bildiğiniz yol en kısa yoldur...
Herkese Teşekkürler
Por çöz ürününün içinde benim bildiğim nitrik asit var bu da bakırla reaksiyona girdiğinde azot monoksit yada dioksit gazlarını üretirki bunlar zehirli gazlardır. Sen bunu yaparken kahverengimsi bir gaz çıkışına rastladın mı?.
Cu + 4HNO3 → Cu(NO3)2 +2NO2 + 2H2O (konsantre nitrik için ki porçözde durum bu) 3Cu + 8HNO3 → 3Cu(NO3)2 + 2NO + 4H2O (seyreltilmiş yani su katılmış porçöz)
gazların altı çizilmiş durumda
yanıt için teşekkürler.
piyasada satılan kireç çözücüler epeyce sulandırılmış nitrik asit içeriyor.bildiğim kadarı ile %25 lik. perhidrol yerine oksijen bazlı ağartıcı (kosla sıvı vs.) kullanabilirsiniz, yalnız içerisinde deterjan karışımı olduğundan bazen boyayı da kaldırabiliyor. Piyasada satılan perhidrolleri %30 dan %6-9 oranına düşürmüşler.yanılmıyorsam patlayıcı yapımında kullanılıyor diye.bu yüzden çok zaman alıyor.Ama %30 luğunu halen kuafor toptancılarından bulmak mümkün.
Topiğe Bilgi verici bir nokta koyayım.Peridrol,Hidroklorik asit gibi kimyasalları Eminönü Tahtakale Fizikçiler sokağında bulabilirsiniz bulmak icin 20 dk gezdim (akbank ın yakınlarında) Litresi 2,5 ytl
Eminönü'ndeki sokaktan alacağınız kimyasallara dikkat edin lütfen. Merck ve muadili olanlar extra saf olduklarından pahalıdır. Diğerleri de çoğunlukla derişiktir. %'sine dikkat edin ve yeterince sulandırarak kullanın. Unutmayın: Asite su katılmaz seyreltmek için, suya asit katılır. Yanmayın sonra!!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme