Şimdi Ara

Performans delisiyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu gün kullandığım ekran kartı beni gerçekden deli etmeye başladı gerek yeni gelen güncellemelerin sorunlu olması gerek karttaki performans düşüklüğü oldukca canımı sıktı ve artık rafa kalkma zamanı gldide geciyor dedirtiyor.

şuan kullandığım ekran kartı Amd Redeon Hd 7970 ve bunu değiştirmek istiyorum yeni ekran kartı tercihim Nvıdıa.

kendimce bir araştırma yaptım ama tam karar veremedim bu gün bir ekran kartına 2 bin lirada verebilirim üst düzey performans için ama şöyle bir piyasaya baktığımızda hemen hemen aynı özelliklere sahip kartlar arasında ucuk bir fark var mesela amdnin cıkardığı en son kartlar 900-1300 lira arası değişirken Nvıdının hemen hemen aynı özellikdeki kartı 2bin lirayı buluyor ve buda aklımda soru işaretleri yarattığı için sizlerleyim.

bu gün hangi E.kartını alırsam en iyi performansı yakalarım. dediğim gibi performans için e.kartına 2bin lira verebilirim ama 1bin liralık bir kart aynı performansı veriyorsa fazladan para vermeye ne gerek var dimi umarım beni bu konuda aydınlatırsınız.

Şuanki sistemim.
    Ram:8 bugün yarın 16 yapmayı düşünüyorum
    işlemci:i5 3570k 3,40 ghz bu gün yarın i7ye geçmeye planlıyorum
    W750

Hayırlı günler İyi forumlar dilerim.

• monitör ne dostum ? eğer 1080p ve 60hz bir monitörün varsa hiçbir değişiklik yapma sisteminde.
    9800x3d - h150i pro - x870 e tomahawk - rtx 5070 ti - tz5 royal neo 32 GB - 970 evo 500 - st3000dm - 750d airflow - 750 gq - 5*fn073 - commander pro - rival 5 - cynosa v2 - void elite wireless - arena 3 - xg27aqdmg - razer ıskur
  • 280x vapor-x ya da MSI gtx 770 Twin Frozr Gaming

son bir kaç ay içinde sistemde performans düşüklüğü çok oldu özellikle amdnin 13.12 den sonra cıkardı drıveri kurduğumda bf3de bile ara ara fps düşüklüğü yaşadım hitmanın en son cıkan oyununu ful ayarlarda bitirdim fps düşüklüğü olmadan bu gün oynadığımda ise fps 30lara 40lara düşüyor tom ablayı ful ayararda oynadım bitirdim fps düşüklüğü olmadan bu gün oynarken sıkıntı yaşıyorum en basitinden Watch Dogs u hiç oynıyamadım kasmalar beni oldukca sıkıntıya soktu.

bu gün Bf4ü bile adam gibi oynıyamıyorm en çokda canımı sıkan bu oldu ayarların kimi kapalı kimi low kimi hard kimi ultrada oynuyorum kapalı alanlarda fps 70-85 arası gidiyor acık alana geldiğimde ise hoop 40-50 belki daha aza düşüyor ve bu ayarlarda oynarken oyun göze hiç hitap etmiyor

• 3570kyi degistirmeye gerek yok.Ekran kartini da degistirme, yeni gtx800 serisini bekle.7970 hala guclu bir kart.Degistirip gtx780 filan alirsan gereksiz olur.Gtx880 cikinca alirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • üst üste yorum olcak k.b

performans delisiyim evet ama bir sisteme 2800 lira verip ütüne birde oc yapak mantıklı gelmiyor insana.

sistemim şöyle cok iyi gecen sene cıkan her oyunu ultrada oynar ama bugün hayır

öneriler için tşkler beklemek mantıklı ise biraz daha dişimi sıkar film izlerim

bu gün aklımda bu iki arkadaş var GTX780 Ti DirectCU II ve GTX780 Ti AMP sizce nasıllar daha iyisi veya daha uygunları varmı yoksa biraz daha bekleyip yeni cıkacak olan arkadaşlarımı bekliyim ? tabi bu fiyatlarda iseler

• 7970 zaten 280x e aşağı yukarı denk, bunlardan yukarıda bir kart alman lazım ki elindeki seçenekler 290-290x-780-780ti den ibaret.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

sizce sistemimde değişmesi gereken bir parça varmı yoksa böyle iyilermi ? şahsen ram eklemiyi düşünüyorum işlemcide kararsızım

yorumların çoğuda ya yeni nesili bekle yada değiştirme tarzında net olarak bu gün 780tiyi aliyimmi yoksa yeni cıkacak olanları bekliyimmi ?

yorumlar için tşkler

Orijinalden alıntı: Concerve

i5 3570k overclock yap o kadar performans delisi isen , GTX 780 gibi bir ekran kartı al otur aşşa

7970 zaten çok iyi bir kart (eskidi arızalandıysa bilemem tabiki) , işlemci i5 3570k 3.nesil overclock yapılabilen bir işlemci , günümüz koşullarında da 8gb belleğin fazlası israf. Mesajını alıntıladığım arkadaş doğru söylemiş.
    İşlemci :İntel i5 4690K 3.5ghz Ekran Kartı : ASUS GTX 770 Direct CU II 2gb 256bit OC Ram : Kingston DDR3 1333Mhz CL9 8 GB (4x2) Anakart :MSI Z97 Gaming 3 3200 mhz (O.C. ) Monitör : Asus VN247H 23.6" 1ms Led HDD : Seagate 500 GB 7200 Rpm PSU : OCZ 550w 80plus Güç Kaynağı (12V=38A) Kasa : Zalman Z12 Plus mid ATX SSD :Kingston 120gb 450mb/s yazma 450mb/s okuma
  • ekran kartı şöyle bir şansızlığa uğradı artık %1 olasılık bana vurdu diyebiliriz fanlarından biri adam gibi çalışmıyordu geç farkettik şöyle farkettik yanık kokusu dışarı nezaman vurdu ozaman dank etti bir garantiye gitti eskisi gibi gldi tabi %100 performansında geri dönmedi ne yazıkki

yeni seriyi bekliycem tşkler

Intel Core i5 4460 3.2 GHz İşlemci // MSI Z97 PC Mate Intel Anakart // Asus GTX960 ROG STRIX 2GB GDDR5 128Bit DX12 Ekran Kartı // WD 1 TB BLUE HDD //Kingston 8GB Hyperx Savage RED DDR3 1600MHz CL9 Ram // Zalman Z5 MidT Kasa // XİGMATEK X-CALİBRE 80PLUS 600W PSU // SAMSUNG S22D300H 21.5 MONİTÖR // A4 TECH Bloody B2100 Q USB Siyah Multimedya Gamer Set

MSİ GAMİNG NOTEBOOK - GL72 PRO

İPHONE 8

Kocaeli Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği
  • İmzamda olan sistemi kullanıyorum işlemcimiz aynı ekran kartı farklı model olabilir ama sonuçta 7970. 1080p Ultra da çok iyi performans alıyorum her oyunda.

Siz de belirtmişsiniz kartınızda sorun var 7970' in suçu değil yani düşük performansın sebebi kaldı ki ekran kartınız sağlam olsaydı 7970' i 280X ile değiştirmek saçmalıktan öte bişey olmazdı. GTX 780 ya da R9 290' a geçmeyecekseniz hiç gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dravencarnage -- 19 Ağustos 2014; 18:47:13 >

sağı solu biraz güncelledim ve birazda olsa fps artışı yakalım artık bf4de 70den aşağı fps görmüyorum bu iyi ama yeteri kadar değil :)

İlgilenen herkese teşekkür ederim aklımdaki soru işaretleri yeterince kayboldu

İyi forumlar dilerim.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.