Şimdi Ara

Perde hızı MANUEL olan bir makina??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, gece karanlık ortamlarda flaşsız çekim yapmayı seviyorum. Bu tür çekimler için ayarların manuel ayarlandığı 200-300 ytl arası bir makina önerir misiniz?

(Pixeller düzgün çıksın, makro çekimde başarılı olsun, uzaktaki detaylar da net çıksın)

Not: Sony önermeyin, tercih etmiyorum. Canon a560 ve 570'in manuel ayarı yokmuş.

Teşekürler arkadaşlar. Önerdiğiniz makinayı yarın gidip alacağım (inceledikten sonra)

• Manuel ayardan önce iso performansının yüksek olmasına özen göstermek gerek; o bütçeyle de mükemmellik aramak doğru olmaz tabii.

Sanırım Canon A720IS o civarlarda, manuel ayarlara izinli ve iso performansı da fena değil, tam bilgim yok ama madem araştırcaksın bi göz at derim
  • A570 de manuel ayar mevcuttur...

Perde hızı MANUEL olan bir makina??
  • Hocam manuel ayar normalde her makinada var ama, o ayarlarda sadece flaşın miktarı, iso değeri, ev compensation (maruz bırakma değeri), renk tonları, black white, sepia gibi şeyler ayarlanıyor. Hiçbirinde, perde hızı, shutter speed gibi şey görmedim :(

Mesela gece bir yeri çekeceğiz, makina prdesinin 10 saniye mi 20 saniye mi açık kalmasını ayarlamak istiyorum
  • "M" modu full manuel ayara izin verir
  • quote:

Orjinalden alıntı: barbariansss

Hocam manuel ayar normalde her makinada var ama, o ayarlarda sadece flaşın miktarı, iso değeri, ev compensation (maruz bırakma değeri), renk tonları, black white, sepia gibi şeyler ayarlanıyor. Hiçbirinde, perde hızı, shutter speed gibi şey görmedim :(

Mesela gece bir yeri çekeceğiz, makina prdesinin 10 saniye mi 20 saniye mi açık kalmasını ayarlamak istiyorum

Bu makinalarda daha doğrusu canonun A serisinde
    Aperture/Shutter in kısaltmaları olan A/S i kullanmazlar. Onun yerine Av ve Tv yi kullanıyorlar...
    Diyafram ve Ensantene öncelikli çekimler bu makinada mevcuttur
  • bir de manuel ayarlı makinalar alırken şuna dikkat etmek lazım. canonda canlı izleme sırasında görüntü direkt olarak ekrana yansıyor. mesela diyaframı kıstığında ekran kararıyor ya da ne bileyim enstanteneyi uzattığında görüntü aydınlanıyor. vb..
    fujifilmin en kötü yanı maalesef böyle özelliği yok. iyice uzman olmak lazım manuel kullanmak için. ilk defa alacakların manuelli makina alacakların düşünmesi lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocalarım başka öneri?
  • Değer olarak 200-300 YTL' ye denklanşör hızı manuel olan bir makineyi bulmanız imkansız. Manuel demenin karşığı BULB kipidir ve, ya bu işi denklanşöre basılı tutarsınız objektif istediğiniz kadar açık kalır veya denklanşöre ve makineye özel bir kablo yardımı ile yaparsınız bu işi veya yine özel bir kablo ile TIMER dediğimiz cihaza bağlar objektifin açık kalma süresini timer' dan ayarlarsınız.
    Bunların dışında en uzun denklanşör hızına makineden seçimli olarak 60 saniye olarak Panasonic FZ 50 vardır. Birde Yine Panasoniğin bazı Compact modellerinin SkyStar modunda 60 sn süreye izin verir.
    Bunların dışında BULB modu Fuji S9000/S9500 ve S9100/S9600 ve S1 modelinde vardır ve bu modellerde tıpkı FZ50 gibi dSLR/Like modelleridir. Bunun dışında bu kip, Diğer tüm markaların dSLR modellerinde bulunur.
  • A 570 de manuel ayar yok diye kim demişse yalan söylemiş..

Canon A720 yi birkaç ay kullandım, 15 saniye uzun pozlama yapabiliyor. zaten daha fazlasına da gerek yok bir kompakt makina için.

Bence a570 veya A720 arasında karar ver, çok fazla aramaya luzum yok
  • +1
    quote:

Orjinalden alıntı: relaxman39

A 570 de manuel ayar yok diye kim demişse yalan söylemiş..

Canon A720 yi birkaç ay kullandım, 15 saniye uzun pozlama yapabiliyor. zaten daha fazlasına da gerek yok bir kompakt makina için.

Bence a570 veya A720 arasında karar ver, çok fazla aramaya luzum yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.