Şimdi Ara

Pepe ve etkileri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
9.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: etufekci

Bakın anlatamadım galiba çizgi filmler iki gruptur. Birincisi eğitici olarak adlandırılanlar diğeride eğlencelik olanlar. Eğlencelik olanlar 5-6 yaş üstüne hitap eder.
    3 yaş grubu çocuklara süngerbop izletilmez izleten ana baba hatalıdır zaten.

Bu yaş grup çocuklara winnie, sid, tamirci manny, orman kavşağı, kaşif dora gibi çizgi filmler izletilir. Yani kimse kimseye taş atmaz , pencereden aşağıya atlamaz. Sadece nesneleri ve çevreyi öğretmeye yöneliktir. Çocuğa bunlar ile halayı amcayı, arabayı gemiyi öğretebilirsiniz. SAyıları öğretebilirsiniz. Ama duyguları öğretemezsiniz.
    3 yaşındaki çocuk anafikir alamaz. Yani izleyip sonunda doğrusunu öğrenemez. A bak sonunda kardeşini sevdi lafı bir şey ifade etmez. O sizin dediğiniz 5-6 yaş grubu üzerinde olur.

Belli oluyor mükemmel bir pedagogun yardım ettiği :)

Ben çocuğu pepe gibi davranan ve bundan rahatsız olan var mı diye sordum.?

Benim kızım da ne yazık ki Pepe'den olumsuz etkileniyor. Mesela bir bölümde oyuncaklarını paylaşmıyor ama daha sonra oyuncaklarını paylaşmamanın aslında arkadaşlarını kaybetmesine yol açtığını dolayısıyla yine kendine zarar verdiğini anlatıyordu. Olayın çözümü bile yine bencilceydi.
    Sonuç ne mi oldu. Çocuğum gelen misafirlerle oyuncaklarını eskiden paylaşırken artık paylaşmıyor. Kızım kaç defa o bölümü izledi bilmiyorum ama PEPE denilen karakter'in faydası kadar zararı da oluyor malesef.

• İki kişi olduk desenize. Pepenin çizimleri küçük yaş grubu gibi gözükse de ben daha ileri yaş grubuna hitap etmesi ereken konular işlediği için bu sorunların yaşadığına inanıyorum. Aynı dediğiniz gibi çocuk oyuncakları saklama kısmını alıyor anafikri alamıyor ne yazık ki. Aynı fikirdeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyükseltürk

Hocam tek çözüm Caillou

En azından mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BulletForMyValentine

quote:

Orijinalden alıntı: gyükseltürk

Hocam tek çözüm Caillou

En azından mantıklı.

caillou'nun çevirileri bir acayip. Bazen anlatılan hikayeyi değiştirecek ölçüde bozuk çeviri yapıyorlar.
    Tamam, birebir çeviri yapmak yerine daha anlaşılır olması açısından kültürümüze uygun çeviri yapmak elbette anlaşılır bir şeydir ama bazı bölümlerde öylesine abartıyorlar ki konu tamamen farklı anlaşılıyor. Çevirmenin katmak istediği bilinçaltı mesajları da cabası.

Tabi yine de en zararsızlarından gözüküyor. Çocuk seviyor ama ben Pepee'ye uyuz oluyorum nedense,

• "Pepe pepe çok ağlıyor,
    Çünkü düşünce dizi acıdı,
    Keşke düşmeden yavaşlasaydı"

Şarkıyı çok acıklı yapmışlar ve kadın içten söylüyor.

Gerçi pepe bisikletten düşünce bizim kız kahkahalarla gülüyor.
  • Pepee'den çok sapıyorum ama aşağıda caillou'dan değişik bir çeviri örneği, ingilizcede 2:10'dan itibaren 10 sn izleyin, türkçesinde 2:50 civarına denk geliyor. İngilizcede "sayı sayalım diyor", türkçesinde "dua edelim" diye çevirmişler.. buna benzer çok fazla örnek var.

ingilizce:

türkçe:

• Çocuk eğitiminde de teknolojiden yararlanmaya başladık. Çocuk ağlamaya mı başladı? Açın televizyonu sussun. Yaramazlık yapıp sizi sinir mi ediyor? Koyun televizyonun karşısına beyni uyuşsun.
    TV izlemeyi kitap okumaya tercih eden nesilden dem vururken öğrenmeye en fazla aç olduğu dönemde bir çocuğu TV karşısına niye koyarsınız? Televizyonların ve medyanın en büyük kitlesel uyuşturucu olduğu bir dönemde yapılacak en güzel şey evdeki televizyonu kaldırıp atmaktır.

İlle de çizgi film izletecekseniz kendi izledikleriniz izletin. Tom ve Jerry sayesinde dinlemediğimiz Beethoven bestesi kalmadı. Jetgiller teknolojinin nerelere gidebileceğinin hayalini kurdurdu. Pepee diye yazılan, pipi diye okunan aptal karakter çocuklara ne öğretebilir?
  • Faruk bey çocuğun tv başında oturmasına tümüyle karşı bir aileyiz zaten . Çocuk sussun diye tv karşısına oturtmakta ne demek.

Çocuğa oyun saati,tv saati, bizimle oynadığı zaman olarak bir gün içinde 3 ayrı eğlence sunuyoruz.

Onunla bareber evcilikte oynuyoruz, körebe de saklambaçta. Bazen el işlerinden bir şeyler yapıyoruz. Bazen resim.

Kendi başına oyun saatinde tek başına oyuncakları ile oynayıp kendi hayal gücünü geliştiriyor.

Ama aynı zamanda tv de izletiyoruz. Nedenine gelince tv hem görsel hem işitsel inanılmaz bir eğitim aracıdır. İnsanlar bu yolla aptallaştırılabildiği gibi aynı zamanda eğitilebilir. Yani kullanılmalı.

Neden konu açtığımıza gelince işte eğitecek programların olabildiğince en iyilerini izletmek. Ben sanıyorum pepe konusunda haklıyım Çizimleri ne kadar 3 yaş grubunu kapsasada konuları daha üst yaş grubuna hitap ediyor. Dediğim gibi yanlış pedagog desteği alıyor. Yoksa uğraşılmış bir şey ne de güzel. Ama insan çocuğu izledikten sonra orda ki kötü tavırları tekrarladımı kızmadan duramıyor.

Şimdi bazı arkadaşlar tom ve jerry i pokemonu karıştırmış onlar eğlencelik çizgi diziler. Eğitmek gibi bir amaçları yok. Yani tutupta bak sen şuna kedi farenin kafasına vuruyor bu çocuğa izletirmi çizen manyak mı demiyorum ki ben.

Aynı kaygıları trt nin bazı çizgi dizilerinde de yaşıyorum. Ramazan dı sanırım bir sürü dini içerikli çizgi dizi vardı. Şimdi bu dini çizgi diziler Stvnin yumurcak tv sinde olsa amennah. Çünkü özel kanal istediğini yayınlar.
    Ama trt devletin kanalı ve tüm türkiyede köy kasabada çeken tek kanal. Bir çok yerde belki zorunlu tv kanalı. Hangi akla hizmet dini çzgi film koyarsın ki. Ben çocuğumun dindar olmasını istemiyorum belki müslüman değilde hristiyanım. Diyelim ki tam tersi calıu adlı kahraman kilisye gidip dua etse o bölüm türkiyede yayınlanırmı. Yayınlanırsa ne olur. ?

Bunun gibi bir sürü şeye dikkat etmeli. Onlar izlerken sizde gözünüzn ucuyla bakmalısınız. Neler öğretiliyor görmelisiniz.

Yoksa ben 10 falan onlar tümüyle farklı tarzda çizgi filmler onları tartışmıyoruz. Kaşif dora, calıu,pepe gibi olanlarda yanlış varmı ona bakıyorum ben.

• mümkünse pepee ve caillou izletmeyin. çok gıcık oluyorum
  • Benim de cocuklarla ilgili kafamda tonla soru var. Ne yapmak gerekir, nasil davranmak dogru olur ic bir fikrim yok. Kesinlikle egitim almam lazim bu konuda, neyse en azindan daha vakit var
  • hepimizi öldürecekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: etufekci

Disney çizgi filmlerine bakıyorum. Kötü karakterler bile yavaş yavaş kalkıyor. Mesela mickey mause daki pit kötü idi demi. Artık öyle değil sadece biraz huysuz o kadar.

Arkadaşım, Disney çizgi filmleri 'bilinçaltı mesajı' denilen (diğer adıyla hipnoz) vakasını en fazla uygulayan şirkettir. Lütfen Google'da ''Disney subliminal' şeklinde arama yap ve oku. Muhtemelen henüz bilgin yok. Aklın varsa kesinlikle izletme! Kötü karakteri belki masumlaştırmış olabilirler fakat bilinç altına etkileri yadsınamayacak kadar kötü..........!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

Benim de cocuklarla ilgili kafamda tonla soru var. Ne yapmak gerekir, nasil davranmak dogru olur ic bir fikrim yok. Kesinlikle egitim almam lazim bu konuda, neyse en azindan daha vakit var

Psikolojisi sağlıklı,ahlakı da güzel bir bayanla evlilik yap ve gerisini düşünme sen... :) O anneliğin verdiği içgüdüyle doğruları bilir ve zamanla sana öğretir hiç korkma.
  • Real Madrid li futbolcu Pepe de ahlaksız davranışları ile futbolu etkiliyor.
  • akşam kuşağında ebeveynlerin çocuklarıyla oturup izleyeceği bir dizi maalesef yok. hepsinde biplenmiş küfürler, şiddet ve cinsellik mevcut.
  • Kayyu sevimli bende ara sıra açar izlerim ama Pepe çok sinir bozucu ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Çocuk eğitiminde de teknolojiden yararlanmaya başladık. Çocuk ağlamaya mı başladı? Açın televizyonu sussun. Yaramazlık yapıp sizi sinir mi ediyor? Koyun televizyonun karşısına beyni uyuşsun.
    TV izlemeyi kitap okumaya tercih eden nesilden dem vururken öğrenmeye en fazla aç olduğu dönemde bir çocuğu TV karşısına niye koyarsınız? Televizyonların ve medyanın en büyük kitlesel uyuşturucu olduğu bir dönemde yapılacak en güzel şey evdeki televizyonu kaldırıp atmaktır.

İlle de çizgi film izletecekseniz kendi izledikleriniz izletin. Tom ve Jerry sayesinde dinlemediğimiz Beethoven bestesi kalmadı. Jetgiller teknolojinin nerelere gidebileceğinin hayalini kurdurdu. Pepee diye yazılan, pipi diye okunan aptal karakter çocuklara ne öğretebilir?

Almanya'da yasiyorum. Türklerin yogun yasadigi yerlerde hic yasamadim, komsularimiz ve yasadigimiz sehirde yasayanlarin cogu Alman ya da AB'nin diger bölgelerinden yabancilar. Esimin ailesi vesilesiyle ara sira görüstügümüz Türk aileler de var elbet. Ayni zamanda isim vesilesiyle günde 4-5 ciftci ailesiyle uzunca vakit geciriyorum.

Gecen bizim ev sahibi bahceye geldi, catiyi arilar basmis. Herneyse ayaküstü 15 dakika sohbet ettik. 4 kizlari var. Hepsiyle ayri ayri ilgileniliyor, lise caginda dahi günlük yapmalari gereken seyler var. Ödevlerin yapilmasi ve okul konusuna zaten girmiyorum dahi. Ev ödevleri konu anlasilsa da anlasilmasa da birlikte yapiliyor, özellikle ilk ve ortaokul dönemi cocuklarda. Ciftci aileleri dahil olmak üzere cocuklar okuldan geldikten sonra karinlari doyar ve akabinde ev ödevi baslar. Öyle pazar aksamina kadar beklemek falan yok. Ödevler icin ebeveynler konuyu anlasalar da anlamasalar da baslarina oturur, cocuga yardim ederler. Okula aktif olarak katilim gösterirler, ki ilgilenilmeyen basarisiz cocuklarin velileri okula davet edilir. Bunu da bizim Türklerden biliyorum.

Neyse, okuldan üstün basari belgesi getiren 9-10 yaslarindaki en kücük kizlari, havalar bu kadar güzel ve aydinlikken dahi saat 8'de yataga gitmek zorundaymis, duydugumda cok sasirmistim. 8'de yataga girilmis olmak zorunda. Eger isterse yarim saat kitap okuyabilir, 8:30'da isiklar sönmüs olmak zorunda.

Bizim Türk cocuklari o saatte Fatmagül'ün tecavüz serisini izlemekle mesgul oluyorlar.

Üzülerek izliyorum ki okullarda cocuklari karsilastirdigim zaman kurallara uymayan, lakayt, simarik bir grup varsa ya bizden ya da bir baska yabanci grubundan cocuklar olduklarini görüyorum. Alman görmek zor bu sekilde.

Star televizyonunda yeni bir kampanya baslatildi bu son bir ay icinde, ki sponsorlarin hepsi Alman egitim dernekleri. "Lernen macht stark" yani "Ögrenmek güc verir" kampanyasinda kitap okumak ve cocuklara da bu aliskanligi edindirmek salik veriliyor ve bununla ilgili programlar sunuluyor. Türkiye'de göremedim ben böyle bir inisiyatif.

Ya yanlis memlekette dünyaya geldik, ya da rönesans ve reformu kendimiz idrak edip yasamamiz ve bu yönde ayaklanmamiz icap ediyor. Kendi hesabima Almanlar'in bu davranislarini örnek almaya calisiyorum. Bunlarin farkinda dahi olmayanlar icin ne yazik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 5 Mayıs 2012; 17:35:18 >

• youtube a 21 aylık duygusal bebek yazın görün pepenin etkilerini
  • almanlar çok iyidir bu konuda değil her konuda çok iyidirler. türkleri çok sevdiklerinden arada bir ev yakarlar. ss'çiler tur atar arada bir keklik avlar. almanca dil öğrenmeyi mecbur koşarlar felan filan. almanlar biz türklerin yanına bile yaklaşamazlar çocuk yetiştirmede. bizim insnaımız ne yapacağını bilir. bu arada hazır konu çocuklara gelmiş bu jastin biber, harry poter felan bunlar kime hitap ediyor yetişkinlere mi peşinden çığlık atmalar felan nerde görülmüş böyle bir vaka. onu da geçtim. neysee bu kadar yeter almanı değil ameikalısı gelse elimize su dökemez. görüyoruz hallerini dün akşam cnbce'de çizgi film vardı çin işi, izleyen oldu mu. elinde bıçakla çocuk kovalıyordu. netekim sonunda yakaladı ve soktu bıçağı çocuğa, kan efektleri felan eksiksizdi yani. velhasıl konu pepe türk insanı değil. izletmeyin krdeşim ne izletiyorsunuz. önce siz izleyin sonra izlettirin. o yaşta kaşlarını çatıyorsa ileride laf dinletemezsin. ne ekersen onu biçersin.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.