Şimdi Ara

Pentium D 820 Eskidi mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar yeni bir sistem kurucam yanlız her öğrencide olduğu gibi maddi açıdan benimde bazı sıkıntılarım var.Bütçemi sonuna kadar sıkıştırdım en son olarak Pentium D 820 2.8 işlemcili bir sistem kurabilicem sanırım...

Piyasadan baya bi süre uzak kaldığımdan dolayı gelişmeleri takip edemedim.

İçinde bulunduğumuz zaman dilimi için ve önümüzdeki aylar için(vista,dx10...) kuracağım sistemde Pent. D 820 yi kullanmak akılcı olur mu? Bu işlemcinin şu anki konumu nedir ?

Haliyle takdir edersinizki işlemciyle de bitmiyor...İnternetten fiyat ve uyumluluk olarak yaptığım araştırmada en son karar verdiğim sistem

İşlemci olarak INTEL Pentium D 820 (2.8GHz,800MHz,2MB,LGA775)Smithfield.Bu sürüm artık HT destekliyor diye okudum.
    Fiyat:130+kdv

Anakart olarak : ASUS P5LD2-SE (I945P,SATA,GLAN,LGA775).Bu da HT destekliyormuş.Çift çekirdekliler için biçilmiş kaftan deniyor.
    1066 fsb,ddr2,penitum D ve prescott destekli,667-533-400 mhz ram destkli.
    Fiyat:120+kdv

Ekran kartı : Ati Radeon Sapphire X1800 GTO,256 mb,256bit,GDDR3,500/1000 mhz core ve memory hızları,Crossfire desteği,Shader Model 3.0

Fyat : 215+kdv

Ram : Şimdilik 1 gb 667,DDR2 Corsair almayı düşünüyorum

Fiyat : 70milyon

Türk lirası olarak 3 aşağı 5 yukarı 800 ytl yi buluyor...

Ne dersiniz arkadaşlar ?
    Bu işlemci ve sistem için değer mi,verilirmi 800 kaat ?
    Bu yazdığım Anakart ile İşlemcinin uyumu ne düzeyde olur ?

Özellikle işlemci(pentium D820) hakkında soru işaretlerim var........
    Bu pentium D 820 Eskidi mi ?
    Beni nereye kadar taşır ?
    Önümüzdeki aylarda çıkıcak olan Vistasıydı,Dx10 uydu bilmem nesiydi,bunlar uyumsuzluk gösterir mi ?

Bana yardımcı olursanız sevinirim.Atmayalım 800 kaatı çöpe...

Not : Şu an ki sistemim P4 2.8ghz///1gb(2x512)yanlışım olabilir ama sanırım biri 400 biri 533///256MB--DDR3---128 bit sapphire X700 Pro///Anakrt MSİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmirogluBilal -- 14 Eylül 2006; 15:46:14 >

• ögrencinin alabilecegi uygun bilglsayarlardan biri bir genç arkadaşa topladık maddi imkanı kısık bir arkadaşa topladık çok memnun ama maddi imkanın varsa conroe
  • Tam olarak bu yazdığım D 820 yi mi topladınız kardeş?

Zannetmiyorum Conroe ye ek bütçe ayırabileceğimi...Fiyatlara baktım conroe nin en düşüğü neredeyse bu işlemcinin 2 katı..
  • Neden AMD AM2 sistem düşünmüyorsun? Oyun oynayacaksan A64 3500+ daha iyi olur.
  • Şöyle anlatiym oyun olayı bilgisayar kullanımımda %35-40 lık bi yer tutuyo...Birde amd lere güvenmiyorum.Belki dik kafalılık olucak ama..Olsun intel .

Buişlemci ve anakart hakkında fikirleriniz neler arkadaşlar? Girilirmi 800 kaat borca ?
  • bencede 820 şuan öğrenci için ideal ayrıca pyun oynıcaksanda am 2 daha iyi sanırım ben intelciyim ama fanatik değil objektif olmak lazım dimi

edit arkadaş benden saniyeler önce atmış ben yazdığımda onun yazısı yoktu kusura bakmayın illa intelse 820 alabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guardianum -- 14 Eylül 2006; 16:03:34 >
  • Peki bunların(anakart-işlemci) uyumluluğu ya da uyumsuzluğu hakkında herhangi bir bilginiz var mı ? Tavisye edersin yani 820 yi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmirogluBilal -- 14 Eylül 2006; 16:04:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşlemci bence fiyatını hakediyor 1 yıldır kullanıyorum o işlemciyi ama tek bi sorun var oda eğerki kasaiçi hava sirkülasyonun iyi değilse işlemci çok ısınıyor. 915 preslerde düşünebilirsin
  • Walla kasa içi sirkülasyonuna güvenim tam.Fiyat farkları nedir acaba _? D820 yi en son 130+kdv olarak bulabildim.Aralarında çok fark var mı fiyat olarak ? Bi de özellik olarak ne gibi değişiklikler var ?
  • 25 dolar fark var , 915 te 2x2 mb ön bellek var ayrıca 65nm olduğundan daha az ısınıyor ve daha az güç çekiyor ama bütçem kısıtlı diyorsan 820D işini görecektir.

Ayrıca son bişey daha... millet yeni nesil işlemcilere geçiyor bu nedenle ellerinde bulunan 8xx-9xx serisi işlemcilerini satıyor , bence 2. el bölümünden 820 nin sıfır fiyatına 930 bile alabilrsin ama biraz sabır lazım
  • Çok iyi fikir Saol !
  • Şimdi bi ikinci el D930 ya da D940 bulmamız lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lazm_Track

Şimdi bi ikinci el D930 ya da D940 bulmamız lazım

umarım bulursun kardeş kolay gelsin dua edecem sana
  • Eywallah saolasın kardeşim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lazm_Track

Tam olarak bu yazdığım D 820 yi mi topladınız kardeş?

Zannetmiyorum Conroe ye ek bütçe ayırabileceğimi...Fiyatlara baktım conroe nin en düşüğü neredeyse bu işlemcinin 2 katı..

ewet
  • bir şey merak ettim o paraya o rami nereden buldun :D
  • dırectx 10 a gecıcem dıyosan ekran kartından kısıp d930 alabılırsın ve 70 lıraya corsair 1 gb 667 mhz rem nerde var solede stok yapalım
  • Ben arkadaşımdan alıyorum o ram i yalnız gittigidiyor.com da 70 dolara satanları gördüm...+kingstonları(667,1024mb) Yeterli araştırmadan sonra 100 milyon civarına temin edebiliyorsunuz.
  • Arkadaşlar Pentium D820 2.8 lik 125+kdv iken neden Pentium D 830 3.0 207+kdv ?????? Bu aradaki fiyat uçurumunun sebebi nedir ????

D830 almaktansa 202+kdv ye Conroe 6300 almak daha mantıklı değil mi ???

Bilen varsa cevap verebilirmi ?
  • Arkadaşım sen bütçeni hiç aşma!.. Bana göre d820 senin için idealdir.
    D820 şu anda kullandığın işlemciyi ezer.. Anakart olarak ileriye dönük olması açısından
    965 bi anakart al.. Seneye conroe ye sorunsuz geçersin.Mesela biraz ekran kartından kısabilirsin.
    Bu sayfadan D820 ile şu an kullandığın işlemciyi karşılaştırabilirsin.Aradaki performans farkını gözünle gör.. Ona göre hareket et!..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.