Şimdi Ara

@@@@ PENTAX DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@@@ (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33.162
Cevap
58
Favori
1.364.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eyvallah yildiz madem öyle bi tane daha yükleyim
     @@@@ PENTAX DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@@@
  • @chilbir
    gökyüzü rengi ve kontrast başarılı.
    hangi model body ve lens kullanıyorsun ?
  • teşekkür ederimk100d super kit var da biraz ps de kontrast ile satürasyon kattım ondan bu şekilde oldu
    bu da orjinalinin küçültülmüşü
  • onu tahmin ettim, yine de güzel sonuçlar.
  • sağolasın
  • demek ki sağlam bir lensle çok daha iyi sonuçlar çıkarırsın sen.

lensin diyaframı 6 bıçaklı değil de 8 olsa mesela güneşin yansıması daha ovalimsi daha güzel görünebilirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flywalker -- 10 Mart 2008; 15:40:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: flywalker

demek ki sağlam bir lensle çok daha iyi sonuçlar çıkarırsın sen.

lensin diyaframı 6 bıçaklı değil de 8 olsa mesela güneşin yansıması daha ovalimsi daha güzel görünebilirdi

tekrar teşekkür ederim, olympus un kit lensi keskinlik açısından pentaxınkinden çok çok daha iyi makine değiştirince anladım, ayrıca dediğin gibi 6 bıçak özellikle yakın çekimlerde güzel bokeh vermiyor maddi durumum elverişli olsa 9 bıçaklı 24-70 ya da bir 70mm almak istiyorum.
  • zamanla olur merak etme. acele de etme.
    kullanım alanlarına uygunsa prime lenslere yönel derim ben şahsi görüşüm olarak.
  • chilbir İstanbul fotoğrafın en alttaki çok hoşuma gitti, ışık ve kontrast iyi eline sağlık
    kullandığın filtre tam olarak neydi (ben hiç filtre kullanmadım) merak ettim.
  • @flywalker haklısın prime lensler az elementli olduğu için hem daha çok ışık alıyor hem keskinlik üstünlüğü oluyor, şu an elimde sadece vidalı helios 58 f2 var o da güzel bir lens adaptör ulaşınca denemelerimi paylaşırım.

@erenelhan teşekkür ederim, beğenmene sevindim. boğaz fotoğrafı yada sultanahmet fotosunu diyorsan sadece cokin uv var kit lensin üzerinde onun dışında ps de bildiğin standart şeyleri yapıyorum
  • boğazdan bir kare daha yalnız akşam olduğu için martıyı yakalamak adına iso800 çalıştım haliyle detayları yedi biraz idare edin

• chilbir ellerine sağlık çok güzel kareler. K100D Super çok iyi bir cihaz. Prime alabilirsen sonuçlar dahada güzel olacaktır..

Kocaeli Kayalıdağ mevkisinden..

Pentax K10D + Pentax SMC FA 28-80mm f/3.5-4.7

1-800sn - 80mm - f/4.5 - iso160

-----------------------------------------------------------------------

Daha öncede K100D Super ile çektiğim karelerden biri.. Aynı mekan.. 18-55 ile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 12 Mart 2008; 0:55:49 >
  • yıldız sende ekipman çok sağlam herhalde. sakıncası yoksa neler var yazabilir misin?
    bir de 18-55 mm haricinde kit olarak verilen 50-200 mm hakkında bilgin var mı? 18-55 + 50-200 kit almak mı mantıklı yoksa sadece 18-55 alıp 50-200 yerine yaklaşık değerlere sahip başka birşey mi almalı?
  • Hafta sonu almış olduğum Pentax 100d Super ile çektiğim bir kare. İlerde çok daha güzel fotoğraflar çekeceğime emin olabilirsiniz.
    Makine müthiş çok ama çok beğendim eskiden Nikon Coolpix 2200 kullnıyordum direkt buna geçmiş olmam beni mest etti.
    Makineyi tamamen çözüp iyice alıştıkdan sonra ilerde yeni bir lens alabilirim ama şimdilik 18-55 ile devam edecem.
    Saygılar.

• Hayırlı olsun.
  • Teşekkür ederim. Çok iyi bir karar verdiğimi makineyi alınca anladım.
    quote:

Orjinalden alıntı: Katze

Hayırlı olsun.
  • Gün geçtikçe çoğalıyoruz ne güzel, sayımız kaç oldu acaba?
    geçen seneden kalma sincap, çok hareketli bir hayvan olmasına karşın sanki poz vermişti o an.

• Yaw ben gittim, ama K100D Super indirmi bitmis. 900 YTL istiyorlardi Beylikduzu MM'de . Umraniye MM'de ise 800 liraya SAMSUNG GX-10 vardi. Makine hem K10D ikiziymis.
    Yaw......
  • karenin pek bi ekipman kalmadı çoğunu sattım. Şuan Pentax K10D + Pentax D BG2 Battery Grip + Pentax SMC FA 28-80mm f/3.5-4.7 kullanıyorum. Sırada sağlam bir macro birde 50mm manuel düşük diyaframlı lensler var.

erenelhan çok güzel yakalamışsın. ışık renk dengesi ve net ardı alan derinliğide gayet iyi. ellerine sağlık..

Pentax K10D + Pentax SMC FA 28-80mm f/3.5-4.7
  • quote:

Orjinalden alıntı: Spyda

Yaw ben gittim, ama K100D Super indirmi bitmis. 900 YTL istiyorlardi Beylikduzu MM'de . Umraniye MM'de ise 800 liraya SAMSUNG GX-10 vardi. Makine hem K10D ikiziymis.
    Yaw......

evet donanım olarak ikizi diyorlar lens hariç tabi, onun kit lensi nasıl bilmiyorum, bir de firmware değişik sanırım tabi bu durumda raw ve iso performansı fark edebilir yildiz da k10d var o bilir belki.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.