Şimdi Ara

Pencereye montelenebilen klima?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evimde standart bir pencere var , gayet sıcak havamda var kurtulmak istiyorum. Ama evin sağını solunu delmeden , isteidğimde başka odaya takabileceğim taşınabilir ,pencereye takılabilir bir klima arıyorum varmı böyle bişey?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pencere Tipi Klimalar: Sıcak Günlerin Vazgeçilmezi

Yazın kavurucu sıcağında, evinizin veya ofisinizin serin ve rahat bir ortam haline gelmesini sağlamak istiyorsanız, pencere tipi klimalar mükemmel bir seçenek olabilir. Bu klimalar, pencerenize kolayca monte edilebilen, uygun fiyatlı ve etkili bir soğutma çözümüdür.

Pencere Tipi Klimaların Faydaları

• Kolay Kurulum: Pencere tipi klimalar, özel alet veya beceri gerektirmeden hızlı ve kolay bir şekilde monte edilebilir.
    • Uygun Fiyatlı: Diğer klima türlerine kıyasla pencere tipi klimalar oldukça uygun fiyatlıdır.
    • Etkili Soğutma: Pencere tipi klimalar, küçük ila orta ölçekli odaları etkili bir şekilde soğutmak için yeterli soğutma kapasitesine sahiptir.
    • Enerji Verimliliği: Modern pencere tipi klimalar, enerji verimliliğini artıran gelişmiş teknolojilerle donatılmıştır.

Pencere Tipi Klima Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir pencere tipi klima seçerken, aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:

• Oda Boyutu: Pencere tipi klimanın soğutma kapasitesi, soğutmak istediğiniz odanın boyutuna uygun olmalıdır.
    • Enerji Verimliliği: Klimanın Enerji Yıldız derecesini kontrol ederek enerji verimliliğini değerlendirin.
    • Özellikler: Bazı pencere tipi klimalar, uzaktan kumanda, zamanlayıcı ve hava temizleme özellikleri gibi ek özelliklerle donatılmıştır.

Pencere Tipi Klima Kurulumu

Pencere tipi klimayı kendi başınıza kurmak istiyorsanız, güvenlik önlemlerine uymanız ve üreticinin talimatlarını dikkatlice takip etmeniz önemlidir. Uygun araçları kullanın ve klimayı pencereye sağlam bir şekilde sabitlediğinden emin olun.

Pencere tipi klimalar, yaz aylarında evinizin veya ofisinizin serin ve konforlu kalmasını sağlamanın uygun fiyatlı ve verimli bir yoludur. Kolay kurulumu, enerji verimliliği ve etkili soğutmasıyla pencere tipi klimalar, sıcaktan bunalanlar için ideal bir çözüm sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • merhaba, şu adresteki ürüne bakmanızı öneririm. uzun süredir ben düşünmekteydim pencere tipi klima sadece montaj gerekmemesi ve kullanım kolaylıgı nedeniyle. ancak 2.el olarak ya da verdigim adresteki gibi büyük sans eseri sıfır olarak bulabiliyorsanız arastırdıgım kadarıyla. eger bu pencere tipi klimanın olculeri sizin pencerenize göre daha küçükse, kullanırken üflyen kısım içerde arkası dışarıda kalacak şekilde ayarlayıp odayla dışarının ısı transferini kesecek sekilde kalan boslukları doldurarak sadece yaz kullanımı icin delmeden seyyar olarak klimayı kullanabilirsiniz. demek istedigim, pencereniz ebadında bir tahtadan u seklinde pencere tipi klima kadar bosluk acarak klimayı bu bosluga oturtabilirsiniz.
  • Hocam pencere tipi klimalara bende baktım anladığım kadarıyla tek özellikleri tek parça klima olmaları, bide doğal olarak içeriye daha çok ses giriyor.

Benim istediğim direk pimapen tarzı pencereye oturan daha hafif bişey , performanslı olmasına gerek yok tek gereken montaj kolaylığı. Gerekirse sabah takıp akşam çıkarabileceğim bişey.
  • Büyük ihtimal bu tarz bi model yoktur piyasada , peki mobil klima alıp klimanın borusunu yine bi yeri delmemek için dikdörtgen bir plastikten geçirip onuda pencereye taksam nasıl olur?

Bide elektirik faturası nasıl olur bu durumda?
  • dayımların kullandıgı chigo marka mobil klimayı incelemiştim. borusunu dısarıya dogru cıkararak, dısarıdan içeriye hava girişini engellerseniz içerdeki sıcak hava dısarı atılarak sogutma saglanıyor. bunun için de dayım, pencere tipinde dedigim gibi camı söküp yerine cam ebadında ince tahta koymustu. borunun çapı kadar delip dısarıyla baglantı saglamıstı. aşırı gürültülüydü. tasınabilir, mobil klimalarla ilgili webde çok arastırma yaptım mutlaka almak istedigim model montaj gerektirmemesi nedeniyle buydu. ancak dış ünite eksikligi nedeniyle o işlevde yine içeride kalan mobil klima üzerinde oluyor. şu an en düsük gürültü seviyesine sahip olan zibroda 52dB ses düzeyine sahip. duvar tipi splitlerin 36dB ses seviyesine göre rahatsız edici galiba. satın almadan önce deneme imkanı ev ortamında ancak iade edene kadar olabilir, kendi evinizde. tasınabilir oldugu için montaj ve nakliye size ait. şu an en iyi olarak gördüğüm zibro p227 hem ısıtma hem sogutma saglıyor. ancak termostat sıcaklık aralıgı kılavuzunda 16-27 derece. bu bile split klima kadar basarılı olamayacagını gösterebilir. ayrıca kılavuzunda bunun da defrost yapabilecegi yazıyor, dıs unite olmaksızın sadece boruyla dısarıya dogru irtibatı olsa da. ıstıma ozelligi olan rubenis,airfel, zass larda ısı pomposı yerine rezistans kullanılıyor olması nedeniyle ısıtmada dısarıya boru baglantısı gerekmiyor. cunku ısıtırken klima degil fan olarak calısıyor. sogutmada su duvar tipine alternatif adayı belki king in sadece webde hepsiburadada satılan su sogutmalı su anda stokta olmayan modeli olabilir. o da nem almadıgı icin bir süre sonra bogucu yapar havayı. bu durumda ne yazık ki montajı cok iyi yapılabilecek, servisi musteriyi atlatmaya calısmayan bir markanın split klimasıyla sogutma saglamak tek dogru yol olarak görünüyor.

• zibro üretimi sanırım, boyle bir urunu zibroda da gormustum sanki; tectro marka su mobil klimaya bakabilirsiniz :http://www.koctas.com.tr/U/Tectro-TP-20-Mobil-Klima/7500-Btu/46161?R=126

mobil klimalarda boruyu baca deligine takmak da mümkün olabiliyormus. zibro p227 kılavuzunda görmesem de praktikerde reyondaki görevli böyle demişti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdilik 3 çözüm var
    1-Mobil klima alıp bi şekilde çıkışını pimapen pencereye uydurmak
    2-Pencere tipi klima gibi bişey alıp , extra 100 ytl ile pimapen çerceveye oturtmak
    3-Bu fikrin patentini alıp gelecek yaz salon tipi kilimalı villada oturmak

Yapması en kolay ve totalde en ucuz yöntem mobil klima gibi gözüküyor şimdilik

daha kolay yada ucuz bi yöntemi olan varsa ya 3 gün içinde konuşsun yada sonsuza dek sussun mobil klimalar el yakıyor çünki :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.