Şimdi Ara

PELTİER İLE ISITMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    peltierin arkasına bir fan bağlasam 1 metrekarelik bir yeri ısıtabilirmiyim acaba.pc kullandığım yerde soba kalorifer vb. bişi yok ayaklarım donuyor eklem romatizması olmaktan korkuyorum yinede pc den vaz geçemiyorum.böyle bi ihtimal varmı acaba.sizce ne yapmalıyım lütfen yardım edin..

• Peltier ile ısıtma öyle pek verimli bir yöntem değildir. Çünkü Peltier elemanı hem fazla akım çekecek (örneğin 12 V'da 5-6 amper gib), hem de bir yüzü ısınırken diğer yüzü soğuyacağından ortam ısıtma amaçlı kullanımda sıfıra sıfır elde var sıfır sonucu doğuracaktır. Dolayısıyle harcadığın güce yazık olacaktır. Ancak, Peltier elemanının soğuyan yüzeyini ortamdan dışarı gelecek şekilde montajlayabilirsen soğuk yüzeyin ortama etkisini yok edebilirsin, ama bir konstrüksiyon dehası olman gerekecek gibi geliyor bana:) Kolay gelsin diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rido6464

merhaba arkadaşlar;
    peltierin arkasına bir fan bağlasam 1 metrekarelik bir yeri ısıtabilirmiyim acaba.pc kullandığım yerde soba kalorifer vb. bişi yok ayaklarım donuyor eklem romatizması olmaktan korkuyorum yinede pc den vaz geçemiyorum.böyle bi ihtimal varmı acaba.sizce ne yapmalıyım lütfen yardım edin..

ewt aynı dertten bende var ama yapacak bişey bulamıyorum...

• Bir fanlı ısıtıcı ya da quartz ısıtıcı alın gitsin.
  • Ofis çalışanları için ayak altına konan ısıtıcılar mevcut. TV'de reklamları dönüyordu. Bir inceleyin derim.
  • Ufo ayak ısıtıcıları var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Ufo ayak ısıtıcıları var

İşte bunu diyordum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya dostum doğru söylüyosun ama aynı zamanda ben kendim bişeyler yapmak istiyorum hobi olarak yani oyüzden sordum zaten:)))))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.