Şimdi Ara

PELLET yakıtlı soba vs. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.083
Cevap
29
Favori
308.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avrupa da bu sobaların fiyatları çok daha yukarıda 2000-3000 € aralığında,Zibro Türkiye de pazar oluşturmak için kar marjını kısıtlı tutuyor.Yerli üretim PELLET soba hala mevcut değil.Bir takım çalışmalar var yakından izliyrum ama fiyat yinede 2500-3000 TL nin altına inmeyecek gibi.Şu an rediktör,baca ve hava üfleme fanları malesef ithal kullanılmak zorunda,ilk imalatta ise yatırım maliyeti adet bazına göre yüksek oluyor.Benim kanaatim yerlide olsa son kullanıcı 2500 TL lerin altına alamaz.Kömürlü kazan üretmek inanın daha kolay.....Ankara da da uygulama yapmak isteriz.....
    quote:

    Orijinalden alıntı: aktuz

    zibronun sobası sanat eseri gibi , helal olsun adamlara.
    ben de bir fotoğraf paylaşıcam, büyük bir mekanı pellet sobasıyla ısıtmayı planlıyorlar, iskandinav ülkelerinden birinde.
    sobaların fiyatları biraz uçuk, yerli ürünler de bunlar kadar estetik ve bu iş için hesap kitap yapılarak üretilmiş gibi durmuyorlar, genelde uyduruklar.




  • Arkadaşlar Kayseri Aral makinanın sitesinde daiwa marka pelet sobası imal ettikleri yazıyor. Bu arada Konya'dan Andıç Pelet firmasından 10 torba getirttim. Benim sistemim stokerli kömür sobasına benim düşüncem zayıf geldi. Yani alevi çok güzel ama benim sistem için sürekli olmuyor. Sık aralıklarla pelet alması gerektiği için kullanım çoğalıyor. Sobalı tekil sistemler için tavsiye ederim. Külü yok. Ha bu arada bana gelen ürün kurşun kalem kalınlığında belki biraz daha kalın olsa daha mı dayanıklı olur?
  • stokerli kazanda bende pelet yakıt kullanmak istiyorum bursada ikamet ettiğim için bu yakıtı temin edemiyorum yardımlarınızı bekliyorum.
  • Bursa ya yakıt göndertebiliriz ama nakliyesi agır oluyor...
    quote:

    Orijinalden alıntı: gürcan555

    stokerli kazanda bende pelet yakıt kullanmak istiyorum bursada ikamet ettiğim için bu yakıtı temin edemiyorum yardımlarınızı bekliyorum.
  • pellet sosasını bursada yakından görmek isteyenleri işyerime davet ediyorum,
    peteklere bağlanan sistemi görmek isteyenleri kestel barakfaki mahallesi sosyal tesiste inceleye bilirler,

    lalem iklimlendirme
    gazcılar cd. no.69 osmangazi - bursa
    0 224 220 16 60 - 0 533 65 45 789
  • kalorifer sobası şeklinde kullanılabiliyor mu? yani petek bağlayabilecez mi? ben 5-6 bin lira maliyete razıyım ama aydında pelleti nerden bulacaz?
  • Aynen hem soba hemde kalorifer yani sıcak su çıkışı var ,toplam 20 KW lık bir ürün 15 kw lık enerji sıcak su için 5 kw lık kısım ise kuru sıcak hava olarak kurulu bulunan mekana üfleniyor.Kazanlar gibi kayıp söz konusu değil.Bütün ısı ortama veriliyor.12 m ye kadar petek bağlanabilir.Sıcak kullanım suyu Boiler,eşanjör gibi aparatlarla alınabilir.Yine şömine havasıda bir ürün.Pompa imbisat vs. hepsi üzerinde,gizli dışta görüntü bozukluğu yok.kalorifer tesisatı mevcutsa direk giriş - çıkış bağlantısı yaparak kullanıma hazır.Aydın na İzmir stoktan pellet ulaştırılabilir.....www.eskortltd.com.tr den ürün fotoraf ve bilgilerine ulaşabilirsiniz....
    quote:

    Orijinalden alıntı: goalya

    kalorifer sobası şeklinde kullanılabiliyor mu? yani petek bağlayabilecez mi? ben 5-6 bin lira maliyete razıyım ama aydında pelleti nerden bulacaz?




  • sobaların üzerindeki sıcak hava üfleyen fanın deviri düşük. 3 kademeli fan kullanılmış olsa daha iyi olur. baca ısısı geri kazandırılmalı,
    ısıtma performansı çok iyi. baca ısısı 200 c gecince cihaz kendini emniyete alıyor. celik malzemenin zara görmesinin,olası tehlikeyi önlüyor.
    cihazda olması gereken tüm emniyet sistemleri mevcuttur.
  • "Mbirol "
    Merhaba,
    hermetik kombiler gibi bacayı yandan Duvardan verebilirmiyiz?Koku ve is olurmu?
  • Türkiye sonunda farkına varmaya başladı,kendine ait enerjisini kullanmaya karalı arttık.

    http://www.unienerji.com/wp-content/files/workshop_report-yeni.pdf


    http://www.unienerji.com/?p=2775
  • Birol hocam, bu peletleri nereden kaç paraya emin edebiliriz, ve kalori/kg değeri olarak nedir acaba?
  • Kalori 4500 ile 5000 aralığında,üretim çeşitli bölgelerde mevcut biz şuan en kaliteli pelleti Adana dan getiriyoruz.Ama yakında kendimiz üretmeye de başlayacagız.Deneme üretimine başladık.İşallah sezona yetiştiririz....
    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    Birol hocam, bu peletleri nereden kaç paraya emin edebiliriz, ve kalori/kg değeri olarak nedir acaba?
  • Bu konuyu okurken heyecanlanıyorum. Ben de kullanmayı sterdim. Bacanağım Avusturyada kullanıyor bu sistemi. Devlet sistemin kalorifer kazanı olan modeli için %50 teşvik verdi kendisine. Çok memnun bu pellet kullanımından.

    Amma...

    Bu ülkede sahtecilik çok fazla olduğu için, ben bu işe niyetlensem bana en iyisi denir en kötüsü verilir, anlayamam. Anladığımda iş işten geçer. Bu yaygınlaşana kadar 10 sene geçer, TSE bu işe el atana kadar 15 sene geçer. Yüzlerce insan pellet pellet diye diye kazıklanır. Olan da kime olur biliyor musunuz? İşini düzgün yapan 5-10 dürüst üretici ile "sözde pelletlere" harcanan milyarlara olur. Burası türkiye. Umudum yok.
  • Arkadfşım başlangıcınız güzel,sonu çok karamsar bitmiş.Şu an Türkiye de teşvik yok.Ama inanın şuan hem pellet hemde soba avrupa dan daha ucuz.İsterseniz Bacanagınıza Tero pellet Boilerin Fiyatını sorun.Zaten avrupa dan ithal ediliyor bu model şu an.Yani TSE yok ama Avrupa Standartı mevcut...Bacanağınızdan bilgi alıp burada yazarsanız katkıda da bulunmuş olursunuz.
    quote:

    Orijinalden alıntı: sitkomsky

    Bu konuyu okurken heyecanlanıyorum. Ben de kullanmayı sterdim. Bacanağım Avusturyada kullanıyor bu sistemi. Devlet sistemin kalorifer kazanı olan modeli için %50 teşvik verdi kendisine. Çok memnun bu pellet kullanımından.

    Amma...

    Bu ülkede sahtecilik çok fazla olduğu için, ben bu işe niyetlensem bana en iyisi denir en kötüsü verilir, anlayamam. Anladığımda iş işten geçer. Bu yaygınlaşana kadar 10 sene geçer, TSE bu işe el atana kadar 15 sene geçer. Yüzlerce insan pellet pellet diye diye kazıklanır. Olan da kime olur biliyor musunuz? İşini düzgün yapan 5-10 dürüst üretici ile "sözde pelletlere" harcanan milyarlara olur. Burası türkiye. Umudum yok.




  • HERKESE SELAMLAR 3 AY SONRA İSTANBULDA PELLET İMALATINA VE SOBA SATIŞINA BAŞLIYACAĞIZ, EVET ÇOK GÜZEL BİR ÜRÜN AMA YATIRIMIDA BİR O KADAR PAHALI MAALESEF , ORMAN VE AĞAÇ ÜRÜNLERİNDEKİ 2 MİSLİ ARTIŞ YÜZÜNDENDE FİYATLAR PAHALANDI ANCAK YURT DIŞI EN UCUZ ÇİN OLAN PELLETİN BİLE İSTANBULA MALİYETİ YAKLAŞIK 300-350 DOLAR CİVARINDA .
    BİZİM SATIŞ FİYATIMIZ BİR AKSİLİK OLMASSA 7.5-8 TL / 25 KİLO.
    SOBA FİYATLARIMIZDA 1600 TL - 2500 TL KREDİ KARTINA 12 AY TAKSİT İLE OLACAK
    HAYIRLI GÜNLER DİLERİM
  • alp bey ürünler hakında daha detaylı bilgi lazım
    özelden yada telefonla irtibat kuralım.
  • evvet forumdashlar batidan gelen yagmurlar sicakligi 24C indirdi,kis geliyor.pelleti,kazanlarini ve diger yakilabilir konularini isitalim.
  • ama kımseden hala cevap yok
  • Kozlusan dan yeni nesil pellet kazan.

     PELLET yakıtlı soba vs.


     PELLET yakıtlı soba vs.


     PELLET yakıtlı soba vs.


     PELLET yakıtlı soba vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 22 Eylül 2011; 21:55:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alptekins1969

    HERKESE SELAMLAR 3 AY SONRA İSTANBULDA PELLET İMALATINA VE SOBA SATIŞINA BAŞLIYACAĞIZ, EVET ÇOK GÜZEL BİR ÜRÜN AMA YATIRIMIDA BİR O KADAR PAHALI MAALESEF , ORMAN VE AĞAÇ ÜRÜNLERİNDEKİ 2 MİSLİ ARTIŞ YÜZÜNDENDE FİYATLAR PAHALANDI ANCAK YURT DIŞI EN UCUZ ÇİN OLAN PELLETİN BİLE İSTANBULA MALİYETİ YAKLAŞIK 300-350 DOLAR CİVARINDA .
    BİZİM SATIŞ FİYATIMIZ BİR AKSİLİK OLMASSA 7.5-8 TL / 25 KİLO.
    SOBA FİYATLARIMIZDA 1600 TL - 2500 TL KREDİ KARTINA 12 AY TAKSİT İLE OLACAK
    HAYIRLI GÜNLER DİLERİM

    ben bu fiyatlardan 5-10 tane sipariş verebilirim.Nerede bu pellet ve sobalar........
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.