Şimdi Ara

Peki şu Hulk olayına bir açıklık getirelim. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
333
Cevap
5
Favori
16.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emmesen

quote:

Orijinalden alıntı: zulu1616

Hulk iyide süpermen döver onu.... hem pelerini de var

Superman spidermanla kafa kafaya girmişti bir sayıda okumadım ama görmüştüm ki spiderman marvelin en güçsüz kahramanlarından biri o yüzden supermanin hulk karşısında şansı en fazla 1-2 dakikadır hulk onu moleküllerine bile parçalar ama kozmik güçlü süper kahramanların yanında da fazla dayanabileceğini sanmıyorum dr.manhattan gibi.

Peki şu Hulk olayına bir açıklık getirelim.

Kim yendi bilmiyorum bilen varsa söylerse iyi olur.

Sevgili kardeşim bu tarz tek sayılık cross over lar ( yani iki farklı evrenden kahramnaların karşılaştığı sayılar ) pek ciddiye alınmaz.

Tamamen eğlence amaçlı yapılırlar.

Bazıları daha ciddidir tabii.

Ama özellikle bu sayı geyik amaçlıdır. Gerçeği yansıtmaz, kaldı ki bu sayıda bile Superman eğlenir daha çok Spider Man le.

Gelecek olan darbeyi bildiği an ve etkilenmek istemediğinde '' hiç bir fiziksel darbe '' Superman i milim kıpırdatamaz bile yerinden.

Ancak beklemediği şaşırtan bir darbe alırsa fiziki olarak etkileniyormuşçasına geri teper.

Ama etkilenmez yine de, sadece fiziki olarak darbenin şiddetine göre savrulur.

Superman in gerçekten canını ancak kendisi kadar yada daha güçlü bir varlık yakabilir.

Hulk un gücü Superman e kıyasla 100 de 1 bile değildir Hulk un başlangıç seviyesinde.

Hulk Superman e etki edemez özetle, şaşırtan ani darbelerle yerinden oynatabilir hepsi bu.

Ciddi anlamda uzuuun süre öfkelenip kızması sürekli gücünün artması gerekir, yine de Superman in en sade haline bile ulaşması imkansıza yakın bir süre gerektirir.

HULK un en güçlü olduğu iki seri vardır bildiğim tarihinde.

Biri çok kadim bir uzaylı ırkı olan CELESTİAL ların teknolojisiyle ölümsüz ( ve muhtemelen de ilk MUTANT lardan olan ) APACALYPSE in geliştirerek beynini yıkayıp mahşerin 4 atlısından '' SAVAŞ '' adını takıp kendi çıkarına onu kullandığı '' WAR HULK '' diğeride dünyaya saldırdığı '' World War Hulk '' versiyonlarıdır.

Bunlardan '' WAR HULK '' ta Celestial teknolojilerinin verdiği güçlerin katkılarıyla imkansız denen bir şeyi başarmıştır.

Bir kere harekete geçip momentum kazandığında kimsenin durduramayacağı düşünülen JUGGERNAUT u bir süre sonra kendisini deli gibi koşarak ittirirken durdurmuştur.

World War Hulk ta da öyle bir öfke boyutuna gelmiştir ki her tarafa gama ışımaları saçar ve attığı adımları Kuzey Amerika kıtasını tehdit eder hale gelir.

Ama tüm bunlar çok çok nadir olan ve biraz da Marvel ın abarttığı durumlardır. Özellikle World War Hulk.

Superman ise en normal haliyle bile bu saydıklarımdan çok daha güçlüdür.

Hulk tan çok daha dayanıklıdır ayrıca.

Hulk bir yumrukta çok büyük bir meteoru yok etmemiştir, ona fırlatılmıştır ve çarparak parçalamıştır.

Superman tek koluyla KENTRİLYON ton kaldırabilir ve gücünün ölçülmüş bir sınırı yoktur.

HULK normal halinde, 130 tonluk bir tankı zar zor kaldırır SUPERMAN 100.000 milyon tondan ağır olan Piramitleri saniyeler içerisinde MARS a taşımıştır.

Dünyadan 318 kat ağır olan Jupiteri kolaylıkla hareket ettirebilir.

HULK la SUPERMAN aynı kategoride değiller yani.

SUPERMAN' e güç olarak denk çok çok az kahraman vardır.

Ayrıca '' Bloodlusted '' diye bilinen gözü dönmüş bir Superman hali vardır ki hiç sorma.

Superman maceralarında gerçek gücünün çok çok azını kullanır. Çekinir gücünden.

Kendini tamamen serbest bıraktığı nadir anlarda DC Comics tanrısı DARKSEİD ı bile ölümün eşiğine kadar getirmiştir bir kaç kez.

Birde çok gerekli görürse güneşin çekirdeğinde durarak aşırı şarj olma durumu vardır ki, basit bir yumruğuyla HULK' u bayıltabilir o haliyle.

HULK u da ne kadar sevdiğimi yukarıda ki yazılarımdan anlayabilirsin ayrıca, sadece Superman le aynı seviye de değillerdir, bunu belirtmek istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: urazs

quote:

quote:

Superman spidermanla kafa kafaya girmişti bir sayıda okumadım ama görmüştüm ki spiderman marvelin en güçsüz kahramanlarından biri o yüzden supermanin hulk karşısında şansı en fazla 1-2 dakikadır hulk onu moleküllerine bile parçalar ama kozmik güçlü süper kahramanların yanında da fazla dayanabileceğini sanmıyorum dr.manhattan gibi.

Sevgili kardeşim bu tarz tek sayılık cross over lar ( yani iki farklı evrenden kahramnaların karşılaştığı sayılar ) pek ciddiye alınmaz.

Ama özellikle bu sayı geyik amaçlıdır. Gerçeği yansıtmaz, kaldı ki bu sayıda bile Superman eğlenir daha çok Spider Man le.

Gelecek olan darbeyi bildiği an ve etkilenmek istemediğinde '' hiç bir fiziksel darbe '' Superman i milim kıpırdatamaz bile yerinden.

Ancak beklemediği şaşırtan bir darbe alırsa fiziki olarak etkileniyormuşçasına geri teper.

Superman in gerçekten canını ancak kendisi kadar yada daha güçlü bir varlık yakabilir.

Hulk un gücü Superman e kıyasla 100 de 1 bile değildir Hulk un başlangıç seviyesinde.

Hulk Superman e etki edemez özetle, şaşırtan ani darbelerle yerinden oynatabilir hepsi bu.

Ciddi anlamda uzuuun süre öfkelenip kızması sürekli gücünün artması gerekir, yine de Superman in en sade haline bile ulaşması imkansıza yakın bir süre gerektirir.

Biri çok kadim bir uzaylı ırkı olan CELESTİAL ların teknolojisiyle ölümsüz ( ve muhtemelen de ilk MUTANT lardan olan ) APACALYPSE in geliştirerek beynini yıkayıp mahşerin 4 atlısından '' SAVAŞ '' adını takıp kendi çıkarına onu kullandığı '' WAR HULK '' diğeride dünyaya saldırdığı '' World War Hulk '' versiyonlarıdır.

Bunlardan '' WAR HULK '' ta Celestial teknolojilerinin verdiği güçlerin katkılarıyla imkansız denen bir şeyi başarmıştır.

Bir kere harekete geçip momentum kazandığında kimsenin durduramayacağı düşünülen JUGGERNAUT u bir süre sonra kendisini deli gibi koşarak ittirirken durdurmuştur.

World War Hulk ta da öyle bir öfke boyutuna gelmiştir ki her tarafa gama ışımaları saçar ve attığı adımları Kuzey Amerika kıtasını tehdit eder hale gelir.

Ama tüm bunlar çok çok nadir olan ve biraz da Marvel ın abarttığı durumlardır. Özellikle World War Hulk.

Hulk bir yumrukta çok büyük bir meteoru yok etmemiştir, ona fırlatılmıştır ve çarparak parçalamıştır.

Superman tek koluyla KENTRİLYON ton kaldırabilir ve gücünün ölçülmüş bir sınırı yoktur.

HULK normal halinde, 130 tonluk bir tankı zar zor kaldırır SUPERMAN 100.000 milyon tondan ağır olan Piramitleri saniyeler içerisinde MARS a taşımıştır.

Ayrıca '' Bloodlusted '' diye bilinen gözü dönmüş bir Superman hali vardır ki hiç sorma.

Kendini tamamen serbest bıraktığı nadir anlarda DC Comics tanrısı DARKSEİD ı bile ölümün eşiğine kadar getirmiştir bir kaç kez.

Birde çok gerekli görürse güneşin çekirdeğinde durarak aşırı şarj olma durumu vardır ki, basit bir yumruğuyla HULK' u bayıltabilir o haliyle.

HULK u da ne kadar sevdiğimi yukarıda ki yazılarımdan anlayabilirsin ayrıca, sadece Superman le aynı seviye de değillerdir, bunu belirtmek istedim.

Yazdıklarından belli bilgili olduğunda ben senin kadar bilemem çünkü öyle çok büyük bir hayranlığım yok oluşabilir bir hayranlık bende de tabii ama daha yeni başladım çizgi roman okumaya bilgilendirme için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: kutay9

bayağı bir tartışılmış nasıl yenileceğine dair görmek isteyenler

Ultimate Hulk vs Wolverine çizgiromanını okusun

--------------------------------------------SPOILER--------------------------------------------

Wolvi hulk'a tasma takıyor öyle yeniyor kısaca ölümsüz değil. Tasmanın amacı da büyüyünce boynunu sıkıp öldürmesi. Bundan korkan Banner tasmayı çıkarması için yalvarıyor çıkarmayınca uçaktan atlıyor

Onun kelepçesini Wolverine çözüyor ve onu kurtarıyor, SHIELD'dan. Sonra aynısını da Hulk yapıyor düzgüncene okusaydın keşke

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Uluç.

quote:

bayağı bir tartışılmış nasıl yenileceğine dair görmek isteyenler

Ultimate Hulk vs Wolverine çizgiromanını okusun

--------------------------------------------SPOILER--------------------------------------------

Wolvi hulk'a tasma takıyor öyle yeniyor kısaca ölümsüz değil. Tasmanın amacı da büyüyünce boynunu sıkıp öldürmesi. Bundan korkan Banner tasmayı çıkarması için yalvarıyor çıkarmayınca uçaktan atlıyor

Onun kelepçesini Wolverine çözüyor ve onu kurtarıyor, SHIELD'dan. Sonra aynısını da Hulk yapıyor düzgüncene okusaydın keşke

Düzgün okudum da ben sadece uçaktan atlamasına kadar yazdım uçaktan atladıktan sonra çıkarmıyor mu wolvi?

Evet.

Ya sen onu bırakta yukarda biri Hulk Superman'i döver möleküllerine ayırır kovalent bağ yapar demiş. La hadi çr okumazsında 1980-90'larda hiç mi dizi izlemedin? Hiç mi film izlemedin? Onu da yapamadın bi aç Wikipedi'den bak kim nedir?

• Biraz büyüyün la..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hulk mı alır kratos mu ? :D
  • quote:

quote:

quote:

urazs juggernaut karakterini süperman bilemi durduramaz momentumunu kazandığında.

thanos hakkında ne düşünüyorsun süperman ayarında bir karaktermidir.

son olarak hulk hayranı olarak benimde en çok hoşuma giden film hulk 1 dir.psikolojik yönüne değinmişler karakterin ve bence bunu gayet iyi yapmışlar.eric banada bana kalırsa en iyi yansıtan aktör bruce bannerı.nedense birinci filmi beğenmezler.ben mesela 2.filmin brezilyada geçen kısımları hariç filmi çok tutmadım.aksiyon filmi olmuş sadece.avangerstaki hulkı zaten hiç mi hiç beğenmedim.zaten o filmi bana kalırsa iyi yapamadılar.senaryo çok sıradan daha iyi bir film yapılabilirdi...

• yenilmezleri izledim dün hulk a f16 ateş açıyor adamın derisini delemiyor amma sallamışlar haa
  • quote:

Orijinalden alıntı: mami_24

yenilmezleri izledim dün hulk a f16 ateş açıyor adamın derisini delemiyor amma sallamışlar haa

Normal zaten ?

• quote:

Orijinalden alıntı: KadirSahin™

quote:

yenilmezleri izledim dün hulk a f16 ateş açıyor adamın derisini delemiyor amma sallamışlar haa

Normal zaten ?

acayip enteresan geldi bana boru gibi mermi bi halt yapamıyo
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KadirSahin™

quote:

Normal zaten ?

acayip enteresan geldi bana boru gibi mermi bi halt yapamıyo

Sen ne diyon nick fury jet'e tabanca çekti , bence bu daha garip
  • Hulk' ı bayıltıp öldürürsün işte bu kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZgodaN

hulkdan bahsetmenizde değil, konu içeriğinde sorun. şunları ortaokullular sıkılır yazmaz. demekki ilkokullu veya ilkokullu seviyesinde kafalar yaşıyorsunuz ve ben muhatap olmak istemiyorum.

Sie go demek istiyorum sana buradan o zaman :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

Biraz büyüyün la..

Biraz büyüyelim...

Hmm evet tabii, sabah akşam adam gibi oyun bile oynamadığınız ( ki ha bilgisayar oyunu oynamışsın ha çizgi roman okumuşsun ) ekran kartları hakkında boş boş aynı herkesin zaaten bildiği verileri paylaşıp durun, ekran kartı fetişi gırla gitsin sitede ( sırf ekran kartı olsa iyi, her türlü donanım teknoloji ürünü, arabalar cep telefonları vs vs ) komik komik '' EKRAN KARTIM ŞU KADAR BENCH ALDI ! diye sanki İnternette zibilyon tane yerde o skorlar yokmuş gibi yayınlayın ( genele bu sözler şahsa değil ) tek amaç saçılan paranın sergilenmesi olsun içten içe ( yine herkese değil bu sözler ) , özetle nasıl küçükken MATCHBOX arabalara G.İ JOE oyuncaklarına yaklaşıyorsanız büyüyünce de aynı oyuncak sevgisini donanıma verin, hemde içinde sanatsal hiç bir değeri de olmayan sadece hobi olan bir alana ( yada futbol manyaklığı, hiç farketmez. ) abartılı ve gereksiz bir ilgi gösterin, sonrada kalkıp Çizgi Roman severlere kuru kuru biraz büyüyün la diyin.

Bu sitede burada yazanlardan çok önce büyümesi gereken yığınla arkadaş var kardeşim, en azından burada işin eğlence olduğunun bilincinde insanlar, NVİDİA da tasarım mühendisi edasıyla millete ben bilirim sen kimsin tavrıyla yazılar yazmıyor insanlar.

Her kim ki bilgisi olan her hangi bir ilgi alanında kibirli başkalarının bildiği şeyleri küçümser edayla yazı yazar konuşur odur büyümesi gereken, bir işin profesyoneli olmadan ahkam keser edayla konuşulmaz, en nihayetinde ilgili bir tüketici yada hobi sahibisinizdir çünkü, özel biri değil. Ha zaten bildiği şeyin erbabı olan bilgisine güvenen insan da ( yada profesyonelse o konuda ) ters yada ben bilirim üslubuyla yazmaz.

Kendini özel sanan yada son derece kıro bir edayla malını mülkünü teşhir amaçlı ( adam gibi inceleme yapanları kastetmiyorum ) buradan işgüzarlık yapan insanlara gitmeli o biraz büyüyün la cümlesi...

Ha şu da var çizgi romanlar popüler kültürün önemli bir parçasıdır, bir alt kültürdür, Dark Knight filmine gidince yetişkin çizgi romanını okuyup yorum yapınca ergen olunmaz.

Hayatı futbol araba donanım olan insanlar bana çok daha çocuk gelir mesela...

Fanatizm çocukluğa ait bir olgudur, ilgi alanları hobiler değil.

Nvidia fanı olup her türlü ATİ AMD düşmanlığı çocukça tavırdır mesela...

Böyleyken böyle.

Sırf büyüyün la demek için gram alakanız olmayan bir yere girip yazmaya gerek var mı ?

Avengers a falan gitmeyin yada yeni çıkacak Dark Knight Rises a, millet çocuk sanmasın sonra.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

Biraz büyüyün la..

Biraz büyüyelim...

Hmm evet tabii, sabah akşam adam gibi oyun bile oynamadığınız ( ki ha bilgisayar oyunu oynamışsın ha çizgi roman okumuşsun ) ekran kartları hakkında boş boş aynı herkesin zaaten bildiği verileri paylaşıp durun, ekran kartı fetişi gırla gitsin sitede ( sırf ekran kartı olsa iyi, her türlü donanım teknoloji ürünü, arabalar cep telefonları vs vs ) komik komik '' EKRAN KARTIM ŞU KADAR BENCH ALDI ! diye sanki İnternette zibilyon tane yerde o skorlar yokmuş gibi yayınlayın ( genele bu sözler şahsa değil ) tek amaç saçılan paranın sergilenmesi olsun içten içe ( yine herkese değil bu sözler ) , özetle nasıl küçükken MATCHBOX arabalara G.İ JOE oyuncaklarına yaklaşıyorsanız büyüyünce de aynı oyuncak sevgisini donanıma verin, hemde içinde sanatsal hiç bir değeri de olmayan sadece hobi olan bir alana ( yada futbol manyaklığı, hiç farketmez. ) abartılı ve gereksiz bir ilgi gösterin, sonrada kalkıp Çizgi Roman severlere kuru kuru biraz büyüyün la diyin.

Bu sitede burada yazanlardan çok önce büyümesi gereken yığınla arkadaş var kardeşim, en azından burada işin eğlence olduğunun bilincinde insanlar, NVİDİA da tasarım mühendisi edasıyla millete ben bilirim sen kimsin tavrıyla yazılar yazmıyor insanlar.

Her kim ki bilgisi olan her hangi bir ilgi alanında kibirli başkalarının bildiği şeyleri küçümser edayla yazı yazar konuşur odur büyümesi gereken, bir işin profesyoneli olmadan ahkam keser edayla konuşulmaz, en nihayetinde ilgili bir tüketici yada hobi sahibisinizdir çünkü, özel biri değil. Ha zaten bildiği şeyin erbabı olan bilgisine güvenen insan da ( yada profesyonelse o konuda ) ters yada ben bilirim üslubuyla yazmaz.

Kendini özel sanan yada son derece kıro bir edayla malını mülkünü teşhir amaçlı ( adam gibi inceleme yapanları kastetmiyorum ) buradan işgüzarlık yapan insanlara gitmeli o biraz büyüyün la cümlesi...

Ha şu da var çizgi romanlar popüler kültürün önemli bir parçasıdır, bir alt kültürdür, Dark Knight filmine gidince yetişkin çizgi romanını okuyup yorum yapınca ergen olunmaz.

Hayatı futbol araba donanım olan insanlar bana çok daha çocuk gelir mesela...

Fanatizm çocukluğa ait bir olgudur, ilgi alanları hobiler değil.

Nvidia fanı olup her türlü ATİ AMD düşmanlığı çocukça tavırdır mesela...

Böyleyken böyle.

Sırf büyüyün la demek için gram alakanız olmayan bir yere girip yazmaya gerek var mı ?

Avengers a falan gitmeyin yada yeni çıkacak Dark Knight Rises a, millet çocuk sanmasın sonra.

Sen nerden blion bakem benim bench lerimi :))

• quote:

Orijinalden alıntı: ax

quote:

quote:

quote:

urazs juggernaut karakterini süperman bilemi durduramaz momentumunu kazandığında.

thanos hakkında ne düşünüyorsun süperman ayarında bir karaktermidir.

son olarak hulk hayranı olarak benimde en çok hoşuma giden film hulk 1 dir.psikolojik yönüne değinmişler karakterin ve bence bunu gayet iyi yapmışlar.eric banada bana kalırsa en iyi yansıtan aktör bruce bannerı.nedense birinci filmi beğenmezler.ben mesela 2.filmin brezilyada geçen kısımları hariç filmi çok tutmadım.aksiyon filmi olmuş sadece.avangerstaki hulkı zaten hiç mi hiç beğenmedim.zaten o filmi bana kalırsa iyi yapamadılar.senaryo çok sıradan daha iyi bir film yapılabilirdi...

Juggernaut durdurulamaz sıfatını haliyle Marvel da kazandı, HULK un da Juggy yi genelde momentum kazandığında durduramadığını biliyoruz.

Hatt sanırım bu bir yada iki kez olmuştur. ( Emin değilim tabii. )

Bir tanesini yıllar önce İngilizce bir HULK sayısında görmüştüm, durdurmakla kalmayıp istese öldürüyordu bile !

Ama o zaman mutant APOCALYPSE in mahşerin dört atlısından biriydi ve MARVEL evreninde diyelim ki MASS EFFECT oyunun da ki kadim tanrısal REAPER lar neyse o olan CELESTİAL ların teknolojisiyle ( içten ve dışta zırh kılıç ve bazı silahlarla ) donatılmış olarak '' WAR HULK '' tu...

Yani normalde bunu ı ıhh yapamaz diyebiliriz.

MARVEL da Superman e en yakın diyebileceğimiz SENTRY bana kalırsa JUGGY yi durdurabilir eğer şizofrenisiyle uğraşmadığı bir günündeyse.

Genel kanı Superman in SENTRY den daha güçlü olduğu ve yenebileceği şeklindedir comic vine gibi forum ortamlarında.

Bir de Superman in normal halinin HULK un sinirlenmeye başladığı hallerinden çok çok daha güçlü olduğunu düşünürsek eğer bence SUPERMAN JUGGY nin momentumunu durdurabilir.

Sonuçta JUGGY MARVEL da durdurulamaz diye gezinen bir arkadaş DC de değil.

HULK Juggernaut kavgaları da daha çok HULK un lehine sonuçlandığına göre, eh SUPERMAN de ciddi bir karşılaşmada HULK u kısa sürede saf dışı bırakacağına göre...

Evet Superman Juggy yi durdurabilir bence.

Thanos a DC nin DARKSEİD i diyebiliriz.

DARKSEİD DC de yarı tanrı kıvamındadır. New Gods denen bir oluşumun içinde bahsedilir kendisinden. Superman i çok kereler fena pataklamışlığı vardır.

Diyebiliriz ki normal koşullarda Superman DARKSEİD in kudretinin yanında zayıf kalır.

Tabii Supes un ciddi anlamda öfkesinden kendini tüm potansiyelini serbest bıraktığı ender anlarda DARKSEİD ı ölümün eşiğine getirdiği de olmuştur.

DARKSEİD daha güçlü gibi gözüksede ( koskoca bir gezegene sahiptir sırf savaş makinalarından silahlardan yaratıklardan ve ileri teknolojiden oluşan kendisinin de OMEGA BEAM ışınları bilinen her şeyi moleküllerine ayırabilecek güçtedir, Omega Effect adlı çok amaçlı bir gücü daha vardır. Bu omega beam in yalnız çelikten titanium karışımı bir uzay gemisini diyelim mesela 1 saniye de varoluştan silmesi gibi -omega beam leri var oluştan siler - aynı şeyi kolaylıkla Superman e yapamaz ama. Bunu başarabilmesi için çok daha uzun müddet Superman e yoğunlaştırılmış Omega Beam ışınları yollamalıdır. Çünkü superman in moleküler hızı ve yoğunluğu bir nevi kara delik gibidir, çok çok yoğun hızlı ve güçlü dolayısıyla dayanıklıdır, aynı şekilde mesela bu güce yakın güçlere sahip olan DR Manhattan, GALACTUS, ( bunun ki daha güçlü olabilir tabii. ) Silver Surfer gibi Cosmic varlıklar da kolayca yok edemezler Superman i.

Bu oldukça zordur cosmic power la bile... Daha da DC evrenin de bunu başarabilen çıkmadı. GALACTUS tan bariz daha güçlü olan İMPERİEX PRİME dahi bunu yapamadı Superman e mesela.

Öldürülmesi oldukça zor bir arkadaşımızdır Superman yani.

İşte Thanos ta MARVEL da DARKSEİD a konum ve güç olarak oldukça benzer bir karakterdir, oldukça güçlüdür, galaksiler arası bir güçtür, DARKSEİD gibi.

Çok çok zekidir. AVENGERS filmini sonuna kadar izlediysen THANOS u görmüşsündür, tasarım olarak ta andırırlar birbirlerini diyebiliriz THANOS la DARKSEİD.

AVENGERS 2 de kendisini izleyeceğiz.

DARKSEİD ve THANOS mücadelesinde DARKSEİD in tüm kaynakları ve genel olarak tüm gücü dolayısıyla THANOS u yeneceği kabul edilir.

Ölüm kalım ve tüm dünyanın tehdit altında olduğu bir durumda Superman THANOS u durduracak kudrete sahiptir.

Darkseid ı defalarca durdurabilmiştir.

Fakaaat, THANOS un İnfinity Gauntlet adı altında bir çift eldiveni vardır ki, evrendeki en güçlü silahlardan kabul edilir, bu alet her zaman kendisinde olan bir şey değildi sanırım.

Onları taktığını varsayarsak neler olur bilemiyorum.

Superman güneşin merkezine gidip şöyle bir iki 10 15 saat ultra charge ( sun dip ) olup devam eder herhalde.

Bunu yaptığı zaman Superman in güç seviyesi dehşet boyutlara geliyor bu arada.

Ben 3 Hulk u da ayrı ayrı sevdim, ilk film en bi HULK filmiydi aslında evet, yukarıda yazmıştım kendimce. İkinci filmde HULK tasarımı çok hoşuma gitti, ( ilk filmide renginin aşırı tonu dışında beğenmiştim ) ayrıca açık ara en sağlam dövüşünü 2. film de yaptı diyebilirim teke tek olarak kadim düşmanı Abomination a karşı.

Avengers ta ki senaryo zayıflığının, düşman zayıflığının bir sebebi varmış, onu öğrenince yargılayamadım ben.

Filmin senaryosu ( Orijinal AVENGERS kadrosunda ki bazı değişikliklere rağmen ) olduğu gibi ilk AVENGERS sayılarından bire bir alınmış, yani AVENGERS ların ilk bir araya gelişi aynen filmde ki gibi... Loki filmde Tesseract dene aslında MARVEL adı Cosmic Cube olan zımbırtıyla dünyaya musallat oluyor aynen filmde ki gibi.

Yani orijinal başlangıca sadık kalmak için böyle bir karar alınmış.

Bunu bilince kızamıyor insan.

Ama film güzeldi bence oldukça.

Bak mesela HULK un agresif yönü 2. filmde iyi işlenmişti, bütün olarak HULK olmak ilk filmde 3. filmde de cidden HULK ta bulunan o müthiş mizah potansiyelini HULK klişelerini HULK un eğlenceli anlarını mükemmel işlemişler. Ben beğendim yani bu şekilde bakınca.

Loki ye ve Thor a yaptıkları karnıma ağrılar soktu gülmekten.

Son anlarda Tony yi kurtarıp da üzerinden atışı falan kurtarmışken, çok iyiydi.

Açıkçası ciddi anlamda en güzel HULK hatları tasarımı 2. filmdeydi, cidden karizmatik ti HULK.

Ama Avengers a da o HULK gitmezdi işte, 2. filmde ki HULK un görünüş ve imaj itibariyle şakaya gelecek, şaka yapacak bir tarafı yoktu pek. Komik olabilmesi için biraz daha şaşkın bir HULK tasarlamışlar, kaldı ki yıllar içerisinde çok farklı çizerlarin yazarların yığınla HULK yorumu var, normal yani, hatta çeşitlilik güzeldir bence...

Farklı farklı açılarını işliyorlar sürekli HULK un son üç filmdir, benim pek şikayetim yok yani.

• quote:

Evet döver, çok gerekirse.
  • Arkadaşlar saçma bulan yorum yazmasın ozaman , baltalamayın konuyu....
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Cronus

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kad1rLack

@urazs
    Gercekten yazdiklarini buyuk keyifle okudum. Normalde okumayi pek sevmem ama hem senin anlatim tarzin hemde anlattiklarin acayip hosuma gitti hepsini 1 kerede okudum. Gercekten saol. Bu arada benim nerdeyse hic bilgim olmayan ve hep merak ettigim bi karakter var Dr. Manhattan. 2 gundur baya yorumussundur yaza yaza bos bi vaktinde uzun uzun anlatirsan cok sevinirim. İnternetten bakamiyorum ingilizcem yok. Anlasam seni yormazdim.

Şu da var, DR Manhattan insanların ona olan ilgisinden pek memnun değildir.

Güçleri onu öyle bir kavrama algılama seviyesine getirmiştir ki hiç bir insani duygudan zevk alamama ve hatta onları hissedememe noktasına gelmiştir.

Bir anlamda yeryüzünde yaşayan bir tanrı gibidir, yalnız hisseder, yalnız kalmak ister.

Toplumun algıladığı anlamda bir kahraman değildir pek.

ABD ye çok büyük bir avantaj getirmiştir, diğer devletlere karşı.

Watchmen aslında gerçekten çok ilginç bir çizgi romandır, kendisini elime alıp henüz okumasam da hakkında çok yazı okudum.

Dünyanın son 70 80 yıllık tarihini alternatif bir şekilde ya cidden süper kahramanlar olsaydı ekseninde ele alır.

Bu yeni dünyada ABD bugünkü durumunda değildir, tarih farklı işlemiştir.

Filmin başında da işlendiği gibi ABD farklı bir yöne totaliter bir rejime doğru meyletmiştir.

DR Manhattan da en büyük güvencesidir.

Çiçek çocukların silah namlularına çiçek koyduğu meşhur sahneler Watchmen evreninde gerçeğin aksine o silahların ateşlenmesiyle sonuçlanır mesela...

Cidden ilginç bir filmdir.

Watchmen i sevdiyseniz kitap olarak size George Orwell in 1984 adlı distopya eksenli romanını tavsiye edebilirim.

Gerçek anlamda dilin, lisanın, sözcüklerin ve insan beynini bunların anlamlarıyla oynayarak nasıl şekillendirilebilineceğinin, dil ile kelimelerle oynayarak nasıl temel bazı insani duyguların unutturulabilineceğinin bastırılabilineceğinin ve hatta herkesin kendini özgür,mutlu sanarken nasıl da tutsak olduklarının çok güzel bir resmini iki vatandaşın aşık olup bu duyguyu anlayamamaları bunu anlamaya çalışmaları üzerinden sunar okuyucusuna.

Çok basit gelen pek çok ince detayın, propagandanın, anlam karmaşasının, inkarın, yapılan eylemin yada düşüncenin tam tersini ifade eden kelime ve ifadelerin doğru ve sabırlı bir bilgi, algı kirliliğiyle zaman içerisinde nasıl da yapılan her şeyi mübah gösterme gücünü hükümetlere ideolojilere verebilme gücü olduğunun romanıdır 1984.

Dil in önemsenmeyen, gözden kaçan kitlesel bireysel etki gücünün romanıdır, bir uyarıdır bireye.

Barış bakanlığı vardır, tek yaptığı şey savaşları düzenlemek idare etmek, savaş çıkarıp sonlandırmaktır. Ama insanlar artık bunu barış hali zannederler... Aşk bakanlığı vardır, aşkın anlamını herkes unutmuştur oysaki... Cidden çok güzel ve sarsıcı görece de kısa okuması kolay bir romandır.

Aynı şekilde Watchmen de bu tarz mevzuları ustalıkla irdeleyen, sanatsal değeri oldukça yüksek bir '' aslında '' sistem analizi eleştirisi eseridir.

Popüler kültüre, medyaya yakın tarihe bu kadar çok referans yapması bundandır.

Cidden alıp okumak lazım.

Filmi de oldukça başarılıdır bence, belki bu benim ilk olarak filmi izlememle de ilgili olabilir tabii ama beni dibine kadar sadık kalınan sinema uyarlamaları rahatsız etmez zaten.

Filmin finali de ayrı bir muhteşemdir, çok keyifli kalkarsınız başından.

Comedian ve Rorschach ın yaklaşımları ve filme etkileri katkıları filmi ayrıca güzel kılar.

Ben özellikle Rorscach ı çok sevmiştim.

Ama size tavsiyem kesinlikle orijinal dilinde izleyin, çok şey gidiyor filmden türkçe dublajla, aynen Dark Knight ta olduğu üzere.

Hele hele Rorscach nin o karanlık buğulu sesini duyun İngilizce olarak anlarsınız zaten.

İ MAX de izlemek vardı, ah ah, neyse artık DARK KNİGHT RİSES a nasip olur işşşalllaaaah

Hocam, tum yazdiklarinizi tek tek okudum. Hafizam kuvvetlidir, az bisey de olsa cizgi roman karakterleri ile ilgili bilgi sahibi olmus oldum, bundan dolayi size cok cok tesekkur ediyorum. Acikcasi film izlemeyi pek sevmem, ozellikle bu yaz aylarinda ayri sevmem. Yapacagim ilk is Watchman filmini izlemek olucak, nedeni ise 1984 ile kiyaslamissiniz. Bir George Orwell hayrani olarak (genel olarak utopik olaylar ve hikayeler diyelim..) ve 1984 kitabini 3 kere bitirmis biri olarak, eminim ki bu film benim de hosuma gidicektir diye dusunuyorum.

Saygilar, klavyenize saglik.

Rica ederim, ben size teşekkür ederim güzel sözleriniz için.

Watchmen i sabırla izler diyalogları takip ederseniz, alt metninde sağlam sistem eleştirileri olduğunu görebilirsiniz.

1984 romanıyla tam anlamıyla benzememekle birlikte, kendimce bazı paralellikler kurup yazmıştım sanırım.

Fakat 1984 de ki distopya ya tam olarak uymasa da Watchmen de ( çizgi romanı ) ciddi edebiyat ödüllerine layık görülmüş bir eserdir. Sağlam bir sistem analiz ve eleştirisini alternatif bir tarih perspektifinden distopya haline gelen, gelmek üzere olan, hatta apokaliptik bir duruma evrilmeye oldukça müsait bir hiç bitmeyen soğuk savaş mizansenini vücuda getirir.

Seveceğinize eminin, film biraz uzun ve yer yer anlatımı yavan olsada bir bütün olarak bittiğinde, son sahnede gerçekten kocaman bir eşşek şakasına şahit olacaksınız.

İnsan idealleriyle, genel olarak insanla, sistemle ve her şeyin ne kadar kolay bizi farklı yerlere götürebileceği, çok güvendiğimiz inanç ideoloji ve ütopya hayallerimizin nasıl da pamuk ipliğine bağlı oluşuyla inceden dalgasını geçme eseridir Watchmen.

İnsanlık parodisidir bir çizgi romanda hayat bulan.

Tekrardan görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Filmi izledikten yada çizgi romanı okuduktan sonra bir yollarsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: BaRReT81

Arkadaşlar saçma bulan yorum yazmasın ozaman , baltalamayın konuyu....

Ekran kartlarına 500 sayfa yazı yazmak son derece mantıklı ve büyük adam işi ne de olsa, değil mi ? Ya da toptan Donanım haber üyeliği zaten son derece ciddi bir iş mesela.

Eleştirenler, dalga geçenler, kendi çocuk taraflarıyla barışık değil, farkında bile değiller ki...

Şaka gibi olan şey de bu.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.