Arkadaşlar Chevrolet Captiva'ya ses sistemi (Subwoofer) takıcam.. Bi tane buldum kabinli Kicker CVR 15". Ancak bunda "1000W PEAK 500W RMS" diyo.. 2. el alcam... bu Peak ve Rms nedir anlatırmısınız.. ve anfi olarak tavsiyelerinizi söylerseniz iyi olur.
Peak değeri anlık maksimım dayanabileceği güç. RMS değeri de en kaliteli ve verimli, kararlı şekilde güvenli olarak çalabileceği değer.
rms hoparlöre girilecek max. güçtür. yani afiden vereceğiz rms değeri haporlöre uygun olmalı. anfiden verilen rms az olursa haporlörden verim alamazsınız, yani tam performanslı çalmaz. rms eğer fazla girilirse haporlörü yakarsınız. anfi ve hoparlörün rms değerleri birbirine uygun olmalı.
peak ise haporlörün vereceği max. ses..
Saolun arkadaşlar... peki anfi olarak bilginiz varsa Tavsiyelerinizi söylrmisiniz ?
cvr çift bobin diye biliyorum bobinler 4+4 ohm yoksa 2+2 mi.? ona göre tavsiyede bulunalım..
quote:
Orijinalden alıntı: mymetin
cvr çift bobin diye biliyorum bobinler 4+4 ohm yoksa 2+2 mi.? ona göre tavsiyede bulunalım..
Ohm olarak tam bilmiyorum ama "çift bobin" diye geçiyo...
peak türkçe çevirisi zirve yani bi bassın max vurabilceği güç rms :bassın normal vurması gereken güç
örn:400 rms 800 peak değerli bi bassın anlık olarak 800 watt vurur ama normal olrak ise 400 watt bi güç uygular
4+4 ise 2 ohm da çalışacak demektir yani sana 2 ohm da 400-500 rms arası anfi lazım. eğer 2+2 ise 4 ohm da yada 1 ohm çalışır bunun içinde ya 4 ohm da veya 1 ohm da 400-500 rms veren anfi gerekir.
4+4 ise kicker 400.1 onunla çok iyi çalıyor öneririm. yada audio system f2 300 olabilir
teyp çıkışları 4x50 mofset diyor mesela. hoparlörlerde 150 watt-35 watt rms diyor, 4 hoparlör bağlayacağımız zaman hoparlör e yüksek güç vermiş olmuyor muyuz? bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olurum. saygılarımla.
quote:
Orijinalden alıntı: batuhan34
teyp çıkışları 4x50 mofset diyor mesela. hoparlörlerde 150 watt-35 watt rms diyor, 4 hoparlör bağlayacağımız zaman hoparlör e yüksek güç vermiş olmuyor muyuz? bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olurum. saygılarımla.
konu hortlamış ama forumda gezen arkadaşlar için söylüyorum hoparlörlerde ki 35 rms yazısı doğrudur fakat teyplerde böyle bi açılım yok 4x50 deyip geçiyolar ama verdiği güç 4x17 yada 4x19 olması lazım en kralı 4x22 watt güç verebilir asıl rms değeri budur ve hoparlöre yüksek değil az bile gelir....
rms: root means square kısaca ortalama güçde denebilir..ses sistemlerinde nominal çalışma gücüde denebilir.Peak ise hoparlorun çıkabilecegi maxımum gucu gosterır..bu degerler aslında hoparlordekı akım ve gerılımın degerlerıni gosterır..muzıgın yapısına uygun olarak gerılımV degerleri herzaman oynar..hoparlor alırken rms degerıne gore alırız ancak peak degerıde hoparlorun dayanabılecegı maxımum gerılımi, guc formulune gore de maxımum gucu verır..http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_power
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme