Şimdi Ara

PDR VE PSİKOLOJİ bölümlerine dair sorularınız varsa yanıtlayabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
13
Favori
19.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pdr okuyorum. derslerle, imkanlarıyla, okullarla, hocalarla ilgili soru sorarsanız cevaplarım. genel olarak 2 bölüm hakkında da bilgi verebilirim. varsa sorusu olan, buyursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artı bir -- 6 Temmuz 2014; 21:26:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: artı bir

istanbul pdr okuyorum. derslerle, iş imkanlarıyla iü'deki hocalarla ilgili soru sorarsanız cevaplarım. genel olarak 2 bölüm hakkında da bilgi verebilirim. varsa sorusu olan, buyursun.

Boğaziçi pdr ye gitsem iş imkanları falan neler yapabilrim tutma ihtimali var hukuk mu yazsam pdr mi karar veremedim.
  • İkisinin farkı nedir, hangisi seçilmeli? Klasik sorular işte. Sizce sadece İzmir için pdr seçilir mi? Yoksa Adana'da psikoloji mi?
  • psikoloji ve pdr ye de yetiyor puanim ama pdr sececegim pisman olur muyum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozankucuk

quote:

istanbul pdr okuyorum. derslerle, iş imkanlarıyla iü'deki hocalarla ilgili soru sorarsanız cevaplarım. genel olarak 2 bölüm hakkında da bilgi verebilirim. varsa sorusu olan, buyursun.

Boğaziçi pdr ye gitsem iş imkanları falan neler yapabilrim tutma ihtimali var hukuk mu yazsam pdr mi karar veremedim.

boğaziçinde okuyan adam zaten sağlam ingilizceyle mezun olur. pdr bitirdikten sonra devlette çalışmaz kolay kolay. zaten iş sıkıntısı yok, devlette de çalışmak istesen özelde de çalışmak istesen girersin mutlaka bi yerlere.
    kamu'da bildiğimiz okullarda haftaiçi günde 6 saat çalışıyosun. veya yine devletin rehberlik araştırma merkezleri var hemen hemen her ilçede. buralarda kendi meslektaşlarınla beraber çalışıyosun, gelen çocuğa ya da ergenin danışmanlığını yapıyosun, sorunu çözmeye çalışıyosun. buralarda normal memur saatlerinde çalışırsın. yine devletin halk sağlığı merkezlerinde çalışılabiliyo devlette. veya aile bakanlığına bağlı kadrolara girilebiliyo: pedagog kadrosu. suça bulaşmış, ailesi boşanmış, kısacası psikolojik problem yaşayan çocuk ve ergenlerlere psikolojik destek veriyosun. buralarda psikologlar da senle beraber çalışıyo. psikolog kadrosunda. aynı maaşı alırlar ve aynı işi yaparlar hemen hemen. cezaevlerinde vs çalışanlar var, ama pdrciler de psikologlar da pek tercih etmiyolar buraları. ben olsam ben de etmem :D

özelde iş kişiye kalmış hem pdr hem psikoloji bölümünde. özel rehabilitasyon merkezlerinin hepsi ya 1 tane psikolog ya da 1 tane psikolojik danışman bulundurmak zorunda. bulundurmayan rehabilitasyon merkezi açamıyo. buralarda tam zamanlı çalışmayan psikolog ya da psikolojik danışmanlar bi nevi diploma satıyolar. yani atıyorum okul psikolojik danışmanısın ve 6 saat okulda işin var günlük. burada çalışırken rehabilitasyon merkeziyle anlaşıp günde veya haftada bi kaç saat rehabilitasyon merkezine gidip imza atıp para alan çok kişi var. ya da sağlam rehab.lara girer tam zamanlı çalışırsın. buralarda alınan paralar devlettekinden daha fazla olur genelde.

onun dışında, pdr'den mezun olup da insan kaynaklarında çalışan, insan kaynakları müdürü olan insanlar var. veya büyük şirket personellerinin eğitim koordinatörlüğünü yapan pdr'ciler var. bu bölümün hem psikolojiyle hem de eğitimle ilgili olmasıyla alakalı tabi.

bunların dışında, en çok yönelinen alan özelde psikolojik danışmanlık yapmak. psikoterapist olmak. pdr veya psikoloji bölümü terapi eğitimlerini okulda vermez. terapi mezun olduktan sonra dışarıda yetkili süpervizörden alınır. tabii parayla. örneğin cinsel terapist olmak istersin, eğitimini alıp bu konunun psikoterapisti olup danışan kabul etmeye başlarsın özelde bi danışmanlık merkezinde. özelde bu konuda çalışıyosan seans başı ücret alıyosun, ama sürekli kendini de geliştirmek zorundasın. yani atıyorum hipnoz terapisi eğitimi almadan hipnoterapi yapamazsın. ya da zeka testi (örneğin wisc-r) almadan bunun uygulayıcısı olamazsın. bu alanda iyi olursan çok sağlam paralar kazanırsın.

yine gördüklerimden örnekle, girişken bi insansan seminer de verebilirsin. örneğin rehab.da veya okulda çalışırken aynı zamanda gidip bi şirkette öfke kontrolüyle ilgili seminer verebilirsin patronun isteğine bağlı olarak şirketlerde. böyle yapan çok var. yani yan iş yapmak, faal olmak senin elinde. iş var, çok var hem de. mezunlar yetişemiyor ve felaket açık var. çalışmak isteyen kişi, girişken olur ve aklını kullanırsa her türlü iyi para kazanır.

ha pdr'de derece yapıp 'ya atanırım okula, günde 6 saat çalışırım, haftasonu tatil, yazın 2 ay tatil, 2500 tl para, tamamdır' diyen insan da var. ama devlet beni kesmez, özelde çalışırım diyip iyi para kazanan da.

• quote:

Orijinalden alıntı: canavar20

İkisinin farkı nedir, hangisi seçilmeli? Klasik sorular işte. Sizce sadece İzmir için pdr seçilir mi? Yoksa Adana'da psikoloji mi?

lisans bazında bakacak olursak,
    amaç devlete atanmak ise,
    psikolojik danışman okullara, rehberlik araştırma merkezlerine, halk eğitim merkezlerine, aile bakanlığında pedagog kadrosuna atanır. psikolog ise hastanelere atanır çoğunlukla, onlar da psikolojik danışmanlar gibi aile bakanlığında psikolog kadrosuna atanıp aynı işi yapar ve halk sağlığı merkezlerinde çalışabilirler.
    devlette maaşlar psikolog ve psikolojik danışmanlar için az bence
    okulda çalışan pdr'ci 2500, rehberlik araştırma merkezinde çalışan pdr'ci 2700 tl maaş alır.
    hastanede çalışan psikolog ortalama 1400-1500 maaş+ 800-900 lira döner sermaye ile (tavan bu olması lazım) 2200-2400 arası para kazanır. halk sağlığı merkezinde doğuda 2700e çalışanlar var sanırım. batıda daha düşük yine.

özel sektöre gelince, her iki bölüm mezunu da hiç bi terapi eğitimi almadan rehabilitasyon merkezinde de çalışabilir. psikologlar, özel hastanelerde terapi eğitimi almadan da çalışabilirler, ama pek etkileri olmaz ve lisans mezunu psikoloğu kolay kolay almazlar. yani özelde danışan kabul etmek istene, seans başına para almak isteyen mezunlar mecburen özelde terapi eğitimi alacak. bu durumda terapi eğitimi alan pdr'ci ya da psikolog eşit şartlara sahiptir, psikoterapist olur. çevresinin kalabalıklığıyla doğru orantılı olarak para kazanır.

şimdi gelelim klinik psikoloji mevzusuna. özel hastahanelerde çalışanlar genelde klinik psikoloji mastırı yapmış kişilerdir. yasaya göre bu mastır programına psikoloji mezunu ve pdr mezunları kabul edilir. yani pdr bitirip klinik mastır yaparsan klinik psikolog olmuş olursun. ama çok fazla klinik psikolog olmak isteyen var ve açılan yükseklisans sayısı çok az. zor iş bu biraz. ayrıca pdr'cilerin psikologlara göre klinik mastırı yapması daha zor. klinik mastırı yaptıktan sonra da yine dışarıdan özel eğitimler almak ve terapi alanını genişletmek lazım.

izmir vs adana konusu sana kalmış. örneğin bizim istanbul pdr'ye girebilen hemen hemen herkes aynı zamanda istanbul psikolojiye ve hukuka girebiliyodu. aynı zamanda istanbul psikolojiye giren herkes de istanbul pdr ve hukuk bölümüne girebiliyodu. tercih meselesi, bu konuda ben etkilemeyeyim. ama her ikisi de istanbul üniversitesi, adana psikolojiyi bilmem, oradan çıkınca özel sektörde şansın ne olur onu da bilmem açıkçası. ama sanki istanbul-izmir-ankara'da psikoloji olsaydı özel sektörde çok daha basit iş yapabilirdin gibi geliyo bana.

• Psıkoljı ıcın tm 3 413 20k sıralama..nerelerı yazayım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hacettepe hakkında sorunuz?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pdr'nin önü kapancak diyorlar?Ben 12.sınıfa geçtim pdr seçiçem seçmelimiyim sence?
    Ayrıca sen mezun olunca ne düşünüyorsun?
    Pdt herhangi bir ünivde okunur mu?
  • universite onemli mi? nigdede okuma sansim var pisman olur muyum

• quote:

Orijinalden alıntı: alice_wonder

pdr'nin önü kapancak diyorlar?Ben 12.sınıfa geçtim pdr seçiçem seçmelimiyim sence?
    Ayrıca sen mezun olunca ne düşünüyorsun?
    Pdt herhangi bir ünivde okunur mu?

herkes her bölüm için aynı şeyi söylüyo :D
    pdr'de sırf milli eğitim bakanlığında 17bin açık var. özel sektörü geç, aile bakanlığını vs geç. hiç onlara girmeye gerek bile yok. sadece meb açığını kapatmak için 5-6yıl hiç bi pdr'cinin mebden ayrılmayıp her yıl okuldan çıkan bütün mezunların mebe girmesi gerekiyo.

ben mezun olunca biraz tecrübe kazanmak için devlete atanıp askerliği de aradan çıkartmayı düşünüyorum. bu süreçte terapi eğitimleri alıp özel sektöre geçmek gibi niyetim de var. 2-3 yıl devlette çalışmayı planlıyorum ama.

pdr her ünide okunur mu? bu senin ileride ne yapmak istediğine bağlı. eğer ben devlete atanırım keyfime bakarım diyosan her üniversitede okunur. psikoloji de aynı şekilde. ama yok ben özel sektörde, rehablarda, eğitim uzmanı olarak, eğitim koordinatörü olarak, insan kaynakları uzmanı-müdürü olarak vs çalışmak istiyorum diyosan daha büyük şehirlerdeki üniler daha iyidir. sağlam okulların belli bi tarzı vardır. ayrıca devlet değil de, hedefin özelde yükseklerse yabancı dil de gerekli. hiç bi bölümde yok öyle ben bölümü bitirdim 5-10bin tl ile işe başlıyorum heyoo olayları :D

• quote:

quote:

İkisinin farkı nedir, hangisi seçilmeli? Klasik sorular işte. Sizce sadece İzmir için pdr seçilir mi? Yoksa Adana'da psikoloji mi?

psikolojik danışman okullara, rehberlik araştırma merkezlerine, halk eğitim merkezlerine, aile bakanlığında pedagog kadrosuna atanır. psikolog ise hastanelere atanır çoğunlukla, onlar da psikolojik danışmanlar gibi aile bakanlığında psikolog kadrosuna atanıp aynı işi yapar ve halk sağlığı merkezlerinde çalışabilirler.
    okulda çalışan pdr'ci 2500, rehberlik araştırma merkezinde çalışan pdr'ci 2700 tl maaş alır.
    hastanede çalışan psikolog ortalama 1400-1500 maaş+ 800-900 lira döner sermaye ile (tavan bu olması lazım) 2200-2400 arası para kazanır. halk sağlığı merkezinde doğuda 2700e çalışanlar var sanırım. batıda daha düşük yine.

özel sektöre gelince, her iki bölüm mezunu da hiç bi terapi eğitimi almadan rehabilitasyon merkezinde de çalışabilir. psikologlar, özel hastanelerde terapi eğitimi almadan da çalışabilirler, ama pek etkileri olmaz ve lisans mezunu psikoloğu kolay kolay almazlar. yani özelde danışan kabul etmek istene, seans başına para almak isteyen mezunlar mecburen özelde terapi eğitimi alacak. bu durumda terapi eğitimi alan pdr'ci ya da psikolog eşit şartlara sahiptir, psikoterapist olur. çevresinin kalabalıklığıyla doğru orantılı olarak para kazanır.

şimdi gelelim klinik psikoloji mevzusuna. özel hastahanelerde çalışanlar genelde klinik psikoloji mastırı yapmış kişilerdir. yasaya göre bu mastır programına psikoloji mezunu ve pdr mezunları kabul edilir. yani pdr bitirip klinik mastır yaparsan klinik psikolog olmuş olursun. ama çok fazla klinik psikolog olmak isteyen var ve açılan yükseklisans sayısı çok az. zor iş bu biraz. ayrıca pdr'cilerin psikologlara göre klinik mastırı yapması daha zor. klinik mastırı yaptıktan sonra da yine dışarıdan özel eğitimler almak ve terapi alanını genişletmek lazım.

izmir vs adana konusu sana kalmış. örneğin bizim istanbul pdr'ye girebilen hemen hemen herkes aynı zamanda istanbul psikolojiye ve hukuka girebiliyodu. aynı zamanda istanbul psikolojiye giren herkes de istanbul pdr ve hukuk bölümüne girebiliyodu. tercih meselesi, bu konuda ben etkilemeyeyim. ama her ikisi de istanbul üniversitesi, adana psikolojiyi bilmem, oradan çıkınca özel sektörde şansın ne olur onu da bilmem açıkçası. ama sanki istanbul-izmir-ankara'da psikoloji olsaydı özel sektörde çok daha basit iş yapabilirdin gibi geliyo bana.

Gerçekten çok teşekkürler. Uğraşmışsın, yazmışsın.

Ege pdr: 18 bin
    Çukurova psikoloji:21 bin.

Benim sıralama 20 binlerde. Bu kontenjan artışı dolayısıyla 18 binin 20 bin olabileceğini düşünüyorum. Sizce hangisini önce yazayım. Millet psikoloji daha iyi diyor ama ben onlara güvenemiyorum. Açıkçası İzmir'de okumak da isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: JL_Beatles

universite onemli mi? nigdede okuma sansim var pisman olur muyum

her iki bölümde de devlete atanmak gibi bi amacın varsa, istediğin okulda oku. ama devlette 1-2 yıl çalışırım sonra özele de geçmek isterim dersen daha bilinen okullar daha önde olur bence. akademik kadroyla ve ekolle de alakalı bi durum. ha bunu niğde üni'de yapamaz mısın? yaparsın. kişiye de bağlı.
  • quote:

quote:

quote:

Benim sıralama 20 binlerde. Bu kontenjan artışı dolayısıyla 18 binin 20 bin olabileceğini düşünüyorum. Sizce hangisini önce yazayım. Millet psikoloji daha iyi diyor ama ben onlara güvenemiyorum. Açıkçası İzmir'de okumak da isterim.

psikoloji ileride mastır konusunda daha iyi olabilir. çünkü klinik psikoloji psikologların mastır yapması psikolojik danışmanların yapmasından daha basit.klinik psikoloji mastır için psikoloji bölümü daha uygun. ama yapması ve seçilmesi her koşulda zor, orası ayrı. ama lisans düzeyinde devlette çalışılacaksa pdr daha iyidir diyebilirim. yine olay terapi eğitimleri almak ve psikoterapist olmaksa bu da biraz çevreye bakar her iki bölüm için de.
    terapi eğitimi alan psikolog olursun, kendini iyi satarsın, çevren de iyidir, senin çalıştığın yere insan daha çok gelir. ya da psikolojik danışman olursun, yine terapi eğitimleri alırsın, çevren zayıf olur, kendini satamazsın(reklam anlamında) danışanın az olur. ya da bunun tam tersi de olabilir. olay mezuniyetinde değil terapist olacaksan, olay biraz sosyal ilişkilerinde, çevrende ve yeteneğinde.

ben iki bölümün de birbirine göre bi üstünlükleri olduğunu düşünmüyorum. iki alan da birbirine çok girmiş, çok karışık.

ben iki bölüm hakkında da bilgi veriyorum sadece, şunu önce yaz dersem yanlış olur. devletteki çalışma saatlerine, şartlarına ve maaşlarına da bak her iki bölümün. özel sektöre de bak. her ihtimali düşün ve ona göre terc,h yap.

bu arada, üstün dökmen', tanıyanlar vardır. star tv'de küçük şeyler diye prgram yapıyodu bi ara. mesela üstün dökmen psikoloji bölümü okumuş, doktorasını da psikolojik danışma ve rehberlik üzerine bitirmiş. alan öyle iç içe yani aslında. ve üstün dökmen ağır vakalara bakmıyo, kişisel gelişimci, seminerci, hayat koçu vs artık ne derseniz. her iki bölümden de benim aslında pek sevmediğim ''kişisel gelişimci, yaşam koçu'' da çıkar. bu örneği alanların yakınlığı için verdim ama alakasız bi yerde bitiriyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artı bir -- 2 Temmuz 2013; 21:46:52 >

• Hocam ben bir şey sorucam ben şimdi mezuna kaldım ve seneye konu eksiğim olmadan test+deneme olarak çalışıcam yani işim biraz daha koaly işin ayrıntılarıyla uğraşıcam ve iyi bir sıralama bekliyorum seneye için tabi Allah kerim nolcağı belli olmaz.Soruma gelirsek:

Şimdi iyi bir sıralama yaptım mesela 5k-15k arası Odtü-hacettepe psikoloji filan tutuyorken PDR yazılmaz dimi ingilizcem orta seviyede ve ünidede yatmayı düşünmüyorum yani sürekli kendimi geliştirip geleceğe yatırım yapmak istiyorum büyük oynuyorum yani.Eğer böyle bir şey yaptığımda atıyorum haccettepe-ankara üniversite psikolojiden mezun olduğumda iş bulmam ve yükselmem kolaylaşır mı ? Yoksa madem o kadar sıralama yapıyosun hedefin büyük hukuk mu yazmalıyım kafam çok karışık normalde bu sene 10k-20k arası olup pdr yazar giderim diyodum dahada kötü geldi lys1 de matda mal oldum.Ama seneye düzeltmeye çalışıcam şimdiden başladım fakat bu üni olayı kafamı karıştırıyor siz ne dersiniz hocam genel olarak tavsiyelerinizi dikkate alcağıma emin olabilirsiniz ..

• psikoloji bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisans yapmak ne kadar şart? yani ne gibi getirileri var?
    yüksek lisans yapmak zor mu?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

psikoloji ileride mastır konusunda daha iyi olabilir. çünkü klinik psikoloji psikologların mastır yapması psikolojik danışmanların yapmasından daha basit.klinik psikoloji mastır için psikoloji bölümü daha uygun. ama yapması ve seçilmesi her koşulda zor, orası ayrı. ama lisans düzeyinde devlette çalışılacaksa pdr daha iyidir diyebilirim. yine olay terapi eğitimleri almak ve psikoterapist olmaksa bu da biraz çevreye bakar her iki bölüm için de.
    terapi eğitimi alan psikolog olursun, kendini iyi satarsın, çevren de iyidir, senin çalıştığın yere insan daha çok gelir. ya da psikolojik danışman olursun, yine terapi eğitimleri alırsın, çevren zayıf olur, kendini satamazsın(reklam anlamında) danışanın az olur. ya da bunun tam tersi de olabilir. olay mezuniyetinde değil terapist olacaksan, olay biraz sosyal ilişkilerinde, çevrende ve yeteneğinde.

ben iki bölümün de birbirine göre bi üstünlükleri olduğunu düşünmüyorum. iki alan da birbirine çok girmiş, çok karışık.

ben iki bölüm hakkında da bilgi veriyorum sadece, şunu önce yaz dersem yanlış olur. devletteki çalışma saatlerine, şartlarına ve maaşlarına da bak her iki bölümün. özel sektöre de bak. her ihtimali düşün ve ona göre terc,h yap.

bu arada, üstün dökmen', tanıyanlar vardır. star tv'de küçük şeyler diye prgram yapıyodu bi ara. mesela üstün dökmen psikoloji bölümü okumuş, doktorasını da psikolojik danışma ve rehberlik üzerine bitirmiş. alan öyle iç içe yani aslında. ve üstün dökmen ağır vakalara bakmıyo, kişisel gelişimci, seminerci, hayat koçu vs artık ne derseniz. her iki bölümden de benim aslında pek sevmediğim ''kişisel gelişimci, yaşam koçu'' da çıkar. bu örneği alanların yakınlığı için verdim ama alakasız bi yerde bitiriyorum :D

O zaman son soru. Ege pdr mi çukurova psikoloji mi? Sen olsan yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: MCMXCIV

psikoloji bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisans yapmak ne kadar şart? yani ne gibi getirileri var?

şöyle ki,
    genelde herkes klinik psikolojiye yüklenir. çünkü üniversiteyi bitirdikten sonra özel hastanelerde klinik mastırı olmadan çalışamazsın. almazlar yani. bunun için aklında mastır yapmak olan herkes kliniğe yönelir. mesela gelişim psikolojisinde de mastır yapabilirsin, hem de daha rahat girersin yaparsın. ama özel hastanelerde pek faydası olmaz.
    klinik mastırı yapınca da devlette lisans mezunu psikolog olsan maaşına 700-800 lira fazla yansır. devlet için pek bi şeyin anlamı yok zaten. bizim devlet böyle, yapacak bi şey yok :D

özel sektörde de klinik psikoloji mastırı yapan kişiler zaten terapi işleriyle uğraşır. daha kalifiye eleman olur, tercih edilme şansınızı artırırsınız. buna mukabil geliriniz artabilir.

yalnız bu iki bölümde de ne kadar kazanacağınızı kendiniz belirliyosunuz. yani en kötü devlette 2200-2800 arası kazanırsınız diyelim. bunu ne kadar üste çekebileceğiniz sizin elinizde.

bakın bildiğim özel bi hastanedeki klinik psikolog maaşlarını yazıyorum: 3-4 tane klinik psikolog ve maaşları 3000-3500 arasında değişiyor. buradaki klinik psikologlardan ikisi güzel yerlerde, fransa'da mastır yapmış hem de.
    ama aynı zamanda çok iyi para kazanan bi sürü terapist de var.

alanda nasıl ilerleneceği biraz bireysel yeteneğe ve çevreye kalıyo. tavan olarak ne kadar kazanacağınız hakkında bi şey diyemem, ama tabanda ne kadar kazanacağınız ve işsiz kalmayacağınız gayet açık.

• quote:

quote:

psikoloji bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisans yapmak ne kadar şart? yani ne gibi getirileri var?

şöyle ki,
    genelde herkes klinik psikolojiye yüklenir. çünkü üniversiteyi bitirdikten sonra özel hastanelerde klinik mastırı olmadan çalışamazsın. almazlar yani. bunun için aklında mastır yapmak olan herkes kliniğe yönelir. mesela gelişim psikolojisinde de mastır yapabilirsin, hem de daha rahat girersin yaparsın. ama özel hastanelerde pek faydası olmaz.
    klinik mastırı yapınca da devlette lisans mezunu psikolog olsan maaşına 700-800 lira fazla yansır. devlet için pek bi şeyin anlamı yok zaten. bizim devlet böyle, yapacak bi şey yok :D

özel sektörde de klinik psikoloji mastırı yapan kişiler zaten terapi işleriyle uğraşır. daha kalifiye eleman olur, tercih edilme şansınızı artırırsınız. buna mukabil geliriniz artabilir.

yalnız bu iki bölümde de ne kadar kazanacağınızı kendiniz belirliyosunuz. yani en kötü devlette 2200-2800 arası kazanırsınız diyelim. bunu ne kadar üste çekebileceğiniz sizin elinizde.

bakın bildiğim özel bi hastanedeki klinik psikolog maaşlarını yazıyorum: 3-4 tane klinik psikolog ve maaşları 3000-3500 arasında değişiyor. buradaki klinik psikologlardan ikisi güzel yerlerde, fransa'da mastır yapmış hem de.

alanda nasıl ilerleneceği biraz bireysel yeteneğe ve çevreye kalıyo. tavan olarak ne kadar kazanacağınız hakkında bi şey diyemem, ama tabanda ne kadar kazanacağınız ve işsiz kalmayacağınız gayet açık.

anladım, cevap için teşekkürler. ileride işsiz kalmama durumu biraz içimi rahatlattı. zaten duyduğum kadarıyla psikolojide işsizlik oranı %4 müş. doğruluğunu bilmiyorum tabi.
    peki mastır yapmak zor mu, yani bu yüzden senelerini heba eden oluyor mu? yoksa herkes mutlaka bir yerlerde öyle böyle yapabilir mi?

• Hocam benim sorumuda cevaplar mısınız sizin görüşlerinizi merak ediyorum ? Kaynamasın arada
  • quote:

quote:

quote:

şöyle ki,

anladım, cevap için teşekkürler. ileride işsiz kalmama durumu biraz içimi rahatlattı. zaten duyduğum kadarıyla psikolojide işsizlik oranı %4 müş. doğruluğunu bilmiyorum tabi.
    peki mastır yapmak zor mu, yani bu yüzden senelerini heba eden oluyor mu? yoksa herkes mutlaka bir yerlerde öyle böyle yapabilir mi?

bi kere mastıra kabul edilmek zaten başlı başına zor. okuması da zor. devlette çok az klinik psikoloji mastırı veren okul var. özel okullar çok çakal, daha fazla klinik psk. bölümü var özellerde. yine de buralarda bile mücadele var :D ama özel okulda bi avantaj da var, dersleri akşam saatlerine koyabiliyolar. benim bi tanıdığım var mesela, okul psikolojik danışmanı. haftaiçi sabah 9'dan öğlen 3'e kadar çalışıyo. normal işini yapıyo yani, akşam da özel ünide klinik psikoloji mastır derslerine gidiyo.
    ki yüksek lisansta devam zorunluluğu çok daha katıdır. devlet üniversitesi sağolsun bütün günlere sabaha öğlene yayar dersleri, hem mastır yapıp hem zor çalışırsın yani. dersleri de aksatamazsın, aksattığında geçemiyosun zaten. dediğim gibi devam zorunluluğu çok önemli.

yani ben çalışırım, özel ünide de akşam derse girer 2 yıl sonra pdr'ciysem de psikologsam da klinik psikolog ünvanını alır özele geçerim diyosan daha rahat yaparsın bu işi. devlette de ya part-time çalışırsın ya da hiç çalışmazsın, sınavları, ingilizxceyi ve mülakatı halledip rakiplerini elersen mastır yaparsın.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.