Şimdi Ara

PCYE İKİ HDD BAĞLAMA (SORUN ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anakartım Asus M4N68T-M-V2 üzerinde Seagate 160 GB İDE var.

Bir tane de Samsung 250 GB İDE aldım. Fakat pc bir türlü görmüyor Samsungu.

Anakartımda tek İDE yuvası var. DVD writeri iptal edip tek ide kablosu ile 2 hdd kullanmak istiyorum.

Seagete master olarak ayarlı Samsung slave yapıyorum ama Biosta göremiyorum.

Seagete iptal ediyorum Samsung master yapıyorum Biosta görünüyor.

İşin ilginç yanı bu sefer Dvd writer slave olarak görünmüyor.

Bu durumda da Samsunga format atamıyorum.

Lütfen yardım edin.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insideman -- 30 Eylül 2012; 22:05:24 >

• Tek ide girişi varsa 2 hdd görmez ama dvd yi görebilir diye biliyorum. Benim eski bilgisayarımda da 2 ide girişi vardı birine hdd birine dvd bağlıydı. Eski bilgisayarıma 1 ide takılı 2 sata girişi olduğu halde 1 adet sata bağlayınca onu bile görmüyordu çok garip. biosu sıfırlamayı deniyebilirsiniz. Sıfırladıktan sonra tekrar takıp açmayı deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakdulger

Tek ide girişi varsa 2 hdd görmez ama dvd yi görebilir diye biliyorum. Benim eski bilgisayarımda da 2 ide girişi vardı birine hdd birine dvd bağlıydı. Eski bilgisayarıma 1 ide takılı 2 sata girişi olduğu halde 1 adet sata bağlayınca onu bile görmüyordu çok garip. biosu sıfırlamayı deniyebilirsiniz. Sıfırladıktan sonra tekrar takıp açmayı deneyin.

Yapma be dostum hiç aklıma gelmedi böyle olabileceği satın aldım.

Benim önceki bilgisayarımda 2 ide girişi vardı onda 2 hdd kullanabiliyordum.

Dvdyi görse yeni hddyi kullanacam ama onuda çözemedim.

Biosu bi sıfırlayayım bakalım.
  • Şimdi anakart üzerinde 1 ide girişi varsa kablonun hem master hem slave kısmına 2 ayrı hdd bağlarsanız görmesi zaten imkansız gibi bişeydir :) tekini okur o zaman.
  • quote:

Şimdi anakart üzerinde 1 ide girişi varsa kablonun hem master hem slave kısmına 2 ayrı hdd bağlarsanız görmesi zaten imkansız gibi bişeydir :) tekini okur o zaman.

Aynen öyle 1 ide girişi var.

Ben alırken dedim slave olarak dvdyi görüyor o zaman dvdyi iptal edeyim 2 hdd bağlayayım ama yemedi

Yalnız aklıma takılan yeni aldığım hddyi takınca dvdyi neden görmüyor? Eskiyi iptal ediyorum tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insideman -- 30 Eylül 2012; 21:14:42 >
  • Eskiyi çıkarıp yeniyi taktıktan sonra bios'tan kontrol edin. Kablodan olduğunu sanmıyorum ama anakartla alakalı olabilir. Sonuç itibariyle 2 hdd 1 dvd çalışıyor :) . Anakartta sata giriş yokmu keşke sata hdd alsaydınız.
  • quote:

Eskiyi çıkarıp yeniyi taktıktan sonra bios'tan kontrol edin. Kablodan olduğunu sanmıyorum ama anakartla alakalı olabilir. Sonuç itibariyle 2 hdd 1 dvd çalışıyor :) . Anakartta sata giriş yokmu keşke sata hdd alsaydınız.

Dostum sata giriş varda bunu çok ucuza düşürdüm bağlarım diye hemen atladım.

Az önce araştırıken bu linktehttp://www.****.com/windows-isletim-sistemleri/1816598-harddisk-ve-cd-rom-nasil-baglanir-anakartta-ne-nedir.html

güzel bir anlatım buldum.

Kablonun geniş ucu master dar olan slave oluyormuş. Bunu bilmiyordum.

Belki orda hata yaptım. Bir söküp bakacam şimdi.

Yardımların için teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Şimdi anakart üzerinde 1 ide girişi varsa kablonun hem master hem slave kısmına 2 ayrı hdd bağlarsanız görmesi zaten imkansız gibi bişeydir :) tekini okur o zaman.

Arkadaşım hallettim imkansız değilmiş.

Aynen söylediğim gibi kablo hatası dar olan ucu yani lave ucu master olan hddye bağlamışım.

Yalnız şuan açılışta F1 resume diye birşey çıkıyor F1 basıyorum pc açılıyor.

Bunun hakkında bilgin var mı?
  • Evet F1 resume probleminide Biostan hallettim.

Type cdrom görünüyordu. Auto yapınca düzeldi.

Başlığa sorun çözüldü yazıyorum.

Sadece 1 kişi yardımcı olmaya çalıştı ama ben yinede konuyu silmeyeyim belki birilerine yardımımız dokunur.
  • Ben 2 gündür kendi problemim için konu açıyorum kimse yardımcı olmuyor. İnsanlar sağ taraftan okuma ve cevaplanma oranına ve ilgi çeken konulara bakıyorlar. Bu foruma üye olmuş birisi insanlara yardımcı olmalıdır. Sonuçta hepimiz bu grubun üyesiyiz. ben de yeni üye olsamda takılmaya çalışıyorum forumda. Ama bana kimse yardımcı olmuyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.