Şimdi Ara

pci portlu sata kontrol kartları yavaş mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 tane sata diskim var ve anakartın sata girişlerinin bozulmuş olma ihtimali var. pci slotu için sata kontrol kartı alayım diyorum ama bu kartlar üzerinden bağlanan disklerin ide disklerden bile yavaş kaldığı söylentilerini duydum. ne derece doğru acaba.

• Dediğin gibi söylenti işte, sadece alacağın kartın anakart ile uyumlu olup olmama meselesi var..Benim eski anakartımda via çipsetli USB 2.0 Pci kart sorunlu çalışıyordu mesala....

Birinden duyduysan sor bakalım anakart üzerindeki SATA kontrolcüler hangi veri yolunu kullanıyormuş sisteme bağlanmak için..

pci portlu sata kontrol kartları yavaş mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 12 Haziran 2008; 12:21:16 >

Orjinalden alıntı: zelljug

doğrudur ide diskten daha yawas oluyor
    kesinlikle yawaslatır

Nasılda kolay değilmi işkembeden sallamak..Linki verdiğim PCI kontrolcü şu an kullandığım Asus anakarttaki intel SATA kontrolcülerden daha hızlı

http://www.tweaktown.com/reviews/969/7/page_7_benchmarks_hd_speed/index.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 12 Haziran 2008; 12:27:14 >
    PCI (Peripheral Component Interconnect)=çevre birimleri bağlantı kartı.

PCI (Peripheral Component Interconnect) Intel tarafından geliştirilen yerel veriyolu standartıdır.
    Çoğu modern bilgisayarların ana kartında PCI yuvalari, ISA yuvalarinin hemen yanında bulunur; beyaz renkte ve ISA'dan biraz daha kisadir. PCI veriyolu Tak Çalıştır desteklidir.
    1993'te Intel tarafindan gelistirilen bu veriyolu 64 bit'liktir, ama uyumluluk problemleri nedeniyle uygulamada genelde 32 bit'lik bir veri yolu olarak kullanilir. İşlemci ile senkron 33 veya 66 MHz saat hızlarında çalışır. 32 bit ve 33 MHz PCI veri yolunun kapasitesi 133 MB/sn'dir.

Bu teknolojinin performans değerlerinin ne olduğu hakkında çok net bilgi yok. Serial ATA'nın teorik olarak saniyede 600 Mbyte'lık bir veri transfer oranına ulaşılması gerekiyor. Buna karşın, arabirimi geliştiren grup, veri transfer hızının en az saniyede 150 Mbyte olacağını garanti ediyor.

Serial ATA, piyasada bulunan işletim sistemleriyle ve yazılımlarla uyumlu olmakla kalmıyor, master/slave konseptini de destekliyor. Bunu Paralel ATA'nın BUS topolojisi ile karıştırmamak gerek. Bu arabirim, daha çok yıldız topolojisine benziyor. Çünkü yıldız topolojisinde de olduğu gibi sistemler bire bir bağlanıyorlar. Ayrıca veri iletimi ve gönderimi, farklı veri yollarından yapılıyor. Nedeni ise, LVDS'nin, yani simetrik veri iletim tekniğinin kullanılması.

yan,i bu şu demek oluyor anakartın topolojisi ve modeliyle ilgili birşey sadece bir teste bakıp işkembeden sallamaklada olmuyor bu işler .

pci kartlar hakkında bildiğimiz cok önemli bir noktada

PCI bant genişliği, tüm PCI cihazlar tarafından paylaşılır. Eğer birden fazla PCI kart kullanıyorsanız paylaşımın nasıl olacağı çok önemlidir.

yani 2 tane pcı kart kullanıyorsanız sata çok daha yavas olabilir

arkadaşlar bi konuda yawas yada hızlı olduğunu söylerken tek bir modeli tek bir işletim sistemini baz almayalım lütfen .

• yürü be
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.