Şimdi Ara

pci express 2.0 ve pci express 1.0

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben 9600 gt ekran kartı almayı düşünüyorum. fakat anakartım biraz eski ve pci express x16 1.0 model destekli. alacağım ekran kartındada pci express 2.0 uyumluluğu istiyor. pcie 2.0 ekran kartı daha düşük hızda bi pcie bağlantı noktasına takılırsa hızının düştüğünü biliyorum .fakat pcie 2.0 ekran kartı aldığımda pcie 1.0 ile sorun yaşarmıyım. yani bi hız hariç bir uyum sorunum olurmu ? yardımlarınız için şimdiden teşşekürler...

• quote:

Orjinalden alıntı: realcem

Sorun yaşamazsın ama sana şöyle söyleyeyim araban var hız göstergesi 320 ama sen 220'den yukarı çıkmıyorsun gibi düşün anakartı değiştirirsen sol şerite geçmiş olursun

Yok dostm öyle büyütecek bir fark yok 2.0 ve 1.0 arasında.. Abartmayalım..
    http://forum.pclabs.com.tr/index.php?showtopic=101534

• arkadaşlar yardımlarınız için teşşekkürler. şimdilik ekran kartını alırım daha sonra realcem arkadaşımızın dediği gibi ileride sorun olursa inşallah anakartı değiştiririm diyordum ama son linke tıkladıktan sonra tatmin oldum. inşalllah bi sorun çıkmaz.bütün arkadaşlara tekrar teşşekürler

Hızlara sahiptir buda arada bariz iki katı farkın oldugunu gösteriyor
    Sonuc olarak anakartını hemen değiştirmene gerek yok tabiki ama zaten Pci 2.0 anakarta geçtiğinde daha bir çok ekstra farkada sahip olmuş olacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem300 -- 30 Eylül 2008; 19:11:46 >
  • quote:

Testlerde fark yokmuş gibi görünsede gerçekte
    PCI Express 2.0_ 500 MB/sn
    PCI Express 1.1_ 250 MB/sn

Hızlara sahiptir buda arada bariz iki katı farkın oldugunu gösteriyor
    Sonuc olarak anakartını hemen değiştirmene gerek yok tabiki ama zaten Pci 2.0 anakarta geçtiğinde daha bir çok ekstra farkada sahip olmuş olacaksın

Hocam adamın alacağı kart 9600. Yani 512MB bellekli. Saniyede 500MB veri alışverişi olması demek o kartın hafızasının dolması demektir. Bu da o kartın oyunlarda donmasına sebep olur. Bu hafızayı dolduracak oyun piyasada yok. Çıkmazda uzun süre..

• anakartı değişrimeyi daha sonra düşünüyorum şimdi onu değiştirirsem arkasından bir sürüde masrafa gircez. o yüzden bu pci express konusunda bi sorun olmayacağını öğrenince şimdilik gerek yok sanırım...

Orjinalden alıntı: maytere
    Hocam adamın alacağı kart 9600. Yani 512MB bellekli. Saniyede 500MB veri alışverişi olması demek o kartın hafızasının dolması demektir. Bu da o kartın oyunlarda donmasına sebep olur. Bu hafızayı dolduracak oyun piyasada yok. Çıkmazda uzun süre..

İnsanların bilgilenmesi açısından ekliyorum hocam

PCI Express 2.0 ile gelen yeni özelliklerin en önemli etkisinden biride arabağlantı hızını iki katına çıkararak bant genişliğini ciddi biçimde artırmak Bunun sonucunda bilgisayarın işlemcisinin bilgisayarın bileşenleri ile haberleşmesi serilik kazanmış oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem300 -- 30 Eylül 2008; 19:25:04 >

• Arkadaşım neyin derdindesin? Şu anda pci-e 1.0'ın bantgenişliğini tamamen kullanıpta ondan fazlasına ihtiyacı olan bir kart yokki piyasada, teoride iyi güzelde pratikte şu anda hiçbir işe yaramıyor. Senin koyduğun, iddiasını ettiğin herşey sadece teorikte.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN
    Arkadaşım neyin derdindesin? Şu anda pci-e 1.0'ın bantgenişliğini tamamen kullanıpta ondan fazlasına ihtiyacı olan bir kart yokki piyasada, teoride iyi güzelde pratikte şu anda hiçbir işe yaramıyor. Senin koyduğun, iddiasını ettiğin herşey sadece teorikte.

Sana bir şeyler öğretebilmenin peşindeyim

Anlamadıysan anlayacağın şekilde öğreteyim; otoban düşün 3 şeritli "pcie 1.1", birde 6 şeritlisi olsun "pci-e 2.0". Bu otobanlardan geçecek araba sayısı 2(hepsi yanyana paralel olarak gidiyor), peki bu otobanın 3 yada 6 şeritli olması birşeyi değiştirir mi 2 araba için ?

Veri yoğunluğu pci-e 1.1'in kapasitesini aşmıyorki 2.0'ın bir farkı olsun diyorum, sürekli düz mantıkla önüme teori tabloları koyacağına düşün biraz.

Bu da sana son mesajımdır, anladıysan anladın, anlamadıysanda uğraşamam seninle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 30 Eylül 2008; 19:50:00 >
  • Örneğinde olmamış dostum malesef şu devirde insanlar 1,2 fps kazanabilmek için sistemlerini inanılmaz overclock yaparken sen hala artık hiç bir ekran kartında kullanılmayan Pci express 1.1 savunuyorsun
  • Soruyu soran arkadaşa söylüyorum: Dostum bak sormuşsun söylüyoruz link veriyoruz, araştır diyoruz .. Bilgisayar parçası satmak isteyeneler tabiki hep yeniliği savunur. ama senin elinde hazır anakart var. Tutup da değiştirmene gerek yok. Ama sıfır alacak olsaydın 2.0 al derdim. Şu anda gerek yok çünkü fark yok. 3-4 sene de bir fark olacağını zannetmiyorum...
    hırsızlık, fuhuş, ahlaksızlık.
    bunlarla ilgili eleştiri yaparsanız ceza alırsınız.
    fahişeye fahişe, hırsıza hırsız, ahlaksıza ahlaksız diyemezsiniz.
  • quote:

Örneğinde olmamış dostum malesef şu devirde insanlar 1,2 fps kazanabilmek için sistemlerini inanılmaz overclock yaparken sen hala artık hiç bir ekran kartında kullanılmayan Pci express 1.1 savunuyorsun

bence normal insanlar degil sadece senin gibi fps, crysis kasıntıları 1,2 fps için inanılmaz o/c yapıyor
    biz diyoruzki 2+2=4 2*2=4 ama sen hala diyosun çarpma işleminde sonuç farklı olur bant genişligi cart curt
    arkadaşım ii hoş ama pci e2,0 olması bırak 9600gtyi 8800gt de bile "hiç" fark etmez
    ha bu çarpma işlemini (pci e2,0) 2den başka bi sayıyla (9600gt) yapmış olsaydın mesela (4870*2) fark olurdu ama tekrar sölüyorum 9600gt için bi önemi yok

(bunuda anlamama ihtimaline karşın açıklama; 2 sayısı 9600gt benzeri kartları toplama işlemi pciex 1,0 çarpma işlemi pciex2,0 ikiden büyük bi sayı ise en güçlü kartları temsil eder)

bu arada cod4 de map degişirken foruma bakım diye çıkdım senin yazılarını okuyunca dayanadım. gül gibi harita gitti senin yüzünden

• Arkadaşlar herkesin açıklamasını anladımda realcem i anlayamıyorum onuda bi açıklarmısınız
  • maytere arkadaşım, soruyu soran olarak linkleri inceledim ve tatmin oldum demiştim. ben sadece pcie 1.0 girişine ile pcie 2.0 isteyen ekran kartı takınca sorun olurmu bilgi almak amacıyla konuyu açtım. dediğim gibi verdiğin linki inceledikten ve dediklerinden sonra yeni bi anakart almayı düşünmüyorum artık. realcem arkadaşa da katılıyorum, onun dedikleride doğru 2.0 daha fazla bant genişliği sunuyo ama kanımca diğer arkadaşlarında dediği gibi şimdilik 9600gt ve ilerisi içinde anakart yenilemeye ya da takıntı yapmaya gerek yok. bence bu konuyu tartışma büyümeden kapatalım. yardımlarınız için hepinize teşşekkür ederim.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.