Şimdi Ara

PCI E 16x yerine 4x Görünüyor. YARDIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Aşağıdaki resimlerde de görüldüğü gibi ekran kartı anakartın normal 16x lik slotuna bağlı olduğu halde 16x yerine 4x ile bağlanıyor.

Bunu nasıl düzeltebilirim...

• F-N-K kullanıcısına yanıt
    merhaba anakartta 3 tane slot var muhtemelen en alttaki 4x olana taktiniz, eger dedigim gibi ise islemciye en yakin yani en ustteki slota 16x olana takin lutfen farkli bir konu ise fikirlerimizi paylasiriz
  • İlk mesajım da belirttiğim gibi işlemciye en yakın olan en üstteki x16 lık yuvaya takılı ama nedense x4 olarak görünüyor. Bu sorunun çözümü için oldukça farklı şeyler dendiğim için bu arada physics de bir sorun olmuş olabilir... Aşağıdaki resimde physics te normal ama gene 4x...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F-N-K -- 15 Ocak 2014; 15:53:06 >
    sürücüyü tamamen kaldırıp tekrar kurarken, özel kurulumdan temiz kurulum seçeneğini seç. daha sonra bios da bir ayar vardı. fakat şuan aklımda değil. hatırladığım kadarıyla pcıe slotlarını bu şekilde sınırlayabiliyordu. eğer biosu kurcaladıysan ondan da kaynaklanabilir.

Orijinalden alıntı: yasin.25

sürücüyü tamamen kaldırıp tekrar kurarken, özel kurulumdan temiz kurulum seçeneğini seç. daha sonra bios da bir ayar vardı. fakat şuan aklımda değil. hatırladığım kadarıyla pcıe slotlarını bu şekilde sınırlayabiliyordu. eğer biosu kurcaladıysan ondan da kaynaklanabilir.

Farkli isletim sistemleri(Win7-8.1), farklı sürücüler denemiş olmama rağmen durum aynı. Biostandır belki diye bende biosa baktım ama bu şekilde pcı-e yolunu ayarlayabileceğim bir ayar bulamadım. Ne olur ne olmaz diye default ayarlara dönderdim gene durum aynı. x4...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PCI-E ile PCI-E x16'ın farkı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gpu-z de küçük ? simgesine bakıp render testini açarsanız 16x olduğunu göreceksiniz
    o test daha çok ekran kartının tahminim güç tasarrufu için pcıe 1.1 olan değeri 2.0 veya 3.0 a çıkmasını sağlıyor. fakat @ işaretinin sol tarafındaki değerler kartın desteklediği max. değerler. yani render testinde x16 ya çıksa bile yine en fazla pcıe 1.1 görünüyor bu durumda. bir acayiplik var bu işte.

Orijinalden alıntı: yasin.25

biraz araştırdım şöyle bir şey buldum. istersen biosa girip tekrardan bir bak.http://www.legitreviews.com/asus-p8p67-and-p8p67-deluxe-intel-sandy-bridge-motherboard-review_1500/5

Maalesef benim biosta boyle bir ayar yok. Zaten gördüğüm kadarıyla bu da asil x16 olan yuva degil de digerinin baglantisini ayarlamak icin kullaniliyor...

Render vs diger testlerde de durum ayni x4 gosteriyor. Gpuz de degisken olsa bile cpuz/mainboard bolumunde x16 yazmasi lazim.o da ayni .

Yük altında 1.1->3.0 oluyor...

• F-N-K kullanıcısına yanıt
    peki anakartı son bios sürümüne güncellesen veya cmos sıfırlasan. kartı başka pc de denesen, kartı farklı slotta çalıştırıp tekrar üst slota taksan. anakartta güç tasarrufu modu falan varsa kapatsan. belki faydası olur bunların.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin.25 -- 15 Ocak 2014; 20:38:34 >
  • Sebebini tam olarak anlamasam da sorun işlemcide çıktı. Farklı işlemci taktığımda herşey normal. Ama bendeki 3770K(ihs modlu) işlemciyi taktığımda x16 3.0 çalışması gereken slot x4 3.0 e iniyor. Alttaki ikinci 8x lik ekran kartı slotuna taktığımda sorunsuz 8x oluyor ama burada da yük altında da olsa gene 1.1 ile bağlanıyor...

Mod sırasında işlemcinin bir yeri zarar görmüş herhalde ve bu durum meydana gelmiş. Acaba garantide intel yardımcı olur mu dersiniz?

Orijinalden alıntı: F-N-K

Sebebini tam olarak anlamasam da sorun işlemcide çıktı. Farklı işlemci taktığımda herşey normal. Ama bendeki 3770K(ihs modlu) işlemciyi taktığımda x16 3.0 çalışması gereken slot x4 3.0 e iniyor. Alttaki ikinci 8x lik ekran kartı slotuna taktığımda sorunsuz 8x oluyor ama burada da yük altında da olsa gene 1.1 ile bağlanıyor...

Mod sırasında işlemcinin bir yeri zarar görmüş herhalde ve bu durum meydana gelmiş. Acaba garantide intel yardımcı olur mu dersiniz?

Bi arkadas da islemcisi bozulmuş tu yenisi geldi bence garantiye yollayin Derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İşlemcideki bu sorundan sonra birşeyler araştırdım ve gördüm ki P67,Z68, Z77 chipsette ekran kartlarını chipset değil ramlerde olduğu gibi işlemci kontrol ediyor. Bendeki problem de bundan kaynaklanıyor.

Diğer bir taraftan aklıma şu takıldı. P67 chipsette PCI E 2.0 var denirken Z 68 ve Z77 de PCI-e 3.0 var deniyor. Aşağıdaki resimde de görüldüğü üzere P67 Chipsette işlemci PCIE 2.0 ile kontrol ediliyor diyor ama acaba bu chipset çıktığın PCIE 3.0 kontrolcülü IVY BRIDGE ler piyasaya çıkmamamış olduğundan mı böyle gösteriliyor? Ekran kartını İşlemci kontrol ediyorsa PCIE 3.0 kontrol eden bir işlemci kullandığınız durumda P67 de de PCIE 3.0 olarak kullanılabiliyor sanki. Yukarıdaki resimlerde görüldüğü üzere GPUZ yanlış göstermiyorsa P67 anakartta 3770K işlemci ile ekran kartı PCIE 3.0 ile bağlanıyor. Bu benim yorumum. Bu konuda kesin bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F-N-K -- 2 Şubat 2014; 15:02:50 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.