pcde kullandığınız fazla bilinmeyen işe yarar programlar

-
-
Winamp
-
Fences: Karmaşık masaüstlerini kutu kutu düzenleyebileceğiniz bir program (Rollup özelliği ile istediğiniz kutu görünmez de olabiliyor)
Lossless Cut: Video kes birleştir programı, ücretsiz, codec ile conversion yapmadan video kesme birleştirme programı)
Folder Size: Klasörler için klasör boyutlarını gösteren bir program
Hash Tab: Dosya CRC MD5 özelliklerini, dosya özellikleri penceresinde ayrı bir sekmede gösteren bir program
Beyond Compare: Dosya Klasör karşılaştırma programı (Olmazsa olmazlarımdan)
SpaceMonger: Diskinizdeki dosyaların kapladığı alanı grafiksel olarak gösteren ve dosya silme kararını bu sayede daha kolay karar vermenize yarayan uygulama.
-
Teşekkürler hocam. Birkaçının işime yarayacağını düşünüyorum. Özellikle de Beyond Compare ve SpaceMonger. -
Bluetooth kullanmak için ayrı bir aparata ihtiyacınız var -
Evet YouTube incelemelerini izlerseniz ayrı mause bağlantı noktası gibi bir aparat lazım -
Bleachbit : Sistemi temizlemeye yarıyor. CCleaner gibi programlardan çok daha iyi ve etkili.Ayrıca sistemi bozmaz.(Ücretsiz ve açık kaynaklı)
qBittorent: Torrent istemcisi. Bir çok özeliği mevcut.uTorrent ve Bittorent yerine kullanılabilir(Ücretsiz ve açık kaynaklı)
Stremio: Dizi-film uygulaması. Torrenten anlık olarak çekiyor dizi ve filmleri ayrıca üzerine altyazı ekliyor.(Ücretsiz ve açık kaynaklı,Android için de mevcut)
MusicBee: Müzik oynatıcı. Tasarımı oldukça güzel.(Ücretsiz)
Notepad++: Not defteri. Ayrıca IDE olarakda kullanılabiliyor. Onlarca programlama dilini destekliyor.(Ücretsiz ve açık kaynaklı)
Xtreme Download Manager: İndirme yöneticisi. IDM yerine kullanılabilir.(Ücretsiz ve açık kaynaklı)
7-Zip: Winrar'a alternatif çok daha hızlı ve iyi sıkıştırma yapan arşivleme programı.(Ücretsiz ve açık kaynaklı)
Snappy Driver Installer Origin : Sürücü yükleme uygulaması. Çevrimiçi ve çevrımdışı olarak kullanılabiliyor.(Ücretsiz ve açık kaynaklı)
LibreOffice: Ofis programı,Microsoft office yerine kullanılabilir (Ücretsiz ve açık kaynaklı)
Sumatra PDF: PDF uygulaması. (Ücretsiz ve açık kaynaklı)
ImageGlass: Resim görüntüleyici.(Ücretsiz ve açık kaynaklı)
Bulk Crap Uninstaller: Program kaldırma uygulaması. Kaldırılan programlardan kalan artıkları temizler.Revo Uninstaller yerine kullanılabilir (Ücretsiz ve açık kaynaklı)
ShareX: Ekran görüntüsü alma uygulaması. Ayrıca içerisinde onlarca özellik mevcut.Ekran videosu kaydetme,QR Kod çözme,Resim düzenleme,Dosya denetleme...(Ücretsiz ve açık kaynaklı)
Session: Güvenli mesajlaşma uygulaması. Cep telefonu numarası gerektirmez. Mesajlarınız şifrelenerek iletilir. (Ücretsiz ve açık kaynaklı,telefonlar için daha uygun,Signal altyapısını kullanmakta)
Element : Güvenli mesajlaşma uygulaması. Cep telefonu numarası gerektirmez. Mesajlarınız şifrelenerek iletilir. (Ücretsiz ve açık kaynaklı,bilgisayar için daha uygun)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 27 Kasım 2020; 22:58:47 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-B32D98247
Bu mesaj silindi.XBOX için şöyle bir şey gerekiyor:
https://www.google.com/search?q=xbox+controller+usb+receiver&tbm=isch
PS için de böyle bir şeyden bahsetmiş sanırım arkadaş, ancak PS tarafını pek bilmiyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: CelonfixBleachbit : Sistemi temizlemeye yarıyor. CCleaner gibi programlardan çok daha iyi ve etkili.Ayrıca sistemi bozmaz.(Ücretsiz ve açık kaynaklı)
qBittorent: Torrent istemcisi. Bir çok özeliği mevcut.uTorrent ve Bittorent yerine kullanılabilir(Ücretsiz ve açık kaynaklı)
Stremio: Dizi-film uygulaması. Torrenten anlık olarak çekiyor dizi ve filmleri ayrıca üzerine altyazı ekliyor.(Ücretsiz ve açık kaynaklı,Android için de mevcut)
MusicBee: Müzik oynatıcı. Tasarımı oldukça güzel.(Ücretsiz)
Notepad++: Not defteri. Ayrıca IDE olarakda kullanılabiliyor. Onlarca programlama dilini destekliyor.(Ücretsiz ve açık kaynaklı)
Xtreme Download Manager: İndirme yöneticisi. IDM yerine kullanılabilir.(Ücretsiz ve açık kaynaklı)
7-Zip: Winrar'a alternatif çok daha hızlı ve iyi sıkıştırma yapan arşivleme programı.(Ücretsiz ve açık kaynaklı)
Snappy Driver Installer Origin : Sürücü yükleme uygulaması. Çevrimiçi ve çevrımdışı olarak kullanılabiliyor.(Ücretsiz ve açık kaynaklı)
LibreOffice: Ofis programı,Microsoft office yerine kullanılabilir (Ücretsiz ve açık kaynaklı)
Sumatra PDF: PDF uygulaması. (Ücretsiz ve açık kaynaklı)
ImageGlass: Resim görüntüleyici.(Ücretsiz ve açık kaynaklı)
Bulk Crap Uninstaller: Program kaldırma uygulaması. Kaldırılan programlardan kalan artıkları temizler.Revo Uninstaller yerine kullanılabilir (Ücretsiz ve açık kaynaklı)
ShareX: Ekran görüntüsü alma uygulaması. Ayrıca içerisinde onlarca özellik mevcut.Ekran videosu kaydetme,QR Kod çözme,Resim düzenleme,Dosya denetleme...(Ücretsiz ve açık kaynaklı)
Session: Güvenli mesajlaşma uygulaması. Cep telefonu numarası gerektirmez. Mesajlarınız şifrelenerek iletilir. (Ücretsiz ve açık kaynaklı,telefonlar için daha uygun,Signal altyapısını kullanmakta)
Element : Güvenli mesajlaşma uygulaması. Cep telefonu numarası gerektirmez. Mesajlarınız şifrelenerek iletilir. (Ücretsiz ve açık kaynaklı,bilgisayar için daha uygun)
Notepad++ ben de yazacaktım da, bu devirde kullanamayan yoktur artık diye yazmamıştım.
-
Chrome için dark reader eklentisi her isteye gece modu ekler gece göz yormaz sayfaların renklerini istediğiniz gibi ayarlarsınız -
Ultra Search : hızlı dosya arama programı. Windows'un kendi aramasına göre kat kat daha hızlı aramalar yapabilirsiniz.
-
Ben Everything Search kullanıyorum. Hangisi daha iyi hocam? -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-751620F32
Ben Everything Search kullanıyorum. Hangisi daha iyi hocam?Şimdi onu da denedim. Gayet pratik ve hızlı. Aralarında bir fark göremedim.
-
Daha önce o Universal Pause adlı uygulama için konu açılmıştı, konu dil öğrenme yöntemleri hakkındaydı tabi. Çok enteresan bir uygulama gerçekten, bir kez daha hatırlamış olduk.
MediaInfo: Adı üzerinde çeşitli ses ve görüntü içeren medya dosyaları hakkında derinlemesine bilgiler verir. Ben bir ara video convert işlemlerine sarmıştım orada çok yararını görmüş ve bundan faydalanmıştım. Şimdi uğraşmasam da ara ara kullanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 25 Kasım 2020; 17:15:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
dpScreenOCR. Raw manga okurken işime yarıyor. japonca/cince/korece olan yazıyı mouse ile alan içine alıp clipboard'a kopyalıyorum google translate'e text şeklinde yapıştırıp çeviriyorum.
Bleachbit : Sistemi temizlemeye yarıyor. CCleaner gibi programlardan çok daha iyi ve etkili.Ayrıca sistemi bozmaz.(Ücretsiz ve açık kaynaklı) qBittorent: Torrent istemcisi. Bir çok özeliği mevcut.uTorrent ve Bittorent yerine kullanılabilir(Ücretsiz ve açık kaynaklı) Stremio: Dizi-film uygulaması. Torrenten anlık olarak çekiyor dizi ve filmleri ayrıca üzerine altyazı ekliyor.(Ücretsiz ve açık kaynaklı,Android için de mevcut) MusicBee: Müzik oynatıcı. Tasarımı oldukça güzel.(Ücretsiz) Notepad++: Not defteri. Ayrıca IDE olarakda kullanılabiliyor. Onlarca programlama dilini destekliyor.(Ücretsiz ve açık kaynaklı) Xtreme Download Manager: İndirme yöneticisi. IDM yerine kullanılabilir.(Ücretsiz ve açık kaynaklı) 7-Zip: Winrar'a alternatif çok daha hızlı ve iyi sıkıştırma yapan arşivleme programı.(Ücretsiz ve açık kaynaklı) Snappy Driver Installer Origin : Sürücü yükleme uygulaması. Çevrimiçi ve çevrımdışı olarak kullanılabiliyor.(Ücretsiz ve açık kaynaklı) LibreOffice: Ofis programı,Microsoft office yerine kullanılabilir (Ücretsiz ve açık kaynaklı) Sumatra PDF: PDF uygulaması. (Ücretsiz ve açık kaynaklı) ImageGlass: Resim görüntüleyici.(Ücretsiz ve açık kaynaklı) Bulk Crap Uninstaller: Program kaldırma uygulaması. Kaldırılan programlardan kalan artıkları temizler.Revo Uninstaller yerine kullanılabilir (Ücretsiz ve açık kaynaklı) ShareX: Ekran görüntüsü alma uygulaması. Ayrıca içerisinde onlarca özellik mevcut.Ekran videosu kaydetme,QR Kod çözme,Resim düzenleme,Dosya denetleme...(Ücretsiz ve açık kaynaklı) Session: Güvenli mesajlaşma uygulaması. Cep telefonu numarası gerektirmez. Mesajlarınız şifrelenerek iletilir. (Ücretsiz ve açık kaynaklı,telefonlar için daha uygun,Signal altyapısını kullanmakta) Element : Güvenli mesajlaşma uygulaması. Cep telefonu numarası gerektirmez. Mesajlarınız şifrelenerek iletilir. (Ücretsiz ve açık kaynaklı,bilgisayar için daha uygun) |
Fences: Karmaşık masaüstlerini kutu kutu düzenleyebileceğiniz bir program (Rollup özelliği ile istediğiniz kutu görünmez de olabiliyor) Lossless Cut: Video kes birleştir programı, ücretsiz, codec ile conversion yapmadan video kesme birleştirme programı) Folder Size: Klasörler için klasör boyutlarını gösteren bir program Hash Tab: Dosya CRC MD5 özelliklerini, dosya özellikleri penceresinde ayrı bir sekmede gösteren bir program Beyond Compare: Dosya Klasör karşılaştırma programı (Olmazsa olmazlarımdan) SpaceMonger: Diskinizdeki dosyaların kapladığı alanı grafiksel olarak gösteren ve dosya silme kararını bu sayede daha kolay karar vermenize yarayan uygulama. |
1)Unified Remote:Bilgisayarı telefondan yönetiyorsunuz. ![]() -Programda böyle bir arayüz ve widget yok KWGT ile ben oluşturdum.Gördüğünüz her tuş çalışıyor. -Bilgisayarı açıp kapatabilirsiniz. -Her türlü oyun,programı telefondan başlatabilirsiniz.(Tuvalette oyunu başlatıyorum çıktığımda hazır oluyor mesela) -Telefon dokunmatiğini mausepad gibi kullanabilirsiniz. -Yapacağınız özelleştirmeler ve yardımcı programlar ile ses kaynağını değiştirme,equalizer ayarlama yapabilirsiniz. Bu konuda ayrıntılı açıklamalarım var. https://forum.donanimhaber.com/bilgisayari-telefonla-medya-oynaticisi-olarak-kullanmak-resimli-anlatim--140509272#140509272 2)Autohotkey İşe yarayacak bir sürü script yazılabiliyor.Mesela -Tek bir tuş ile gizli öğeleri gösterip kapatabiliyorum. -Kullanılmayan F1,F4,F6 gibi tuşlara görev atayabiliyorsunuz.Program açabilir yada önemli klasörleri hızlıca açmak için kullanabilirsiniz. -Printscreen tuşuna bastığım gibi painti açıp mevcut ekranı otomatik kopyalıyor. 3)Robocopy. Bir program değil ama senkronizasyon-backup programlarından çok daha iyisini ruhunuz bile duymadan arka planda yapıyor. 4)Raidrive Googledrive,dropbox vs hesaplarınıza,ftp server ile bağlı telefonunuza harddisk yada network drive olarak explorer dan erişebiliyorsunuz. ![]() 5)Argusmonıtor. En iyi fan kontrol programı.Ekran kartı sıcaklığına göre bile kasa fanlarınızı ayarlayabiliyorsunuz.(Bayadır güncellemiyordum,Argus monitörün yeni versiyonlarında fan profilleri için hotkey özelliği gelmiş.Unified Remote ile fan hızlarını istediğiniz gibi telefondan değiştirebilirsiniz) 6)Filebot Elinizdeki dizi videolarının isimlerini,imdb deki dizi bölüm adları ile tek seferde pratik şekilde değiştirebilirsiniz. 7)Chocolatey Bu da program değil ama çok pratik.Programların exe lerini indirmeden komut satırı ile yükleyip kaldırabiliyorsunuz.Format sonrası kurulacak programları tek bir komut satırı ile tek seferde kuruyorum. 8)Runasdate Deneme sürümlü programları sistem tarihini farklı gibi göstererek sınırsız kullanabilirsiniz.Her programda olmaz ama. 9)EqualizerApo,Peace equalizer Çok iyi equalizer programı.Unified Remote da equalizer switch ini bu program sayesinde yapıyorum. Crossfeed özelliği de var. |
Chrome için dark reader eklentisi her isteye gece modu ekler gece göz yormaz sayfaların renklerini istediğiniz gibi ayarlarsınız
|
Aslında çok güzel bir konu ama bu konu büyüdükçe aranılan şeylerin bulunaması durumu olacak. İlk mesaj index ya da toplu tanıtım gibi mi olsa ?
|
Winamp |
Boş yapmışsın. Adamın dediği doğru. https://www.reddit.com/r/privacy/comments/9yzya4/lightshot_millions_of_screenshots_available_to/ |
Çok kirlilik oluyor ilk mesajı birisi toparlayabilirse faydalı olur. |
Benzer içerikler
- apandisit ameliyatı olanların yorumları
- 20 yaş üstü futbol seçmeleri
- hangi katılım bankası daha güvenilir
- promil nasıl düşer
- üniversitede kopya çekmenin cezası
- 5g nedir zararları
- exxen de neler var
- bim para sayma makinesi markası
- sodyum iyon batarya
- ets2 türkiye haritası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X