Şimdi Ara

PCB üretimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PCB hakkında bilgi arıyorum. PCB nin yapısı kalitesini nelerin etkilediği çeşidi gibi detaylar lazım. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• PCB Printed Circuit Board

türkçe olarak baskı devre diyebilirz. genelde bir tarafı bakır yada çift tarafı bakır plakete çizilir. çizilme nedeni ise elektronik elemanlar arası bağlantıyı kablo kullanmadan ve fazla yer kaplamaması için yapilir. el ile çizim için asetat kalemi yada su geçirmeyen mürekkepli bir kalem kullanilabilir. ütü tekniği ile laser yazıcı yada fotokopi makinası (toner olmak şartı ile), yada daha farklı yöntemler ipek baskı gibi... pcb nin kalitesini ve yapısını yapan kişi etkiler. eli bu işlere yatkinsa yada proteus, eagle gibi programlari çok ii biliyorsa güzel yapabilir. google dan aratırsanız ne olduğu hakkında daha ii sonuçlar bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper81 -- 12 Ocak 2007; 2:02:34 >
  • Ayrıca iletken yolları oluşturan bakır kalınlığı , Bakırlı yolları taşıyan ( asıl ) kart kısmının kalınlığı ve yalıtkanlık katsayısı da kaliteyi direk etkiler. Ayrıca yolların dönüşlerinde 90 derecelik sivre köşeler kullanılmaması, iletken yolların ve aralarında bırakılan boşlukların çalışma voltajına, frekansına göre seçilmesi gibi temel kurallarada dikkat etmek gerekli.

Detaylı bilgi için PM. atabilirsin.

Not Acele çizim için pardon...

PCB üretimi
  • detaylı olarak aradığım bilgileri şöle sıralayabiliriz

yolların falan çizildiği o kartın yapımı ile ilgili bilgi, hammaddesi gibi. mesela kingboard yapıyormuş başka firma dizgide kullanıyormuş. bana kartın üretimi gerek.

çizilen yolların özelliklerinin hız stabilite gibi özellikleri nası etkilediği

çok tabakalılarda akım kaçakları gibi problemler olabiliyomuş. çok tabakalılarda kullanılan teknikler hakkında biraz bi bilgi olabilir.

kartın kalitesini nası değiştirebiliyoruz. maliyeti nası etkiler aradaki uyumun sağlanması.

ve de kingboard gibi üretici firmalar hangileri.

ama özellikle o kartın üretimi gerekli dizgiden daha çok.

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. cevap veren arkadaşlara da teşekkürler. yönlendirdikleri şekilde araştırıyorum şimdi, tatmin edici şeyler de buldum ancak dizgiyle alakalı biraz bana gene kartın üretimi lazım.

• zibidi_gonzales;
    Mesaj attım. Konuyla ilgili çalışmaya başladım. Cevap bekliyorum...
  • zibidi_gonzales; hocam aşagıdaki linlere bir göz at işine yarayabilir bilgiler bulabilirsin. kolaygelsin...
    http://www.aselsan.com.tr/icerik.asp?kategori_id=288
    http://www.bessanpcb.com/urunler/pcb.htm
  • İngilizcen varsa interneti tarattığında baya bir dokuman karşına çıkıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PCB matkap tavsiye?
    8 yıl önce açıldı
    Transistör test devresi yapımı
    11 yıl önce açıldı
    PCB Kaplama Liquid Tin ile.
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dökümanlar genelde board ın üzerine yolların çiziminden ve dizgiden bahsediyor. bana board ın üretimi gerekli.
  • board'ların üretimi 2 şekilde olmaktadır. birincisi asit banyosu ile akım yollarının çıkarılması, ikincisi ise özel cnc makinalar ile bakır yüzeyin kazınarak akım yollarının çıkarılmasıdır. 2. yöntemde baskı devre şeması direkt cnc'ye programlandığı için, yolların bakır plaket üzerine çizilmesine gerek kalmaz.
  • arkadaş nasıl çizildini sormuyoki!!! plaket in nasıl imal edildiğini soruyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: qwerty72

Ayrıca iletken yolları oluşturan bakır kalınlığı , Bakırlı yolları taşıyan ( asıl ) kart kısmının kalınlığı ve yalıtkanlık katsayısı da kaliteyi direk etkiler. Ayrıca yolların dönüşlerinde 90 derecelik sivre köşeler kullanılmaması, iletken yolların ve aralarında bırakılan boşlukların çalışma voltajına, frekansına göre seçilmesi gibi temel kurallarada dikkat etmek gerekli.

Detaylı bilgi için PM. atabilirsin.

Not Acele çizim için pardon...

PCB üretimi

Baskı devrede 90 derecelik sivri köşeler kullanılmasının devreyi nasıl etkilediği hakkında bana bilgi verirmisiniz?

• Ütü yöntemi, pozitif20, ya da elle çizmenin dışında kalan son yöntem ise PCB firmalarına başvurmak benim bildiğim. Herhangi bir PCB çizim programı ile çizdiğin tek ya da çift taraflı devrenin seri üretimini yaptırmak istiyorsan GERBER350 formatındaki output bilgilerini söz konusu firmalara internetten gönderiyorsun. Adamlar bir kere senden tooling bedeli olan 250-300 euro gibi bişey istiyolar. Daha sonra kart başına ebatına göre 5-10$ civarına seri olarak PCB üretiyorlar.

Tabi çalışıp çalışmaması hakkında sorumluluk kabul etmiyorlar... Ben bir kere bu işi denedim. Devrem fos çıktı. Bir daha denemeye cesaret edemiyorum. En iyisi al eline EDDING kalemini, tuzruhu perhidrolünü babalar gibi otur devreni çiz... :)
  • benim istediğim o aşaması değil. mesela edindiğim bilgi o yeşil kartın üretiminde genellikle FR-4 diye bir madde kullanılıyormuş. işte bu maddenin dielektrik katsayısı falan var. kartın bu tip özelliklerini arıyorum. bi qwerty72 anlamıştı cevap gelmedi hala.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.