Şimdi Ara

pcb tasarım ücretlendirmesi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir arkadaşım firmasında satış yapmak üzere 15x10 luk tek katmanlı bir devre tasarlamamı istedi. işte devreyi tasarlamak, gerekli malzemeleri tedarik etmek, çizmek, deneme baskı devre yapmak, kutuya montaj, kutu delikleri, ölçüleri, pcb yazılımında yeniden tasarlamak, pcb üreticileriyle görüşmek, dizayn üzerinde 3-4 kez yeniden düzenlemeler vs gibi işleri yaptım. yaklaşık 15 gün sürdü. Şimdi de yaptığım bu işlerin bana maliyetini sordu (yani hiç tanımadığım birine yaptırsaydım ne kadar öderdim? gibi) yani harcadığım emek ve zaman. Bu işlerle ilgilenen arkadaşlar böyle bir işin maliyeti nedir? ya da tahminen karşılığı ne olmalıdır. (tabi sonuçta herşey para değil, karşılıksız da yapabilirim ama sonuçta işin ticaretini yapacağından emeğimin karşılığını da ödemek istiyor)
    Teşekkürler.



  • Arkadaslar knu hakkinda fikri olan yok mu hic?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500 ila 1000 lira arası Olabilir Hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kart ticari olarak çoğaltılıp basılacaksa 1000₺ duruma göre daha fazla isteyin.Tek kullanımlıksa sadece malzeme maliyetini isteyin.Nede olsa arkadaşınmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kart tasarımında maliyet vs işlerine bakılmaz. Know-how bakarsın. Duruma göre söylersin. Bu adamın büyük bir işini çözüm kendi ürününe çok katkı sağlarsa fiyatlandırırsın. Burda yaptığın devreye bakma. Yaptığın devreyle neyi çözdün, nasıl bir katkı sağladın buna bak. Ona göre fiyat verirsin. Yok Eğer arkadaşın dediği gibi 1 adet filansa arkadaşındır gerekirse benden der geçersin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.