Şimdi Ara

pc ye oto ses sistemi kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
2
Favori
6.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben oto ses sistemini pc ye uygulamak istiyorum
    bunu nasıl gerçekleştirebilirim?
    gerekenler nelerdir?
    maliyeti ne kadar?
    (ses sistemimde
    1 tane kabinli woofer markası jbl, pioneer, kicker 1000w
    speaker jbl, pioneer -watt karar veremedim
    anfiyi sizin tecrübelerinize bırakıyorum
    tweeter gereklimi?
    kuracağım ses sisteminin evi sallamasını istiyorum
    ses kartıım: soundmax hd audio

• arkadaşım bu iş gerçekten emek ve maliyet gerektiren bir şeydir.
    bu işe girmemen daha doğru olur. giricem dersen yinede yardımcı oluruz.

Ben sana gerekli malzemeleri yazayım;
    1.En az iki adet hoparlor. (1. bass diğeri mid olabilir)
    2.bunları sürebilicek güçte anfi
    3.anfi güç kaynağı (anfiyi çalıştırabilicek power supply)
    4.pasif crossover (pasif filtre)
    5.bu sistem için kaliteli kablolar mt'si size kalmış.
    6.pc için kaliteli ses kartı (24-bit ses kartı)

gerçekten doğal sese bu şekilde ulaşabilirsin.
    oto sistemi bu şekilde uyarlanabilir.
    ya da hazır ev anfisi alıp bu işi kolaylaştırabilirsin.
    anfi çok elektrik yakıyor. ay sonu gelen faturalar yüzünüzü güldürmeyebilir.
    ayrıca diyelim bunları yaptınız kurdunuz. sistemi açtıgınızda ses de verim alamayabilirsiniz.
    çünkü sistem soğuk biraz dinledikten sonra uzun lafın kısası sistem ısındıktan sonra verim alabiliyorsunuz.
    dediğim gibi bu iş zahmetli ve cok zevkli
    gerisi size kalmış kolay gelsin..

• ferhat benim el yapımı var evimde 800 w mid - bass 200 w tiwiter 1000 w anfi var inliyor heryer :)
    ama cok pahalıya mal olur bi elektronikci tanıdıgın olcak yada kendin havya tutabiliyorsan yapıcan kendine bitane anfi ucuz yollu ses kartı fark yapmaz o kadar. örnek Tda 1562 Entegreden anfi yapabilirsin kendine googleden araştır ;)
  • Bendede var oto sistemi boşta takmayı bende düşündüm ama bakıyom ki çok çetrefilli işmiş es geçelim...
  • arkadaşlar yardımlarınız için saolun oto ses siteminin eve uygulamasının zor olduğunu anladım ve vazgeçtim şuanda aklımda pc ses sistemlerinden almak 5.1 veya 7.1 düşünüyorum fiyatı ve ses kalitesi uygun olmasını istiyorum (benim tercihim logitech Z5500 fakat fiyatı tuzlu :D ) logitech Z5500 uygun fiyata bilen veya ona yaklaşık farklı bir sistem bilen varsa cevaplarını bekliyorum
    not: Creative iyi diyolar fakat int. yorumlarında ve dış görünüşü bakımında şüphede kaldım sizce nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhat1258 -- 6 Mayıs 2011; 22:31:39 >

• Veridğin resimler pek oto ses sistemine benzemiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oto ses sistemi kurulum
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cevapları okusaydın bu cevabı kullanmazdın gibime geliyor
  • cevapları okumadan sana bi cevap vericem kardeş
    Eve sistem kurcaksan bi tane 30 amper bi adaptör lazım sana anfiyi üstadlara bırakıyorum onlar bilgilendir.hoparlör olarak tize gerek yok bi tane takım alsan içinde midler tizler ve baslar beraber oluyo zaten.Anfiyi alman için basın vatt ve RMS sine bakmak lazım dediğim gibi usta olanlar bilir pek bilgim yok anfiler hakkında
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhat1258

arkadaşlar ben oto ses sistemini pc ye uygulamak istiyorum
    bunu nasıl gerçekleştirebilirim?
    gerekenler nelerdir?
    maliyeti ne kadar?
    (ses sistemimde
    1 tane kabinli woofer markası jbl, pioneer, kicker 1000w
    speaker jbl, pioneer -watt karar veremedim
    anfiyi sizin tecrübelerinize bırakıyorum
    tweeter gereklimi?
    kuracağım ses sisteminin evi sallamasını istiyorum
    ses kartıım: soundmax hd audio

Arkadaşım git kendine
    1) 400 watt 15 amper 3 adet psu( pc güç kaynağı)
    2)3-4 metre kablo(0.75)
    3)Lehim havyası-5 kanallı lehim
    4)20 lik 3 adet direnç
    5)3-4 metre kablo(2.0)
    6)Kendi seçimine göre anfi ve hop.ler
    7)Kablo(6 avg)
    8) 2 adet elektirik bandı
    9)1 adet pc güç kablosu
    10)Elet takımları.

Sana lazım olabileceq a dan z ye herşey yukarıdaki listede var bunları kendine edin ve sırasıyla ilk önce pc poverlerını 12 volta ayarlamaya gldi.git ilk önce bi elktornikçiye tüm powerlerın 12 wolt çıkışarını diğer çıkışlardan ayırttısonra elinde bulunan o 3 adet dirençle bunları paralelle tek çıkış olaraq al elinde 39.5 amper bi güç kaynağı bulunruyorsun bunu anfine bağla yanlış bağlama anfine zarar verebilirsin. + ve - ye diqqat et daha sonra gözüne çarpaçaktır anfinin gnd diye bi güç girişi + dan o gnd kısmına bi kablo keç 5 cm lik 2.0 kablo ilebu senn elnde bulundurduğun anfinin çalışmasını sağlayacaq daha sonra elende bulunması için aldığın 6 avg kablolarla anfini hoparlorüne bağla bu şeklde sadece geriye kalan pc den anfine giriş çekmeq ama şu var ki diqqatli olmalısın 2 frand kondansatör kullanmalısın eğer anfin fazla geri itme uygularsa pc ses kartını yakar bu kondansatorler bunu önleyeceqtir.

Eğer bi sorunuz olursa yada anlamadığınız bi yer elmden geleni yaparım.Çorumda olan arkadaşlar msj atsınlar elmden gelen her yrdmı yaparım Bu işle uğraşmaq sabır ister eğer bilgi ve sabra sahip değilseniz lütfen uğraşmayın büyük maddi ve manevi kayıplara yol açarsınız eğer ki bu işi bilmiyorsanız gidin alın 5+1 kullanın ok

• arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var bende premier anfi var bunu eve nasıl bağlayablrm power 400w çıkış 10/16v nasıl bağlarm ucuz bi maliyetle sadece bağlaması saolun.
  • İhtiyacım olmasada yinede yazılanları uygulayasım geldi :)) anlatımlar çok iyi.
  • ya bunun yerine hifi sistem kur bence oto ses sitemi evde bence cok saçma geliyor /: arabadaki tadı vermiyor

seste güç kadar akustikte çok önemli zevk almak istiyorsan sesten akustik cok dikkat etmem lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 20 Haziran 2011; 5:36:12 >
  • kardeşim size bi sorum olacak ben eve sistem yapacam;

şimdi bende 300 watlık power suply war kablolarnı kesdim hazır

anfi alacam 1500 watlık bide 1000 watlık bass alacam sizce

benm alacağım anfi yi power suply kaldrırmı bi sorun yaşarmıyım??
  • quote:

Orijinalden alıntı: altuntas50

kardeşim size bi sorum olacak ben eve sistem yapacam;

Elinizdeki power sub. Kaç amper veriyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinalden alıntı: altuntas50

kardeşim size bi sorum olacak ben eve sistem yapacam;

• firatakdag kullanıcısına yanıt
    onu ölçmedm malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: altuntas5

onu ölçmedm malesef

Üstünde yazar ölçmenize gerek yok 12 V altındada verdiği amper yazar ( xxA gibisinden )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • altuntas50 A kullanıcısına yanıt
    https://store.donanimhaber.com/65/c4/dc/65c4dc6b9668476497cc19af2f386713.jpg pc ye oto ses sistemi kurmak pc ye oto ses sistemi kurmak

power suplynin resmi bu arkadaşlar sizce kaç amper veriyor alacağım 1500 watlık anfiyi çalışdırırmı sizce 300 watlık powerim

• altuntas5 A kullanıcısına yanıt
    buda yan tarafı tam yanı az onceki attğm ile birleşik yani resim powwerin arkasındaki yazılar lutfen tam bi bilgihttps://store.donanimhaber.com/60/d3/bb/60d3bbd78cbe288c325933976a3f780e.jpg pc ye oto ses sistemi kurmak pc ye oto ses sistemi kurmak

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.