Şimdi Ara

Pc yazılım hakkında sorular ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar konunun nereye açılacağını tam bilemedim bu yüzden özür diliyorum umarım doğru yere açmışımdır yanlış yere açtıysam'da doğru yere taşınsın lütfen.

Sorularım aslında çok basit olabilir fakat , sanırım çoğu xp'ye uyarlı soruların.
    Bende Windows 7 kullandığım için bazılarını biliyorum bazılarınıda bilmiyorum ..

Sorular :

1. Bilgisayar birimlerinin çalışmasını sağlayan ve komut gruplarından oluşan yapıya ....……denir.
    2. Windows açıldığı anda ilk ekrana gelen bölüme ………………………… denir.
    3. Windows işletim sistemini kapatmak için Başlat menüsünden ……………………seçilir.
    4. Sistem özelliklerini görmek için …………………………................... simgesi kullanılır.
    5. Silinen dosyaların geçici olarak tutulduğu alana …………………………………………….denir.
    6. Masaüstü ekran resmini değiştirmek için denetim masasından …………………………….seçilir.
    7. Klavye ayarlarını değiştirmek için denetim masasından…………………………….. seçilir.
    8. Bilgisayarda yüklü olan yazıcıları görmek için başlat menüsünden ………...……….seçilir.
    9. Herhangi bir konu hakkında bilgisayardan yardım almak için …………… tuşu kullanılır.
    10. Bilgisayarda seçilip kopyalanmış bir dosyayı farklı bir konuma taşımak için sağ tuştan ……… komutu
    verilir.
    11. Masaüstünde yeni bir simge oluşturmak için farenin sağ tuşu tıklanarak…………/…………. komutları
    seçilir.
    12. Wordpad’de hazırlamış bir dosyayı kaydetmek için dosya menüsünden ……….. komutu verilir.
    13. Wordpad de hazırlanmış bir dosyanın kâğıda nasıl çıkacağını görmek için………………………..
    simgesine tıklanır.
    14. Wordpad programını kapatmak için klavyeden ………………………….. tuşlarına basılır.

Noktalı yerlere uygun kelimeleri bulamadım rica etsem bildiklerinizi söyler misiniz ???
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bu konu kilit lütfen 2 tane açmışım aynı konudan özür dilerim
  • bu nedir yaw okumadım
  • Bunlar 9.Sınıf Seçmeli Bilgisayar Dersi sınav soruları gibi sanki Neyse cevapları verelim
    1-Emin değilim ama Toplu Komut Dosyası(.bat) olabilir
    2-BIOS
    3-Bilgisayarı Kapat
    4-Bilgisayarım
    5-Geri Dönüşüm Kutusu
    6-Görünüm ve Temalar>Masaüstü Arkaplanını değiştir
    7-Yazıcılar ve Diğer Donanım>Klavye
    8-Yazıcılar ve Diğer Donanım>Yazıcı ve Fakslar
    9-F1
    10-YAPIŞTIR
    11-YENI>KLASOR/DOSYA
    12-KAYDET
    13-BASKI ÖNİZLEME
    14-ALT+F4
  • quote:

Orijinalden alıntı: nexus38

Bunlar 9.Sınıf Seçmeli Bilgisayar Dersi sınav soruları gibi sanki Neyse cevapları verelim
    1-Emin değilim ama Toplu Komut Dosyası(.bat) olabilir
    2-BIOS
    3-Bilgisayarı Kapat
    4-Bilgisayarım
    5-Geri Dönüşüm Kutusu
    6-Görünüm ve Temalar>Masaüstü Arkaplanını değiştir
    7-Yazıcılar ve Diğer Donanım>Klavye
    8-Yazıcılar ve Diğer Donanım>Yazıcı ve Fakslar
    9-F1
    10-YAPIŞTIR
    11-YENI>KLASOR/DOSYA
    12-KAYDET
    13-BASKI ÖNİZLEME
    14-ALT+F4

Evet Sınav Soruları :D
    Çok sağolasın :)
  • arkadaşımız gayet güzel açıklamış,emin olmadığı ilk maddeyide ben yazayım.

1- işletim sistemi olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.