Bildirim
*** PC - TV Baglantisi
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
öncelikle ekran kartının s-video çıkışı olması lazım. eğer varsa görüntüyü aktarabilirsin.
TV'de de s-video varsa sorun yok. gidip bir s-video kablosu al ve birbirlerine bağla, sonra bilg.a restart at. görüntü artık TV'de olur.
tv'de s-video girişin yok, scart girişin varsa da problem değil. scart dönüştürücü alırsın, bilg.dan gelen s-video kablosounu scart dönüştürücüsüne bağlayıp, dönüştürücüyü de TV'ye bağlarsın.
sesi aktarman çok zor, çünkü tv ve bilg.daki sesin kodlanması farklıdır. çok iyi bilmiyorum ama TV'lerin içine bir çip yerleştirerek bu sorun aşılabiliyor. Teknik servis sağlayan bir yerle görüşmeni öneririm. -
Goruntuyu ktarmayi basardim. Bir scart donusturucu ile pc'den gelen S-Video kablosunu TV'ye bagladim.
Scart donusturucu uzerinde 3 giris var;
1. Sari: Goruntu icin
2. Kirmizi
3. Beyaz
Kullandigim Creative 5.1'in subwoofer'indan cikan kirmizi ve beyaz cikislari, hoparlorler yerine scart donusturucu uzerindeki Kirmizi ve Beyaz girislere baglarsam ses alabilir miyim??? Elimde her iki ucunda kirmizi ve bayaz girisleri olan bir kablo var, kutusunda muzik aktarimi icin filan diyor. -
kompozit bağlantı sarı, kırmızı ve beyaz kablodan oluşur. sarı ile görüntü aktarılır. kırmızı ve beyaz kablolar ile sağ ve sol ses. ama kompozit bağlantı en kötü bağlantı çeşididir.
lafı geçmişken bağlantıları kötüden iyiye doğru sıralarsak : kompozit, Scart, S-Video, ScartRGB (17-18-19. pinler RGB olduğundan dolayı nefis görüntü aktarımı olur ve avrupda kullanılır) vee en bombas aktarım komponent bağlantı.
şimdi dostum sen s-video ile bağlantı yapmışsın çok güzel, sakın sarı kabloyla bağlantı kurma görüntü kalitesi düşer.
ses aktarımını bir dene ama olacağını pek sanmıyorum. sesi bilgisayardan 5+1 yoluyla alman bence çok daha iyi olur ki creative 5.1 bence süper bir hoparlör sistemi. Tv'den gelecek ses onun yanında vızıltı kalır. creative gibi surround etkisini TV veremez zaten.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X