Şimdi Ara

Pc Toplamak mı ? Laptop Almak mı ? Hazır kasa almak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En baştan söylüyorum ilk yatırım maliyetinde ekonomi açısından bakıcaz arkadaşlar.

Hazır toplanmış kasa alırken mi laptop alırken mi yoksa kendi topladığımız kasamı daha ekonomik oluyor olaya kasa topla ilerde ekran kartını değiştirebilirsin vs vs mantığıyla bakmıcaz ilk yatırım maliyeti olarak düşünelim bu sorunun cevabını.

Birde şunu sormak istiyorum oyun oynarken laptop değilde neden masaüstü tercih ediliyor ?

• Ben sabit biryerde oynarım kasayla takılırım diyorsan tabiki kasa toplamak çok daha mantıklı. Ama ekran kartı fiyatları şuanda uçuk ramlerde öyle. Ben laptop tercih ettim mesela heryere rahatça götürebilmek için. Kasanın tercih edilmesinin sebebi kasa daha flex çalışır hem soğuk hem de daha performanslı olur. Laptoplarda işlemciler ekran kartları küçültüldüğü için performansta biraz kayıp oluyor elbet. Fakat Nvidia'nın açıklamasına göre mesela GTX1050TI masaüstü ile laptoplarda aynı şekilde çalışıyor. Kasa daha ekonomik olur laptoplar ise biraz daha maliyetli.
  • Toplama bilgisiyar daha ekonamik olur cunku parcaları sen seciyosun ama bası hazır kasalar oluyor anlara laf yok.Ama turbax gibi seyler almayın i7 dıye mobil islemci koyuyolar sınerjı inventus ebrar gibi sitelerdeki toplama bilgisiyarlar guzel oluyor

neden masaustunedenleri
    1-)guncellemeye acık donanım bakımından
    2-)leptoplara gore bakımı daha kolay
    3-)kasa camlı olunca sekli oluyor o yeter :)

butcesoylerseniz sije guzel bir makıne toplayabiliriz:))
  • Sisteme göre değişir ama laptoplar daha çok iş, aile veya düzeni olmayanlar için. Bazen r3 1200+1050 ti sistem indirimde olur 2400tl satar bazen indirim yapmazlar orjinal fiyatı 2600dir öyle satarlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne için kullanacağın en önemlisi.Maliyet bakımından kasa toplama ve hazır kasa arasındaki fark fiyat yükselince ortaya çıkıyor.Yani 1.5-2000 tl arası sistem için hazır kasa alın.Toplamakla uğraşmayın.Ama masaüstününde ayrıyeten klavye,mouse,hoparlör,mönitör masrafı oluyor.Savaş,online oyunları ve grafik ise hazır kasa.Basit spor oyunları,forum için laptop.
  • Aynı bütçeyle daha iyi bir masaüstü toplanır anacak laptopunda taşınabilirlik özelliği üst seviyede. İlave olarak Pascal serisi ekran kartlarında masaüstü ve mobil ayrımları ortadan kalktı, performansları aynı.

• Kesinlikle toplama pc. Laptopla ugrasilmaz hem cok pahali hemde parcalari masaustune denk degil( i7 8700 ile i7 8700m ayni degil)

Imkanin varsa masaustu daha iyi ve keyifli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Csgo Kasa Açmak Mantıklı Mı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şuanki şartlarda laptop>hazır sistem> pc toplama
  • laptoplardan kesinlikle uzak dur hiçbiri fiyatını hakeden donanıma sahip değil. şuan ilginçtir hazır sistemler toplamalardan daha ucuza gelebiliyor topladığın bütçene denk hazır sistemlere mutlaka bak derim senin topladığından çok daha iyi olabilir aynı fiyata

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    güneşin batıdan doğacağı gün yaklaşıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.