Şimdi Ara

Pc toplama performans, intel vs amd...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maksimum 650tl ayıracağım işlemci için. Amd FX-8350 4ghz 16mb 8çekirdek çarpan kilitsiz işlemci mi? Intel i5 4460 soket 3.2ghz işlemci mi? Tercih etmeliyim. Ram 8gb 2400mhz kingston hyperfuryx olacak. Ekran kartım R7 240. Veyahut başka önerisi olan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyun içinse ekran kartını yükselt bu kartla o ișlemcilere gerek yok.

• Cpt.Ee kullanıcısına yanıt
    Tam olarak anlayamadım. Sistem tercihimi değiştirdim. i5 skylake 6400 veya 6500 alıcam 8gb 2133mhz ram. Ekran kartım şimdilik kalıyor. Satabilirsem bir kaç ay içinde gtx750ti alıcam. Sizin bahsettiğiniz, ekran kartı bu işlemcilerle olmaz mı? Yoksa işlemciler gereksiz mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: JuliAddict

Tam olarak anlayamadım. Sistem tercihimi değiştirdim. i5 skylake 6400 veya 6500 alıcam 8gb 2133mhz ram. Ekran kartım şimdilik kalıyor. Satabilirsem bir kaç ay içinde gtx750ti alıcam. Sizin bahsettiğiniz, ekran kartı bu işlemcilerle olmaz mı? Yoksa işlemciler gereksiz mi ?

Benim demek istedigim r7 240ın yanina ne islemci takarsan tak alabilecegi fps bellidir.
    Gerekirse ișlemciden kıs ama iyi bir e.karti al.
    Darboğaz yapmasin yeter.

Usta şimdi işler biraz karışık benim tarafta. 6.nesilden vazgeçmek istemiyorum. Bu yüzden ekran kartım beni bi kaç ay götürsün istedim. Böyle olunca da ikinci el ekran kartlarına bakmaya basladım. Şuan ekran kartım satılıkta. Asus r7 250x 1gb satan birisiyle anlastım uygun fiyata. Ekran kartım satılır satılmaz onu alıcam. İşlemciyi yenilemesi zor ama ekran kartını yenilemesi basit bu yüzden işlemcimi yüksek tutayım aylık elime geçen parayla da gtx750ti alayım dedim. Eğer r7 250x 1gb olursa ne düşünüyorsun? Elimdeki ekran kartıyla hemen hemen takas niteliğinde olucak finansal olarak. 20-30 lira civarında fark ödicem. R7 250x 1gb beni bi kaç ay götürür mü? En azından h1z1 i medium ayarlarda akıcı oynayabilir miyim bu sistem ve bu ekran kartıyla. Muhtemelen önümüzdeki bir ayda h1z1 oynarım full

• quote:

Usta şimdi işler biraz karışık benim tarafta. 6.nesilden vazgeçmek istemiyorum. Bu yüzden ekran kartım beni bi kaç ay götürsün istedim. Böyle olunca da ikinci el ekran kartlarına bakmaya basladım. Şuan ekran kartım satılıkta. Asus r7 250x 1gb satan birisiyle anlastım uygun fiyata. Ekran kartım satılır satılmaz onu alıcam. İşlemciyi yenilemesi zor ama ekran kartını yenilemesi basit bu yüzden işlemcimi yüksek tutayım aylık elime geçen parayla da gtx750ti alayım dedim. Eğer r7 250x 1gb olursa ne düşünüyorsun? Elimdeki ekran kartıyla hemen hemen takas niteliğinde olucak finansal olarak. 20-30 lira civarında fark ödicem. R7 250x 1gb beni bi kaç ay götürür mü? En azından h1z1 i medium ayarlarda akıcı oynayabilir miyim bu sistem ve bu ekran kartıyla. Muhtemelen önümüzdeki bir ayda h1z1 oynarım full

O zaman düşündüğün gibi yap kardeş.
    H1z1 oynamadım ama medium ayarlarda bircok oyunu oynatır diye düşünüyorum r7 250x.
    Ben hd 7770 kullaniyorum şuan, 250x yakin performansta bi kart birçok oyunu mediumda rahat oynuyorum.

İşlemciyi skylake i3 6100 3.7ghz yaptığım zaman 400 tllik bir ekran kartı bütçesi oluşuyor. Hocam i3 6100 ile i5 6400 arasında pek fark olmaz derseniz 400tl ye önerebileceğiniz oyun için ekran kartı var mıdır?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SAT] Amd FX6300 işlemci ve fan
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    İ3 6100 ün oyunlarda daha iyi performans verdiğini fakat çift çekirdek olduğunu yazıyor. Çift çekirdek olması düşündürdü

• quote:

İ3 6100 ün oyunlarda daha iyi performans verdiğini fakat çift çekirdek olduğunu yazıyor. Çift çekirdek olması düşündürdü

Çift çekirdek sıkıntılı bi iş g3258de kimi zaman yasiyorum sıkıntılarını.
    Fifa serilerinde ve farcry 4te sikinti yapiyor.
    Bu devirde 2 cekirdek alinmaz.

Ekran kartını bir sonraki adım yapacak gibiyim o zaman :/ şimdi finaller bitiyor , şu önümdeki 1 ayda rahat rahat oyun oyniyim diye düşünmek de istiyorum ama biraz da geleceğe yönelik iş yapayım dersem ekran kartım olmuyor :/ ekran kartına bi kaç alıcı çıktı da geri dönmediler hemen arasalar bari:D

• Kardeşim bu kadar dar bir bütçeyle neden skylake ddr4 sistemle uğraşıyorsun? Bütçen kısıtlıysa, amd işlemci bakacaksın. Ekran kartına abanacaksın. Çok basit. DDR4 sistem kurup r7 250x ekran kartı mantıklı gelmedi bana.
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Hocam ddr4 skylake yapmak istiyorum çünkü ileride ekran kartımı güçlendireceğim. İşlemcimi güncellemek daha zor. Ve şuan skylake ile eşit fiyat amd ler skylaketen kat kat düşük performans veriyor. Ddr4 dizip ekran kartımı sonradan güçlendirmek istiyorum ki dar bütçeyle takside bağlanmış güçlü bir pc kurayım. Aylık gelirimle de önce ekran kartı sonra bir 8gb ram daha sonrada kasa değiştirerek bir kaç ay içinde güncel teknoloji ve intel bir pc kurarım.

• JuliAddict kullanıcısına yanıt
    Bu mantıklı. 2. el satabileceğin bir ekran kartı bakman lazım o halde. Bi de oyun oynayacaksan i3 le uğraşma bence.
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Hocam işlemci soğutucu almalı mıyım ?

• JuliAddict kullanıcısına yanıt
    AMD DEVRİ BİTTİ BÜTÇEN VARSA ZORLA İ7 6700K ALABİLİRSİN.
    BİDE Z170 CHİPESTLİ ANAKART OLUNCA UYUMLU OLUR İ3 VE AMD ARTIK GERİDE KALDI
    İ5 6600K DA ALABİLRİSİN
  • Hocam uçtun beya :D :D işlemcide 700tl üstüne çıkamam :/ hatta şu toplama sitelerinden kurduğum için sistem ucuz gözüküyordu. Meğer bi 100 lira pahalıymıs. Bide siteler hakkında yapılan yorumları okuyunca.Kara kara düsünmelere geçtim.vatandan alıcam muhtemelen ancak bi 100lira pahalı ne yapıcam bilmiyorum. i5 6400 düşünüyorum şuan. 1200 tl param var. Kurduğum anakart hdd ram işlemci dörtlüsü 1326tl ye geliyor vatanda.

• Oyun içinse ekran kartını yükselt bu kartla o ișlemcilere gerek yok
  • krmkng88888 K kullanıcısına yanıt
    Usta gtx 750ti alıcam. Şimdi oyun için düşünürsek... i5 4460+8gb 1600mhz ram+gtx750ti'mi?..... i5 6400 +8gb 2133mhz+gtx750ti mi?...... Yoksa amd fx8370+8gb+gtx750ti mi en verimlidir?

• bende aynı dertten muzdaripim yaw

ama heralde 22 yıllık amd yarenliğime bende bir son veriyorum

anakartım cortladı (üzerindeki x2 550 işlemcimi de ya satacam ya saklayacam artık )

a10 7870 apu mu dersin, yoksa fx 6300 mü ya da fx8300 mü derken,

bu arada, bütçeyi de azıcık esneterek (ama limite gelerek de)

i5 6500 ve Asus B150 PRO GAMING D3 de karar kılacaz gibi görünüyor

ek bütçe açamadığımdan dolayı, şimdilik, emektar ekran kartımla (msi 6850 cyclone) takılacağım artık

bu arada diğer bileşenlerim de,

(2x4) 8gb kingston hyperX savage 1600mhz
    150gb wd raptor hdd
    3tb wd caviar green hdd
    lianli lancool k62 fulltower kasa

• ben 4460 kullandim oyunlarda, bir sikintisini gormedim, gtx 960 vardi yaninda da, son ayarlar olmuyor ama sona yakin oluyor 1080p'de, gta v, sleeping dogs, watch dogs filan oynamistim, sistemi degistirmeden once athlon ii x4 635 ve 6850 ile denedim biraz ama watch dogs'u, oynanacak gibi gostermiyordu goruntu kalitesini
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.