Şimdi Ara

Pc müh için özyeğin mi ikü mü ytü mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar PC Mühendisliği için 1 sene daha kalıp 50k'ya girerek özyeğin %50 burslu gitmek mi ya da 20kya girmeye çalışıp son zamanlarda bozduğu söylenen ytü'ye gitmek mi yoksa bu sene istanbul kültür üniversitesinin %50 burslusuna gitmek mi daha mantıklı?

Özyeğin tam burslu- 6k
    YTÜ tam burslu- 19k
    İKÜ tam burslu-37k

• O sıralamayı yaptıktan sonra hiçbir özel üniye gitmem. (Bilkent hariç) Koç bile düşünmem.

Tercih senin gene de. 30 K da İÜ, Marmara, YTÜ olarak yazarım. Daha sonra tutmazsa özelleri sıralarım.
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Neden özel ünileri saf dışı tutma gereksinimi gösterdiğini anlamaya çalışıyorum ben de ondan yardım istedim
  • 1-Ozel universiteleri herkes tanimaz.

2- vakif universitelerinin ogrenci araligi daha genistir burssuzlari 50 binden alirken burslulari 10 binden alabilir.

3- vakif universitelerinin populerligi degiskenlik gosterebilir. 5 sene sonra koc universitesinin kalitesinin ne olacagi mesela bilinemez ya da 10 sene sonra peki 10 sene sonra dusuk kalite bir ogrenci profillerine sahip insanlar ciktiginda sen zamaninda 20 binden bile girsen sana bu zarar verir. Devlet universitelerinde bu durum cok zor. Sirasi 15 k 20 k oynar ama bellidir.

Avantajlari yok mu? Var daha iyi bir kampus daha fazla yurtdisi sirketlerle iletisime gecme sansi daha iyi bir dil ogrenimi vs . okunabilir mi kesinlikle ama ben 10 k 20k olsam ve amacim muhendislik vb bir alansa devleti secerim.

Bu soylediklerimin buyuk cogunlugu itu mezunu akademisyenlerle aramizda gecmis konusmalardada bu kisilerin gorusleridir.

Is hayatinda artik kisinin niteligi onemli istersen arel uniden mezun ol iyi bir yazilimci isen isine hakimsen her turlu is alaninda karsiligini alir istedigin konuma 3 sene de olmasada 5 senede ulasirsin. Her sey nitelikli olmaya bakar

Bogazicinden cikip 4000 bin lira kazanan ya da tutunamayanlarda illaki vardir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Saçmalamışsınız.
  • bos bos konusma

Bir sey biliyorsan argumentum sunarsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 12 Ağustos 2018; 11:04:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

1-Ozel universiteleri herkes tanimaz.

2- vakif universitelerinin ogrenci araligi daha genistir burssuzlari 50 binden alirken burslulari 10 binden alabilir.

3- vakif universitelerinin populerligi degiskenlik gosterebilir. 5 sene sonra koc universitesinin kalitesinin ne olacagi mesela bilinemez ya da 10 sene sonra peki 10 sene sonra dusuk kalite bir ogrenci profillerine sahip insanlar ciktiginda sen zamaninda 20 binden bile girsen sana bu zarar verir. Devlet universitelerinde bu durum cok zor. Sirasi 15 k 20 k oynar ama bellidir.

Avantajlari yok mu? Var daha iyi bir kampus daha fazla yurtdisi sirketlerle iletisime gecme sansi daha iyi bir dil ogrenimi vs . okunabilir mi kesinlikle ama ben 10 k 20k olsam ve amacim muhendislik vb bir alansa devleti secerim.

Bu soylediklerimin buyuk cogunlugu itu mezunu akademisyenlerle aramizda gecmis konusmalardada bu kisilerin gorusleridir.

Is hayatinda artik kisinin niteligi onemli istersen arel uniden mezun ol iyi bir yazilimci isen isine hakimsen her turlu is alaninda karsiligini alir istedigin konuma 3 sene de olmasada 5 senede ulasirsin. Her sey nitelikli olmaya bakar

Bogazicinden cikip 4000 bin lira kazanan ya da tutunamayanlarda illaki vardir.
    Mezuna bıraktım ya zaten teşekkürler yorumlarınız için de, devlette okumayı düşünüyordum zaten sizin tavsiyelerinizle de kesinleşti.

Vakıfların bir de şöyle bir artısı varmış duyduğuma göre, proje yapmak için para vsvs gerekiyorsa bir sıkıntı olmuyormuş bunun hakkında bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Requiet -- 12 Ağustos 2018; 13:28:0 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ODTÜ mü TOBB mu
    13 yıl önce açıldı
    İTÜ mü YTÜ mü?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    uza.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Requiet

Mezuna bıraktım ya zaten teşekkürler yorumlarınız için de, devlette okumayı düşünüyordum zaten sizin tavsiyelerinizle de kesinleşti.

Vakıfların bir de şöyle bir artısı varmış duyduğuma göre, proje yapmak için para vsvs gerekiyorsa bir sıkıntı olmuyormuş bunun hakkında bilginiz var mı?

Alıntıları Göster
    Proje işi her iki taraftada sıkıntı desteği okullar sunmuyor, sunsa da bir noktaya getirecek zihniyet yok. Ancak vakıfta destek konusunda şu açıdan artı olabilir; vakıf üniversitelerinin kadrosu daha gözde popüler hocalardan oluşur. Medyatik ve çevresi geniş kişilere erişip, destek alma, şans yaratma konusunda daha avantajlı olabilirler.

Yukarıdaki ergenin laflarına bakma sen. Bende bu yollardan geçtim. 2009 da girdim. 2011 ve 2016 da sınavlara girdim. 5 farklı üniversite değiştirdim. 5 tanesinden 3 tanesi devlet üniversitesi 2 tanesi özel üniversiteydi. Devletlerden 2 tanesi yurtdışında okudum.

Anlatmak istediğim artık bazı şeyleri görebiliyorum. Olayın esası reklam, özel üniversitelerin nolacağını bilemezsin. Yarın ekonomik buhran var bak o Hüsnü ÖZyeğin bu krizde bir batar. Milyar dolarlık adam okulu başkasına devretmek durumunda kalır. Devlet garantör değil bu konuda e noldu? Senin diplomanın kalitesi doğrudan etkilenecek bu durumda ama devlete bir şey olmaz.

Özellerin bir avantajıda birokratik işlerdir. Okulla sorun yaşama ihtimalin daha az evrakta gecikme, hatada düzeltilebilir. Devlet bu konuda tamamen şans. Öğrenci işlerinde hata oldu mu? Kıvrandırabilirler.

Ben her şeye rağmen devleti seçerim. Artıları eksilerinden çok daha fazla.

TÜrkiye için konuşursak benim gözümde ÖDTÜ mezunu bilkent mezunundan üsttedir. Diploma ve başarı olarak değil, bu kişilerden bilkente girenin puanı dahi yüksek bile olsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 12 Ağustos 2018; 17:3:38 >

• yeditepe TR'nin en gözde özellerinden biridir. 20 yılı devirdiler. Kampüsü devasadır.

Bak şimdi;

Diş Hekimliği
    (İngilizce)(Ücretli)----43.700 den almış

Diş Hekimliği (İngilizce)(Tam Burslu)----4.190 dan almış.

Farz edelim diş hekimliği istedin, parayı veren herif 40 k olmuş sen derece yapmışssın 4 k olmuşssun ama adamla aynı sınıfta okuyorsun. Devlette böyle bir durum yok işte.

Kimse sana diplomanı alırken burslumu burssuzmu diye sormaz özel üni ise direkt kafa karışıklığına sebep olur.

Mühendisliklere de bakabilirsin.

Durum daha da vahim.

26.900- Koç ÜNi BİLGİSYAR MÜH TAM BURSLU

ilk 500-Koç ÜNİ BİLGİSYAR MÜH 25%

Sen Türkiye 'de ilk 500 olsan kendini 27k dan girmiş adamla okumak istermisin,yoksa boğaziçine gidip, sadece ilk 1000-2000 kişinin girdiği yerde mi okumak istersin? Cevabı sen ver.

KOlay gelsin

• Şimdi ben yazılımı yurtdışında okudum ancak benim Türkiye’de yazılımcılarla çevrem geniş.

Öncelikle yazılımda istersen Namık Kemal çorlu yazılım veya elazığ yazılıma git veyahutta yıldız tekniğe git farketmez.

Şimdi beni burda taşlayabilirler.Umrumda da olmaz.

Alacağın eğitim hepsinde kalitesizdir.Türkiyede bir keresinde yazılım öğrenemezsin ünide.

Sana şöyle diyim benim bir haftalık projem Türkiye’deki iyi devlet ünisine giden adamın zamanında 45k ile 1 yıllık projesinden 1000 kat daha iyiydi.

Hatta 2 yıllık myo da daha iyi yazılım alırsın peki neden?

1.si Unide matematik,fizik, geometrihatta kimya hatta edebiyat ve bir ton gereksiz dersin olurken yazılım 2.-3. Sene başlıycak ve haftada 1 ders olucak.

Yazılımda bazı insanların yoğun ısrarı aksine bunlar şart değil ve yardımcı değil.Bunlar mühendislikle gelen şeyler ama yazılım bir mühendislik değildir yazılım bir dil ve mantıksal düşünmedir.Atıyorum oyun motoru yazarken ki çok düşük ihtimal bunu yazan benim arkadaşım var. Ve tek başına 3 senede yazdı ama ingiliz misal bende uğraşıyorum ne gerekiyor bana lineer cebir, matrisler veya 3D matematik bunu açıp öğrenmem gerekiyor. E dicen hani matematik yoktu ama bu çok uç ve zor örnek ve zaten unide gösterilmeyen matematik.Ünideki matematik fonksiyonlardan diffiriyansal denklemlere kadar hafta hafta gider o kadar kısa zamanda gösterirlerki ya kalırsın ya tüm gün asılırsın zorluğundan değil kısa olan zamandan.

Belki sana bu söylediklerim mantıksız geliyor ama şunu söyleyim

Şuanda amerikadaki yazılım yerlerinde çalışanların %65 i bir lisans belgesine sahip değilken sadece %5 i yazılımlarında matematiği kullanıyor.

Benim koçta çalışan 2 arkadaşım var biri %0 yaşar üniversitesi mezunu 5 sene öncesinin puanı 190 falandı barajı anca geçmişti.Kendim yazılım kastı dedi evde.Diğeride trakya mezunu en düşük puanlı devlet bu alanda

Yani kısaca yazılım evde kitaplarla, ve internetten öğrenilir.Ünide ancak sınavı geçmelik matematik fizik öğrenirsin.

Yani nereyi yazarsan yaz sende bitiyor.Ve türkiyede daha 1000 girmiş üni bir koç var. Ve ben dünyada 32. Üniye gidip zamanında eğitimini beğenmemiştim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.