Şimdi Ara

Pc Modifiye Yapıcam AMAAAA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bende burda kasalarıfalan görünce bayağı bi merak saldım yaw zaten araba modifiyesitle çok ilgilweniyodum diceksiniz o nerden çıktı valla yaş küçükk araba alamıyoz evde kimsenin de yok mecbur bizde kasaya çekicez modifiyeyi hehe

SORULARIMA BAŞLIYORUM :

A)KASANIN KAPAĞINI DEĞİŞTİRİP BÜYÜK CAMLI Bİ TANE ALAYIM DİYORUM SONRA KASANIN CAMLI TARAFINA TAM KÖŞELERDEN Bİ METAL PARÇASI PERÇİNLEYİP (BAĞLAYIP VEYA OLURSA VİDALAYIP ORASI FARKETMEZ) X ŞEKLİNDE OLUCAK ONLARIM İÇERİYE DÖNÜK TARAFINA MAVİ RENKLİ NEON KOYAYIM DİYORUM

1.SORU :BUNU YAPICAMDA KAPAĞI ÖLE BULABİLİRMİYİM BİDE O NEONLARI NERDEN NE KADARA BULURUM NEREYE BAĞLICAM ? BİDE BOYUTLU MU STANDARTMI SATIYOLAR ?

B) CPU NUN ÜZERİNDEKİ FAN BOYNA CART CURT SES ÇIKARTIYO KIRASIM GELİYO

2.SORU :NEONLU FAN VARMI BOYUTLU ? BİDE ARKA KAPAĞA KARTLARIN ÇIKIŞ YERİNİN OLDUĞU TARAFA BİRAZ İRİ Bİ FAN KOYSAM OLURMU ANAKARTTA YETERİNCE ÇIKIŞ VARMI ?

C) KASAYI BİRAZ IŞIKLA COŞTURUYUM DİYORUM GÜÇ KAYNAĞINDAN YETERİNCE ÇIKIŞ ALABİLİRMİYİM GÜÇ ÇIKIŞ SAYISI OLARAKTAN 300 W LIK BİŞEYDİ HERALDE BELKİ DAHA YÜKSEKTİR .

BUNLARI NE KADARA ALABİLİRİM ORTALAMA Bİ FİYAT VEREBİLİRMİSİNİZ BİDE FAZLA PARA OLMASSA BAŞKA ÖNERİLERİNİZ VARMI ?

BİDE BUNLARI İSTANBULDA SATAN NERESİ VAR ADAM GİBİ OLSUN AMA DANDİK MAL VERMESİN

CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonŞaman -- 26 Aralık 2006; 20:49:38 >

• Firebal Pc Modding Mağazası
    Editörün Seçimi Pc Modding Mağazası

Mod Malzemelerini Bu Sitelerden Bulabilirsin. İletişim bölümünden de adreslerine bak.

Maliyet konusunda sağlıklı bilgi veremiyorum. Ama istediğin türde bir mod yapmak istiyorsan elektronik bilgin iyi olması lazım. Yapacağın yanlışlar sana yanık bir anakart, psu veya elektrik akımı ileten bir kasa olarak geri dönebilir. Worklogs, yani yapımı teker teker anlatılan modları takip edersen daha iyi kavrarsın olayı. Kusura bakma daha fazla yardımcı olmak isterdim ama hastayım kulübe katılım varmı yokmu diye girdim. Eğer dediğim gibi bilgi edinmeye başlarsan sağlıklı bir mod un nasıl yapılacağını kavrayabileceğine inanıyorum.

• Abi ben fazla olmasada elektronikten biraz çakıyorum birkaç tamir işim olmuştur bilgisayarıda içini baştan sona topluya bilicek kadar bilgim var TABİ SİZİN YARDIMLARINIZ OLMADAN OLMUYO Kİ bu arada sana verdiğin cevap için çok teşekkür ederim .

Ama ben de ikinci bir kasa var onun psu sunu kullancam direk ordan elektriği çekiceğim için kasayla sanırsam fazla bi bağlantı oluşturmucak o psu 230 w demin baktım

He bu arada yaparken resimleri falan koyup hep birlikte yapıcaz herkesin önerisinide alıcam sonra görücüye çıkıcak acayip bişey olmasada güzel olcek gibime geliyo

Ön kapağı eski kasadakiyle değiştirip delik melik açıp ölede modifiye edebilirim fan man koyarım ama benim ana kartta bi tane fazlandan fan çıkışı gördüm bunun için yapılabilecek bişey varmıdır.

Sorularım şimdilik bunlar cevaplar hemen gelirse önümüzdeki hafta sonu başlıcam .

HE BU ARADA ÇOK GEÇMİŞ OLSUN KENDİNE DİKKAT ET.

• selamlar...
    kasanın kapağını camlı yapmak istiyosun olabilir basitte ilk önce yapacağın o kapağı çıkarıp atmak yerine tam o kapağın boyutunda plexi kestircen ve şık vidalarla 4 köşeden kasaya vidalayacan ve kasanın moda uygun olup olmadığını bilmiyom ama çok şık durur ilk sorunun cevabı tabi diyeceksin plexiyi nerden bulabilirinm tüm ışıklı tabela yapan yerlerde bulabilirsin ve bu tabelacılarda istediğin şekilde neon ışıkta yaptıra bilirsin X işaretinde demişsin meselaaa
    CPU nun üzerindeki fanı değiştirme vakti gelmiş demektir artık yeni bir fan şart
    neonlu fan var kadıköy yazıcı oğlundan bulabilirsin hatta gene neon ışıkta bulabilirsin
    birde kasanın fotosunu kor isen sana daha ii yardım edebiliriz hep beraber
    demişsin ya karrtların olduğu tarafa iri bi fan koysam onun cevabını resmi görerek verebiliriz ancak
    birde kan ve ışık enerjsini anakarttan değilde PSU dan al ki zaten anakartta yeterince fan güç çıkışı yoktur bildiğim kadarıyla 2 ad oluyo
    güç kaynağından yeterince çıkış alabilirsin fakat 300 Watt lık psu az gelir ama sistemini yazarsan belki daha net cevap verebiliriz
    maddiyata gelince şöle bi 100ytl ye istediğini rahatlıkla yapabilirsin max tutar yani daha ucuzada maal edebilirsin bunları
    mesela plexi kapak max tutarı tahminim 15 ytl
    neon ışık 2 ad alsan 40 ytl eder
    neon ışıklı fanlar piyasada mevcut gene kadıköyde bulma ihtimalin yüksek eğer bulabilirsen seni hem neon ışıktan hemde fandan kurtarır
    neyse kolay gele...

• [simage] http://www.resimkoy.com/out.php?i=737_kasa.JPG [/simage]

[simage] http://www.resimkoy.com/out.php?i=738_kasa1.JPG [/simage]

[simage]http://www.resimkoy.com/out.php?i=739_kasa2.JPG [/simage]

[simage] http://www.resimkoy.com/out.php?i=740_Kopyaskasa1.JPG [/simage]

SON RESİMDEKİ GİBİ ÇUBUKLAR KESİLİP NEONLAR ONLARA TAKILACAK VE 2. PSU NUN YERİ ORDAKİ BOŞ YERE GELİCEK

İKİNCİ MESAJIMI TAM OKURSANIZ BEN BU BİLGİSAYARIN PSU SUNA HİÇ ELLEMİCEM İKİNCİ BİR KASADAKİ PSU UYU ALICAM TEK BAŞINA O 2.PSU NEONLARI FALAN BESLİCEK O PSU DA 230 W TEKBAŞINA SADECE BOŞ DURAN PSU NEONLARI FALAN BESLİYEMEZMİ

RESİMLERDEN ANLICAKSINIZ VE DEGERLİ CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM İYİ AKŞAMLAR.

• İnş bu hafta sonuna kadar bi kaç kişi bilgilendirirde ona göre bu hafta yaparım kimse bişey yazmıyo okuyan çıkıyo ne oldu bu foruma anlamadım gitti
  • Abiler bi cevap verinde baribu hafta sonu hallediyim resimlerini falan da koyucam bi de şimdi kafama yatan bi şey daha var bende dremel e benzer bi alet var kesici uçları falan var diyorum ki bunları yaptıktan sonra plexili kapak uyduramassam bu kapağı şekil bişey çizip keseyim diyorum.

Plexiyi ortalama ne kadara olabilirim . Üstüne nasıl delik açarım fan için bide 3 veya 4 fan daha takacağım için onların hızını ayarlıyabileceğim bi zımbırtı ne kadara bulabilirim disket sürücüsünün oraya takıcam o alet ne kadara bulurum.

Bu fan olayı ikinci psu dan gelen enerjiyi fana vericem ama fanı bu hız düzeneği ile çalıştırıcam onları sıfıra getirince cpu daki hariç bütün fanlar durucak falan filen böle bi bide tam güç verirsem fan yanarmı ?

Cevaplarınızı esirgemeyin artık 81 kişi bakıyo 2 kişi bişey yazıyo

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC için amfi yapıcam. ??
    13 yıl önce açıldı
    Yeni oyun yaptım nasıl olmuş?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum kasanın yan kapağını hazır bulman imkansız gibi.ya kestirecen yada bi dremel alıp kendin kesecen
    cpu için ışıklı fanlardan alabilirsin mod içinde iyi olur canlılık verir
    fanlara bu linkten baka blirsin her ebat fan var burda http://www.firebal.net/asp/index.asp
    neonlarıda aynı yerden bulabilirsinayrıca ikinci bir güç kaynağına gelince sisteminin ve psu nun bilgisini verirsen yardımcı olabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::x-men:: -- 26 Aralık 2006; 22:35:21 >
  • Sistemim şu anda eski ama yenilicem kasada yenilemeden önce modlu olsun istiyorum sistemi ben almıcan için bari modu ben yapayım dedim.

sistem:2.0 ghz 40+20 hdd 256 ram falan filen

Psu yanlış hatırlamıyosam 300 w falan olması lazım

eski kasadada 230w lık bi tane psu var yani 300wlığı bu kasada neonlar fanlar içinde diğer psuyu kullanıyım diyorum .

Bu arada cevabın için çok teşekkür ederim 127 kişi oldu en son

• Aklıma bişey geldi şu cpu nun üzerindeki fan metaliyle birlikte komple çıkarmıki çıkarsa cpuya takılan rei bakr olan kocaman radyatörlü bişey taksam neyle beslerim onu anakatın üzerindeki fan çıkışı desteklermi ?

Olmadı 80mm i 120mm e çeviren bi alet alıp 120mm fan koysam cpunun üzerine anakart kaldırırmı ?

cevap bekliyorum
  • yeni bie soğutucuya hacet yok.
    üzerine 80mm bir fan takınca işini görür.http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=RZ003 bu ürün işini görür.
  • Anladım yaw bu cpu nun üzerindeki fan 60mm oluyo ben kasayı kapadığım için ölçemedim açmayada üşendim bişey daha sorucam ben fanın havasını cpuya doğrumu vericem yani havayı cpuyamı basıcak yoksa ondan çekicekmi bide cpunun soğutma metali çok yozlanmış içi onudamı değiştirsem ne yapsam verdiğin cevap için çok teşşeküür ederim.

Bide bu sitede mavi uvlu neon yok illa mormu almak gerekiyo ben sevmem moruda .

Bişey yapmayı düşündm kasaya eski kasanın ön paneli alıp 120mm bi delik açıp onu macunla falan bişekil verip düzeltip fanmı taksam ne yapsam.

Şu fanların gücünü ikinci psu dan veriyim diyorum kasanın kendi psu su sadece cpu nun fanına bağlı olsun istiyorum.

Kısaca :Cpunun fanı kasanın kendi Psu sundan

Neonlar,Arka egzos fanı,yan kapaktaki iki tane fan (bi tanede olabilir),bide yaparsam ön kapaktaki fan diğer psu dan güç alıcak

Ama bi sorum daha var ben ikinci psu yu ana karta bağlamdan çalıştıramazmıyım bi yerde gördüm bi tel sokmuş anakarta bağlanan ucuna bunuda cevaplarsan bu hafta sonu neonları fanları takıyım diğerlerinide param olunca plexi kapak mapak takıcam

• CPU üstüne fanın pervanelerini sana bakacak şekilde takacan ki soğuta bilisin yani hava CPUya doğru basman gerekiyor. Ben Big typhoonun fanını söktükten sonra alttaki metal bölgeyi süpürgeyle bir güzel temizliyorum ama sen bilirsin.

2. psuyu (altaki resimdeki gibi) tel takıp birde anahtar bağlayıp çalıştırabilirsin veya ilk psuya kaynalayar çalıştırabilirsin. (forumdan bir örnek)

resimde görünen yeşil ve siyah girişleri kabloyla bağlayıp çalıştırabilirsin ama mesuliyet kabul etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BUR@K- -- 28 Aralık 2006; 0:59:19 >

• Ne gibi bi tehlikesi olabilir

internette bunu satıyolar o yüzden sordum.

peki böle bağlamasak çalışmazmı?

cpunun metali acayip kirlenmiş arasından süpürge bile tozları çekmiyo

ama şu bağlıntıya bi açıklık getirirseniz çok iyi olur hiç denedinizmi?

bağlamasak ne olur çalışmazmı bağladık diyelim o ucu elektrik bandıyla sarsak bieyere değmese bişey olurmu?

Cevabınızı bekliyorum
  • Anahtar derken neyi kast ettiniz? psunun açılıp kapanmasınımı

Eğer öyle birşeyse benim çoğaltıcı pirizim anahtarlı yani bilgisayarı açarken 2. psu kasayla birliktew açılacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.