Şimdi Ara

PC mi güçlendirmelimiyim yoksa yeni pcmi almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim bir masaüstü pc`im var. 6 yillik ve çok kotu bir performansa sahip. Özelliklerini asagiya yazicagim fakat benim asil merak ettiğim bu kadar eski bir pcyi guclendirebilirmiyim yani mesela gidip Intel i7 işlemci alip taksam calisirmi. Veya gidip yeni RAM , işlemci vs. alsam boşunami para vermiş olurum çünkü kasa çok eski ve durmadan Ariza cikariyor fan error veriyor filan.yoksa kasayimi degistireyim veya toptan yeni pcmi kuraim. Tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
    Bu arada şuan ekran kartinin surumu, islemcinin surumu filan tam olarak isimleri aklimda değil fakat en yakin zamanda öğrenip onlarda yazarim.
    RAM: 1 GB
    Ekran kart: 1 GB Ati
    Hdd: 120 ila 150 GB arasi bisey
    İşlemci hizi: 2 ghz

Hatirladiklarim bu kadar eğer gerekli başka bisey varsa ogrenirim.bu pcde yapicaklarim film izlemek + oyun oynamak onun dişinda başka ozel bir program kullanmiyorum. Sizce iyi bir performansta oyun oynamam içinde nasil bir sistem olmali?

Benim istediğim sistem
    minimum 4 GB ram
    Ekran karti suanki kalabilir ama 2 GB ideal olur
    Sabit disk te en azından 500 GB olsun çünkü artik en dandik oyunlar bile en azından 30 GB kapasite istiyor. Bide ssd alayimmi yoksa cokmu pahali olur.
    İşlemciyi de degistirsek iyi olur en azindan bir core i5 veya farklı bir markada olur fakat i3 yetersiz kalir gibime geliyor.
    Evet beyler yardim ederseniz sevinirim. Bütçem şuan belli değil fakat en azından eğer pcyi guclendirebilme sansim varsa ilk etapta 500 TL harciyabilirim sonrasinida yavaş yavaş yaparim. Ama yeni kasa yeni sistem gerekliyse pederden destek almak gerekir oda uzun iş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sistemin özelliklerini düzgün vermemişsin. Yazdıklarından onlarca farklı sistem çıkarılabilir ama 6 yıllık olduğu için büyük ihtimal artık iş görmez. Kısaca komple yeni sistem toplaman lazım. i5'li bir oyun sistemi de en az 2 bin lira tutar.
  • At bunu

• quote:

Orijinalden alıntı: KİBARFEVZO

At bunu

Yeni sistemmi kurayim yoksa hazır kasamı alayim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Sistemin özelliklerini düzgün vermemişsin. Yazdıklarından onlarca farklı sistem çıkarılabilir ama 6 yıllık olduğu için büyük ihtimal artık iş görmez. Kısaca komple yeni sistem toplaman lazım. i5'li bir oyun sistemi de en az 2 bin lira tutar.

İ5 laptoplar bile 1500 lira civarındayken kasası neden bu kadar pahalı olsun ki?

• bjkfurkan41 B kullanıcısına yanıt
    En pisman oldugum anlardan biride 2700 liraya leptop almakti.

O fiyata aldigim en iyi leptop. Pismanligim, 2700 liraya bi kasa dizseydim, 5 sene kafam rahtti. Ama leptopda maksimum 2sene. Sonra ekran karti ise yaramaz bisi oluyor( guncellik acisindan).

Ayeica leptoplarda mobil islemci kullanilir, kasalarda 22nm 32nm islemci.

Modellere bakarsan leoptoplarda i7 4700MQ yazar. Ordaki m -> mobil anlaminda l. Diger q yu hatirlamiyoum..

Asla ve asla bir leptop ile kasa bilgisayari kiyaslama

leptoplarin en performanslisi 10bin tl de kalir. Ondan sonrasi ssd cart curt vesayre katlanir. 10binliralik leptopta aldigin performansi , 3-4 binliraya aldigin kasa bilgisayarda fazlasiyla gorursu ki , aradaki fiyat farkiyla asus rog monitor + mouse keyboard ekipmanlarini alsan, dersin ki ben cahilmisim leptopla deskop pc yi kiyaslamisim.

Saygilar // iyi geceler
  • 2000tl ye alacagin en kral i5 de gt 750 m hadi bilemedim gtx 850m.

1,300 tl ye r7 265li kasa topla.

ikisinin performansi ayni. Ama sen tutki 1700 liralik bi kasa topla.
    ozaman aralarindaki farki gormen icin goze ihtiyacin olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anakartin eskidir 6 yilliksa direk i5 alıp takamazsin, 500 TL ile 200 üne anakart Alsan i5 işlemci 500 550 civari yani para biriktikcede toplayıp desen ilk etapda anakart işlemci RAM alacaksın çalışması için 900 TL tutar asa yukarı 3u

• qdry kullanıcısına yanıt
    İlk etapta sadece ana kart değiştirsem diğer bileşenlerle uyum gösterirmi. bu arada sistemimin özelliklerini öğrendim

İşlemci: İntel pentium dual cpu E2180 2 ghz
    bellek : 1 gb
    ekran kartı : amd redeon hd 5500 series (1 gb )
    Adım adım değiştiremezsin. O işlemcinin soketiyle i5in soketi farklı uymaz.ramlerinde uymaz ddr2 olduğu için

Uyum göstermez , soketler farklı , direk 3ünü alman lazım anakart ,işlemci ,ram.Güç kaynağın problemsizdir heralde Kasanda var , ekran kartın oluyor olmasa bile işlemcinin dahili grafik birimi ile görüntü sağlarsın oyunda oynanıyor takmasanda ekran kartını.Cd rom bile uymayabilir yani ide soket ise,Yeni anakartlar sata bu arada hard diskinin bağlantısıda ide ise uyum sağlamaz sata olması lazım google görselden bak.
  • Kasayı değiştirmeye gerek varmı?. çünkü fan error filan veriyor 6 yıllık kasa eski işte.
    Yoksa kasa kalsın içindekilerimi sadece değiştiriyeim?.
    Şimdi benim sadece ekran kartım mı iş görür ? yani yeni sistemde sadece oumu kullanablirim
    Ben olsam komple sistem parası birikince topdan alırım parça parça uğraşmam.Sorun olup olmayacağını denemeden bilemezsin.PSU eskimiş olabilir.Voltaj bozuk olabilir en iyisi komple sıfırdan almak sıfırlanıncada kasayıda değiştir gitsin :) Ekran kartınıda yenile ama parça parça birşey almaya çalışma boşver.
  • 6 yıllık makine artık iş görmez yeni sistem dizmen lazım bütçen ne kadar? Sakın hazır kasa alma biz dizelim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qdry

Ben olsam komple sistem parası birikince topdan alırım parça parça uğraşmam.Sorun olup olmayacağını denemeden bilemezsin.PSU eskimiş olabilir.Voltaj bozuk olabilir en iyisi komple sıfırdan almak sıfırlanıncada kasayıda değiştir gitsin :) Ekran kartınıda yenile ama parça parça birşey almaya çalışma boşver.

ozmn baştan sistem kurucağım yalnız bu pcyi babamda kullanıyor. babama desem pcyi çöpe atalım asla öyle bişey yapmaz çünkü o bu pcde işini görüyor ona yetiyor. ama bir şekilde ikna ederim. eğer ikna olursa 2000 liraya kadar çıkarım.

He bide bu donanım haber forumda şey gördüm bir tablo var sistem kurmaya yardımcı. ekonomik,orta seviye,performans ve yüksek seviye gibi kategoriler var. oradaki sistemlerden birini kursam nasıl olur? ekonomiği hesapladım 1000 tl tutuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Ömürcan

6 yıllık makine artık iş görmez yeni sistem dizmen lazım bütçen ne kadar? Sakın hazır kasa alma biz dizelim

Şuanki bütçem 500 tl fakat yetersiz olduğunu bende biliyorum ama biz yine 1000-2000 tl arası bir şey kuralım duruma göre 2000 tl ye kadar çıkabilirim
  • HAZİRANDA ALMAN TAVSİYEMDİR.
    SİSTEM 1
    İşlemci:i5 4460
    Anakart:Asus H97-Plus
    Ram Bellek: GSKILL 8 GB DDR3 1600MHz CL9
    Harddisk: Seagate Barracuda 1TB
    Ekran Kartı: MSI GTX750 Ti
    Kasa ve Güç Kaynağı: Cooler Master Elite RC430 500W
    SİSTEM 2
    İşlemci:FX 8350
    Anakart:Asus M5A97 R2.0
    Ram Bellek:GSKILL 8 GB DDR3 1600MHz CL9
    Harddisk: WD Caviar Blue 1TB
    Ekran Kartı:Sapphire R9 280 Dual-X
    Kasa ve Güç Kaynağı: Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition
    SİSTEM 3
    Anakart:MSI H81M-P33
    Ekran Kartı: Sapphire R9 280 Dual-X
    Kasa:Zalman Z3 Plus
    Güç Kaynağı: Corsair VS650 80Plus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 888888888888999*9 -- 11 Şubat 2015; 11:39:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    eğer 500 tl bütçen varsa yeni sistem kurmaya zaten kuramazsın ama bu parayla mevcut sistemini gayet güzel geliştirebilirsin...

örneğin sistemine 4gb ram alsan 100 lira verirsin...işlemci olarak quad core serisinden senin anakarta uyacak olanını (q6600, q8300vsvs) 100-120 lira civarına alabilirsin...

hdd olarak 1 tb hdd alsan 100 lira falan da o tutar...

geriye ekran kartı kalıyor...150-200 lira civarına satılan kartlardan gtx460-hd6850 gibi olanları sende mevcut olan hd 5550'yi en az 3'e katlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SKIPPER84

eğer 500 tl bütçen varsa yeni sistem kurmaya zaten kuramazsın ama bu parayla mevcut sistemini gayet güzel geliştirebilirsin...

örneğin sistemine 4gb ram alsan 100 lira verirsin...işlemci olarak quad core serisinden senin anakarta uyacak olanını (q6600, q8300vsvs) 100-120 lira civarına alabilirsin...

hdd olarak 1 tb hdd alsan 100 lira falan da o tutar...

geriye ekran kartı kalıyor...150-200 lira civarına satılan kartlardan gtx460-hd6850 gibi olanları sende mevcut olan hd 5550'yi en az 3'e katlar...

tmm da 6 yıllık pc için bu parayı harcamaya değermi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömürcan

HAZİRANDA ALMAN TAVSİYEMDİR.
    SİSTEM 1
    Anakart:Asus H97-Plus
    Ekran Kartı: MSI GTX750 Ti
    Kasa ve Güç Kaynağı: Cooler Master Elite RC430 500W
    SİSTEM 2
    İşlemci:FX 8350
    Anakart:Asus M5A97 R2.0
    Ram Bellek:GSKILL 8 GB DDR3 1600MHz CL9
    Harddisk: WD Caviar Blue 1TB
    Ekran Kartı:Sapphire R9 280 Dual-X
    Kasa ve Güç Kaynağı: Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition
    SİSTEM 3
    Anakart:MSI H81M-P33
    Ekran Kartı: Sapphire R9 280 Dual-X
    Kasa:Zalman Z3 Plus
    Güç Kaynağı: Corsair VS650 80Plus

yaza doğru alırım saten.
    Bu sistemlerin fiyatları ne kadar?
    Mesela ben anakartı sistem1 den işlemciyi sistem2 den kursam uyuşmama sorunu varmı onu nsıl çözeceğiz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.