Şimdi Ara

Pc kendini durup dururken resetliyo ne yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The.UnforgiveN -- 5 Mart 2011; 15:47:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The.UnforgiveN

Pc kendini durup dururken resetliyo ne yapmalıyım ?

Arkadaşlar oyundayken olsun nette dolaşıyorken olsun veya herhangi bir program açarken olsun bazen (ki bu aralar sıklaştı) Pc kendini birden bire resetliyo oysa daha yeni toplattım pc yi ve yaklaşık 1.500 lira para harcadım. Sorun nedir ? Nasıl giderebilirim ? yardımcı olursanız çok sevinirim.

everest programı ve benzerleri ile sistemin sıcaklığını kontrol et.sıcaklıkdan yada ramden yada psudan dolayı reset atar.birden fazla ram takılı ise tak cıkar deneme ile deneyebilirsin.bazen yanlış driver kullanımında yada sistemde yazılımsal çakışma olduğunda da reset atar.
    kolay gelsin.
  • Arkadaşın dediği gibi sistem ısı'sından dolayı yapıyor olabilir, ama sadece cpu değil anakart'ın üzerindeki south ve northbridge'den birisi de ısınıyor olabilir.Powersupply'ının modelini de söylersen daha iyi bir şekilde yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasavs

Arkadaşın dediği gibi sistem ısı'sından dolayı yapıyor olabilir, ama sadece cpu değil anakart'ın üzerindeki south ve northbridge'den birisi de ısınıyor olabilir.Powersupply'ının modelini de söylersen daha iyi bir şekilde yardımcı olmaya çalışırım.

Tam ne dediğini anlayamadım dostum ama sistemim bu ;

AMD Phenom II X4 925 AM3 2.8 GHz, 8 MB, BOX İşlemci
    GIGABYTE MA785GMT-UD2H , AMD 785G, DDR3, PCIExp 16X, Socket 938 AM3, ATI HD4200
    HI-LEVEL 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM (SOGUTUCULU)
    SEAGATE 500 GB HDD SATA II NCQ 16 MB 7200 rpm
    TUL VTX 3D HD5770 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 128 bit, 850/4800
    BENQ G2220HDA 21.5' LCD Wide Screen MONİTÖR 5 ms, Full HD
    AKASA ZEN 520W Çift 12cm Fanlı Kasa (Beyaz)
    LG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA

• Şimdi durduk yere pc nin resetlemesi şayet mavi ekran vermiyorsa cpu nun (işlemcinin) aşırı ısınmasından kaynaklanır ,termal macunu yerine oturmamış olabilir veya sogutucunun klipsleri çekinmeden toplama bilgisayarsa elinizdeki kasayı açıp herhangi bir oem ürünler satan magazadan macun alıp güzelce kredi kartı gibi sert bir cisime iyice yayarak sürün,daha sonra klipsleri güzelce kapatıp sabitleyin ve kasanızı kapatıp BİOS a giriniz,biosta H/W monitör adlı seçenek mevcut olması gerekir o bölüme girip işlemcinizin sıcaklık değerlerini buraya yazınız,ramden reset atar doğru ancak ramden mavi ekran alırsınız herhangi bir mavi ekran karşınıza çıktı mı?

PSU konusuna gelince güç kaynağı resetlemekten öte shutdown pcyi kapatır yani pc niz resetlemez kolay kolay ,hele ki şu günlerde dahada sıklaştı diye bir ifade kullanmanız havaların ısınması ile doğru orantılı olarak ısınmayı gösteriyor...

İyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Şimdi durduk yere pc nin resetlemesi şayet mavi ekran vermiyorsa cpu nun (işlemcinin) aşırı ısınmasından kaynaklanır ,termal macunu yerine oturmamış olabilir veya sogutucunun klipsleri çekinmeden toplama bilgisayarsa elinizdeki kasayı açıp herhangi bir oem ürünler satan magazadan macun alıp güzelce kredi kartı gibi sert bir cisime iyice yayarak sürün,daha sonra klipsleri güzelce kapatıp sabitleyin ve kasanızı kapatıp BİOS a giriniz,biosta H/W monitör adlı seçenek mevcut olması gerekir o bölüme girip işlemcinizin sıcaklık değerlerini buraya yazınız,ramden reset atar doğru ancak ramden mavi ekran alırsınız herhangi bir mavi ekran karşınıza çıktı mı?

PSU konusuna gelince güç kaynağı resetlemekten öte shutdown pcyi kapatır yani pc niz resetlemez kolay kolay ,hele ki şu günlerde dahada sıklaştı diye bir ifade kullanmanız havaların ısınması ile doğru orantılı olarak ısınmayı gösteriyor...

İyi forumlar...

Öncelikle teşekkür ederim.

Mavi ekran geliyor mu diye sormuşsunuz. Hayır mavi ekran gelmiyor direk siyah ekran gelip yeniden başlatıyor pc kendini

• quote:

quote:

Şimdi durduk yere pc nin resetlemesi şayet mavi ekran vermiyorsa cpu nun (işlemcinin) aşırı ısınmasından kaynaklanır ,termal macunu yerine oturmamış olabilir veya sogutucunun klipsleri çekinmeden toplama bilgisayarsa elinizdeki kasayı açıp herhangi bir oem ürünler satan magazadan macun alıp güzelce kredi kartı gibi sert bir cisime iyice yayarak sürün,daha sonra klipsleri güzelce kapatıp sabitleyin ve kasanızı kapatıp BİOS a giriniz,biosta H/W monitör adlı seçenek mevcut olması gerekir o bölüme girip işlemcinizin sıcaklık değerlerini buraya yazınız,ramden reset atar doğru ancak ramden mavi ekran alırsınız herhangi bir mavi ekran karşınıza çıktı mı?

İyi forumlar...

Mavi ekran geliyor mu diye sormuşsunuz. Hayır mavi ekran gelmiyor direk siyah ekran gelip yeniden başlatıyor pc kendini

Bir kere ramler değil onu çıkarınız seçenekten,psu olsa sistem kapanır siz eliniz ile yeniden açmanız gerekir çünkü tüm sistemin güç yükünü psu taşır bir problem varsa güç yetmemezliği veya başka bir sorun kapatır kendini,tek sorun sıcaklıkta kalıyor yani işlemci tabi işlemciden doğan anakartın kuzey köprüsününde aşırı ısınmasıda buna sebebiyet verebilir biosa girip ,h/w monitörden sıcaklık değerlerine bir bakınız cpu nun sıcaklık değeri önemlidir burada...

Ve kasayı yukarıdaki mesajımda tarif ettiğim şekilde açıp termal macunun sürüldüğünden ve iyi kapatıldığından iyice emin olun...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Durduk yere PC kapanıyor
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

İyi forumlar...

Bir kere ramler değil onu çıkarınız seçenekten,psu olsa sistem kapanır siz eliniz ile yeniden açmanız gerekir çünkü tüm sistemin güç yükünü psu taşır bir problem varsa güç yetmemezliği veya başka bir sorun kapatır kendini,tek sorun sıcaklıkta kalıyor yani işlemci tabi işlemciden doğan anakartın kuzey köprüsününde aşırı ısınmasıda buna sebebiyet verebilir biosa girip ,h/w monitörden sıcaklık değerlerine bir bakınız cpu nun sıcaklık değeri önemlidir burada...

Ve kasayı yukarıdaki mesajımda tarif ettiğim şekilde açıp termal macunun sürüldüğünden ve iyi kapatıldığından iyice emin olun...

Evet çok zekice . peki mönitörün sıcaklık değeri hakkında ne yapabilirim ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

İyi forumlar...

Evet çok zekice . peki mönitörün sıcaklık değeri hakkında ne yapabilirim ?

BİOS a girdiğinizde h/w monitör adlı bir seçenek bulunmaktadır,bu bölümde monitörün sıcaklık değerleri mevcut değildir,işlemcinizin sıcaklık değerine bakacaksınız ,eğer ki kurcalamak istemiyorum diyorsanız sisteminize everest adlı yazılımı kurunuz ve sıcaklık değerlerine oradanda bakabilirsiniz bakmanız gerke bölüm özellikle işlemcinizdir...

• Çok teşekkür ediyorum.
  • Gecen gun bir arkadas yeni pc almisti surekli reset attiginda sikayetci idi. Everest ile baktim masaustunde islemci 73 0C gosteriyordu. Kasayi soktum termal macuna baktim problem yok gayette iyi temas ediyordu. Gozum islemci faninin kablosuna takildi bi baktim sys_fan olan yere takilmis. Cikardim cpu_fan yazan yere taktim , sistem acildiktan sonra 17-18 0C arasi sicaklik olctum. Eger islemci fani yanlis yere takili ise sistem sicakligi yanlis algilayip bu tarz sorunlara neden olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metintosyali

Gecen gun bir arkadas yeni pc almisti surekli reset attiginda sikayetci idi. Everest ile baktim masaustunde islemci 73 0C gosteriyordu. Kasayi soktum termal macuna baktim problem yok gayette iyi temas ediyordu. Gozum islemci faninin kablosuna takildi bi baktim sys_fan olan yere takilmis. Cikardim cpu_fan yazan yere taktim , sistem acildiktan sonra 17-18 0C arasi sicaklik olctum. Eger islemci fani yanlis yere takili ise sistem sicakligi yanlis algilayip bu tarz sorunlara neden olabilir.

Denicem teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.