Şimdi Ara

PC KENDİ KENDİNE KAPANIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarla oyun oynadığımda hangi oyun olursa olsun bilgisayar bazen 30 dk bzen 15 dk oynadıktan sonra fişten çekilmiş gibi kendi kendine kapanıyor.. bugün gene oynadıktan sonra bilgisayar kapandı açmak istedim windows başlatılıyor yazısından sonra tekrar kapandı bunu 2 kere denedim gene kapandı kendiliğinden. bazende monitörün ışığı yanıp yanıp sönüyör görüntü gelmiyor..
    4 çekirdekli işlemcim var ve 40-47 derece arasında gidip geliyor sıcaklıklar hiç bişey yapmazken yani işlemciden kaynaklandığını düşünmüyorum. bana psudan kaynaklanan bir sorun gibi geliyor. sizce psunun ömrü bitmiş olabilirmi siz neler düşünürsünüz bu konuda?
    şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için

Almıyorsanız büyük ihtimalle psudan kaynaklı bir sorundur.
  • Dostum 1 )fanlarda sorun olabilir 2 ) voltaj da sorun olabilir (güç kaynağı) banada oluordu bu hata sonra güç kaynağını voltu yüksek yeni güç kaynağı taktım olduydu . Pc ne sonradan fan taktıysanda sorun olabilir tabi herkezde olmuor ama sen yinede bi araştır bakalım..

efsun78 söylediklerini dikkate aldım dostum saol.. yeni psu alıp denemek istiyorum bakalım ne olacak

Orijinalden alıntı: _Nomad_

arkadaşlar bilgisayarla oyun oynadığımda hangi oyun olursa olsun bilgisayar bazen 30 dk bzen 15 dk oynadıktan sonra fişten çekilmiş gibi kendi kendine kapanıyor.. bugün gene oynadıktan sonra bilgisayar kapandı açmak istedim windows başlatılıyor yazısından sonra tekrar kapandı bunu 2 kere denedim gene kapandı kendiliğinden. bazende monitörün ışığı yanıp yanıp sönüyör görüntü gelmiyor..
    4 çekirdekli işlemcim var ve 40-47 derece arasında gidip geliyor sıcaklıklar hiç bişey yapmazken yani işlemciden kaynaklandığını düşünmüyorum. bana psudan kaynaklanan bir sorun gibi geliyor. sizce psunun ömrü bitmiş olabilirmi siz neler düşünürsünüz bu konuda?
    şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için

Everest programını yükle ilk önce.
    Daha sonra oyuna gir ve everestten yük altında sıcaklıklara bak.
    Algılayıcılar sekmesinden Cpu ve Gpu sıcaklıklarını kontrol et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoneCracker271 -- 25 Ocak 2012; 18:51:17 >

• quote:

aliisot yok dostum mavi ekran hatası almıyorum ben bu durumu internettende çok araştırdım genellikle herkes psu diyor olmadı yeni bir psu almayı düşünüyorum.

efsun78 söylediklerini dikkate aldım dostum saol.. yeni psu alıp denemek istiyorum bakalım ne olacak

Psu'nuzu test etmek icin kullanabileceğiniz yöntem şurada anlatılmış, para harcamadan once emin olun derim:

www.teakolik.com/power-supply-calismiyor-acaba-yandi-mi-nasil-kontrol-ederim/

• BoneCracker271

everest ultimate de gpu diyot diye 2 tane var oyun oynarken bunlar 117 C oldu bu değerler normal mi ve hiç bi şey yapmazken 94 C de geziyor

BoneCracker271

everest ultimate de gpu diyot diye 2 tane var oyun oynarken bunlar 117 C oldu bu değerler normal mi ve hiç bi şey yapmazken 94 C de geziyor

Screenshot koysaydın çok daha iyi olurdu. 117 derece demek lehimlerin erime noktasına yaklaştı demek Everestteki ekranı ss olarak koyarmısın foruma ?

değerler bu

/>

Ekran kartın marka modeli nedir ? Kasanın yan kapağını açıp ekran kartının üzerini ellediğinde çok sıcak mı ?

Bazen diodlar da sıcaklığı yanlış gösterebiliyor diye elle dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoneCracker271 -- 25 Ocak 2012; 23:51:44 >

dostum ekran kartı bu..ekran kartı modeli atı hd 4600.. evet gerçekten çok sıcak oluyor 2-3 saniye dokunuyorum ekran kartına sıcaktan faı felan çok sıcak oluyor

PC KENDİ KENDİNE KAPANIYOR

BoneCracker271

dostum ekran kartı bu..ekran kartı modeli atı hd 4600.. evet gerçekten çok sıcak oluyor 2-3 saniye dokunuyorum ekran kartına sıcaktan faı felan çok sıcak oluyor

Temiz bir işlem için yerinde olsam şunları yaparım :

1-) Yarın ekran kartını sökerim, soğutucusunu devreden ayırırdım.
    2-) Soğutucuyu ve fanı iyice temizledikten sonra, GPU üzerindeki termal macunu iyice temizlerim.
    3-) Yeni bir termal macun sürerim, soğutucu ve fanı takarım. Vidaları iyice sıkarım.

Daha sonra sisteme takıp çalıştırdığında "RivaTuner" pgoramını yükleyip fan hızını elle ayarlarım. ATI lerde kıt bir sorun bu fan devirleri.
  • ekran kartı fanını kontrol ettınmi calısırken bazen fan durabılıyor cok sıcak ekran kartın 4600 serisi bu kadar ısınmıyor sanırım cunku agp hd3850 de 85-90 dereceyi gecmıyordu hw monitor yukleyıp ordan en yuksek ve dusuk degerlere bakabılırsın

Orijinalden alıntı: gktg06

ekran kartı fanını kontrol ettınmi calısırken bazen fan durabılıyor cok sıcak ekran kartın 4600 serisi bu kadar ısınmıyor sanırım cunku agp hd3850 de 85-90 dereceyi gecmıyordu hw monitor yukleyıp ordan en yuksek ve dusuk degerlere bakabılırsın

Atiler gerçekten çok fazla ısınıyor. Ben 120 dereceleri görmüştüm. 1-2 ay sonrada ekranda çizgiler çıktı pembe karıncalanmalar oluyor gibi sorunlar çıkar kart çöplük olur. Soğutmasını periyodik olarak çok iyi temizlemek gerekir. Bir de analamadığım hikaye ATI lerin sensörleri 90 derece ve üstünde pervaneye yüksek rpm komutu veriyor. İlginç. O yüzden elle ayarlayın demiştim

Orijinalden alıntı: BoneCracker271

quote:

Orijinalden alıntı: gktg06

ekran kartı fanını kontrol ettınmi calısırken bazen fan durabılıyor cok sıcak ekran kartın 4600 serisi bu kadar ısınmıyor sanırım cunku agp hd3850 de 85-90 dereceyi gecmıyordu hw monitor yukleyıp ordan en yuksek ve dusuk degerlere bakabılırsın

Atiler gerçekten çok fazla ısınıyor. Ben 120 dereceleri görmüştüm. 1-2 ay sonrada ekranda çizgiler çıktı pembe karıncalanmalar oluyor gibi sorunlar çıkar kart çöplük olur. Soğutmasını periyodik olarak çok iyi temizlemek gerekir. Bir de analamadığım hikaye ATI lerin sensörleri 90 derece ve üstünde pervaneye yüksek rpm komutu veriyor. İlginç. O yüzden elle ayarlayın demiştim

ben en son 90 dereceyi görüp kormustum sonra fanı falan cıkartıp macun ve tozları temizledim dediginiz gibi 10 derece fark yapıyor %47 de calısıyordu fan ben orjınal hızını bozmak ellemedıgım ıcın hıc dokunmamıstım tabı kasa sıcaklıgıda cok onemlı arkadasın ekran kartı geregınden fazla ısınmıs gozukuyor ama macun ve tozları temızlemek cozum olabılır

• PSU'dan hocam, daha iyi bir soğutma sistemine geç Güzel bir temizle parçaları..
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.