Şimdi Ara

PC kapanmıyor, fanlar çalışmaya devam ediyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni sistemimi Windows üzerinden kapatmaya çalıştığımda sistemdeki hiçbir fan kapanmıyor. Sadece monitöre görüntü kesiliyor.

Sistemim aşağıdaki gibi:

i7 3770K
    Noctua NH-D14
    Asus Sabertooth Z77
    4x4GB Corsair Vengeance LP DDR3-1600
    MSI Geforce GTX680
    Seasonic 850Watt GOLD
    Corsair 400R
    Corsair Performance Pro 128GB SSD
    WD Green 1TB

Bios güncellemesi yapıldı.
    Sabertooth Z77'nin özel Fan Overtime ile sistem kapandıktan sonra fan çalışmasını sağlayan sistem kapatıldı.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim :)

• sistemde fanları kontrol ettiğiniz bir panel mi takılı ? .. evetse nereye bağlı ? .. benim ilk izlenimim kullandıgınız fan kontolu nedenıyle sorun yasıyorsunuz..ayrıntı yazarsanız bakalım yıne duruma ..
  • Fan Paneli bulunmuyor sistemde. Bios Default'da, Windows 7 64Bit ve sürücülerin hepsi güncel.

Sistem yeni olduğundan fan hızı/ overclock gibi şeyleri kurcalamıyorum daha. Fanlar da gayet sessiz ancak sistemin kesinlikle kapanmaması rahatsız edici bir durum.

Sistemi kapat tuşuna bastıktan sonra güç tuşuna 5-6 saniye basarak kapatabiliyorum ancak.

Eğer yardımcı olacaksa, sistemimin reset tuşu da çalışmıyor. Bu sorunun Corsair 400R'den kaynaklandığını düşünüyorum. Sistemi Windows üzerinden restart attığımda sistem kapanıyor ve 3 saniye sonra tekrar açılıyor.
    Daha önceki sistemlerimde anında sistem kendini yeniden başlatırdı, bekleme yapmazdı.

Ekleme: Sıcaklık sorunu da yok, sistem 30-35 derece arasında idle, 60-65 arası load'da. idle ve load arasında sıcaklık geçişleri de 4-5 dakika içerisinde gerçekleşiyor, kısacası sıcaklıktan ötürü çalışması gibi bir durum değil, zira sistemin tüm fanları sistem sanki çalışmaya devam ediyormuş gibi dönüyor ve kesinlikle kendini kapatmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exodus -- 13 Mayıs 2012; 18:20:01 >

• sorun bios ayarlarında gıbı duruyor ..eğer kasa içi bağlantılarınızda sıkıntı yoksa tabı .. bıosda pc açılması kapanması ile ilgili ayarlar var ... bios ayarlarınıza bakın ..

power management bölümünde ...wake on lan seçeneği olmalı bu disable konumunda olmalı ..

..reset çalışmaması anakarta takılan kasa ışıklarının düğmelerin kabloları var..hdd ışıgı reset power tuşlarının kabloları v.s..muhtemelen reset kablosu ya ters takılmışdır ya yanlış yere takılmışdır yada takılı değildir diye düşünüyorum ...
  • Bioslar artık uEFI olduğundan Power Management'de klasik BIOS ayarlarına pek rastlayamadım.
    Wake On LAN kapalı.
    Reset'i doğru yere bağladığımdan eminim. Zaten Asus anakartlardan çıkan yardımcı parçayı kullanarak takmıştım. Parçada bozukluk olabilir diye onsuz da taktım, sorun düzelmedi. Zaten kasanın tüm tuşları doğru çalışıyor çalışmayan tek tuş reset tuşu.
    Kasa içi bağlantılar konusunda Sabertooth Z77'nin pek alengirli bir durumu yok. Noctua'nın 2 headeri, kasa arka fanı bir header alıyor. Ön fanlar direkt olarak PSU'ya bağlandığı için anakartla da bir alakaları yok. Bunun dışında USB3.0 bağlantısı takılı.Onlar dışında iki adet PSU kablosu daha takılıyor, başka bir şey de zaten yok.
  • %90 virüs kaynaklı sorun. Bende benzer sorunla karşılaşmıştım. Öncelikle anti-virüsünüz ile derin bir tarama yapın. (Tarama yaparken internet bağlantınızın olmaması daha iyidir. )
    Eğer birşey bulamazsa anti-malwarebytes programı ile ayrıntılı bir tarama daha yaptırın. ( bu program çok ayrıntılı tarıyacağı için çok uzun sürecektir. )

Sonuçları bekliyorum. (alıntı yaparak cevap yazarsanız sevinirim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi £XE -- 13 Mayıs 2012; 18:54:31 >
  • quote:

Sistemi Windows üzerinden restart attığımda sistem kapanıyor ve 3 saniye sonra tekrar açılıyor.
    Daha önceki sistemlerimde anında sistem kendini yeniden başlatırdı, bekleme yapmazdı.

O Bios sürümünün kendi ayarı. Benimki de bios güncellemeden önce tam olarak kapanıp açılıyordu, güncellemeden sonra şimdi fanları kapatmadan restart atıyor. Restart'taki sorun değil ama hiç kapanmaması tabiki normal değil. Muhtemelen bios'tan düzelecek bir şey.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.