Merhaba öncelikle belirteyim bilgisayarım 2 yaşında ve şimdiye kadar hiç bir hata olmadı, şu an 64 bit wista sp1 kullanıyorum ve güncel avast+spayware doctor+spybot sd ile kontrol ettim pc temiz.
Örneğin pes2009 ya da red alert 3 sorunsuz çalışıyor.Ancak call of duty world at war ve F.E.A.R 2 oynarken 5 dakika sonra bilgisayarım kapanıyor.Yani reset bile değil Direk power off..
sorunun nereden kaynaklanabileceği hakkında yorumlarınızı ve olası çözüm önerilerinizi bekliyorum.
pc konfg: Gigabyte GA-X38-DQ6 mainboard, pentium core 2 duo e6750 2.67ghz, ati radeon HD2600XT 128bit 512mb ddr3 graphic card, 6gb kingston ddr2 800mhz ram, 500gb harddisk (bütün donanım driverları güncel)
callof duty o diger oyunlara göre daha fazla kasıyor çok ısınıyor galiba ondan kapatıyor olabilir .sogutma aktif mi pasif mi...
soğutma pasif ve şimdi baktım ekran kartı ısısı 61 derece bu değer çok mu yüksek acaba?
Değer okadar yüksek değil ama diğerlerinin ısısı ne durumda?
system temp : 39 derece cpu temp : 35 derece cpu fan speed 1415 rpm bu değerler gayet normal görünüyor.
genel sorunu arada kaynatmak istemem ama biraz önce biostan ısı kontrolü yaparken gözüme takıldı memory frequency 667 mhz diyor.bendeki 800mhz lik ramler 2 senedir düşük performans mı çalışıyor acaba? yoksa bunun bi alakası yok mu? varsa bu değerleri nasıl değiştirebilirim?
onları 800 e çek onlardan degildir . oyundayken baktıgın sıcaklık degil mi 61 derece kasa içi havalandırmanı bir kuvvetlendir evde vantilatör varsa kasayı aç bir üstünde dene bakalım emin olmak için...
evet ekran kartı ısısını sürekli aralıklarla kontrol ettim 82 dereceye kadar çıkıyor.yarın sabah bir vantiratörle ısıyı düşürüp tekrar deneyeceğim ancak sorun büyük ihtimalle çözüldü sanırım.Peki sürekli vantiratör kullanmayacağıma göre sessiz ve fazla maliyeti olmayan aktif soğutucu önerisi verebilirmisiniz?
birde biostan ram frekansını 800mhz ye getirdim ancak cpu-z ile kontrol ettiğimde ramler hala 400mhz görünüyor. yeni konu açmak istemedim ne yapmalıyım?
1. ekran kartı farklı driver larını dene.(herzaman güncel en iyisidir diye bişiyok) 2. Power güç çıkışı kaç Watt net güç dandik powerler 450 w yazar ama net 320 waat yazar bide küçük yazıyla bunları bir kontrol et.
@1 ekran kartı driverı kartın ısısını etkiler mi? şu an kasa açık ve 40cm çapında bir vantiratör ekran kartına 5cm uzakta çalışıyor fakat fear2 oyununu açtığımda ekran kartı ısısı 96 dereceyi buluyor, sanırım sistemde bu yüzden elektriği kesiyor.bide güya overclock imkanı var kartta..ne yapmalıyım acaba?
@2 güç çıkışı 450watt diyor.kasa feel twister içindeki pover supplyın üzerindede feel hurricane fl460 yazıyor ve aynen dediğiniz gibi altta küçük olarak TOTAL POWER 350WATT yazıyor.Pc ve monitör 600wattlık güç kaynağına bağlı yani voltaj sorunum yok ama 350 watt bu konfigürasyon için yeterli mi bilmiyorum birde ramlerin düşük frekansta çalışması buna mı bağlı yani?
Dostum psu yazdığı gibi eğer gerçektende net 350w veriyorsa yetmesi lazım. Yalnız senin sorunun büyük bir ihtimalle sıcaklık ve donanımlarını iyi takip et.
bence 96 derece çok fazla o sogutucu sistemine bir bak derim temassızlık olabilir sogutucu metalle arasındaki macundanda olabilir bir iletimsizlik var gibi.
öneri olarak ekran kartına uygun bir sogutucu alabilirsin
sorunu çözdüm, ekran kartının fanı olduğunu bile bilmiyordum. :) bilmemek ayıp değil, söküp baktım ki ne göreyim fan ile soğutucu plakalar arasında bir parmak kalınlığında kemikleşmiş toz var. temizleyip tekrar taktım çatır çatır oynuyorum 70 derecenin üzerine çıkmıyor. aynı sorunu yaşayan olursa diye eklemek istedim..
Birde bu ram frekansı ayarı için yeni konu açmak istemiyorum eğer cevap gelirse burdan devam edecem.kısaca tekrar edeyim sorunu :
6gb ddr2 800mhz ram var fakat hem biostan hem de cpu-z ile kontrol ettiğimde 400mhz görünüyor???
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme