başlıktada yazdığım gibi bilgisayarım kapalıyken usb portların açık oluyor. Aynı zamanda harici lerimden açık oluyor ve ses çıkarıyolar ve doğal olarakta ömürlerini tüketiyorlar aynı zamanda beni rahatsız ediyo bu ses. BIOS tan EUP u kapatıyor o zaman hepsi kapanıyor fakat şarj edilebilir mause ve telefon şarj aletim pc ye bağlı sadece bu ikisinin açık kalmasını istiyorum. Aygıt yöneticisinden bağlı oldukları portu bulup güç yönetiminiden ayarlayayım diyorum fakat sağ tıklayıp özellikler dediğim zaman bu sekmeler bulunmamakta. Bu sekmeleri nasıl geri getirebilirim veya başka bir öneriniz varmı??? regeditten ayarlamak gibi??
Biostan yapilacak ayari windows ortaminda olmasi farketmez. Kullanmadiginiz zaman harici disklerinizi kapatin. hem usb ler acik hem kapali olsun istiyorsunuz. bununda olmasi imkansiz...
aygıt yöneticisinden güç yönetimi adı altında güç kazancı kazanmak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın seçeneğini aktif edersem bu dediğim olmazmı? bunları elle kontrol etmek illaki mümkündür kapalıyken 5v luk akım yüzünden çalışmaktalar sadece hard disklerin bulunduğu portların gücünü kesmem gerek bence.
Arkadasim o ayarlar sadece windows da calisir. makinen kapali iken windowsun acik kalir mi bir dusun bence?
ya da şuan aklıma geldi, adaptörlü usb çoğaltıcı alsam pc kapalıyken çalışmasını istediğim aygıtları buna bağlasam veya buna benzer bi yöntemden yola çıksam. Aynı şekilde webcam ışıklarından da problem yaşayan arkadaşlar var pc kapalıyken ışıkları yanıyor hemen hemen aynı sorun benimkisiyle
quote:
Orijinalden alıntı: exeter
Arkadasim o ayarlar sadece windows da calisir. makinen kapali iken windowsun acik kalir mi bir dusun bence?
haklısın kesinlikle o şekilde düşünmedim deneyemediğim için o sekmeyi. Tamam ben sorunumu sanırım çözdüm. Çözümümde şu usb girişli priz alıcam ve çalışmasını istediğim aygıtları bu prize bağlıycam. EUP u da iptal edicem. Bu şekilde olur diye düşünüyorum?
evet cozulur. adaptorlu ve kapatma tusu olan birsey alman gerekli. usb den guc alan haricilerde sıkıntı yasaman soz konusu olabilir diger turlu. hatta bu durumda bile olabilir.